SARAJEVO-TREBINJE-MOSTAR, 01.05./05.05.2024.

Sarajevo kao večita inspiracija. Znatno ga je teže opisati nego bilo koji drugi grad. “Trebinje nije ni selo ni metropola. Ono je metafora, san…”


 

SARAJEVO - TREBINJE - MOSTAR

Termin putovanja: 01.05./05.05.2024.

 


Sarajevo kao večita inspiracija. Znatno ga je teže opisati nego bilo koji drugi grad. Možda je to zbog pomešanih emocija koje se u svima nama bude na pomen Sarajeva - s jedne strane gorčina zbog burne sudbine, a s druge, neka toplina oko srca i radost na samu pomisao na taj boemski grad i mesto gde se Istok sastaje sa Zapadom... "Trebinje nije ni selo ni metropola. Ono je metafora, san..."- govorio je Momo Kapor. Nalazi se na samom jugu Bosne i Hercegovine, smešteno ispod planine Leotar, na obodu Trebinjskog polja, a kroz grad protiče reka Trebišnjica. Postoje brojni razlozi da posetite grad sunca, vina i platana koji odiše toplinom pravih domaćina... Podignut u cvetnoj i vinorodnoj dolini reke Neretve, grad Mostar je kamena ruža. Njegovu blagu klimu štite planine Velež, Čabulja i Hum. Nastao je oko Starog mosta koji je podignut 1566. u blizini nekadašnjeg lančanog mosta. Mostar je ime dobio po čuvarima mosta (mostarima) na obalama reke Neretve. Iz razdoblja osnivanja grada i osmanskog razdoblja ostali su vredni spomenici kulture.

 

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan (sreda, 01.05.2024.): Polazak  iz  Sombora u 23:00 sati (podložno promeni) ispred Sokolskog doma (Partizan). Vožnja preko Crvenke, Kule, Vrbasa, Novog Sada, kroz Srbiju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i granične procedure.

2. dan (četvrtak, 02.05.2024.): Dolazak u Sarajevo i razgledanje grada uz pratnju vodiča: Baščaršija, mostovi na Miljacki, Alipašino polje, Grbavica, Marijin dvor, Skenderija, Narodno pozorište, Gradska većnica, Inat kuća, Trg Sebilj, Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija iz XVI veka, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga. Slobodno vreme. Fakultativni odlazak na Vrelo Bosne. Posle 17:00 sati smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan (petak, 03.05.2024.):  Doručak. Napuštanje hotela. Polazak ka Trebinju. Dolazak u prepodnevnim časovima. Razgledanje grada sa vodičem. Šetnja ulicama starog grada, gradske zidine sa trgovima..."Trg Pesnika" gde su platani stari preko stotinu godina koji predstavljaju simbol grada kao i brojni pokloni pesnika Jovana Dučića svom gradu (spomenici-Jelena Anžujska, Njegoševa bista, lavovi na ulazu u park). Obilazak starog grada i znamenitosti u njemu kao i čuvene "Anđelkine kapije". Slobodno vreme. Fakultativni odlazak do izletišta Crkvina, gde se nalazi  Hercegovačka Gračanica. Sa ovog vidikovca se pruža prelep pogled na ceo grad, planinu Leotar, reku Trebišnjicu i stari kameni Arslanagića most iz XVI veka. Povratak u grad. Odlazak u hotel. Smeštaj. Noćenje.

4. dan (subota, 04.05.2024.): Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativni odlazak u Mostar. Obilazak grada sa vodičem: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat  Kula,  Kriva ćuprija. Nakon razgledanja,  slobodno vreme za ručak, kafu, fotografisanje... Polazak za Srbiju. Putovanje sa pauzama radi odmora i granične procedure.
5. dan (nedelja, 05.05.2024.) Dolazak na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.

 

CENA ARANŽMANA

HOTEL 3* U TREBINJU + HOTEL 4* U SARAJEVU: 150 eura / 140 eura (za polazak iz Novog Sada)

HOTEL 4* U TREBINJU + HOTEL 4* U SARAJEVU: 160 eura / 150 eura (za polazak iz Novog Sada)

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

- prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja,

- 1 noćenje/doručak (na bazi samoposluživanja) u Sarajevu u hotelu 4* u 1/2 ili 1/2+1 sobama sa TVC-om,

- 1 noćenje/doručak (na bazi samoposluživanja) u Trebinju u hotelu 3* ili 4* u 1/2 ili 1/2+1 sobama sa TVC-om,

- razgledanje gradova u pratnji vodiča (Sarajevo i Trebinje),

- troškove organizacije putovanja,

- usluge vodiča/pratioca za vreme trajanja aranžmana.

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

- fakultativne izlete (prijava prilikom rezervacije u agenciji, plaćanje na licu mesta, minimum za realizaciju je 30 prijavljenih putnika, u slučaju promene cene ulaznica i rasta cena na malo, agencija zadržava pravo promene cena): Hercegovačka Gračanica - 5 eura; Mostar i razgledanje u pratnji vodiča - 20 eura; Vrelo Bosne - 10 eura,

- turistička taksa u Sarajevu: 2 eura po osobi/po noći (plaća se na licu mesta),

- međunarodno putno osiguranje Generali (osigurana suma 30000 eura) za osobe starosti do 18 god. 450,00 dinara, za osobe starosti od 18 god. do 70 god. 650,00 dinara,

- individualne troškove i ostalo nepomenuto.

 

POPUSTI:  deca do 10 godina u pratnji dve punoplatežne osobe imaju popust 5 eura.

 

DOPLATE: Doplata za 1/1 sobu je 40 eura po osobi i radi se isključivo na upit.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan plaćanja.
- 30% prlikom rezervacije gotovinski, ostatak najkasnije 10 dana pre polaska.
- 30% prilikom rezervacije gotovinski, ostatak na mesečne rate bez kamate, čekovima ili administrativnom zabranom, zaključno sa 10.07.2024.

 

SMEŠTAJ

TREBINJE: HOTEL AĆIMOVIĆ 3* ili sličan se  nalazi desetak minuta hoda od centra Trebinja. Sobe su sa TV, klimom... Sobe su 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija- isključivo na upit) sa TWC, restoran... Doručak je na bazi švedskog stola - samoposluživanje.

HOTEL LEOTAR 4* ili sličan se nalazi u samom centru Trebinja, na obali reke Trebišnjice: Okružen je zelenilom i pruža veličanstven pogled  na stari grad. Svaka prostorija je klimatizovana, poseduje kablovsku, TV, telefon, mini-bar, sef i bežični internet pristup. Doručak je na bazi švedskog stola - samoposluživanje.

SARAJEVO: HOTEL IMZIT 4* Dobrinja ili sličan je smešten u Sarajevu, na 4,1 km od znamenitosti Sarajevski ratni tunel. U hotelu sve jedinice sadrže sto, televizor, sopstveno kupatilo, posteljinu, peškire i terasu sa pogledom na planinu. Sve jedinice nude frižider. U blizini su autobusko i stajalište za trolejbus, dobra veza sa gradom. Poseduje 1/1 na upit, 1/2, 1/2+1 i 1/2+2 sobe (sa pomoćnim ležajem standardne veličine). Doručak je na bazi švedskog stola - samoposluživanje.

NAPOMENE: Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Preporuka je da putnici poseduju masku u toku putovanja. Ovaj program putovanja sačinjen je na osnovu uslova koji su na snazi u trenutku objavljivanja, što znači da, usled okolnosti koje su uzrokovane pandemijom Covid-19, ili iz drugih objektivnih razloga, može doći do promena, na koje organizator putovanja ne može uticati. Imajući u vidu specifičnost situacije usled pandemije Covid-19, obaveza je putnika da se precizno upozna sa zdravstvenim i svim drugim propisanim uslovima, koji su važeći u periodu realizacije putovanja, kako u RS tako i u tranzitnim i odredišnim destinacijama, te da te uslove striktno poštuje, kao i da sledi propisana pravila ponašanja i uputstva nadležnih u svim segmentima putovanja. Mole se putnici da vode računa o svojim  ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Organizator putovanja zadržava pravo promene redosleda izvođenja programa usled objektivnih okolnosti. Raspored sedenja u autobusu se određuje po datumu prijave. Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije "Euro-line Pekez". Aranžman je rađen na bazi minimum 60 putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Kontakt za reklamacije je 069/1053010. Cenovnik br. 1 od 09.02.2024. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije "Euro-line Pekez" usaglašeni sa standardima YUTA.

Proverite raspoloživost za aranžman SARAJEVO-TREBINJE-MOSTAR, 01.05./05.05.2024.

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti