Prag - 3 noći / avion


PRAG
Izleti I posete: "Karlove Vari" i "Drezden"
4 dana (3 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 4*) - avionom
Polazak: 30. decembar (povratak 02. januar 2024.)

Prag je osnovan u 9. veku po dolasku Slovena u Češku i tokom jedanest vekova svoje burne istorije bio prestonica jednog carstva, jednog kraljevstva i dve republike - Svetog rimskog carstva, Kraljevine Bohemije, Republike Čehoslovačke i Republike Češke. Grad je dostigao svoj zenit u vreme vladavine Karla IV, koji je izgradio Karlov most, gotsku Katedralu Svetog Vida, a 1348. godine osnovao je Karlov univerzitet. U mnogim istorijskim delima, grad Prag nazivan je gospodarem Češke i majkom svih gradova, dok ga je Karlo IV nazvao zlatni grad. Od XIX veka, zovu ga i gradom stotine tornjeva pošto ih u njemu ukupno ima preko pet stotina.Istorijsko jezgro ovog grada deo je UNESCO svetske baštine, a veliki deo grada je popločan i predstavlja pravi raj, čak i za one koji nisu ljubitelji pešačenja.

Program putovanja:
1. dan
BEOGRAD - PRAG Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" 2h pre poletanja kod šaltera Filip Travela. Poletanje aviona u 06:50h (JU 610). Nakon sletanja na aerodrom u 09:00h, pasoške kontrole i preuzimanja prtljaga, odlazak na panoramsko razgledanje grada sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Obilazak Hradčanskog trga koji ima prelepe palate Swarcenberg, Toskansku, Martinicki, nadbiskupsku, stub kuge. Poseta praškog dvorca (rezidencije češkog predsednika), katedrale sv.Vida. Šetnja pored zlatnog portala, kraljevske palate, bazilike sv.Đorđa, Lobkovič palate, crne kule. Panorama na Prag iz bašte na valeh. Prelepa valdštajnska palata sa ogromnim parkom iz 17.veka, Hergertova ciglana, najtesnija ulica u Pragu, mala venecija, certovka, kampa, Karlov most, Karlova ulica, Klementinum (Narodna biblioteka), Starogradski trg sa čuvenim astronomskim i astrološkom satom Orloj. Zatim Karlov univerzitet, staleško pozorište i vaclavski trg sa narodnim muzejom. Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.
2. dan PRAG - DREZDEN - PRAG Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak na celodnevni izlet u DrezdenGrad koji je četvrta po veličini urbana regija u Nemačkoj,posle Berlina ,Hamburga i Kelna, grad sa mnogo zdanja u barkonom stilu: Palata Cvinger (u kojoj se nalazi više muzeja), protestantska Bogorodičina crkva, Opera Zemper, rimokatolička Dvorska crkva, Rezidencijalna palata (državni muzej), palata Tašenberg (danas hotel Kempinski), Avgustov most... Slobodno vreme. Povratak u Prag. Noćenje.
3. dan PRAG - KARLOVE VARI - PRAG Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak na celodnevni izlet do Karlovih Vari. Obilazak banje, njenih čuvenih lekovitih izvora termalne vode i kolonada (Termal Spring, Market Collonade...), grand hotel Pupp-a, crkve Sv Marije Magdalene, ruske pravoslavne crkve Sv. Petra i Pavla... Čuveni pisci, kompozitori, istorijaske ličnosti su boravile u
ovoj banji (Karlo IV, Gete, Mozart, Petar Veliki...), kao i većina holivudskih glumaca koji svake godine posećuju Karlove Vari povodom filmskog festivala. Uz to ne zaboravite probati čuvenu Becherovku otkrivenu pre 200 godina, vodu sa lekovitih izvora, oplatke... Povratak u Prag. Noćenje.
4. dan PRAG - BEOGRAD Doručak. Napuštanje hotela. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona u 09:30h (JU 611). Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla" u 11:25h. Kraj programa.

CENA PO OSOBI 735 evra
DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU 215 evra
30.12 - 02.01.2024. Royal Prague 4*

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: aerodromske takse (65 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili poslovnicama ovlašćenih subagenata), prevoz avionom na relaciji Beograd-Prag-Beograd (prevoznik Air Serbia), smeštaj u hotelu kategorije 4 zvezdice na bazi 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama, transferi na relacijama aerodrom-hotel i hotel-aerodrom u Pragu prema programu; panoramsko razgledanje grada, troškovi vodiča i organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: fakultativni izleti i ulaznice, turistička taksa u iznosu od 2,5 evra po noći po osobi za boravak u hotelu kategorije 4 zvezdice (plaća se isključivo na recepciji), međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Cenovnik na linku .

SMEŠTAJ
● Hotel Royal Prague **** https://www.hotelroyalprague.com/
Hotel Royal Prague nalazi se na 2 km od centra grada I Praškog nacionalnog muzeja. Stanica metroa I tramvaja (stanica Križikova) je udaljena 80 m, odakle se za 3 stanice metroa stiže do centra grada. Sobe imaju: SAT TV, telefon, kupatilo s fenom, WiFi internet. Doručak je u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja.
● Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

FAKULTATIVNI IZLETI
• Fakultativni izlet autobusom "Drezden" - 85 € (u cenu uključen bus prevoz, usluge vodiča)
• Fakultativni izlet autobusom "Karlove Vari" - 80 € (u cenu uključen bus prevoz, usluge vodiča)
Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Pragu, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE "PRAG"
● Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja.
● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama u kojima je treći ležaj pomoćni.
● Od 19.07.2013. godine, uslov za ulazak državljana R. Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina I koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice. Viza nije potrebna za boravak do 90 dana u period od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce pasoša Republike Srbije koje je izdalo MUP RS - Koordinaciona uprava.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate.
Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor. 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.

Organizator putovanja FILIP TRAVEL

 

Proverite raspoloživost za aranžman Prag - 3 noći / avion

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti