BEOGRAD

Sjajna geografska pozicija i ušće dve velike reke Save i Dunava, na raskrsnici Balkana i Srednje Evrope učinile su Beograd rekorderom i jedinstvenim vlasnikom neslavne titule grada koji je oko 40 puta rušen, ali onda i iznova obnavljan.


 

"Prijatelji, sa godinama dolazi mudrost, a sa putovanjima dolazi razumevanje".

 

BEOGRAD, subota 07.08.2021. 

      
Sjajna geografska pozicija i ušće dve velike reke Save i Dunava, na raskrsnici Balkana i Srednje Evrope učinile su Beograd rekorderom i jedinstvenim vlasnikom neslavne titule grada koji je oko 40 puta rušen, ali onda i iznova obnavljan.

Program putovanja: Polazak iz Apatina/Sombora u 06:30 sati. Sledi vožnja do Beograda uz usputnu pauzu za osveženje putnika. Dolazak do botaničke baste "Jevremovac" - biser prestonice i zaboravljeni raj u centru grada,  oaza mira i zelenila. Nastavljamo do hrama svetog Save. Izgrađen je u srpsko-vizantijskom maniru uz pomoć dobrovoljnih priloga građana i domaćih i stranih organizacija. Kupola teška 4.000 tona postavljena je 1989. godine i ovaj proces je trajao dugih 40 dana. Spoljašnjost Hrama je obložena mermerom i granitom. Hram svetog Save je najveći pravoslavni hram izgrađen na prostoru Balkana, ali je i najveći pravoslavni hram u Srbji. Podignut je u Beogradu na opštini Vračar,  jednoj od najlepših beogradskih opština, odnosno na lokaciji za koju se veruje da je mesto na kome je Sinan paša 1595. godine spalio mošti Svetog Save prenešene iz manastira Mileševa. Polazak ka Avali. Moguć ručak - restoran hotela Avala. Planina Avala je kupastog oblika, bogate flore i faune, u koju su ljudi hrlili da se u senci starih hrastova, bukvi i borova odmore, na njenim proplancima razonode, da se napiju vode sa izvora Ladne Vode i Sakinaca. Kako je ne bi voleli kad na njoj raste 597 biljnih vrsta od kojih su neke izuzetno retke, zaštićene su kao prirodna retkost, a u tom zelenom bogatstvu stanuju brojne ptice (21 je zaštićena) i 16 vrsta sisara, od kojih je šest, takođe, zaštićeno kao prirodna retkost. Pod šumom je više od 370 hektara. Poseta tornja-Vidikovca sa koga se pruža prelep pogled. Kraće slobodno vreme.  Povratak za Sombor/Apatin gde se stiže oko 21:00 sata.

 

CENA: 2.280,00 dinara

 

U cenu je uračunato: prevoz autobusom (audio i video oprema, klima) na navedenoj relaciji; obilasci po programu; ulaznice: botanička bašta sa vodičem, toranj Avala-vidikovac; troškovi organizacije; turistički vodič/pratilac.

 

U cenu nije uračunato: individualni troškovi, ručak 800,00 dinara (uplata na licu mesta)  i druge nepomenute usluge.

 

Napomene: Obaveza je putnika da poseduju u toku putovanja masku. Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo promene redosleda izvođenja programa. Obavešteja o polasku dostavljamo dan pred putovanje. Prema zakonu o turizmu, član 79., za jednodnevne izlete (putovanja kraća od 24 sata) nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije putovanja. Kontakt za reklamacije 069/1053010. Cenovnik broj 1 od 08.07.2021. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije "Euro-line Pekez" doo usaglašeni sa standardima YUTA.

 

Proverite raspoloživost za aranžman BEOGRAD

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti