Milano - 4 noći - avion


MILANO
TORINO, KOMO I LUGANO
5 dana (4 noćenja sa doručkom, u hotelu kategorije 3* u Milanu) - avionom
Polazak: 31. decembar (povratak 04. januar 2024.)

Milano je glavni grad regije Lombardija, drugi po veličini grad u Italiji. Putovanjem u Milano, saznaćete zašto je cenjen kao svetsko središte mode i dizajna, s velikim globalnim uticajem u trgovini, industriji, muzici, sportu, književnosti... Milano je jednostavno savršen, prelep i glamurozan grad, bogat istorijskim i kulturnim znamenitostima, koji diše kosmopolitski i u kojem se osećate kao građanin sveta.

Program putovanja
1. dan
BEOGRAD - MILANO Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" kod šaltera Filip Travela u 04:30 h. Poletanje za Milano u 06:55 (JU540). Nakon sletanja na aerodrom u 08:40h, pasoške kontrole i preuzimanja prtljaga, odlazak na panoramsko razgledanje grada: grandiozni zamak Sforca - rezidencija milanskih vojvoda, Via Dante, Trg Dumo gde je raskošna Milanska katedrala - najveća u Italiji posle crkve sv. Petra u Rimu, čuvena Skala - najuglednija operska kuća u svetu podignuta 1778. godine, otmena Galerija Viktora Emanuela sa prvoklasnim restoranima i kafeterijama, trgovačke ulice Monte Napoleone, Đezu i Korso Vitorio Emanuele u kojima se nalaze prodavnice sa artiklima najpoznatijih italijanskih modnih brendova Armani, Versaće, Prada, Guči... Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.
2. dan MILANO Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti.
3. dan MILANO - KOMO - LUGANO - MILANO Doručak. Celodnevni fakultativni izlet za Komo i Lugano. Polazak za Komo smeštenog u divnom prirodnom ambijentu, na krajnjem jugu istoimenog jezera, ispod alpskih padina obraslih bujnom vegetacijom. U srednjem veku bio je čuven po svojim veštim graditeljima i vajarima-dekoraterima zvanim "komačini", koji su ustanovili i proneli po čitavoj Evropi prepoznatljivi lombardijski stil gradnje palata i crkava. Od kraja 19. veka Komo je renomirano letovalište sa luksuznim hotelima, vilama i
rezidencijama od kojih su mnoge u posedu poznatih umetnika i javnih ličnosti iz celog sveta. Po dolasku, šetnja promenadom i centrom grada, oko Trga Kavur i impozantne katedrale od belog mermera (14-18. vek). Slobodno vreme.Nastavak putovanja do Lugana. Razgledanje istorijskog centra: katedrala Sv. Lorenca, crkva Svete Marije od Anđela iz 16 veka, Gradski park, Trg reforme... Slobodno vreme. Povratak u Milano. Noćenje.
4. dan MILANO - TORINO - MILANO Doručak. Fakultativni izlet u Torino koji je četvrti po veličini grad Italije i glavni grad pokrajine Pijemont. Nalazi se u severozapadnoj Italiji na reci Po a poznat je kao "najindustrijalizovaniji" grad Italije, koji je i sedište svetski poznatih automobilskih kompanija: "Fijat", "Lanča" i "Alfa Romeo". Bio je sedište porodice Savoja. Grad je poznat i po osamnaest kilometara arkada, koji datiraju iz 1500.godine, izgrađene su da bi omogućile nesmetanu šetnju kralja i njegove pratnje. Obilazak istorijskog centra grada: Trg Kastelo iz srednjeg veka, palata Madama sa divnim baroknim stepeništem u kojoj je nekada bio italijanski senat a danas antički muzej, kraljevska palata sa pozorištem iz 17.veka, ulica Po poznata po arkadama koje vode do reke Po, trg Vitorio Veneto sa predivnim pogledom na Alpe, , toranj Antoneliana, simbol Torina visine 165m sa panoramskom terasom na visini od 85m, trgovi Sv.Karla, Savoj, spomenik Vitoriju Emanuelu II koji je ujedinio Italiju 1861 godine, crkva Sv.Kristine, Duomo je katedrala iz 15.veka poznata i po Torinskom platnu kojim je bio obmotan Isus posle raspeća, ulica Garibaldi koja je glavna šoping ulica. Slobodno vreme. Povratak u Milano. Noćenje.
5. dan MILANO - BEOGRAD Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona u 20:450h (JU 545). Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla" u 22:25h. Kraj programa.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 735 evra
Doplata za jednokrevetnu sobu je 220 evra.

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: aerodromske takse (64 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili poslovnicama ovlašćenih subagenata), prevoz avionom na relaciji Beograd-Milano- Beograd (prevoznik Air Serbia), smeštaj u hotelu kategorije 3 zvezdice na bazi četiri noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama, transferi na relacijama aerodrom-hotel i hotel-aerodrom; panoramsko razgledanje grada, troškovi vodiča i organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: fakultativni izleti i ulaznice, turistička taksa u iznosu od 4 evra po danu po osobi za boravak u hotelu kategorije 3 zvezdice (plaća se isključivo na recepciji), međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Cenovnik na linku

SMEŠTAJ
● B&B Hotel Milano Ornato 3* https://www.hotel-bb.com/it/hotel/milano-ornato Hotel se nalazi na 100m od tramvajske stanice broj 4 koja vodi do centra grada. U blizini hotela su prodavnice I restorani. Sobe imaju: SAT TV, telefon, kupatilo s fenom. Doručak je u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja.
● Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela

FAKULTATIVNI IZLETI
• Fakultativni izlet autobusom "KOMO - LUGANO" - 80 evra (u cenu izleta uključen autobuski prevoz, usluga vodiča)
• Fakultativni izlet autobusom "TORINO" - 80 evra (u cenu izleta uključen autobuski prevoz, usluga vodiča).
Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Milanu, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE "MILANO"
● Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja.
● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama u kojima je treći ležaj pomoćni.
● Od 19.07.2013. godine, uslov za ulazak državljana R. Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina I koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice. Viza nije potrebna za boravak do 90 dana u period od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce pasoša Republike Srbije koje je izdalo MUP RS - Koordinaciona uprava.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate.
Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor. 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata

Organizator putovanja FILIP TRAVE

 

Proverite raspoloživost za aranžman Milano - 4 noći - avion

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti