Španija - Portugalija - Maroko (oktobar)

Milano - Barselona - Lisabon - Marakeš - Kazablanka - Madrid - Marsej - Kan


Španija - Portugalija - Maroko


Milano - Barselona - Lisabon - Marakeš - Kazablanka - Madrid - Marsej - Kan

DAN 1 - Sastanak putnika na parkingu iza Narodne biblioteke u Beogradu (ugao Skerlićeve i Braničevske) u popodnevnim satima. Polazak za Milano. Dnevna i noćna vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju i Italiju.
DAN 2 - Dolazak u Milano u prepodnevnim časovima. Krećemo u šetnju gradom i upoznavanje ovog italijanskog grada, prestonice mode, grada velikog rivalstva fudbalskih klubova Intera i Milana: Sforcesko zamak, Milanska katedrala, galerija Vitoro Emanuele, trg Duomo, milanska Skala. Slobodno vreme. Nastavak puta ka Španiji u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Italiju, Francusku i Španiju.
DAN 3 - Pre dolaska u smeštaj u Ljoret de Maru, stajemo u Figueras, španski gradić u kojem ćemo napraviti pauzu i imati priliku da posetimo muzej čuvenog Salvadora Dalija. Nakon pauze, nastavljamo put ka Ljoret de Maru u koji stižemo u popodnevnim časovima i odmah odlazimo u smeštaj. Slobodno vreme za uživanje u prelepom gradu na obali balearskog mora. Noćenje.
DAN 4 - Pakujemo se i napuštamo hotel. Nakon što stavimo stvari u autobus nastavljamo put ka Barseloni. Odmah po dolasku, krećemo u obilazak jednog od najlepših svetskih gradova: Sagrada Familia, brdo Monžuik, la Rambla, gotska četvrt, stara Katedrala i slušamo sjajne priče o ovom vanvremenskom gradu. Nakon obilaska grada i uz prethodni dogovor sa vodičem je za sve zainteresovane moguć organizovan odlazak metroom u obilazak parka Guelj - jedno od najvećih remek dela čuvenog arhitekte Antonija Gaudija. Slobodno vreme. Polazak za Lisabon u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Španiju i Portugaliju.
DAN 5 - Stižemo u Lisabon prelaskom najvećeg evropskog mosta - Vasko da Gama u popodnevnim časovima i odmah odlazimo da se smestimo u hostel. Nakon pauze za odmor i osveženje, krećemo u razgledanje najvećeg grada u Portugaliji i obilazimo: trg Markiza od Pombala, park Edvarda VII - posvećen obnavljanju englesko-portugalskih odnosa sa početka 20. veka, železničku stanicu, Rossio trg, lift Santa Žusta, Trijumfalnu kapiju, Komercio trg, Lisabonsku katedralu. Slobodno vreme u večernjim časovima. Noćenje.
DAN 6 - Odmah nakon doručka nastavljamo obilazak Lisabona: Jeronimski samostan, Kula Belem, Spomenik otkrićima. Nakon obilaska atrakcija Lisabona, nastavljamo na fakultativni izlet u 3 grada u blizini glavnog grada Portugalije: Sintra - slikoviti gradić skriven u sred borove šume na obroncima planine Serra de Sintra u kojima možete videti prelepu portugalsku arhitekturu u svom najboljem izdanju i nestvarne palate koje se nalaze u ovom gradu. Nakon Sintre, idemo ka Kaškaišu, šarmantnom pecarškom gradu i jednom od najpoznatijih letovališta u blizini Lisabona. Nakon što se upoznamo sa omiljenim letovalištem većine bogatih Portugalaca nastavljamo ka mestu Cabo da Roca - najzapadnijoj tački evropskog kontinenta sa koje se proteže pogled na atlantski okean. Nakon što napravimo fotografije jednog od najlepših zalazaka sunca u Evropi i dobijemo sertifikat da smo posetili najzapadniju tačku Evrope krećemo nazad ka Lisabonu. Slobodno vreme po dolasku u Lisabon. Noćenje.
DAN 7 - Doručak. U jutarnjim časovima odlazimo na fakultativni izlet u Porto, drugi najveći portugalski grad. Odmah po dolasku krećemo u šetnju ovim brdovitim gradom: most Dom Luis I koji arhitektonski jako podseća na Ajfelovu kulu u Parizu, a razlog leži u činjenici da je arhitekta jedan od učenika čuvenog Gustava Ajfela, tvorca Ajfelove kule. Katedrala Porta, Cais de Ribeira - najživopisniji deo grada pun prelepih šarenih kućica i lokalnih restorana. Slobodno vreme. Povratak za Lisabon. Slobodno vreme u večernjim časovima tokom kojeg predlažemo da posetite neki od fado klubova i uživate u ovom jedinstvenom muzičkom perforamnsu prepunom emocija. Noćenje.
DAN 8 - Doručak. Pakujemo se, napuštamo hostel i ubacujemo stvari u autobus. Slobodno vreme za uživanju u Lisabonu, šetnji, poseti nekom od mnogobrojnih muzeja, vožnju čuvenim žutim lisabonskim tramvajem i sl. Polazak za Marakeš u kasnim popodnevnim časovima. Noćna vožnja kroz Portugaliju i Španiju.
DAN 9 - U ranim jutarnjim časovima stižemo u špansku luku Algeciras, ukrcavamo se na trajekt i prelazimo gibraltarski moreuz. Nakon 2 sata vožnje, silazimo sa trajketa i nastavljamo put kroz Maroko do Marakeša. Dolazak u Marakeš u kasnim popodnevnim časovima. Odmah odlazimo da se smestimo u hotel. Nakon što se smestimo i odmorimo odlazimo u šetnju kroz stari deo grada - Medinu, ispijamo najrazličitije vrste koktela od voća, uživamo u arapskoj hrani, igranju sa majmunima i zmijama i doživljaju jednistvenog mesta kakav je Marakeš. Noćenje.
DAN 10 - Doručak. Krećemo u razgledanje glavnih gradskih atrakcija Marakeša: gradska pijaca, Djema el Fnaa - najveći trg u celoj Africi, Kutubija džamija, medresa Ben Jusef, Saadi grobnice, Bahia palata itd. Slobodno vreme u popodnevnim časovima. Noćenje.
DAN 11 - Odmah nakon doručka krećemo na fakultativni izlet na Ouzud vodopade, udaljene oko 150km od Marakeša - jedne od najviših u Africi, visoke 110m. Na putu do tamo svraćamo u berberska sela kako bi se upoznali sa načinom života u ruralnim delovima zemlje, družili se sa meštanima i probali domaći hleb, čaj i med. Ukoliko vreme dozvoli, uživaćemo i u kupanju na vodopadima. Povratak u Marakeš u večernjim časovima. Slobodno vreme u Marakešu. Noćenje.
DAN 12 - Doručak. Pakujemo se, napuštamo sobe u ranim jutarnjim časovima i krećemo za Kazablanku. Nakon otprilike četiri sata vožnje stižemo u najveći grad u Maroku, smešten na zapadnoj obali zemlje, na Atlantskom okeanu. Krećemo u obilazak grada: džamija Hasana drugog - džamija sa najvišim minaretom u islamskom svetu, Medina - stari deo grada, katedrala Sacre Coeur, centralna gradska pijaca. Slobodno vreme. Polazak za Madrid u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Maroko.
DAN 13 - U jutarnjim časovima stižemo u luku Tangier, na severu Maroka, ukrcavamo se na trajekt i još jednom prelazimo Gibraltarski moreuz. Iskrcavamo se u Španiji i nastavljamo put ka glavnom gradu Španije. Dolazak u Madrid u kasnim popodnevnim časovima i odmah odlazimo u smeštaj. Slobodno vreme za odmor, šetnju i sl. Noćenje.
DAN 14 - Pakujemo se i napuštamo smeštaj u jutarnjim časovima, nakon čega krećemo u obilazak grada: muzej Prado, Plaza Mayor, Puerta del Sol, Sibeles trg, stadion Santijago Bernabue, Gran Via - glavna gradska ulica, Kraljevska palata. Slobodno vreme u popodnevnim časovima. Polazak za Marsej u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Španiju i Francusku.
DAN 15 - Dolazak u Marsej u prepodnevnim časovima. Krećemo u obilazak prelepog grada na jugu Francuske: bazilika Notre Dame, stara luka, Le Panier - stari deo grada, gradska katedrala. Slobodno vreme. Polazak za Kan u kasnim popodnevnim časovima. Dolazak u Kan u večernjim časovima.Noćenje.
DAN 16 - Pakujemo se i napuštamo hotel. Slobodno vreme za uživanje u gradu na obali sredozemnog mora. Polazak za Beograd u kasnim popodnevnim časovima.
DAN 17 - Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.

Cena: 639 EUR po osobi
Cena sa popustom: 499 EUR po osobi
Termin putovanja: 

12. oktobar - 28. oktobar 2019.

U cenu je UKLJUČENO:
• Prevoz visokopodnim turističkim autobusom na relaciji Beograd-Milano-Ljoret de Mar-Barselona-Lisabon-Marakeš-Kazablanka-Madrid-Marsej-Kan-Beograd.
• 1 noćenje u hotelu** u Ljoret de Maru u 1/3 i 1/4 sobama sa doručkom i sopstvenim kupatilom i WC.
• 3 noćenja u hostelu u Lisabonu u 1/3, 1/4, 1/5 i 1/6 sobama sa doručkom i zajedničkim kupatilom i WC.
• 3 noćenja u hotelu** u Marakešu u 1/3 i 1/4 sobama sa doručkom i sopstvenim kupatilom i WC.
• 1 noćenje u hostelu u Madridu u 1/3, 1/4 i 1/5 i 1/6 sobama sa zajedničkim kupatilom i WC.
• 1 noćenje u hotelu** u Kanu u 1/3 i 1/4 sobama sa sopstvenim kupatilom i WC.
• Razgledanja gradova prema programu putovanja.
• Organizacija celog putovanja.
• Stručna pratnja tokom trajanja putovanja.
• Usluge vodiča tokom celog putovanja.
Napomena u vezi smeštaja: Svi smeštajni objekti koji se koriste tokom trajanja putovanja su čisti, uredni i prilagođeni svim generacijama. Takođe, svi smeštajni objekti se nalaze u širem centru grada, u blizini autobuske stanice ili metroa. Tačni nazivi smeštajnih objekata će biti poznati najkasnije 7 dana pred putovanje.

U cenu NIJE UKLJUČENO:


• Povratna karta za trajekt za prelazak gibraltarskog moreuza (OBAVEZNA DOPLATA - 35 EUR)
• Viza za Kraljevinu Maroko - ~25 EUR
• Fakultativni izleti.
• Međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Dvokrevetne sobe - mogućnost doplate: 20 EUR po osobi po noćenju
• Individualni troškovi putnika.
Napomena u vezi vize za Maroko: Trip Top Putovanja asistiraju svim putnicima u procesu podnošenja zahteva za vizu u vidu pružanja svih neophodnih informacija, zakazivanja termina za predaju pasoša i dokumentacije, obrade dokumentacije i sl.

FAKULTATIVNI IZLETI:

1. Obilazak muzeja Salvadora Dalija u pratnji vodiča sa uključenim ulaznicama - 20 EUR
2. Obilazak Sintre, Cabo da Roca i Cascaisa - 30 EUR
3. Obilazak Porta - 35 EUR
4. Obilazak Ouzud vodopada sa uključenom vožnjom čamcem do slapova vodopada - 35 EUR
*Plaćanje izleta se obavlja pre realizacije samog izleta.

USLOVI PRIJAVLJIVANJA I PLAĆANJA:

• Prijavljivanje se vrši u prostorijama Trip Top Putovanja u Beogradu u ulici Starine Novaka 7 od ponedeljka do petka od 10h do 19h.
• Za putnike koji nisu iz Beograda prijavljivanje je moguće telefonski i putem e-maila.
• Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke.
• Moguće je plaćanje na rate.
• Najkasnije 30 dana pred početak putovanja u obavezi ste da uplatite i iznos od ~25 EUR u dinarskoj protivvrednosti kako bi mogli da pristupimo procesu viziranja.
• Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje najkasnije 15 dana pred početak putovanja.
• Fakultativni izleti se plaćaju tokom putovanja.

Organizator putovanja Turistička agencija Trip Top Putovanja.

 

 

 

Proverite raspoloživost za aranžman Španija - Portugalija - Maroko (oktobar)

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti