Varšava 29.12 - 2 noći


Varšava

5 DANA / 2 NOĆENJA, AUTOBUSOM
KATOVICE - VARŠAVA - LOĐ

Prema jednoj od popularnih legendi koje se vezuju za nastanak i poreklo imena poljske prestonice, ribar Vars zaljubio se u morsku sirenu Savu koja je do tog mesta na obali Visle stigla plivajući od Baltičkog mora. Na mestu na kojem su se upoznali on je podigao grad i nazvao ga Varšava. Uprkos burnoj prošlosti, Varšava je, kao feniks iz pepela, izrasla u svetsku metropolu, lepša, bleštavija, modernija nego što je bila. Istovremeno, zahvaljujući nadljudskim naporima njenih stanovnika, u potpunosti je obnovljen njen najstariji deo, srednjovekovni Stari grad koji je tokom Drugog svetskog rata sravnjen sa zemljom. Posle rata taj deo Varšave rekonstruisan je u duhu vremena u kojem je nastao i kada danas zađete u uske kamene ulice Starog grada, stičete utisak da se na tom mestu vreme zauvek zaustavilo. Tada i sami poverujete u legendu koja kaže da je morska sirena prorekla da će grad podignut na tom mestu biti neuništiv. Naše putešestvije ka divnoj Varšavi smo obogatili posetom Katovicama i Lođu, dva grada koja predstavljaju bisere u niski Poljske... SREĆNA VAM BILA NOVA 2020. GODINA!

Program putovanja:
1. Dan
(Nedelja 29. decembar) Polazak iz Beograda/Novog Sada/Subotice u kasnim popodnevnim satima (oko 18h). Noćna vožnja preko Mađarske i Slovačke sa kraćim usputnim pauzama radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
2. Dan (Ponedeljak 30. decembar) KATOVICE - VARŠAVA Dolazak u KATOVICE u prepopodnevnim satima. Po dolasku sledi organizovani obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: Nikišovjec - predgrađe Katovica koje predstavlja nacionalno blago Poljske kao rudarski gradić sa divnim ambijentima, Katedrala Hrista Kralja, veličanstveni monument Šlezijskih pobunjenika, Marijačka ulica - glavna pešačka zona,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti (2 sata). Nastavak putovanja ka Varšavi. Dolazak u VARŠAVU u kasnim popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.
3. Dan (Utorak 31. decembar) VARŠAVA - LOĐ
Doručak. Slobodno vreme, ili poludnevni, fakultativni izlet do LOĐA. Kraći obilazak istorijskog centra grada koji predstavlja treći po veličini grad Poljske i sedište istoimenog vojvodstva. Razgledanje: Starogradski trg, Gradska kuća, katedrala Sv. Stanislava,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti... Povratak u hotel do 18h.
Odmor i priprema za najluđu noć. Fakultativno, odlazak autobusom do centra Varšave (21h) i DOČEK NOVE GODINE na trgovima uz muzički program i neizbežan vatromet. Polazak iz centra Varšave ka hotelu u 1h posle ponoći. Noćenje.
4. Dan (Sreda 1. Januar) VARŠAVA Doručak. Odjava iz hotela do 11h. Odlazak do centra grada. Organizovano pešačko razgledanje u trajanju od oko 3 sata: palata Belvedere - sedište predsednika Republike Poljske, park Lazienki - kraljevski park sa prelepim ambijentima i arhitektonskim sklopovima koji uključuju i teatar, palate, senice, letnju pozornicu, memorijal Frederiku Šopenu... Slobodno vreme u parku oko 1 sat. Nastavak razgleda uz obilazak Starog grada: Glavni gradski trg, odnosno starogradski trg sa Kraljevskom palatom i vidikovcima ka reci Visli, Novogradski trg, Citadela,... Slobodno vreme za uživanje u brojnim mali uličicama Varšave, sjajnim restoranima i kafeima, šetnji bulevarima, ... Polazak ka Srbiji oko 21h. Noćna vožnja preko Slovačke i Mađarske...
5. Dan (utorak, 2. Januar 2018.) Dolazak u Suboticu/Novi Sad/Beograd u popodnevnim časovima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI 159 € 139 € Specijalna cena!
SPECIJALNA CENA VAŽI DO 15.11.2019. ILI DO POPUNE AKCIJSKIH MESTA !
PAKET IZLETA za uplate u agenciji umesto 50 € samo 40 €

Navedena cena paketa izleta uključuje:
• Poludnevni izlet za Lođ prema programu putovanja
• Transfer autobusom za doček nove godine u Varšavi

Navedena cena uključuje:
 Prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni buffet - samoposluživanje) u hotelu sa 3* u regiji Varšave
 Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ``queen size`` ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog `queen size`` ležaja sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva - fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 Obilazak Katovica i Varšave prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 Organizacione troškove

Cena aranžmana ne uključuje:
 Sve ostale nepomenute usluge
 Individualne troškove
 Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 Doplatu za jednokrevetnu sobu - 50€
 Doplata za dodatno sedište u autobusu - 80€
 Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje - može se uplatiti u agenciji (oko 5€ u din.protivvrednosti)

Ukoliko niste uplatili ponuđeni paket izleta u agenciji, cena izleta za uplatu na licu mesta je:
• Izlet za Lođ - 30 €
• Transfer autobusom za doček nove godine u Varšavi - 20 €

USLOVI PLAĆANJA:
PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE
• Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
• Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima, obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2020.
• Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
• Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama - 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.05.2020.
• Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti" plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
• U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2020.
U sve cene je uračunat PDV od 20%

OPIS SMEŠTAJA:
Hotel „POD GROTEM" 3* (http://hotelgrot.pl/en/) ILI SLIČAN
Hotel se nalazi u severnom predgrađu Varšave, na samo 15-tak minuta vožnje od strogog centra grada. U blizini hotela nalaze se stanice javnog gradskog prevoza (autobus i tramvaj) putem kojeg je lak pristup samom centru grada. U neposrednoj blizini hotela nalazi se nekoliko restorana i barova, kao i super-market „Auchan". Hotel poseduje mali lobi sa recepcijom otvorenom 24 sata, aperitiv bar, salon za posluženje doručka. Sobe su srednje komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV, centralno grejanje.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs ili na sledećem linku (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.
Organizator putovanja Fantast tourist