Portugalska tura 28.12 - 5 noći - avio

Portugal - nekada jedna od najuticajnijih država Evrope - danas je zemlja harmoničnih kontrasta.


Portugalska tura

LISABON - SINTRA - BATALJA - BRAGA - PORTO - EŠTORIL
6 dana / 5 noći - avionom
28 decembar 2018 / 2 januar 2019.

Portugal - nekada jedna od najuticajnijih država Evrope - danas je zemlja harmoničnih kontrasta. Portugalska tura je prilika da na jednom putovanju uživate u prelepim pejzažima planina na čijim obroncima uspeva kvalitetna vinova loza, spektakularnim dolinama u centralnom delu zemlje, pustinjskim predelima u regiji Alentežo. Gradovi karakterističnog kulturno-istorijskog nasleđa svedoče o bogatoj istoriji i nekadašnjem sjaju ove zemlje. U Portu ćete uživati u ukusima čuvenog vina Porto koje se čuva u šezdesetak vinskih podruma nastalih u 19. veku. Pored malih uređenih kaldrmastih ulica pogled će vam izmamiti i prelepa gotska katedrala - najstarija građevina Portugala. A Lisabon, grad jedinstvenog geografskog položaja smeštenog na ušću reke Težo u Atlantski okean pružiće vam nezaboravan doživljaj "imperijalnog" šarma očuvanog još iz zlatnog doba ovog grada. Luka iz koje je Vasko da Gama otkrio pomorski put za Indiju, kula Belem, moderni trg Komersio - jedan od najelegantnijih trgova u Evropi, četvrt Alfama, vožnja tramvajem... samo su deo harmonije savremenog i starog, ali veoma dobro očuvanog lisabonskog nasleđa.

PROGRAM PUTOVANJA:

1 dan (petak, 28 decembar 2018.) BEOGRAD - FRANKFURT - LISABON
Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" u 11.30 sati. Poletanje za Frankfurt u 13.35 sati (let LH 1407). Dolazak u Frankfurt u 15.35 sati. Nastavak putovanja za Lisabon u 20.45 (let LH 1172). Dolazak u Lisabon u 22.45 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela, smeštaj. Noćenje.
2. dan (subota, 29 decembar 2018.) LISABON
Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Trg Markes de Pombal, Avenija slobode, Trg obnovitelja (Restauradores), Rosio, Trg Komersio, kula Belem, manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima, panorama tvrđave svetog Đorđa... Poslepodne, obilazak glavnih gradskih trgova pešice, u pratnji vodiča: Trgovi Markes de Pombal, Restauradores, Rosio, Komersio, stara gradska četvrt Alfama. Individualni povratak u hotel. Uveče, fakultativni odlazak na večeru u tipični restoran sa fado programom i folklorom inspirisanim običajima u raznim oblastima Portugala. Noćenje.
3. dan (nedelja, 30 decembar 2018.) LISABON - SINTRA - BATALJA - BRAGA
Doručak. Polazak za Sintru, slikoviti gradić udaljen od Lisabona oko 30 km. Opasan je šumovitim brdima i ima specifičnu mikro-klimu, pa je zato vekovima bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910. godine. Obilazak palate Pena, jedne od najprepoznatljivijih palata Portugala izgrađene u stilu romantizma 19 veka. Nalazi se na brdu iznad mesta Sintra a zbog svoje raskoši i lepote je uvrštena na Uneskovu listu svetske kulturne baštine kao jedno od 7 čuda Portugala. Palata je prepoznatljiva po živim bojama kojima su obojene njene terase i kule i tako predstavljaju savršen kontrast zelenilu koje je okružuje. Nakon obilaska, nastavak puta do Batalje gde se nalazi manastir Svete Marije od Pobede, najveće remek-delo portugalske gotičke umetnosti. Izgrađen je krajem 14. veka nakon portugalske pobede nas Kastiljom u bici kod obližnjeg mesta Alžubarote, i na listi je spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Mnogobrojni kitnjasti stubovi, kule i balustrade iz daljine deluju kao čipka. Po obilasku, odlazak u Bragu, smeštaj i noćenje.
4. dan (ponedeljak, 31 decembar 2018.) BRAGA - PORTO - BRAGA
Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje drugog po veličini portugalskog grada, čije je gradsko jezgro od 1996. godine pod zaštitom UNESCO-a: palata berze, veličanstvena gotska katedrala sv. Fransiska u baroknom stilu, Avenija saveznika, toranj Klerika, most Kralja Luisa I, istorijska četvrt uz samu obalu reke - Ribeira, poseta čuvenim podrumima vina "porto" u Vila Nova de Gaia uz degustaciju, na levoj obali reke Douro na čijem ušću u Atlantski okean se Porto nalazi. Nakon obilaska I degustacije, povratak u Bragu. Svečana novogodišnja večera u hotelu uz prigodan muzički program. Noćenje.
5. dan (utorak, 1 januar 2019.) BRAGA - EŠTORIL
Doručak. Odlazak u Eštoril, poznato letovalište na lisabonskoj rivijeri. Slobodan dan. Noćenje.
6. dan (sreda, 2 januar 2019.) EŠTORIL - LISABON - FRANKFURT - BEOGRAD
Transfer na aerodrom. Poletanje za Frankfurt u 05.05 sati (let LH 1173). Dolazak u Frankfurt u 09.10 sati. Nastavak putovanja za Beograd u 11.05 (let LH 1406). Dolazak u Beograd u 12.50 sati.

Ukupna cena po osobi 749 €
Doček Nove godine
28.12.2018. - 02.01.2019. 

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu ProCredit banke na dan uplate.

DOPLATE ZA 1/1 SOBU: 180 €

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
• avionski prevoz na relaciji Beograd - Frankfurt - Lisabon - Frankfurt - Beograd (prevoznik Lufthansa)
• smeštaj u hotelima kategorije tri zvezdice u Lisabonu i četiri zvezdice u Bragi i Eštorilu u dvokrevetnim sobama (5 noćenja sa doručkom)
• transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma
• obilasci i ulaznice za lokalitete prema programu
• svečana novogodišnja večera u hotelu u Bragi
• usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
• aerodromske takse (oko 165 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama boravišna taksa za starije od 13 godina, 1 evro po noći po osobi (plaća se na recepciji hotela)
• fakultativni izleti
• ulaznice na lokalitetima i posete
• međunarodno zdravstveno putno osiguranje

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:
1.40% prilikom rezervacije, a ostatakod 60% najkasnije 10 dana pre putovanja
2.40% prilikom rezervacije, a ostatakod 60% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (uz doplatu od 1.5 % po mesecu, na deo koji se plaća odloženo) najkasnije do: 15.04.2019.
3.Platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)

FAKULTATIVNI IZLETI:
Fakultativni odlazak na večeru u tipični restoran sa fado programom. Cena: 55 evra. U cenu je uključen transfer do restorana taksijem i večera.
Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Lisabonu, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.

SMEŠTAJ
● Hotel VIP Zurique 3* Lisbon, https://www.viphotels.com/en/Hotels/VIP-Executive-Zurique/About-Hotel.aspx Adresa: Rua Ivone Silva, 18 / 1050-124 Lisboa - Portugal / Telephone: +351 217 814 000
Jedan od najbolje pozicioniranih hotela u Lisabonu. Nalazi se blizu centra komercijalne i poslovne četvrti grada, na samo nekoliko minuta metroom od trga Markes de Pombal. Od aerodroma je udaljen 15 minuta vožnje. Pripada lancu Vip hotels. Hotel ima 252 soba i svaka poseduje: kupatilo, fen za kosu, klima uređaj, TV, telefon, sef, besplatan pristup internetu. Gostima su na raspolaganju bar, restoran, konferencijske sale.
● Hotel Villa Garden 4*, Braga, http://www.villagardenbraga.com/en Adresa: Largo de Infias 4710-299 - Braga/ Telephone: +351 253 680 020
Nalazi se na pešačkoj udaljenosti od centra mesta Braga, 50 km severno od Porta. Hotel je renovirana vila iz 19. veka, pa su sobe nameštene u rustičnom portugalskom stilu. Sve imaju WI FI internet konekciju i SATTV.
● Hotel Estoril Eden 4*, Estoril, http://www.estoriledenhotel.com/
Adresa: Avenida de Sabóia, 209, 2769-502 - Estoril / Telephone: +351 21 466 7600
Nalazi se na obali, udaljen 200 metara od plaže, izmedju Kaškaiša I Eštorila. Ima 162 sobe, sve su sa balkonom. Od ostalih sadržaja ima zatvoreni bazen, saunu, bar i restoran.
Organizator zadržava pravo zamene ovih hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije od navedenog hotela.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka najranije od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane. Nacionalne turističke asocijacij ezemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ilina web-straniciwww.vivatravel.rs
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi je odobren gore navedeni popust.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
• Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
• Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije

OPŠTE NAPOMENE:
• Proveriti 2 dana pre putovanja tačno mesto sastanka i vreme poletanja aviona
• Besplatni prtljag - 1 prtljag koji se predaje (maksimum do 20kg) i 1 ručni prtljag koji se unosi u avion (svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje). Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož...) i tečnost preko 100 ml
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka...)
• Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
• Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
• Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanuminimum 4 - 8 nedelja unapred
• Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenuzemlje u kojoj se boravi
• Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.
Turistička agencija Viva nastupa u svojstvu posrednika. Organizator putovanja je Turistička agencija Filip travel.