Solun - 2 noći


Program putovanja sa cenovnikom br. 1 od 06.10.2023.
- 5 DANA, 2 NOĆI AUTOBUSOM -

- Provedite novogodišnju noć u pravom kosmopolitskom gradu -
Solun je jedan od najstarijih gradova Evrope, satkan od manjih trgova, ispunjen simpatičnim tavernama, brojnim kafićima, buticima, polastičarnicama... Nudi vam kako društveni, tako i bogat kulturni sadržaj. Uživajte u šetnji pored mora sa pogledim na Belu kulu, okusite grčku kafu u samom srcu grada na Aristotelovom trgu i uverite se zašto je jedan od omiljenih evropskih gradova naših turista. Solun je grad koji će Vas očarati i naterati da mu se opet vratite...

CENA PAKET ARANŽMANA IZRAŽENA U € PO OSOBI:
POLAZAK 30. Decembar 2023.
Hotel EL GRECO 3*
1/2 169€ promo 1/2 159€

Program putovanja:
1.DAN putovanja
(subota 30.12.2023.): BEOGRAD - SOLUN
Sastanak grupe u 20.15h (radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici „ BAS ", sa predviđenih perona od 34 do 41 ( ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na predviđene perone je iz Karađorđeve ulice ( preko puta hotela Prezident ). Predviđeno vreme polaska u 21.00 h. Noćna vožnja kroz Srbiju i Makedoniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi carinskih formalnosti i odmora.
2.DAN (nedelja 31.12.2023.): SOLUN
Dolazak u Solun u prepodnevnim satima. Poseta Srpskom vojničkom groblju ZEJTINLIK. PANORAMSKO RAZGLEDANJE GRADA autobusom (crkve Sv.Dimitrija,Trijumfalne kapije, Aristotelovog trga, Bele Kule, Rotonde, Galerijevog luka, gradskih zidina...). Nakon razgledanja, smeštaj u hotel posle 14 časova (po hotelskim pravilima). Slobodno
popodne za individualne aktivnosti (predlažemo šoping u glavnoj šoping zoni Soluna u ulici "Tzimitzki" ili odmor u nekom od kafića sa pogledom na more i Belu kulu). SREĆNA NOVA GODINA!!! NOĆENJE.
3.DAN (ponedeljak 01.01.2024.): SOLUN - METEORI - SOLUN
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet do veličanstvenih METEORA. Obilazak METEORA sa posetom jednom od srednjevekovnih vizantijskih manastira (Svete Trojica, Varlam, Veliki Meteori...) sagrađenih na visokim stenama, starim nekoliko miliona godina. Nakon posete jednom od manastira izlet nastavljamo posetom jednoj od poznatih radionica ikona u Kalambaki. U povratku predviđena je pauza u dolini Tembi sa obilaskom crkve Svete Petke, koja se nalazi u dolini reke Pinios, izgradjene u steni, a gde se nalazi i Afroditin izvor mladosti i lepote. Povratak u hotel. NOĆENJE.
4.DAN (utorak 02.01.2024.): SOLUN - OLIMP - SOLUN - BEOGRAD
Doručak. Napuštanje soba do 10.00 časova. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, a mi Vam preporučujemo fakultativni izlet poseta Olimpu, planini bogova - videćete novi manastir Svetog Dionisija, mesto Litohoro. Slobodno vreme. Povratak u Solun po ostatak grupe. Polazak za Beograd oko 20.00 časova po lokalnom vremenu. Vožnja kroz Grčku i Makedoniju sa kraćim usputnim pauzama.
5.DAN (sreda 03.01.2024.): BEOGRAD
Očekivano vreme dolaska u Beograd je u ranim jutarnjim satima, u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima.

NAPOMENA ZA POLAZAK AUTOBUSA
Obezbeđene peronske karte (važe isključivo za putnike, a ne i za pratioce), bez nadoknade, putnici će moći da preuzmu od predstavnika Argus Toursa, kod ulaska na perone, u vremenskom periodu od 45 min. do 30 min. pre programom predviđenog polaska autobusa. Putnici koji u naznačeno vreme ne preuzmu peronsku kartu,
obezbeđenu od strane Argus Toursa, moći će na peron da uđu, isključivo sa individualno kupljenom peronskom kartom, koju su u obavezi sami da pribave (trenutna cena peronske karte iznosi 190 din.) Zbog ograničenog vremena zadržavanja autobusa na peronima, putnici moraju strogo poštovati satnicu za sastanak grupe jer u suprotnom neće se čekati i smatraće se da su odustali od putovanja.

USLOVI PLAĆANJA: Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke BANCA INTESA za efektivu, na dan uplate.
NAČIN PLAĆANJA: Celokupan iznos aranžmana do 6 mesečnih rata za korisnike VISA, AMERICAN EXPRESS i MASTER kreditne
kartice INTESA BANKE; VISA, MASTER i DINA kreditne kartice Komercijalne banke - isključivo u agenciji Argus Tours ili 40 % po osobi prilikom rezervacije, a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski, platnim karticama, a najkasnije 21 dan pre početka aranžmana ili u 3 jednake mesečne rate prilikom rezervacije - čekovima građana, bez uvećanja cene aranžmana ili kompletan iznos kreditima kod poslovnih banaka, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana u roku od 7 dana od dana izdavanja, a najkasnije 21 dan pre početka aranžmana. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, cena aražmana podleže promeni.

ARANŽMAN OBUHVATA: Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja, panoramsko razgledanje Soluna, dva noćenja sa doručkom u odabranom hotelu, u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem, posetu Zejtilniku, usluge vodiča - pratioca prema programu za vreme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje, obaveznu boravišnu taksu u iznosima od 0,5 € za hotele sa 1* ili 2*, 1,5 € za hotele sa 3*, 3 € za hotele sa 4*, 4 € za hotele sa 5*, po danu, po smeštajnoj jedinici, u zavisnosti od kategorizacije smeštajnog objekta boravka, koja se plaća na licu mesta, fakultativne izlete (u organizaciji lokalne agencije inopartnera) kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike, individualne troškove i ostale nepomenute troškove, Evropska Unija od naredne godine (tačan datum stupanja na snagu još nije preciziran a odnosi se na 2024. godinu), najavljuje uvodjenje Evropskog sistema putnih informacija i autorizacije (ETIAS) , za putovanje u Schengen zonu, za putnike kojima nije potrebna viza za ulazak u EU, uključujući i putnike iz BiH. Državljani trećih zemalja kojima nije neophodna viza za putovanje u Schengen zonu moraće individualno pre puta podneti zahtev za odobrenje putovanja jednostavnom procedurom korištenja internet stranice ili mobilne aplikacije ETIAS-a i za to će morati platiti naknadu u iznosu od 7 eura, a dobijeno odobrenje ETIAS-a važi će tri godine", po trenutnim najvama.

OSIGURANJE: Mogućnost pribavljanja međunarodnog putnog osiguranja sa COVID-19 pokrićem (nadstandardni program osiguranja), za državljane Republike Srbije i strane državljane sa prebivalištem u Srbiji (uz obaveznu dostavljenu kopiju prijave boravka u R.Srbiji), po uslovima TRIGLAV OSIGURANJA ADO (ul. Milutina Milankovica 7a, Novi Beograd). Obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u "Opštim uslovima za osiguranje putnika za vreme puta i boravka u inostranstvu" Triglav osiguranja ADO, koji su Vam na raspolaganju već prilikom uplate aranžmana. U slučaju zdravstvene intervencije pozvati broj Centra za pomoc EUROP ASSISTANCE +381 11 41 44 105, e-mail: operationsr@europ-assistance.hu

POPUSTI I DOPLATE: Jednokrevetne sobe se rade isključivo na upit i doplata iznosi 55€. Deca po ovom program ne ostvaruju popust. Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz.

FAKULTATIVNI IZLETI (cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama):
1. METEORI - odrasli 40€ po osobi / deca do 11.99 god. - 35€ (ulaznice za manastire nisu uključene u cenu, iznose oko 3 eur po manastiru, plaćaju se na licu mesta)
2. OLIMP - odrasli 25 € po osobi / deca do 11.99 god. - 20 €
Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika, a za fakultativne izlete neophodan minimum je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih, cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije inopartnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Molimo da uzmete u obzir da usled praznika, neki od manastira na Meteorima, neće biti otvoreni za posetioce.

OPISI HOTELA:
Hotel EL GRECO 3*superior - gradski hotel koji se nalazi u centru Soluna, od Aristotelovog trga udaljen oko 800 m. U sklopu hotela nalazi se restoran sala, Wi-Fi na recepciji hotela, teretana, sauna, parking (uz doplatu na licu mesta). Sve sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene TWC-om, satelit TV-om, telefonom, mini barom (uz doplatu na licu mesta).
Usluga: noćenje sa doručkom (švedski sto - samoposluživanje). www.hotelelgreco.gr

Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 putnika, u suprotnom, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana
je 7 (sedam) dana pre datuma polaska. O tačnom vremenu polaska putnik je u obavezi da se informiše dva dana pre puta na našem sajtu u sekciji informacije o polascima https://argus.rs/informacije-o-polascima

Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije Argus Tours, kao i sa Opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja-Triglav osiguranje.
Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Organizator putovanja Agencije ARGUS TOURS.

 

Proverite raspoloživost za aranžman Solun - 2 noći

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti