Španija,Portugalija i Maroko (sep-okt)

Avantura u kakvoj do sada niste učestvovali! Neverovatnih 7 gradova, Evropa i Afrika, metropole i vodopadi! Tura dovoljna za uspomene za ceo život. Putovanje posle kojeg ćete ostati bez teksta. Španija, Portugalija i Maroko nas čekaju!U Barseloni se upoznajte


Španija,Portugalija i Maroko

Milano - Barselona - Lisabon - Marakeš - Kazablanka - Madrid - Marsej

Avantura u kakvoj do sada niste učestvovali! Neverovatnih 7 gradova, Evropa i Afrika, metropole i vodopadi! Tura dovoljna za uspomene za ceo život. Putovanje posle kojeg ćete ostati bez teksta. Španija, Portugalija i Maroko nas čekaju!U Barseloni se upoznajte sa Gaudijevom i Dalijevom umetnošću, stanite ispred neverovatne Sagrade Familie, prošetajte Gveljom - najpoznatije remek delo čuvenog Gaudija, uđite na Kamp Nou - najveći fudbalski stadion u Evropi.U Lisabonu se prošetajte uzbudljivim Alfama i osetite jedinstvenu atmosferu glavnog grada Portugalije, provozajte se čuvenim žutim tramvajem - najpoznatije prevozno sredstvo Lisabona, posetite čuvenu Praca do Comercio kapiju, popnite se na Belem kulu, doživite najuzbudljiji deo istorije ovog prelepog grada posetom Spomeniku otkrićima.U Maroku obiđite Ouzud, najviše vodopade u Africi, popijte kafu sa pogledom na glavni trg u Marakešu, prošetajte čuvenom Kazablankom u Maroku, posetite berberska sela i doživite pravi život Marokanaca, izgubite se šetajući kroz staru gradsku pijacu i Medinu. U Madridu se slikajte  na Plaza Mayor, najčuvenijem trgu u Madridu, posetite jedan od najčuveniji svetskih muzeja - Prado, uživajte u vožnji brodićem u Retiro parku, probajte savršenu špansku kuhinju od lokalaca na pijaci San Migel.Spremite se, krećemo!

PLAN I PROGRAM: 

DAN 1 - Sastanak putnika na parkingu iza Narodne biblioteke u Beogradu (ugao Skerlićeve i Braničevske) u popodnevnim satima. Polazak za Milano. Dnevna i noćna vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju i Italiju. 

DAN 2 - Dolazak u Milano u prepodnevnim časovima. Krećemo u šetnju gradom i upoznavanje ovog italijanskog grada, prestonice mode, grada velikog rivalstva fudbalskih klubova Intera i Milana: Sforcesko zamak, Milanska katedrala, galerija Vitoro Emanuele, trg Duomo, milanska Skala. Slobodno vreme. Nastavak puta za Barselonu u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Italiju, Francusku i Španiju. 

DAN 3 - Dolazak u Barselonu u popodnevnim časovima. Odmah po dolasku odlazimo da se smestimo u hotel. Nakon pauze za odmor od puta i osveženja krećemo u kraći obilazak dela grada: spomenik Kristoferu Kolumbu, La Rambla - najpoznatiji gradski kvart, Trg Katalonija. Uveče odlazimo na magične fontane kod Nacionalnog umetničkog muzeja Katalonije i uživamo u prelepim prizorima i zvukovima kod jedne od najlepših atrakcija Barselone. Noćenje. 

DAN 4 - Pakujemo se i napuštamo hotel. Nakon što stavimo stvari u autobus krećemo u drugi deo razgledanja Barselone: bazilika Sagrada Familia - najpoznatije delo Antonija Gaudija, brdo Monžuik sa koje ćemo videti panoramu grada, Nou Kamp - dom fudbalera Barselone, Casa Milla, gotska četvrt. Slobodno vreme za uživanje u najvećem katalonskom gradu. Polazak za Lisabon u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Španiju i Portugaliju.

DAN 5 - Stižemo u Lisabon u popodnevnim časovima i odmah odlazimo da se smestimo u hostel. Nakon pauze za odmor i osveženje, krećemo u razgledanje najvećeg grada u Portugaliji i obilazimo: trg Markiza od Pombala, park Edvarda VII – posvećen obnavljanju englesko-portugalskih odnosa sa početka 20. veka, železničku stanicu, Rossio trg, lift Santa Žusta, Trijumfalnu kapiju, Komercio trg, Lisabonsku katedralu. Slobodno vreme u večernjim časovima. Noćenje. 

DAN 6 - Odmah nakon doručka nastavljamo obilazak Lisabona: Jeronimski samostan, Kula Belem, Spomenik otkrićima, most Vasko da Gama – najveći evropski most. U popodnevnim časovima odlazimo na fakultativni izlet u 3 grada u blizini glavnog rada Portugalije: Sintra – slikoviti gradić skriven u sred borove šume na obroncima planine Serra de Sintra u kojima možete videti prelepu portugalsku arhitekturu u svom najboljem izdanju i nestvarne palate koje se nalaze u ovom gradu. Nakon Sintre nastavljamo ka mestu Cabo da Roca – najzapadnijoj tački evropskog kontinenta sa koje se proteže pogled na atlantski okean. Nakon što napravimo fotografije i dobijemo sertifikat da smo posetili najzapadniji deo Evrope nastavljamo ka Kaškaišu, šarmantnom pecarškom gradu i jednom od najpoznatijih letovališta u blizini Lisabona. Povratak u Lisabon. Noćenje. 

DAN 7 - Doručak. U jutarnjim časovima odlazimo na fakultativni izlet u Porto, drugi najveći portugalski grad, udaljen nekih 4 sata vožnje od Lisabona. Odmah po dolasku krećemo u šetnju ovim brdovitim gradom: most Dom Luis I koji arhitektonski jako podseća na Ajfelovu kulu u Parizu, a razlog leži u činjenici da je arhitekta jedan od učenika čuvenog Gustava Ajfela, tvorca Ajfelove kule. Katedrala Porta, Cais de Ribeira – najživopisniji deo grada pun prelepih šarenih kućica i lokalnih restorana. Slobodno vreme. Povratak za Lisabon. Po dolasku u glavni grad Portugalije, mogućnost organizovanog odlaska na fado veče. Noćenje. 

DAN 8 - Doručak. Pakujemo se, napuštamo hostel i ubacujemo stvari u autobus. Slobodno vreme za uživanju u Lisabonu, šetnji, poseti nekom od mnogobrojnih muzeja, vožnju čuvenim žutim lisabonskim tramvajem i sl. Polazak za Marakeš u kasnim popodnevnim časovima. Noćna vožnja kroz Portugaliju i Španiju. 

DAN 9 - U ranim jutarnjim časovima stižemo u špansku luku Algeciras, ukrcavamo se na trajekt i prelazimo gibraltarski moreuz. Nakon 2 sata vožnje, silazimo sa trajketa i nastavljamo put kroz Maroko do Marakeša. Dolazak u Marakeš u popodnevnim časovima. Odmah odlazimo da se smestimo u hotel. Nakon što se smestimo i odmorimo odlazimo u šetnju kroz stari deo grada – Medinu, ispijamo najrazličitije vrste koktela od voća, uživamo u arapskoj hrani, igranju sa majmunima i zmijama i doživljaju jednistvenog mesta kakav je Marakeš. Noćenje. 

DAN 10 - Doručak. Krećemo u razgledanje glavnih gradskih atrakcija: gradska pijaca, Djema el Fnaa – najveći trg u celoj Africi, Kutubija džamija, medresa Ben Jusef, Saadi grobnice, Bahia palata itd. Popodne slobodno vreme. Uveče moguć odlazak u novi deo grada u neki od kafića ili restorana. Noćenje. 

DAN 11 - Odmah nakon doručka krećemo na fakultativni izlet na Ouzud vodopade, udaljene oko 150km od Marakeša – jedne od najviših u Africi, visoke 110m. Na putu do tamo svraćamo u berberska sela kako bi se upoznali sa načinom života u ruralnim delovima zemlje, družili se sa meštanima i probali domaći hleb, čaj i med. Ukoliko vreme dozvoli, uživaćemo i u kupanju na vodopadima. Povratak u Marakeš u večernjim časovima. Slobodno vreme. Noćenje. 

DAN 12 - Doručak. Pakujemo se, napuštamo sobe u ranim jutarnjim časovima i krećemo za Kazablanku. Nakon otprilike četiri sata vožnje stižemo u najveći grad u Maroku, smešten na zapadnoj obali zemlje, na Atlantskom okeanu. Krećemo u obilazak grada: džamija Hasana drugog – džamija sa najvišim minaretom u islamskom svetu, Medina – stari deo grada, katedrala Sacre Coeur, centralna gradska pijaca. Slobodno vreme. Polazak za Madrid u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Maroko. 

DAN 13 - U jutarnjim časovima stižemo u luku Tangier, na severu Maroka, ukrcavamo se na trajekt i još jednom prelazimo Gibraltarski moreuz. Iskrcavamo se u Španiji i nastavljamo put ka glavnom gradu Španije. Dolazak u Madrid u večernjim časovima. Slobodno vreme za odmor, šetnju i sl. Noćenje. 

DAN 14 - Pakujemo se i napuštamo hotel u jutarnjim časovima. Nakon što ubacimo stvari u autobus, krećemo u obilazak grada: muzej Prado, Plaza Mayor, Puerta del Sol, Sibeles trg, stadion Santijago Bernabue, Gran Via – glavna gradska ulica, Kraljevska palata. Slobodno vreme. Polazak za Marsej u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Španiju i Francusku. 

DAN 15 - Dolazak u Marsej u prepodnevnim časovima. Krećemo u obilazak prelepog grada na jugu Francuske: bazilika Notre Dame, stara luka, Le Panier – stari deo grada, gradska katedrala. Slobodno vreme. Polazak za Beograd u večernjim časovima. Noćna vožnja.

DAN 16 - Dolazak u Beograd u večernjim časovima.

CENE I USLOVI:

Cena: 639 EUR po osobi
Cena sa popustom: 499 EUR po osobi
Termini putovanja:
24. septembar - 9. oktobar 2018.
12. oktobar - 27. oktobar 2018.

U cenu je UKLJUČENO:

Prevoz visokopodnim turisičkim autobusom na relaciji Beograd-Milano-Barselona-Lisabon-Marakeš-Kazablanka-Madrid-Marsej-Beograd.
1 noćenje u hotelu** u Barseloni u 1/3 sobama.
3 noćenja u hostelu u Lisabonu u 1/3, 1/4, 1/5 i 1/6 sobama sa doručkom.
3 noćenja u hotelu** u Marakešu u 1/3 i 1/4 sobama sa doručkom.
1 noćenje u hotelu** u Madridu u 1/3 sobama.
Prevoz trajektom preko Gibraltarskog moreuza u oba pravca.
Razgledanja gradova prema programu putovanja.
Organizacija celog putovanja.
Stručna pratnja tokom trajanja putovanja.

U cenu NIJE UKLJUČENO:

Viza za Kraljevinu Maroko (OBAVEZNA DOPLATA – 25 EUR)
Fakultativni izleti.
Međunarodno zdravstveno osiguranje.
Dvokrevetne sobe – mogućnost doplate: 20 EUR po osobi po noćenju
Individualni troškovi putnika.

FAKULTATIVNI IZLETI:

1. Obilazak Sintre, Cabo da Roca i Cascaisa – 30 EUR
2. Odlazak u Porto – 35 EUR
3. Odlazak na Ouzud vodopade – 35 EUR
*Plaćanje izleta se obavlja pre realizacije samog izleta.

USLOVI PRIJAVLJIVANJA I PLAĆANJA:

Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursku Komercijalne banke.
Moguće je plaćanje na rate.
Najkasnije 30 dana pred početak putovanja u obavezi ste da uplatite i iznos od 25 EUR u dinarskoj protivvrednosti kako bi mogli da pristupimo procesu viziranja.
Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje najkasnije 15 dana pred početak putovanja.
Fakultativni izleti se plaćaju tokom putovanja.

VAŽNE INFORMACIJE:

Ukoliko putujete sami, bićete spojeni sa nekim od drugih putnika u smeštaj bez ikakvih doplata!
Svi smeštajni objekti koji se koriste tokom putovanja su čisti, uredni i prilagođeni svim generacijama.
Svi smeštajni objetki se nalaze u širem centru grada, u blizini autobuske stanice ili metroa.
Tačni nazivi smeštajnih objekata će biti poznati 7 dana pred početak putovanja.
Ukoliko ostane slobodnih mesta u autobusu, postoji mogućnost doplate za korišćenje duplog sedišta za sve vreme trajanja putovanja. Doplata iznosi 60 EUR.
Obaveza putnika u vezi sa vađenjem viza za Kraljevinu Maroko je da pribavi neophodnu dokumentaciju.
Agencija će blagovremeno sve putnike obavestiti putem emaila koju vrstu dokumentacije su u obavezi da obezbede kao i o svim detaljima u vezi procesa viziranja.
Broj mesta je ograničen!
Za ovo putovanje važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Trip Top Putovanja.