Švajcarska i Lihtenštajn 29.12 - 3 noći

Vaduz - Cirih - Ženeva - Bern + izleti u Montre i Lozanu


Švajcarska i Lihtenštajn


Vaduz - Cirih - Ženeva - Bern+ izleti u Montre i Lozanu


Dan 1 - Sastanak putnika na parkingu iza Narodne biblioteke (ugao Skerlićeve i Braničevske) u prepodnevnim časovima. Dnevna i noćna vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju i Austriju sa usputnim pauzama radi odmora.
Dan 2 - Dolazak u Vaduz, glavni grad Lihtenštajna u ranim jutarnjim časovima. Odmah po dolasku krećemo u obilazak ovog prelepog gradića. Obići ćemo zgradu nacionalnog parlamenta smeštenu na samoj obali reke Rajne, Rathausplatz - jedan od gradskih trgova na kojem se nalazi gradska kuća, katedralu Svetog Florina. Na kraju ćemo se i popeti na brdo na kojem se nalazi zamak u kojem živi kraljevska porodica - simbol Lihtenštajna. Slobodno vreme. Nastavljamo put ka Cirihu u prepodnevnim časovima i nakon nekih dva sata vožnje stižemo u jedan od najlepših švajcarskih gradova. Upoznaćemo se sa ovim prelepim gradom koji se nalazi na kraju Ciriškog jezera na izvoru reke Limat, prošetati glavnom ulicom - Banhofštrase, obići dve prelepe crkve - Fraumunster i Grossmunster i uživati u gradu za koji kažu da je najčistiji grad na svetu. Slobodno vreme. Nastavljamo put ka Ženevi u večernjim časovima. Dolazak u Ženevu u kasnim večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Noćenje.
Dan 3 - U jutarnjim časovima krećemo u obilazak Ženeve, obilazimo stari deo grada i slušamo zanimljivu priču o istoriji i kulturi ovog grada: Ženevsko jezero, fontana, katedrala Svetog Petra, palata Nacija, trg Bur de Fur, zid Reformatora. Uveče odlazimo na jedan od gradskih trgova na doček Nove godine. Noćenje.
Dan 4 - Ujutru krećemo na fakultativni izlet do Lozane i Montrea, dva grada sa druge strane Ženevskog jezera. Lozana je grad prelepih boja, veliki univerzitetski centar i sedište Međunarodnog olimpijskog komiteta. Obilazimo Palais de Rumine - palatu sa 5 različitih muzeja, najboljim mestom za upoznavanje istorije Lozane, stari grad, šetalište Ouchy. Nastavljamo dalje put ka Montreu, poznatom letovalištu sa vrlo umerenom klimom, najpoznatijem po mestu gde je kultna grupa Queen snimila većinu svojih evergreen hitova. U centru grada se nalazi i spomenik pevaču ove grupe Frediju Merkjuriju, mesto gde se svake godine za rođendan ovog umetnika okuplja veliki broj obožavaoca iz celog sveta. Povratak u Ženevu u večernjim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.
Dan 5 - Ujutru se pakujemo, napuštamo hotel i krećemo ka Bernu, glavnom gradu Švajcarske. Dolazak u Bern u prepodnevnim časovima. Obići ćemo Bernsku katedralu, Budneshaus - zgradu parlamenta, prelepi stari deo grada, Zytglogge - simbol Berna 800 godina star prelepi sat u samom centru grada, kuću u kojoj je živeo Albert Ajnštajn - danas muzej posvećen ovom čuvenom naučniku. Slobodno vreme. Polazak za Beograd u večernjim časovima.
Dan 6 - Dolazak u Beograd u kasnim popodnevnim/večernjim časovima.


Cena: 239 EUR po osobi
Cena sa popustom: 199 EUR po osobi
Termini putovanja: 29. decembar - 3. januar 2019.


U cenu je UKLJUČENO:
• Prevoz visokopodnim turističkim autobusom na relaciji Beograd-Vaduz-Cirih-Ženeva-Bern-Beograd.
• 3 noćenja u hotelu** u predgrađu Ženeve u 1/2 i 1/3 sobama sa sopstvenim kupatilom i WC.
• Razgledanja gradova prema programu putovanja.
• Organizacija celog putovanja.
• Stručna pratnja tokom trajanja putovanja.
Napomena u vezi smeštaja: Svi smeštajni objekti koji se koriste tokom trajanja putovanja su čisti, uredni i prilagođeni svim generacijama. Takođe, svi smeštajni objekti se nalaze u širem centru grada, u blizini autobuske stanice ili metroa. Tačni nazivi smeštajnih objekata će biti poznati najkasnije 7 dana pred putovanje.

U cenu NIJE UKLJUČENO:
• Fakultativni izleti.
• Međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Individualni troškovi putnika.
• Ishrana - mogućnost doplate za doručak iznosi oko 18 EUR po osobi za sva tri noćenja i plaća se u hotelu.

FAKULTATIVNI IZLETI:

1. Celodnevni odlazak u Lozanu i Montre u pratnji vodiča - 30 EUR
*Plaćanje izleta se obavlja na putovanju pre realizacije samog izleta.

USLOVI PRIJAVLJIVANJA I PLAĆANJA:
• Prijavljivanje se vrši u prostorijama agencije
• Za putnike koji nisu iz Beograda prijavljivanje je moguće telefonski i putem e-maila.
• Da biste se prijavili za putovanje i sebi obezbedili mesto, potrebno je da prilikom prijave uplatite avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja.
• Moguće je plaćanje na rate.
• Nakon uplate avansa, ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje najkasnije do 15 dana pred početak putovanja.
• Fakultativni izleti i obavezne doplate se plaćaju na samom putovanju.
Organizator putovanja Turistička agencija Trip Top Putovanja.