13 evropskih gradova i 7 zemalja (sep-okt)


SALZBURG - NIRNBERG - BRISEL - LUKSEMBURG - FRAJBURG - BAZEL
+ izleti Rotenburg povrh Taubera, Briž i Gent, Hag i Roterdam, Kolmar i Eguisheim

Program putovanja:
DAN 1
- Sastanak putnika u Beogradu, u Skerlićevoj ulici, iza Narodne biblioteke u večernjim časovima. Polazak za Salzburg. Noćna vožnja kroz Srbiju, Mađarsku i Austriju.

DAN 2 - Po dolasku u Salzburg krećemo u šetnju i obilazimo: vrt Mirabel, Mocartova rodna kuća, Univerzitetska crkva, Koncertna dvorana, Salzburška katedrala, biskupska rezidencija, Mocartov trg. Sledi slobodno vreme za ručak, kupovinu ili jednostavno uživanje na obali reke Salcah. Predlažemo da probate čuvene kobasice sa senfom i kiselim krastavčićima i hladno pivo, a tu su i neizostavne Mocart kugle od marcipana i pistaća. Polazak za Nirnberg u kasnim popodnevnim časovima. Po dolasku u Nirnberg, odlazimo da se smestimo u hotel. Noćenje.

DAN 3 - Doručak. Pakujemo stvari u autobus i krećemo u obilazak grada: srednjevekovni bedemi sa kraljevskim dvorcem iz 12. veka, crkva Sv. Lorenza, stari mostovi preko reke Pegnic, kuća Alberta Direra, ulica starih zanata, gradski trg sa Lepom fontanom i gradskom kućom. U popodnevnim časovima odlazimo na fakultativni izlet u Rotenburg povrh Taubera, najstariji nemački srednjovekovni grad. Prošetaćemo istorijskim delom grada, opasan zidinama sa brojnim srednjovekovnim kapijama i tornjevima. Posetićemo crkvu Sv. Jakuba, Belu i Markusovu kulu sa Roderovim lukom, a obilazak završavamo na glavnom gradskom trgu. Slobodno vreme do povratka u Nirenberg. Polazak za Brisel. Noćna vožnja.

DAN 4 - Po dolasku u Brisel, sledi panoramsko razgledanja bazilike Sacre Coeur, a zatim odlazimo do Atomijuma - simbola glavnog grada Belgije. Odlazimo do centra grada gde sledi pešako razgledanje: Nieuwstraat ulica, Grand place, gradska većnica, Maneken pis, Saint Michel katedrala. Odlazimo da se smestimo u hotel. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Noćenje.

DAN 5 - Doručak. Odlazimo na fakultativni izlet Briž i Gent. Po dolasku u Briž, istorijsku prestonicu Flandrije, krećemo u šetnju starim, kaldrmisanim ulicama koje su povezane brojnim kanalima i obilazimo: Katerdrala Sv Salvadora, bazilika Svete krvi, gradska većnica iz XIV veka, Palata pravde, bazilika, Belfri kula. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Izlet nastavljamo za Gent. Po dolsku u Gent, sledi razgledanje grada: obala Graslei, Katedrala Sv. Bavona, gradska većnica, Gradska tvrđava. Povratak u Brisel. Noćenje.

DAN 6 - Doručak. Odlazimo na fakultativni izlet Hag i Roterdam. Izlet započinjemo u administrativnom centru kraljevine Holandije. Hag je poznat po zelenim parkovima, tipičnoj holdanskoj arhitekturi, brojnim muzejima i značajnim institucijama kao što su Međunarodni sud pravde i Međunarodni krivični sud. Šetnja centrom grada i kraće slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavljamo izlet i odlazimo u Roterdam gde sledi panoramsko razgledanje najveće evropske luke: Erazmov most, Gradska većnica, Bela kuća, Cube House (Kuća kocka), spomenik Erazmu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Brisel. Noćenje.

DAN 7 - Nakon doručka, pakujemo stvari u autobus i krećemo u Luksemburg, poznat i kao grad na dva sprata. Po dolasku u Luksemburg, krećemo u razgledanje grada i obilazimo: Trg oružja, Katedrala, Gradska kuća, palata Velikog Vojvode, koja je službeno sedište Velikog Vojvode od Luksemburga u kojoj obavlja većinu svojih dužnosti. Slobodno vreme do polaska za Frajburg. Po dolasku u Frajburg, odlazimo da se smestimo u hotel. Noćenje.

DAN 8 - Nakon doručka krećemo u šetnju Frajburgom koji nosi nadimak "Dragulj Švarcvalda". Danas važi za jedan od najlepših srednjovekovnih gradova u Evropi koji ima i najveći broj sunčanih dana u Nemačkoj. Ovaj grad krase vodeni kanali, glavni trg sa gotskom katedralom Munster i zvonikom od 116m, trg Augustinaca sa manastirom. U popodnevnim časovima krećemo na fakultativni izlet Kolmar i Eguisheim. Po dolasku u Kolmar, započinjemo šetnju najslikovitijim gradićem Francuske, čiji srednjovekovni centar grada predstavlja glavnu atrakciju koja privlači brojne turiste. U starim drevnim građevinama smeštene su crkve, prodavnice, suvenirnice, kafei. Slobodno vreme za uživanje u gradu koji drugačije nazivaju "mala Venecija". Nastavljamo izlet i odlazimo u Eguisheim, tipično alzaško selo koje je u prethodnim godinama bilo proglašavamo za najlepše selo Francuske. Upoznavanje Eguisheima i slobodno vreme. Pijemo vina i pravimo nestvarne fotografije. Povratak u Fraiburg. Noćenje.

DAN 9 - Doručak. Pakujemo stvari u autobus i krećemo ka Bazelu. Prolaskom kroz Spalentor kapiju, jednu od najlepših u ovom gradu iz 15. veka, krećemo u šetnju starim delom grada. Posetićemo Gradsku kuću, trg Minster sa istoimenom crkvom iz 9. veka. Preko Srednjeg mosta prelazimo na drugu stranu reke Rajne, gde ćemo uživati u pogledu na stari grad. Slobodno vreme za ručak gde predlažemo naizostavni fondu od sira, ali i "Bunder Nusstorte", karamelizovani tart. Polazak za Beograd u večernjim časovima.

DAN 10 - Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

Cena: 640 EUR po osobi
Polasci:
20. septembar
11. oktobar
Trajanje: 10 dana

U cenu je UKLJUČENO:
Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
1 noćenje u hotelu B&B NUREMBERG-HBF** ili sličnom u Nirnbergu u 1/2 i 1/3 (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
3 noćenja u hotelu IBIS BUDGET BRUSSELS AIRPORT* ili sličnom u Briselu u 1/2 i 1/3 sobama (francuski ležaj i krevet na sprat) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
2 noćenja u hotelu B&B FREIBURG-NORD** ili sličnom u Frajburgu u 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
Obilasci prema programu putovanja
Panoramsko razgledanje Brisela
Troškovi organizacije i vođenja aranžmana
Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

U cenu NIJE UKLJUČENO:
Fakultativni izleti
Osiguranje od otkaza putovanja i međunarodno putno zdravstveno osiguranje
Individualni troškovi putnika

FAKULTATIVNI IZLETI:
Odlazak u najstariji srednjovekovni grad Nemačke Rotenburg povrh Taubera sa uključenim prevozom u pratnji vodiča - 20 EUR
Odlazak u Briž i Gent sa uključenim prevozom u pratnji vodiča - 30 EUR
Odlazak u Hag i Roterdam sa uključenim prevozom u pratnji vodiča - 40 EUR
Odlazak u Kolmar i Eguisheim sa uključenim prevozom u pratnji vodiča - 30 EUR
* Paket fakultativnih izleta iznosi 100 EUR.
* Plaćanje izleta se obavlja na putovanju pre realizacije samog izleta.

VAŽNO:
Ukoliko putujete sami, bićete spojeni sa nekim od drugih putnika u smeštaj bez ikakvih doplata!
Ukoliko ostane slobodnih mesta u autobusu, postoji mogućnost doplate za korišćenje duplog sedišta za sve vreme trajanja putovanja. Doplata iznosi 80 EUR. Broj ovih mesta je ograničen!

USLOVI PLAĆANJA:
1. Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 30% vrednosti putovanja.
2. Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 45 dana pred početak putovanja.
Sve uplate se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan
uplate.

Organizator putovanja je turistička agencija Trip Top Travel

 

Proverite raspoloživost za aranžman 13 evropskih gradova i 7 zemalja (sep-okt)

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti