Istra - 2 noći (sep-nov)


5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA
21.SEPTEMBAR - 25. SEPTEMBAR
26. OKTOBAR - 30.OKTOBAR
OPATIJA - PULA - MOTOVUN - POREČ - ROVINJ - FAŽANA - BRIONI - HUM

Istra je sinonim za lepotu. Prelepa priroda, kamenita prostranstva u unutrašnjosti, nazubljena obala sa načičkanim letovalištima i prelepim gradovima, glavna je karakteristika ovog poluostrva. Drevne civilizacije ostavile su na ovom prostoru mnoga svedočanstva, a priroda se potrudila da ovom komadu zemlje podari ono najlepše. Sunce i more... Maslinjaci i vinogradi... Čudesna gastronomija... Srednjovekovni gradovi sa kamenitim ulicama, palatama, divnim ambijentima... Uz samu obalu Istre prostire se ostrvlje Briona, sinonim luksuza, nekadašnje odmaralište gospode i predsednika... Čuvena Pulska Arena, divne bazilike, sjajni ukusi... Sve Vas to očekuje na ovom malom putovanju. Pridružite nam se!

Program putovanja:
1. dan
(četvrtak 27. jul / subota 19. avgust / četvrtak 21. septembar / četvrtak 26. oktobar) Polazak iz Novog Sada (AS „Vojvodina") oko 22.30h i Beograda (Sava centar) oko ponoći. Putovanje preko Hrvatske linijom Bajakovo - Slavonski Brod - Zagreb - Karlovac - ... Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
2. dan (petak 28. jul / nedelja 20. avgust / petak 22. septembar / petak 27. oktobar) Dolazak u OPATIJU u prepodnevnim satima. Poseta jednom od najekskluzivnijih letovališta Hrvatske. Kraći organizovani obilazak uz šetnju duž promenade Lungomare do Perivoja, divnog parka sa opatijom Sv. Jakova. Potom odlazak do parka Anđioline sa istoimenom vilom i luksuznim hotelom „Kvarner". Slobodno vreme 1,5 sat. Nastavak putovanja do PULE. Po dolasku sledi obilazak grada sa razgledanjem čuvene Arene (bez ulaska). Pulski amfiteatar je najlepša i najpoznatija antička građevina u Hrvatskoj. Izgradili su je Rimljani i služila je za zabavu narodu. Nakon obilaska Arene, nastavak razgledanja: Herkulova kapija ili Zlatna vrata - najstariji antički spomenik Pule, Avgustov hram, Augustinski forum,... Slobodno vreme do smeštaja u hotel. Smeštaj u hotel oko 18h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
3. dan (subota, 29. jul / ponedeljak 21. avgust / subota 23. septembar / subota 28. oktobar) Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti u Puli, ili polazak u 9h na celodnevni fakultativni izlet. Odlazak do unutrašnjosti istarskog poluostrva i poseta srednjovekovnom gradu MOTOVUN. Do ovog grada vode najduže istarske „skale", odnosno 1052 stepenika. Da se ne bi pešačilo, sa parkinga će nas do Starog grada prevesti lokalni mini bus! Atraktivnost ovog grada je njegov položaj na brdašcu sa kojeg puca pogled na prelepu istarsku prirodu, Motovunske šume, vinogorje... Srednjovekovne zidine okružuju ovaj grad u vidu prstena i predstavljaju najveću atrakciju Motovuna. Restorani u ovom malom gradiću spremaju svoje specijalitete sa čuvenim istarskim tartufima. Nakon posete ovom malom gradu, odlazak do čuvenog POREČA. Po dolasku sledi obilazak grada uz razgledanje prelepe Eufrazijeve bazlike čiji temelji datiraju iz 6. veka, trg Marafor sa ostacima Neptunovog hrama i Romaničkom palatom,... Slobodno vreme za uživanje u slikovitim gradskim ulicama. Odlazak u ROVINJ, najpoznatiji istarski grad, a po mnogima i najlepši. Po dolasku sledi šetnja gradom uz razgledanje: crkva Sv. Eufemije sa visokim tornjem sa kojeg se pruža nestvaran pogled na grad i okolinu, barokni Balbijev luk,... Slobodno vreme za šetnju živopisnim gradsklim ulicama i uživanje u specifičnoj atmosferi grada. Povratak u hotel do 21h. Noćenje.
4. dan (nedelja, 30. jul / utorak 22. avgust / nedelja 24. septembar / nedelja 29. oktobar) Doručak. Odjava iz hotela u 9h. Slobodno vreme, ili polazak na poludnevni, fakultativni izlet do Fažane i Briona. Po dolasku u FAŽANU sledi ukrcaj na brod kojim ćemo se prevesti do ostrva Veliki Brion. Po dolasku na BRIONE, sledi panoramski obilazak ostrva Veliki Brion iz malog turističkog voza sa pojašnjenjima lokalnog vodiča. Brioni su poznati kao jedna od „top" destinacija Hrvatske. Na ovom ostrvu se nalazilo odmaralište nekadašnjeg predsednika Jugoslavije, Josipa Broza Tita, a mnoge poznate svetske javne ličnosti (političari, glumci...) bile su gosti maršala Tita. Potom sledi slobodno vreme do povratka u Fažanu. Nastavak putovanja uz usputnu posetu najmanjem gradu na svetu, HUMU. Sjajna istorija, natpisi na glagoljici, kamena struktura, i naravno lekovita rakija od imele „biska". Nakon predaha, nastavak putovanja ka Srbiji. Noćna vožnja.
5. dan (ponedeljak, 31. jul / sreda 23. avgust / ponedeljak 25. septembar / ponedeljak 30. oktobar) Povratak u Novi Sad/Beograd u ranim jutarnjim satima (nešto posle ponoći). Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI
*HOTEL „VELI JOŽE" 2**, Pula
redovna cena 189 € snižena cena 149€
*HOTEL „PULA" 3***, Pula
redovna cena 189 € snižena cena 169€

SNIŽENE CENE SE ODNOSE NA OGRANIČEN BROJ MESTA!

+ PAKET IZLETA za uplate u agenciji umesto 85 € samo 70 €
Navedena cena uključuje sledeće izlete:

• Izlet za Motovun - Poreč - Rovinj sa obilascima prema programu (bez karte za lokalni bus u Motovunu)
• Izlet za Fažanu i Brione sa ulaznicom za Nacionalni park, transferom Fažana - Brioni - Fažana brodom i vožnju vozićem po ostrvu Veliki Brioni sa uslugama lokalnog vodiča

Cena aranžmana uključuje:
• prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
• 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni - klasični način posluživanja) u hotelu sa 3*** ili 2** u Puli ili okolini
• smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ``queen size`` ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ``queen size`` ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva - fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe! Sobe sa pomoćnim ležajem su isključivo na upit!)
• razgledanja Opatije, Pule i gradića Hum prema programu
• usluge vodiča tokom celog putovanja
• troškove organizacije putovanja

Cena aranžmana ne uključuje:
• Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
• Obavezno međunarodno putno osiguranje sa Covid19 pokrićem (može se dobiti u agenciji po ceni od 1000 dinara po osobi za osobe starosti 18-70 god; odnosno za osobe 70+ po ceni od 2000 dinara)
• Individualne troškove - nepomenute usluge
• Doplata za jednokrevetnu sobu je 70 €
• Doplata za dodatno sedište u autobusu 80 €
• Obavezna doplata za turističku taksu 2,5 € po noćenju / ukupno za oba noćenja oko 5 € - plaćanje na licu mesta
• Lokalni „shuttle" bus u Motovunu - (5 €) - plaćanje isključivo na licu mesta u kunama!
U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnog programa za uplate na licu mesta su:
 Izlet za Motovun - Poreč - Rovinj (bez karte za lokalni bus u Motovunu) - 40 €
 Izlet Fažana-Brioni sa pripadajućim ulaznicama - 45 €

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE
• Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
• Administrativnom zabranom na platu - 50% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima, a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2024., za letnje polaske odloženo plaćanje do 20.10.2023.
• Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA.
• Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama - 60% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata a zaključno sa 20.05.2024., za letnje polaske odloženo plaćanje do 20.10.2023.
• Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti" plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani.
• U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 50% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.-tog u mesecu, a najkasnije do 20.05.2024., za letnje polaske odloženo plaćanje do 20.10.2023.
U sve cene je uračunat PDV od 20%

OPIS HOTELA:
HOTEL „PULA" 3***, Pula https://www.hotel-pula.hr/ polazak 27. jul, polazak 21. septembar
Hotel se nalazi oko 3 km od strogog centra Pule. Udaljen je nekoliko metara od prelepe zelene šume koja vodi do predivne čiste obale sa pitomom šljunčanom plažom. Nudi 172 dvokrevetne sobe, recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, restoran za posluženje obroka, noćni klub, bazen na otvorenom, fitnes centar, saunu, frizerski salon, menjačnicu... Sobe su komforne, sve sa kupatilom (tuš-WC), TV, WiFi...Economy soba je manjih dimenzija od redovne, standard sobe, zbog toga je i jeftinija!

HOTEL „VELI JOŽE" 2**, Pula http://www.veli-joze.hr/ polazak 27. jul, 19. avgust, 26. oktobar
Hotel Veli Jože nalazi se u starom gradskom jezgru Pule, u zgradi iz 19. veka koja se smatra istorijskim spomenikom. Besplatan bežični internet je dostupan u zajedničkim prostorijama. Sobe su klimatizovane i sadrže TV sa kablovskim kanalima, telefon i radni sto. Hotel poseduje kafe i restoran, u kojem se služi doručak na bazi švedskog stola. Recepcija radi non-stop. Do najbliže prodavnice pešice možete stići za 5 minuta. Centar Pule je udaljen 1 km. Trajektna luka i glavna autobuska stanica nalaze se u centru grada. Na 1,5 km od hotela pronaći ćete šljunkovite, kamenite i popločane plaže i šetališta.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.
ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).
Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.
Organizator putovanja Fantast tourist

 

Proverite raspoloživost za aranžman Istra - 2 noći (sep-nov)

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti