Halkidiki - Kasandra

Nea Kalikratia

Nea Kalikratia

Nekada malo ribarsko mesto,a danas turističko i vinogradarsko-Nea Kalikratia.Duž celog mesta proteže se duga peščana plaža sa suncobranima ležaljkama i tuševima.Jedna od atrakcija Nea Klaikratije je svakako panoramski vozić kojim se naši turisti mogu provozati kroz grad i okolinu sve do plaže Geopinika.

Nea Flogita

Nea Flogita

Na svega 50 km od Soluna, na obalama zaliva Termaikos, smeštena je Nea Flogita. Mesto krase predivne plaže prekrivene sitnim peskom, kristalno čista voda i obilje zelenila. Nea Flogita je poznata po veoma prostranoj i dugačkoj peščanoj plaži i moru svetlo-tirkizne boje. Na plaži se nalaze tereni za sportove na pesku i organizuju se vodeni sportovi.

Polihrono

Polihrono

POLIHRONO-nalazi se na poluostrvu Kasandra, prvom prstu Halkidikija, 98 km jugoistočno od Soluna, smešteno u kristalno čistom zalivu Toroneos, okruženo bujnom mediteranskom vegetacijom. Polihrono krasi duga peščana plaža sa postepenim ulaskom u more, naročito pogodnim za decu.
Polihrono, čije ime znači „mnogo boja" zbog raznobojnog cveća koje ga krasi, važi za slikovito mesto, sa popločanim ulicama oivičenim palmama, limunovim i maslinovim stablima, uređenim dvorištima, starim tradicionalnim kućama i lepim, modernim vilama i osvetljenim šetalištem uz plažu. 

Hanioti

Hanioti

Čuveno ekskluzivno letovalište koje  se nalazi  na poluostrvu Kasandra, prvom prstu Halkidikija, pruža odmor i zabavu za svačiji ukus. Bilo da uživate u vodenim sportovima, peščanoj plaži, restoranima ili oazi zelenog parka, Hanioti će pružiti nezaboravan odmor. Centar zbivanja je glavni gradski trg od koga se zvezdasto šire male ulice prepune suvenirnica, taverni, prodavnica, kafića i tradicionalnih grčkih restorana.

Pefkohori

Pefkohori

Čuveno letovalište, Pefkohori, nalazi se na poluostrvu Kasandra, prvom prstu Halkidikija.
Krasi ga prijatna klima, zahvaljujući borovim šumama, ali i kristalno bistro more i zlatna peskovita plaža. Pefkohori ima dugo šetalište, brojne prodavnice, butike, kafiće, restorane.