Sardinija 29.12 -4 noći - avio

Sardinija je drugo po veličini italijansko ostrvo u Sredozemnom moru, posle Sicilije. Udaljeno je oko 300 km od kopnenog dela Italije i najbliže je francuskom ostrvu Korzici.


Sardinija

29.12.2018 - 02.01.2019.
DIREKTAN ČARTER LET

Sardinija je drugo po veličini italijansko ostrvo u Sredozemnom moru, posle Sicilije. Udaljeno je oko 300 km od kopnenog dela Italije i najbliže je francuskom ostrvu Korzici. Prestonica i najveći grad ostrva je Kaljari, što na sardinijskom jeziku( znači dvorac, u samom gradu nalazi se prelepa peščana plaža, jedna od najdužih gradskih plaža u Italiji (13 km). Kaljari krase divne bašte, parkovi, katedrale i zamkovi. Sardinija, prvonastalo ostrvo u Mediteranu, sa svojim smaragdnim morem, belim peščanim plažama i malim stenovitim uvalama ostaviće vas bez daha. Uživajte u prelepom ambijentu jer ovde turizam još uvek nije ugrozio autentičan izgled ostrva.

PROGRAM PUTOVANJA:
1. dan
(subota 29 decembar) BEOGRAD-SARDINIJA
Sastanak grupe na aerodromu "Nikola Tesla" dva sata pre poletanja. Direktan čarter let za Kaljari kompanijom Air Serbia. Po sletanju u Kaljari odlazak na panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku: Municipio - palata eklektičkog stila sa sjajno izvedenom fasadom, trgovačka zona Largo Karlo Feliće, živopisni trg Jene, Kastelo - srednjovekovno utvrđenje na uzvišici, Kula slonova, Katedrala Sv. Marije, vidikovac. Smeštaj u hotel. Slobodno posle podne. Noćenje.
2. dan (nedelja 30 decembar) SARDINIJA
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta na ostrvo San Pietro, kamene plaže uz tirkizno plavo more na jednoj strani, palme i borovi na drugoj kao i brojne retke ptice čine lepotu ovog ostrva. Polazak iz hotela oko 08.00 h, odlazak autobusom do luke i ukrcavanje na trajekt. Obilazak ostrva počinje u gradu Carloforte, bogata istorija vidljiva je u svim delovima grada koji je danas veliki turistički centar. Nastavak ture po ostrvu, obilazak najlepše plaže i odlazak do najzapadnije tačke Italije, vidikovca Capo Sandalo, uživajte u pogledu na otvoreno more. Povratak u hotel trajektom i autobusom. Noćenje. (Cena izleta po osobi 45 eur)
3. dan (ponedeljak 31 decembar) SARDINIJA
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet "Nora i Pula". Obilazak grada Feničana, drevne luke Nora, jednog od glavnih arheoloških oblasti Sardinije. Grad se nalazi 30 kilometara jugozapadno od Kaljarija, poseduje istorijske ostatke prvog feničanskog naselja koji datira od VIII veka pre nove ere. Obilazak rimskog teatra, jedinstvenog na Sardiniji, termi i raskošnih mozaika. Nastavak putovanja do Pule, obilazak malog turističkog mesta i kratko slobodno vreme za odmor. Povratak u hotel. Slobodno poslepodne. Individualan doček Nove Godine. Noćenje. (Cena izleta po osobi 35 eur)
4. dan (utorak 01 januar) SARDINIJA
SREĆNA NOVA GODINA. Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet "Barumini - Nurage". Na oko 65 km od Kaljarija nalazi se selo Barumini u čijoj se blizini nalazi najveća nuragi tvrđava na Sardiniji. Datira iz bronzanog doba oko 1.500 god. pre nove ere. Tvrđava je trebalo da štiti stanovnike od upada Feničana. Lokalitet se od 1997. god. nalazi na UNESCO-voj listi. Prema UNESCO-u, ova izuzetno vredna i važna arheološka lokacija prikazuje najkompletnije i najbolje očuvane ostatke Nuragi civilizacije; istovremeno, pokazuje inteligentnu upotrebu inovativnih materijala i tehnika od strane praistorijske zajednice. Obilazak kompleksa sa vodičem. Povratak u Kaljari i hotel u popodnevnim časovima. Noćenje. (Cena izleta po osobi 40 eur)
5. dan (sreda 02 januar) SARDINIJA-BEOGRAD
Doručak. Napuštanje soba i odjava iz hotela. Slobodno vreme do dogovorenog transfera na aerodrom. Direktan čarter let za Beograd kompanijom Air Serbia. Po sletanju u Beograd (kraj programa).

Cena u EUR, po osobi

Hotel/kategorija
Usluga 29.12.2018. - 02.01.2019.
5 dana / 4 noćenja


HOTEL ITALIA 3* 1/2

ND 399
dete 2-3 god (z) 229
dete 3-12 god. 349
treća osoba 369
doplata za 1/1 85

HOTEL REGINA MARGHERITA 4* 1/2

ND 469
dete 2-3 god (z) 239
dete 3-12 god. 389
treća osoba 429
doplata za 1/1 95

Legenda: ND-nocenje sa doruckom

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
• Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Kaljari-Beograd kompanijom Air Serbia (direktan čarter let)
• Smeštaj u hotelu po izboru na bazi 4 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem
• Transfere prema programu
• Panoramsko razgledanje grada
• Usluge vodiča na srpskom jeziku
• Troškove organizacije i vođenja putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
• Aerodromske takse 44,40 € na dan objavljivanja programa (Beograd 22,40 eur, Kaljari 22 eur) -
plaćanje u agenciji u dinarskoj protivvrednosti (cena je podložna promeni)
• Fakultativne izlete
• Putno zdravstveno osiguranje, samo za državljane republike srbije ili za strane državljane sa trajnim prebivalištem u Srbiji - plaćanje u agenciji
• Individualne troškove putnika

NAPOMENE:
-Dozvoljena količina predatog prtljaga je 23kg i kabinskog (ručnog) 8 kg.
-Jednokrevetne i trokrevetne sobe su ograničenog broja i konačna potvrda se dobija u roku od 24 časa.

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

Placanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Procredit banke na dan uplate.
1.40% prilikom rezervacije, a ostatakod 60% najkasnije 10 dana pre putovanja
2.40% prilikom rezervacije, a ostatakod 60% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (uz doplatu od 1.5 % po mesecu, na deo koji se plaća odloženo) najkasnije do: 15.02.2019.
3.Platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)

FAKULTATIVNI IZLETI:
Opisi izleta su sadržani u programu putovanja. Fakultativni izleti se plaćaju isključivo u agenciji prilikom rezervacije aranžmana. Minimum za realizaciju je 40 prijavljenih putnika, po izletu. Putnici se mogu opredeliti za svaki pojedinačni izlet po izboru ili se mogu prijaviti na ceo paket od 3 navedena izleta:

Cena izleta u EUR po osobi u pretprodaji - PLAĆANJE U AGENCIJI
OSTRVO SAN PIETRO 45
NORA I PULA 35
BARUMINI - NURAGE 40
KOMPLET TRI IZLETA 110

SMEŠTAJ
Hotel Italia 3* www.hotelitaliacagliari.com
Hotel se nalazi u samom centru Kaljarija, u neposrednoj blizini luke, železničke i autobuske stanice. Standardne sobe su sređene i moderno opremljene. Poseduju kupatilo, tv, klima uređaj, većina soba ne poseduje balkon. U sklopu hotela nalazi se bar, sala za doručak, dve sale za sastanke. Kontinentalni doručak se služi po principu samoposloživanja u hotelskom restoranu.
Hotel Regina Margherita 4* www.hotelreginamargherita.com
Moderan gradski hotel se nalazi u centralnom delu grada na putu koji od gradskog utvrdjenja, Kastela, vodi do glavnog šetališta uz luku. U sklopu hotela nalazi se 100 soba, standardne sobe su moderno opremljene i imaju tv, kupatilo, wifi, sef, mini bar, nemaju balkon. Kontinentalni doručak se služi po principu samoposloživanja u hotelskom restoranu.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA. Stari (plavi) pasoši više ne važe. Građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, za putovanje u zemlje Šengena, moraju posedovati vizu zemlje u koju putuju. Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju.
Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika pasoša koji imaju prebivalište na teritoriji Kosova i Metohije i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Neophodna viza za vlasnike novih biometijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Minsitarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA).

OPŠTE NAPOMENE:
Deca ostvaruju popust samo u pratnji dve punoplatežne osobe. Deca od 2-3 god. U zajednickom lezaju
Lokalna kategorizacija i klasifikacija hotela.
Potvrda hotela se čeka oko 48h od uplate akontacije (ne računajući vikend subota/nedelja).
Po pravilu ulaz u hotel prvog dana boravka je posle 14:00 h, dok se poslednjeg dana boravka napušta hotel najkasnije do 10:00 h.
Obavezan dress code za vreme obroka u svim hotelima
Organizator nije odgovoran za realizaciju fakultativnih lokalnih izleta predstavnika ino partnera.

Putnici sami snose odgovornost za lična putna dokumenta i njihovu validnost. Maloletna deca bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost roditelja pri prelasku granice
Pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja. Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dečije pasoše koji se izdaju sa kraćim periodom važenja.

VAŽNE NAPOMENE:
Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane organizatora je 5 dana pre početka putovanja. Organizator ima pravo da 5 dana pred put otkaže putovanje usled prebukiranosti hotela ili ponudi alternativni smeštaj u drugom objektu iste kategorije i cene. Molimo putnike da provere tačna vremena poletanja aviona dva dana pre polaska na putovanje.

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.
Turistička agencija Viva nastupa u svojstvu posrednika. Organizator putovanja je Turistička agencija.