SARAJEVO - VIŠEGRAD 25.-28.06.2021.


 

SARAJEVO

moguća poseta Blagaja i Mostara

25.-28.06.2021.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN(25.06.2021.),SOMBOR/LOVĆENAC
Polazak iz Sombora oko 22:00h sa parking kod Sokolskog doma, iz Lovćenca polazak oko 23:30 sati- vožnja kroz Srbiju, pored Šapca, sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora po potrebi putnika.

2. DAN (26.06.2021.),SARAJEVO - VRELO BOSNE (fakultativno)

Dolazak u Sarajevo u jutarnjim časovima i panoramsko razgledanje grada uz pratnju vodiča: Baščaršija, mostovi na Miljacki, Alipašino polje, Grbavica, Marijin dvor, Skenderija, Narodno pozorište, Gradska većnica, Inat kuća, Trg Sebilj, Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija iz XVI veka, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga. Fakultativni odlazak na Vrelo Bosne. Posle 15h smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN (27.06.2021.), SARAJEVO - BLAGAJ I MOSTAR (fakultativno)

Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari do 9:00 sati. Slobodno vreme ili fakultativni polazak grupe prema Blagaju koji se nalazi par kilometara od Mostara i na kratko uživanje na izvorištu Bune, najvećem kraškom izvoru u Evropi, pored kojeg se nalazi čuvena sufijska tekija. Nastavak putovanja do Mostara-posetićemo građevine koje datiraju iz turskog doba: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija - jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignut polovinom XVI veku i po predanjima Stari most je sagrađen upravo po uzoru na ovaj mali most. Kujundžiluk - stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama. Kraće slobodno vreme. Povratak u Sarajevo. Polazak u večernjim časovima. Putovanje kroz Bosnu i Srbiju sa usputnim zadržavanjima radi odmora.

4. DAN (28.06.2021), LOVĆENAC/SOMBOR

Dolazak na mesto polaska u ranim jutarnjim satima - zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima.Kraj programa.


CENA ARANŽMANA: 59 eura

                                        52 eura (polazak iz Novog Sada)


ARANŽMAN OBUHVATA:

- prevoz turističkim autobusom (klima, audio i video oprema) na relaciji prema programu,
- 1 noćenje sa doručkom (na bazi samoposluživanja) u hotelu  3* u 1/2 ili 1/2+1 sobama sa TWC-om/TV, 

- usluge licenciranog vodiča,

- troškove organizacije putovanja. 


ARANŽMAN NE OBUHVATA:

- fakultative (prijava prilikom rezervacije u agenciji, plaćanje na licu mesta, minimum za realizaciju je 25 prijavljenih putnika): Izlet do  Blagaja, Mostara i razgledanje uz pratnju vodiča - 15 €,

- međunarodno zdravstveno osiguranje: za osobe do 18 god. - 200,00 RSD, za osobe od 18-70 god. - 300,00 RSD,

- individualne troškove i ostalo nepomenuto.


DOPLATE: Doplata za 1/1 sobu je 15 € po osobi i radi se isključivo na upit. 


USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate.
- 30% prlikom rezervacije gotovinski, ostatak 10 dana pre polaska.
- 30% prilikom rezervacije gotovinski, ostatak na mesečne rate bez kamate, čekovima ili administrativnom zabranom - zaključno sa 20.06.2021.god.

 

Hotel GRAND 3* je hotel sa 3 zvezdice. Smešten je u neposrednoj blizini Parlamenta Bosne i Hercegovine, Olimpijske dvorane Zetra, kulturno - sportskog i sajamskog centra „Skenderija"- „Mirza Delibašić" i novootvorenog šoping centra "Sarajevo City Center" najvećeg do sada u gradu Sarajevu. Čuvena Baščaršija (istorijsko jezgro grada) je na samo 3km. Blizina javnog prevoza i mirno okruženje čine ovaj hotel jako privlačnim različitim tipovima gostiju. Sve sobe poseduju besplatan bežični internet, LCD TV s kablovskim kanalima i kupatilo s kadom ili tušem. Pojedine sobe sadrže klima-uređaj. Sobe su 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija - isključivo na upit) ležajem. Hotel ima restoran u kom se poslužuje doručak. Doručak je na bazi švedskog stola - samoposluživanje. http://www.hotelgrand.com/


Blagaj - mesto u kome su se spojili priroda, vrelo Bune i Tekija ostave bez reči svakoga ko ovo mesto poseti. Mesto za molitvu i meditaciju. Tu se nalazi  najveće kraško vrelo u Evropi, izvor reke Bune  pored koga se nalazi i čuvena sufijska tekija. Jedna od legendi priča da je u jedan davni sumrak kroz blagajsku čaršiju projahao starac bele brade na belom konju. Projaha u zelenoj odori sa sarukom na glavi i nestade. Nadođe Buna u međuvremenu i mrak pade. I nikada ga više ne nađoše. Pa mu na tom mestu podigoše turbe i tekiju. "Saruk" - platno obmotano oko fesa ili druge kape

Mostar - naziv je dobio po čuvarima mostova-mostarima..   Kujundžiluk - stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim  radionicama i suvenirnicama Priča o Mostaru  počinje Šantićevom pesmom:
Ljepote! Uz rijeku, kao labud bijeli,                                             
Leži Mostar i pun sunca, adidjara,
Sav trepti, i stremi s kopljima munara,
Kao da bi nebu poletjeti htio.


Sarajevo - najveći urbani, kulturni, ekonomski i prometni centar, glavni grad gde protiče reka Miljacka, a u neposrednoj blizini grada je i izvorište reke Bosne, sa popularnim izletištem  Vrelom Bosne. Oko grada su olimpijske planine: JahorinaBjelašnicaIgmanTreskavica  i Trebević, koji su posebno tokom zimskih meseci omiljena izletišta.

NAPOMENE: Ovaj program putovanja sačinjen je na osnovu uslova koji su na snazi u trenutku objavljivanja, što znači da, usled okolnosti koje su uzrokovane epidemijom ili pandemijom Covid-19, ili iz drugih objektivnih razloga, može doći do promena, na koje organizator putovanja ne može uticati. Imajući uvidu specifičnost situacije usled pandemije Covid-19, obaveza je putnika da se precizno upozna sa zdravstvenim i svim drugim propisanim uslovima, koji su važeći u periodu realizacije putovanja, kako u RS tako i u tranzitnim i odredišnim destinacijama, te da te uslove striktno poštuje, kao i da sledi propisana pravila ponašanja i uputstva nadležnih u svim segmentima putovanja. Obaveza je putnika da poseduju u toku putovanja masku. Mole se putnici da vode računa o svojim  ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Organizator putovanja zadržava pravo promene redosleda izvođenja programa usled objektivnih okolnosti. Raspored sedenja u autobusu se određuje po datumu prijave. Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije "Euro-line Pekez" d.o.o. Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Kontakt za reklamacije 069/1053010. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije "Euro-line Pekez" usaglašeni sa standardima YUTA


 

Proverite raspoloživost za aranžman SARAJEVO - VIŠEGRAD 25.-28.06.2021.

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti