Skandinavija (avgust)

Hamburg - Stokholm - Helsinki - Oslo - Malme - Kopenhagen - Prag


Skandinavija


Hamburg - Stokholm - Helsinki - Oslo - Malme - Kopenhagen - Prag
DAN 1 - Sastanak putnika na parkingu iza Narodne biblioteke u Beogradu (ugao Skerlićeve i Braničevske) u večernjim časovima. Polazak za Hamburg. Noćna i dnevna vožnja kroz Srbiju, Mađarsku, Austriju i Nemačku sa usputnim pauzama radi odmora.
DAN 2 - Dolazak u smeštaj u okolini Hamburga u večernjim časovima. Slobodno vreme za odmor i predah od celodnevne vožnje. Noćenje.
DAN 3 - Nakon što se spakujemo i napustimo hotel u jutarnjim časovima, nastavljamo vožnju ka centru Hamburga. Odmah po dolasku u jedan od najvećih nemačkih lučkih gradova, krećemo u upoznavanje sadržaja kojima obiluje: Ohnsorg teatar, lukom koja zapošljava preko 150.000 ljudi, umetničkim delom oko jezera Alster, zanimljivim kvartovima oko ulice Reeperbahn, pešačkim i šoping zonama oko gradske kuće - Rathausa itd. Slobodno vreme. Polazak za Stokholm u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Nemačku, Dansku i Švedsku.
DAN 4 - Stižemo u Stokholm u popodnevnim časovima. Odmah po dolasku odlazimo u smeštaj. Nakon što se smestimo i odmorimo od puta, krećemo u upoznavanje glavnog grada Kraljevine Švedske i obilazimo: Sergels Torg - centralni gradski trg, Drotningatan - najpoznatiju gradsku ulicu koja je ujedno i pešačka zona a čiji naziv znači kraljičina ulica, Gamla Stan - stari grad tj. najuže gradsko jezgro isprepletenih prelepih uličica na kojima je pre mnogo stotina godina Stokholm i nastao, Kraljevsku palatu, švedsku kraljevsku Operu, zgradu nacionalnog parlamenta - Riksdag, Stadshuset - zgradu gradske skupštine gde se održavaju godišnje svečanosti u čast dodele Nobelove nagrade itd. Slobodno vreme u večernjim časovima. Noćenje.
DAN 5 - U jutarnjim časovima krećemo na fakultativni izlet u Sigtunu i Upsalu. Prvo odlazimo u Upsalu, četvrti najveći švedski grad, mesto gde se nalazi najstariji švedski univerzitet, sedište švedske crkve i grad u kojem možete videti najveću skandinavsku katedralu. Nakon Upsale, nastavljamo put ka Sigtuni, prelepom srednjovekovnom naselju sa mnogobrojnim crkvama i arheološkim ostacima iz 10. i 11. veka. Danas tu živi oko 8.500 stanovnika, a zbog svog istorijskog značaja za Šveđane i statusu mesta gde je počelo uspostavljanje moderne švedske države i dalje ima status grada. Povratak u Stokholm u kasnim popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.
DAN 6 - Pakujemo se, napuštamo sobe i stavljamo stvari u autobus. Slobodno vreme za individualne aktivnosti u Stokholmu do popodnevnih časova, nakon čega se ukrcavamo na brod za Helsinki, kruzer kapaciteta do 4 hiljade putnika koji obiluje najrazličitijim sadržajima kao što su restorani, prodavnice, barovi i sl. Uživamo u pogledu na prelepu panoramu Stokholma i mala ostrva na kojima se nalaze jako zanimljive i šarene kućice koje šveđani koriste kao vikendice, vožnji Baltičkim morem, suncu i druženju. Noćenje.
DAN 7 - U jutarnjim časovima stižemo u Helsinki i iskrcavamo se sa broda. Krećemo u pešačku turu glavnim gradom Finske: Centralna pijaca, Uspenski crkva - ruska pravoslavna crkva, trg Senat, helsinška katedrala, železnička stanica. Slobodno vreme. U kasnim popodnevnim časovima se vraćamo na brod i ispovljavamo za Stokholm. Noćenje.
DAN 8 - Nakon što u jutarnjim časovima uplovimo u luku u Stokholmu, iskrcavamo se sa broda, smeštamo u autobus i krećemo ka Oslu. U glavni grad Norveške stižemo u kasnim popodnevnim časovima i odmah po dolasku odlazimo da se smestimo u hostel. Pravimo pauzu kako bi se odmorili i osvežili, a nakon toga krećemo u obilazak grada. Odlazimo do zgrade opere, arhitektonskom remek delu 21. veka, danas simbola ovog grada. Nakon opere prolazimo glavnom gradskom i pešačkom zonom - Karl Johans gate i usput obilazimo gradsku katedralu, nacionalni parlament - Storting i Norvešku kraljevsku palatu. Obilazak završavamo odlaskom u gradsku luku, posetom srednjovekovnoj tvrđavi - Akserhus i gradskoj kući. Slobodno vreme. Noćenje.
DAN 9 - Pakujemo se i napuštamo sobe. Nakon što ostavimo stvari u autobus, krećemo na fakultativni izlet do parka Gustava Vigilenda i olimpijske skakonice Holmenkollen. Prvo odlazimo do veličanstvenog parka Gustava Vigilenda, čuvenog norveškog umetnika čijih se preko 300 skulptura od bronze, gvožđa i granita nalaze u ovom nesvakidašnjem parku. Nakon parka nastavljamo vožnju ka skakonici Holmenkollen, koja se nalazi na obroncima planina iznad Osla, a sa koje se pruža neverovatan pogled na ceo grad i okolinu. Iako je izgrađena daleke 1892. godine, ova skakaonica danas predstavlja simbol grada i jednu od najposećenijih atrakcija glavnog grada Norveške. Povratak u centar grada i slobodno vreme. U večernjim časovima se okupljamo i odlazimo na druženje u jedan od barova u Oslu. Polazak za Malme u kasnim večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Norvešku i Švedsku.
DAN 10 - Dolazak u Malme u jutarnjim časovima. Odmah po dolasku krećemo u šetnju tokom koje ćemo se upoznati sa ovim prelepim gradom: videćemo Turning Torso - zgradu jako zanimljivog oblika, takođe najvišu građevinu na prostoru cele Skandinavije, crkvu Svetog Petra, Gamla stan - stari grad, gradsku kuću - Radhuset. Slobodno vreme. Nastavljamo vožnju ka Kopenhagenu u popodnevnim časovima. Tokom kratke vožnje od Malmea do Kopenhagena uživamo u spektakularnom pogledu tokom prelaska Eresund mosta, drugog najdužeg evropskog mosta koji spaja Švedsku i Dansku. Dolazak u Kopenhagen u popodnevnim časovima. Smeštamo se u hostel. Nakon što se smestimo i odmorimo, krećemo u razgledanja dela grada. Obići ćemo centralnu železničku stanicu, park Tivoli, trg na kojem se nalazi gradska kuća iz 19. veka, Stroget - glavnu gradsku ulicu i pešačku zonu, palatu Christiansborg - sedište danske vlade i parlamenta. Slobodno vreme. Noćenje.
DAN 11 - U jutarnjim časovima se pakujemo, napuštamo hostel i krećemo u pešačku turu tokom koje ćemo se upoznati sa drugim znamenitostima glavnog grada Danske. Obilazimo kraljevsku palatu - zamak Amalienborg i deo grada u kojem se ona nalazi, zatim nastavljamo do zgrade Opere - jedne od najmodernijih ustanova takvog tipa na svetu, a turu završavamo u Nyhavnu - luci iz 17. veka, koja je danas jedan od simbola Kopenhagena gde ćemo imati priliku da vidimo kuću u kojoj je živeo najčuveniji danski pisac - Hans Kristijan Andersen. Nakon što završimo obilazak i kratko se odmorimo, odlazimo na fakultativno krstarenje kopenhaškim kanalima i Severnim morem tokom kojeg ćete videti prelepe i jedinstvene gradske kvartove koji se mogu videti jedino sa mora kao i čuvenu malu Sirenu - simbol Danske. Slobodno vreme. Ne propustite da obiđete Kristijaniju - samoproglašenu "državu" u sred Kopenhagena nastalu za vreme hipi pokreta 60-ih godina prošlog veka ili prelepi dvorac Rosenborg. Polazak za Prag u večernjim časovima.
DAN 12- Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima i odmah odlazimo u smeštaj kako bi se raspakovali i odmorili. Nakon što napravimo predah, u popodnevnim časovima krećemo u obilazak glavnog grada Češke i obilazimo: Hradčane, novi i stari kraljevski dvorac, katedralu Sv. Vita, zlatnu ulicu, malu stranu. Zatim nastavljamo razgledanje drugog dela grada: Karlov most, spomenik Janu Husu, starogradski i vaclavski trg, astronomski sat. Slobodno vreme. Noćenje
DAN 13 - Pakujemo se i napuštamo sobe. Slobodno vreme za šetnju, uživanje na reci Vltavi, šopingu i sl. Fakultativni odlazak za Drezden u popodnevnim časovima. Nakon što stignemo u prelepi nemački grad, krećemo u obilazak: Altmarkt - gradski trg gde se tokom leta organizuju muzički događaji i organizuju najrazličitiji mini sajmovi, Bogorodičina crkva ispred koje se nalazi spomenik jednom od začetnika reformacije - Martinu Luteru, Dvorska rimokatolička crkva, Avgustovski most, Opera Zemper, galerija Zwinger. Slobodno vreme. Polazak za Beograd u večernjim časovima. Noćna vožnja.
DAN 14 - Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

Cena: 489 EUR po osobi
Cena sa popustom: 429 EUR po osobi
Termini putovanja: 
17. avgust - 30. avgust 2019.


U cenu je UKLJUČENO:
• Prevoz visokopodnim turističkim autobusom na relaciji Beograd-Hamburg-Stokholm-Oslo-Malme-Kopenhagen-Prag-Beograd.
• 1 noćenje u hotelu** u blizini Hamburga u 1/2 i 1/3 sobama sa sopstvenim WC i kupatilom i uključenim doručkom
• 2 noćenja u hostelu u Stokholmu u 1/3, 1/4, 1/5 sobama sa zajedničkim kupatilom i WC.
• 2 noćenja na brodu na relaciji Stokholm-Helsinki-Stokholm u 1/4 brodskim kabinama sa sopstvenim WC i kupatilom.
• 1 noćenje u hostelu u Oslu u 1/3, 1/4 i 1/5 sobama sa sopstvenim WC i kupatilom.
• 1 noćenje u hostelu u Kopenhagenu u 1/3 i 1/4 sobama sa sopstvenim WC i kupatilom.
• 1 noćenje u hotelu** u Pragu u 1/2 i 1/3 sobama sa sopstvenim WC i kupatilom i uključenim doručkom.
• Razgledanja gradova prema programu putovanja.
• Organizacija celog putovanja.
• Stručna pratnja tokom trajanja putovanja.
Napomena u vezi smeštaja: Svi smeštajni objekti koji se koriste tokom trajanja putovanja su čisti, uredni i prilagođeni svim generacijama. Takođe, svi smeštajni objekti se nalaze u širem centru grada, u blizini autobuske stanice ili metroa. Tačni nazivi smeštajnih objekata će biti poznati najkasnije 7 dana pred putovanje.

U cenu NIJE UKLJUČENO:
• Karta za brod na relaciji Stokholm-Helsinki-Stokholm - 30 EUR (OBAVEZNA DOPLATA)
• Fakultativni izleti.
• Međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Dvokrevetne sobe (osim u Hamburgu i Pragu) - mogućnost doplate: 20 EUR po osobi po noćenju
• Individualni troškovi putnika.

FAKULTATIVNI IZLETI:
1. Obilazak srednjovekovnog švedskog grada Sigtune i četvrtog najvećeg grada Upsale u pratnji vodiča - 30 EUR
2. Obilazak parka Gustava Vigilenda i olimpijske skakaonice Holmenkollen - 25 EUR
**u cenu izleta je uključena i ulaznica za skakaonicu
3. Krstarenje po kanalima u Kopenhagenu u trajanju od 45 minuta - 25 EUR
4. Obilazak Drezdena - 20 EUR
*Plaćanje izleta se obavlja na putovanju pre realizacije samog izleta.

USLOVI PRIJAVLJIVANJA I PLAĆANJA:
• Prijavljivanje se vrši u prostorijama agencije
• Za putnike koji nisu iz Beograda prijavljivanje je moguće telefonski i putem e-maila.
• Da biste se prijavili za putovanje i sebi obezbedili mesto, potrebno je da prilikom prijave uplatite avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja.
• Moguće je plaćanje na rate.
• Nakon uplate avansa, ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje najkasnije do 15 dana pred početak putovanja.
• Fakultativni izleti i obavezne doplate se plaćaju na samom putovanju.
Organizator putovanja Turistička agencija Trip Top Putovanja.

Proverite raspoloživost za aranžman Skandinavija (avgust)

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti