Valensija - 3 noći (okt-jun 2024) avio


4 DANA AVIONOM / 3 NOĆENJA
DIREKTAN LET BEOGRAD-VALENSIJA
Polazak, četvrtkom 06:20h / Povratak, nedeljom 20:40h / HOTEL XON `S 4 ****

Valensija je treći grad po veličini Kraljevine Španije i predstavlja grad bogate istorije i sjajnih inovacija. Poznat je po futurističkoj arhitekturi čuvenog arhitekte Santajaga Kalatrave. Nazivaju je grad sunca zbog velikog broja sunčanih sati godišnje. Osnovali su je Rimljani u 2. veku pne pod imenom Valentia što označava snagu/vrednost. Bila je to značajna rimska kolonija, potom grad Vizigota, Mavara, Aragona... Svoje zlatno doba doživljava tokom srednjeg veka u periodu od 14. do 16. veka kada se grade veličanstvene građevine, srednjovekovne zidine, brojni trgovi koji su korišćeni za trgovinu koja je davala ogromno bogatstvo ovom gradu. Zahvaljujući trgovcima i bankarima Valensije koji su pozajmili novac kraljici Izabeli Španskoj, Kolumbo je krenuo na svoj put. Danas je Valensija jedan od najlepših gradova Španije sa divnim ambijentima, čudesnim remek-delima Kalatrave, sjajnim muzejima. Grad čuvene paelje, dobrog vina i naravno sunca. Od aprila meseca naša nacionalna aviokompanija „AirSerbia" održavaće redovne, direktne letove između Beograda i Valensije. Za svega 2 sata i 50 minuta stižemo u ovaj prelepi grad i tada naša avantura počinje. Pridružite nam se, Valensija vas čeka. Bienvenido a València!

Program putovanja:
1. dan
(četvrtak) BEOGRAD - VALENSIJA Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla" u 4h ujutro. Prijava na let kompanije „AirSerbia" za Valensiju. Po obavljanju prijave za let i pasoške kontrole, ukrcavanje u avion i poletanje u 06.15h. Po dolasku u Valensiju u 09.10h sledi transfer do centra grada i razgledanje grada. Najstariji deo grada je stari grad („Ciutat Vella"). Ovaj deo Valensije je tokom srednjeg veka bio okružen masivnim zidinama sa nekoliko ulaznih kapija od kojih su se sačuvale kapija Seranos i kapija Kvart. Radi se o impozantnim kapijama gotskog stila sa divnim bajkovitim kulama. Unutar zidina se formirao grad trgovaca sa divnim srednjovekovnim palatama, trgovima i Katedralom. Remek-delo gotskog stila sa divnim tornjem „El Micalet". U ovoj crkvi se prema verovanju čuva Sveti gral. Nedaleko od Katedrale nalazi se divni trgovi, prvi posvećen Bogorodici sa fontanom Turia i drugi Kraljičin trg sa divnim kafeima i lepim ambijentom. Svakako, u starom gradu se obilaze znamenita pitoreskna Tržnica koju je dizajnirao slavni arhitekta Francisko Gvardija, Trg Gradske kuće sa divnom fasadom palate Pošte i centralnom fontanom. Za kraj ostavljamo odlazak do zgrade železničke stanice ukrašenu mozaicima i Koride izgrađene u klasičnom mudehar stilu. Slobodno vreme za lutanje prelepim uličicama sa živopisnim suvenirnicama i trgovinama. Transfer do hotela i smeštaj u sobe oko 17h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
2. dan (petak) ALIKANTE & BENIDORM Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili polazak (9.30h) na fakultativni izlet do divnog ALIKANTEA. Iznad ovog grada stražari moćna tvrđava Svete Barbare koju ćemo posetiti na visini od 166 metara. Liftom ćemo se uputiti do vrha uzvišenja i pogled na grad sa nje je nezaboravan. Šetnja starom četvrti Santa Kruz koja je okićena belim kućama sa živopisnim motivima i brojnim tradicionalnim prodavnicama, neće vas ostaviti ravnodušnima. Tu su još divna bazilika Sv. Marije iz 13. veka, Katedrala Alikantea sa velikom plavom kupolom, najfotografisanija „ulica pečuraka" a za kraj sjajno šetalište Esplanada Španije koje je ukrašeno sa 6,5 miliona mermernih pločica. Slobodno vreme u gradu i potom sledi odlazak do mondenskog letovališta BENIDORM. Ovo mesto je glavno letovalište divne regije Kosta Blanka. Njegov stari grad je prosto neodoljiv, a spoj moderne arhitekture, oblakodera koji podsećaju na zgrade uz obalu Rio de Ženeira, predivne plaže jednostavno ostavljaju bez daha. Šetnja do vidikovca sa kojeg se pruža pogled na sve tri plaže i prilika za nezaboravno fotografisanje. Slobodno vreme 2 sata u gradu koji „živi" vibrantno 24 sata, koji su proslavili engleski turisti. Povratak u Valensiju oko 20h. Noćenje.
3. dan (subota) MURSIJA Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak u 9h na celodnevni fakultativni izlet ka regiji Mursije. Dolazak u MURSIJU oko podneva. Obilazak grada uz razgledanje: veličanstvena Katedrala sa zvonikom visokim 93 metra, Gradska kuća, čuveni Kazino iz 19. veka, Trg cveća (Plaza de las Flores) - najživopisnije mesto Mursije, palata Almudi, šetalište Glorijeta Španije... Slobodno vreme za uživanje u fantastičnom ambijentu ovog grada. Polazak ka Valensiji u 17h. Povratak u hotel oko 20h. Uveče, vam predlažemo odlazak u jedan od najpopularnijih tradicionalnih Flamenko klubova u Valensiji. Uživanje u fantastičnom šou-programu sa flamenko igračima i čudesnim melodijama španske gitare. Noćenje.
4. dan (nedelja) VALENSIJA -- BEOGRAD Doručak i odjava iz soba do 10h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti (lutanje starim gradom i šoping...) ili polazak na poludnevni fakultativni izlet. Odlazak do luke grada Port Saplaya koja je čuvena po svojim živopisnim kućicama, vilama i divnim plažama. Divan primer kako izgleda idealno odmaralište, sa stotinama vezova za barke tik uz stanove rezidenata. Nakon slobodnog vremena odlazak do „Grada umetnosti i nauke". Ovaj deo Valensije predstavlja ostvarenje sna velikog arhitekte Kalatrave. U isušenom koritu reke Turije, Kalatrava je stvorio nestvarne futurističke objekte koji prosto oduzimaju dah. Ovo je veliki kulturni i zabavni kompleks poznat širom sveta pre svega zbog svoje specifične arhitekture. Kompleks sačinjavaju: palata umetnosti "Kraljica Sofija" (Opera); Hemisferik - jedinstvena prjekciona sala u obliku ljudskog oka; muzej nauke "Princ Filip" gde je nauka potpuno dostupna publici; Okeanografski muzej; Umbrakle - gradski vrt; Agora - sala za kongrese, kocerte i sportske manifestacije. Povratak u hotel oko 17.30h. U 18h transfer iz hotela na aerodrom. Prijava za let „AirSerbia" za Beograd. Let u 20.40h. Sletanje u Beograd oko 23.20h. Kraj putovanja.

CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI
AVIONSKE KARTE + AERODROMSKE TAKSE + TRANSFER + VODIČ + 3 NOĆENJA SA DORUČKOM + VALENCIA CITY TOUR
19. - 22. okt. 2023. redovna cena 670 € snižena cena 4* 579 €
09. - 12. nov. 2023. redovna cena 670 € snižena cena 4* 579 €
15. - 18. feb. 2024. redovna cena 670 € snižena cena 4* 599 €
07. - 10. mart 2024. redovna cena 670 € snižena cena 4* 599 €
04. - 07. april 2024. redovna cena 670 € snižena cena 4* 599 €
18. - 21. april 2024. redovna cena 670 € snižena cena 4* 599 €
23. - 26. maj 2024. redovna cena 670 € snižena cena 4* 599 €
06. - 09. jun 2024. redovna cena 670 € snižena cena 4* 599 €
27. - 30. jun 2024. redovna cena 670 € snižena cena 4* 599 €

Cena aranžmana uključuje:
• Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd - Valensija - Beograd sa uključenim aerodromskim taksama, TSC-om, ručnim prtljagom do 8 kg i redovnim prtljagom do 23 kg
• Transfer aerodrom Valensija - hotel - aerodrom Valensija
• 3 noćenja sa doručkom („buffet"/samoposluživanje/"švedski sto") u odabranoj kategoriji hotela sa 3* ili 4* u regiji Valensije
• Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ``queen size`` ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ``queen size`` ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva - fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta, krevet na sprat ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
• Usluge vodiča - pratioca grupe
• Organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:
 Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte nepomenute u programu
 Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja sa COVID19 dodatkom (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 1000 dinara za uzrast 18-70 god; stariji od 70 god. plaćaju polisu 2000 dinara)
 Ostale nepomenute usluge
 Doplatu za jednokrevetnu sobu - 120 €
 Obavezna doplata na recepciji hotela gradskih turističkih taksi: hotel 3* ukupno 9 €; hotel 4* ukupno 15 €
 DOPLATU ZA YQ i YR taksu za gorivo avionske kompanije. Visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta u odnosu na ugovorenu) koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti u agenciji (takse su podložne promenama) - trenutno taksa iznosi 10 € po osobi!
 Fakultativne aktivnosti navedene u programu putovanja (prijava OBAVEZNO U AGENCIJI; plaćanje na licu mesta; minimalni broj potreban za realizaciju svakog programa iznosi 15 prijavljenih putnika):
- Poludnevni izlet sa obilaskom Port Saplaya i Grada umetnosti i nauke 40 €
- Celodnevni izlet u Alikante i Benidorm prema programu 60 €
- Celodnevni izlet Mursija 70 €

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE
• Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 50%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
• Administrativnom zabranom na platu - 60% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.01.2024., za prolećene polaske do 20.09.2024.
• Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
• Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama - 60% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata.
• U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 60% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.01.2024., za prolećene polaske do 20.09.2024.
U sve cene je uračunat PDV od 20%

OPIS SMEŠTAJA:
HOTEL XON `S 4 ****, ili sličan
Smešten je na oko 10 km od centra grada. Prekoputa hotela, nalazi se autobusko stajalište sa kojeg kreće nekoliko autobusa ka centru Valensije. Hotel Xon`s nudi besplatan bežični internet i moderne sobe sa kablovskom televizijom. Poseduje otvoreni bazen i teretanu sa saunom. Elegantne, klimatizovane sobe hotela Xon`s su udobne sa modernim dekor. Svaka ima sopstveno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak na bazi švedskog stola služi se u hotelskom restoranu. Gosti takođe mogu uživati u specijalitetima mediteranske i internacionalne kuhinje za večeru. Na raspolaganju je i bar na otvorenoj terasi. Tržni centar Bonaire nalazi se pored hotela Xon`s. Nasuprot hotela nalazi se klizalište, a trkačka staza Ricardo Tormo de Cheste udaljena je 10 minuta vožnje. Hotel može da organizuje iznajmljivanje automobila za goste i taksi vožnju po potrebi. Recepcija je na raspolaganju 24 sata.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.
ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 20 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.
Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.
Cenovnik broj 7 od 27.09.2023.

 

Proverite raspoloživost za aranžman Valensija - 3 noći (okt-jun 2024) avio

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti