Regija Sv. Djordje

Vrasna Paralia

Vrasna Paralia

Vrasna Paralia (Vrasna Beach) je malo turističko mesto, udaljeno 80 km od Soluna. Smešteno je između Stavrosa i Nea Vrasne i predstavlja idealnu lokaciju za miran porodični odmor.  Ovo mesto odlikuje prelepa peščana plaža, nagrađivana Plavom zastavicom Evropske unije i čisto i toplo more. Vrasna Paralija ima lepo uređeno šetalište, brojne markete, restorane, kafiće, a supermarket Lidl je udaljen 1 km.

 

 

Stavros

Stavros

Na 75 km od Soluna u zalivu Strimonikos leži šarmantno mesto Stavros. Zahvaljujući planini Holomontas u čijem se podnožju nalazi, Stavros ima specifičnu mikroklimu koja ga čini vazdušnom banjom. Plaže Stavrosa su dugačke i peskovite i ovenčane Plavom zastavicom Evropske unije, kao oblasti sa izrazito čistom obalom i vodom.    

Nea Vrasna

Nea Vrasna

Na oko 80 km od Soluna, u središnjem delu obale Strimonikos zaliva, između gradića Stavros i Asprovalta smešteno je malo turističko mesto Nea Vrasna.  Sve u ovom malom naselju posvećeno je opuštanju pa zbog toga i nosi epitet idealnog mesta za porodični odmor.  Odlikuje se relativno novim kućama, širokim ulicama, uređenim kejom i peščanom plažom.

Asprovalta

Asprovalta

Na pola puta između Kavale i Soluna, u zalivu Strimonikos nalazi se letovalište Asprovalta, mesto sa lepim kućama i sređenim ulicama koji predstavlja pravi mali centar ove oblasti.  Široka plaža, zeleno planinsko područje, arheološke i verske znamenitosti, zajedno sa kvalitetnom turističkom ponudom predstavljaju današnju sliku Asprovalte. Ovo mesto je savršen izbor za sve one koji žele opuštajući odmor i mogućnost da osete stari grčki šarm u lepom letovalištu sa plažom koja je nagrađena Plavom zastavicom Evropske unije.