Rim - 3 noći / avion


R I M
NOVA GODINA 2024. -last minute ponuda
Polazak: 29.12.2023. Povratak: 01.01.2024.
4 dana / 3 noćenja,
avionom redovna linija AIR SERBIA

Nekada prestonica moćne rimske imperije, danas glavni grad Italije, grad Romula i Rema - odbačenih blizanaca koje je odgajila vučica, grad koji asocira na gladijatore, vespe, pizzu, esspreso... Večni grad! Nalazi se u središnjoj Italiji, u regiji Lacio, na 24 km od obale Tirenskog mora. Najniža tačka grada je na Piazza del Popolo (13 m) a najviša na najvišem rimskom brežuljku Monte Mario (120 m). Klima je sredozemna sa dugim i toplim letima i vrlo blagim zimama. Najprijatniji periodi za boravak u Rimu su od Aprila do Juna i od Septembra do Oktobra.Za vreme boravka u vecnom gradu ne propustite da se popnete cuvenim Španskim stepenicama, ubacite novcic u prelepu fontanu di Trevi, prošetate po trgu Navona, posetite Vatikan...

PROGRAM PUTOVANJA
1. dan
(29.12.2023.) BEOGRAD - RIM
Čekiranje putnika na aerodromu "Nikola Tesla" 05:00 časova. Poletanje u 06:45 časova (Let JU530).
Sletanje na aerodrom "Leonardo da Vinči" u 08:15 časova. Po završetku aerodromskih formalnosti odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Terme di Caracalla, Circo Massimo, Colosseo, Bocca della Verità, Isola Tiberina, Castel sant`Angello, Ara Pacis, Piazza del Popolo, Villa Borghese, Via Veneto, Piazza della Repubblica. Transfer do izabranog hotela. Smeštaj. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.
Noćenje.
2. dan (30.12.2023.) RIM
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet BAROKNA ŠETNJA
Noćenje.
3. dan (31.12.2023.) RIM
Doručak. Slobodno vreme ili poludnevna fakultativna poseta VATIKANU (prema planu i rasporedu lokalnog partnera). Slobodno popodne ili odlazak na poludnevni fakultativni izlet ANTIČKI RIM (prema planu i rasporedu lokalnog partnera). Noćenje.
4. dan (01.01.2024.) RIM - BEOGRAD
Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom ili odlazak na fakultativni izlet VILLA D`ESTE u Tivoliju.
Transfer do aerodroma. Poletanje za Beograd u 20:40 časova (Let JU535). Sletanje na beogradski aerodrom u 22:10 časova

Jedinstvena cena obuhvata: prevoz redovnom linijom Wizz Air na relaciji Beograd-Rim-Beograd sa uključenim aerodromskim taksama (takse su nerefundabilne), transferi autobusom aerodrom-hotelaerodrom, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelu kategorije 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom, panoramsko razgledanje Rima, usluge vodiča na srpskom jeziku na destinaciji (ne podrazumeva celodnevnu asistenciju), troškovi organizovanja putovanja, prtljag - dva komada: ručni do 8kg dimenzije 40
x 30 x 20 koja može biti sa točkićima ili bez + torba do 10kg dimenzije 55 x 40 x 23 koja mora da stane u odeljak iznad glave. U dozvoljene dimenzije ne ulaze ručke na torbi i točkići. Točkići mogu maksimalno da uvećaju veličinu torbe za 5 cm.

Jedinstvena cena ne obuhvata: fakultativni izleti i posete/ulaznice (koji se plaćaju na licu mesta u organizaciji lokalnog partnera), gradska taksa 6 EUR - hotel 3*, međunarodno putno osiguranje sa COVID prokrićem, lični troškovi.

FAKULTATIVNI IZLETI:
Organizator fakultativnih izleta je lokalni partner turističke agencije Kontiki Travel. Lokalni partner kao organizator zadržava pravo promene programa i cene izleta u zavisnosti od broja prijavljenih putnika i promena cena ulaznica po lokalitetima usled objektivnih okolnosti. Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča. Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Organizovani su od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja I svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Prijava i uplata navedenih fakultativnih izleta se vrši na licu mesta, u evrima u efektivi.
Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera. Detalji izleta u nastavku:

BAROKNA ŠETNJA: cena izleta 20 EUR po osobi za odrasle, deca do 14 god 10 EUR (trajanje izleta oko 2- 2,5h, minimum za realizaciju 12 putnika)
Barokna šetnja gradom uključuje obilazak najatraktivnijih lokaliteta grada (Fontana di Trevi, Piazza di Spagna, Panteon, Piazza Navona, Via del Corso...)
Uključuje: organizaciju, slušalice, lokalnog vodiča na srpskom jeziku
Ne uključuje: asistirani odlazak i povratak do hotela (dolazak na zakazano mesto, prema detaljnim uputstvima vodiča),

VATIKAN: cena izleta 60 EUR po osobi za odrasle, deca do 14 god 50 EUR (trajanje izleta oko 3h, minimum za realizaciju 12 putnika-max 30 putnika)
Uključuje: organizaciju, ulaznicu, slušalice, predrezervaciju da se ne čeka u redu, lokalnog vodiča na srpskom jeziku
Ne uključuje: asistirani odlazak do Vatikana i povratak do hotela (dolazak na zakazano mesto, prema detaljnim uputstvima vodiča), ulazak u crkvu Sv. Petra (ove godine nije omogućen ulaz u crkvu iz Sikstinske kapele)

ANTIČKI RIM sa ulaskom u Koloseum i Rimski Forum: cena izleta 60 EUR po osobi, za odrasle i za decu (trajanje izleta 2-3h, minimum za realizaciju 12 putnika)
Uključuje: organizaciju, ulaznicu za Forum i Koloseum, slušalice, predrezervaciju da se ne čeka u redu, lokalnog vodiča na srpskom jeziku.
Ne uključuje: asistirani odlazak do Koloseuma i povratak u hotel (dolazak na zakazano mesto, prema detaljnim uputstvima vodiča)

VILLA D`ESTE U TIVOLIJU: cena izleta 70 EUR, deca do 14 god. 50 EUR (trajanje izleta oko 4h, minimim za realizaciju 15 putnika)
Poseta kompleksu Villa D` Este koji sa svojom palatom i baštom pripada neponovljivoj renesansnoj baštini. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje.
Uključuje: organizaciju, ulaznicu za Villu d`Este, prevoz autobusom do Tivolija i nazad sa zakazanog mesta u centru, lokalnog vodiča na srpkom jeziku.
Ne uključuje: asistirani odlazak do zakazanog mesta u centru i povratak u hotel (dolazak na zakazano mesto, prema detaljnim uputstvima vodiča)

OPIS HOTELA:
Hotel RESIDENCE CANDIA 3* - Vatikan
Hotel se nalazi u srcu Vatikana - okrug Prati. Od Vatikanskog muzeja je udaljen svega 250m. Od aerodroma je udaljen oko 28km. Autobuska stanica je udaljena 100m od hotela a metro stanica 5 min hoda, odakle se lako stiže do kulturno istorijski znamenitosti grada. U blizini hotela se nalaze restorani i muzeji.
Raspolaže sa 55 soba, recepcijom, salom za doručak, liftom, sefom na recepciji (uz doplatu) I besplatnim Wi Fi internetom.
Sobe su dvokrevetne I jednokrevetne, jednostavno uredjene. Svaka soba ima kupatilo (tuš/WC), fen, TV, klima uredjaj, kafe aparat.
Dvokrevetne sobe imaju dva standardna ležaja ili francuski ležaj.
Jednokrevetna soba ima jedan standardni ležaj.
Usluga: noćenje sa doručkom na bazi švedskog stola (sladak doručak).
Kontakt http://residence-candia.italyromehotels.net/en/#main

OPŠTE NAPOMENE:
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.
• Za putovanje u Italiju je potreban pasoša važnosti najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja.
Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika koji je potreban za realizaciju programa 7 dana pre puta. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individulanog putovanja za navedenu destinaciju uz promenu cene putovanja (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 16).
• Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.
• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
• Lokalna turistička agencija, organizator izleta, zadržava pravo promene datuma i vremena polaska na izlet. Cene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 15 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj ceni.
• Grupni autobuski transfer se odnosi na broj putnika veći od 15. Ukoliko je broj putnika manji od tog broja, dodatno se naplaćuje iznos za individualni transfer.
• Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano).
Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina)
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata
• kreditnim karticama NLB banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata
• kreditnim karticama OTP banke moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata
• preko računa
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna
ugovara direktno sa bankom)
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o
administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO).

Kon Tiki Travel

 

Proverite raspoloživost za aranžman Rim - 3 noći / avion

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti