Litvanija, Rusija, Belorusija (avgust)

VILJNUS - ST. PETERBURG - MOSKVA - MINSK


Litvanija, Rusija, Belorusija 


VILJNUS - ST. PETERBURG - MOSKVA - MINSK

DAN 1
- Okupljanje putnika u popodnevnim časovima u Skerlićevoj ulici u Beogradu, iza Narodne biblioteke. Polazak za Viljnus. Dnevna i noćna vožnja preko Mađarske, Slovačke i Poljske. Usputne pauze radi odmora.
DAN 2 - Dolazak u Viljnus, prestonicu Litvanije u popodnevnim časovima. Odmah po dolasku odlazimo da se smestimo u hotel. Nakon pauze za odmor od puta krećemo u razgledanje grada koga popularno zovu mali Rim: stari deo grada urađen kompletno u barkonom stilu, Crkva Svetog Petra i Pavla, zamak Gediminas, ušće reka Vilnje i Neris. Slobodno vreme u kasnim popodnevnim časovima. Noćenje.
DAN 3 - Doručak. Pakujemo se i napuštamo sobe. Slobodno vreme za uživanje u prestonici Litvanije. Odlazak vozom na fakutativni izlet u prelepi srednjovekovni litvanski grad Trakai. Povratak u Viljnus u večernjim časovima. Polazak za Sankt Peterburg. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora.
DAN 4 - Dolazak u Sankt Peterburg u popodnevnim časovima. Odmah odlazimo da se smestimo u hotel i odmorimo. Nakon predaha krećemo u razgledanje grada: Isakijevski sabor, Kazanski sabor, Crkva Spasa, ulica Nevski, Petropavlovska tvrđava. Slobodno vreme u večernjim časovima. Noćenje.
DAN 5 - Doručak. Fakultativni odlazak u Peterhorf - Petrov dvorac, popularni ruski Versaj, jednu od najlepših carskih rezidencija na svetu, okruženu prelepim baštama i fontanama, gde se na svakom koraku oseća trag ruske istorije 17. i 18. veka, a koja danas predstavlja jedno od najposećenijih mesta u čitavoj Rusiji. Povratak u Sankt Peterburg u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.
DAN 6 - Doručak. Fakultativni odlazak u Puškinovo carsko selo, raskošnu carsku rezidenciju Petra Prvog izgrađenu u čast rođenja njegove kćerke Jelizavete Petrovne. Obići ćemo ovo prelepo zdanje danas poznato kao Jekaternski dvorac i šetati prelepim carskim parkovima ovog nezvaničnog osmog svetskog čuda. Po završetku posete Puškinovom selu se vraćamo u Sankt Peterburg u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Polazimo za Moskvu u večernjim satima. Noćna vožnja.
DAN 7 - Dolazak u Moskvu u popodnevnim časovima. Odmah po dolasku odlazimo da se smestimo u hotel. Nakon predaha i pauze od puta krećemo u obilazak dela grada: upoznajemo se sa istorijom prelepe ruske prestonice, Crvenim Trgom, Hramom Vasilija Blaženog, Spasiteljevom kulom, Boljšoj teatrom. Slobodno vreme. Noćenje.
DAN 8 - Doručak. U jutarnjim časovima nastavljamo sa obilaskom ruske prestonice: Univerzitet Lomonosov, Novodevičji manastir, spomenik Petru Velikom, Hram Hrista Spasitelja, Kremlj. Slobodno vreme. Noćenje.
DAN 9 - Fakultativni odlazak na Sergijev posad, gradić u blizini Moskve sa dugom istorijom i prelepim crkvama u kom se nalazi Sergijevska lavra, najveći ruski pravoslavni manastir. Povratak u Moskvu u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.
DAN 10 - Pakujemo se i napuštamo hotel. Slobodno vreme. Polazimo za Minsk u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Rusiju.
DAN 11 - Dolazak u Minsk u jutarnjim časovima. Odlazimo odmah do hotela kako bi se na kratko odmorili. Nakon predaha od puta krećemo u razgledanje grada: Železnički trg, Trg Pobede, Katedrala Svetog Duha, Ostrvo suza i slušamo priču o istoriji i kulturi ovog grada. Slobodno vreme. Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.
DAN 12 - Pakujemo se, napuštamo sobe i stvari stavljamo u autobus. Slobodno vreme. Polazak za Beograd u kasnim popodnevnim časovima. Noćna vožnja.
DAN 13 - Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.

Cena: 470 EUR po osobi
Cena sa popustom: 399 EUR po osobi
Termin putovanja: 17. avgust - 29. avgust 2019.

U cenu je UKLJUČENO:
• Prevoz visokopodnim turističkim autobusom na relaciji Beograd-Viljnus-St. Peterburg-Moskva-Minsk-Beograd.
• 1 noćenje u hotelu** u Viljnusu u 1/3 i 1/4 sobama sa doručkom i sopstvenim kupatilom i WC.
• 2 noćenja u hotelu** u Sankt Peterburgu u 1/3 i 1/4 sobama sa doručkom i sopstvenim kupatilom i WC.
• 3 noćenja u hotelu** u Moskvi u 1/3 i 1/4 sobama sa doručkom i sopstvenim kupatilom i WC.
• 1 noćenje u hotelu** u Minsku u 1/3 i 1/4 sobama sa doručkom i sopstvenim kupatilom i WC.
• Razgledanja gradova prema programu putovanja.
• Organizacija celog putovanja.
• Stručna pratnja tokom trajanja putovanja.

U cenu NIJE UKLJUČENO:
• Fakultativni izleti.
• Međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Individualni troškovi putnika.
• Dvokrevetne sobe - mogućnost doplate: 20 EUR po osobi po noćenju.

FAKULTATIVNI IZLETI:

1. Obilazak Trakaia - 15 EUR ***u cenu izleta nije uključena ulaznica za dvorac u Trakaiu.
1. Obilazak Sergijevog posada - 25 EUR
2. Obilazak Peterhofa sa svim uključenim ulaznicama i uslugama lokalnog vodiča - 45 EUR
3. Obilazak Puškinovog carskog sela sa svim uključenim ulaznicama i uslugama lokalnog vodiča - 45 EUR
*Plaćanje izleta se obavlja pre realizacije samog izleta.

USLOVI PRIJAVLJIVANJA I PLAĆANJA:
• Prijavljivanje se vrši u prostorijama agencije
• Za putnike koji nisu iz Beograda prijavljivanje je moguće telefonski i putem e-maila.
• Da biste se prijavili za putovanje i sebi obezbedili mesto, potrebno je da prilikom prijave uplatite avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja.
• Moguće je plaćanje na rate.
• Nakon uplate avansa, ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje najkasnije do 15 dana pred početak putovanja.
• Fakultativni izleti i obavezne doplate se plaćaju na samom putovanju.
Organizator putovanja Turistička agencija Trip Top Putovanja.

 

 

Proverite raspoloživost za aranžman Litvanija, Rusija, Belorusija (avgust)

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti