Velika Britanija (jul-avgust 2019)

Engleska - Škotska - Vels Frankfurt - London - Glazgov - Liverpul - Kardif - Brisel + izleti u Edinburg, Loh Nes, Oksford i Bristol


Velika Britanija


Engleska - Škotska - Vels
Frankfurt - London - Glazgov - Liverpul - Kardif - Brisel
+ izleti u Edinburg, Loh Nes, Oksford i Bristol
DAN 1
- Sastanak putnika na parkingu iza Narodne biblioteke (ugao Skerlićeve i Braničevske) u Beogradu u večernjim časovima. Noćna i dnevna vožnja ka Nemačkoj kroz Srbiju, Mađarsku, Austriju sa usputnim pauzama radi odmora.

DAN 2 - Dolazak u smeštaj u okolini Frankfurta u kasnim večernjim časovima. Vreme za predah i odmor od celodnevne vožnje. Noćenje.

DAN 3 - Nakon što se spakujemo i stavimo stvari u autobus, nastavljamo put ka centru Frankfurta. Odmah po dolasku krećemo u pešačku turu kako bi se upoznali sa jednim od najvećih nemačkih gradova i obilazimo: katedralu Svetog Vartolomeja iz 13. veka, Romerberg - glavni gradski trg na kojem se nalaze prelepe građevine kao što su gradska kuća i crkva Svetog Nikole, crkvu Svetog Pavla, rodnu kuću čuvenog nemačkog pisca Johana Volfganga Getea, Hauptvahe - kućicu u centru starog grada koja je nekad služila kao zatvor i čuvarnica, Eschenheimer - kulu iz iz 15. veka koja je u to vreme predstavljala kapiju grada. Slobodno vreme. Polazak za London u večernjim časovima. Noćna vožnja.

DAN 4 - U ranim jutranjim časovima stižemo u Kale, francusku luku na obali engleskog kanala i ukrcavamo se na trajekt. Prelazimo Lamanš i uživamo u pogledu na tzv. Doverske klifove, tj. velike bele sedimentne stene na britanskoj strani Lamanša, jedinstvene po svom sastavu i boji. Nakon malo manje od 2 sata vožnje, iskrcavamo se sa trajekta i nastavljamo put ka Londonu. Dolazak u London u popodnevnim časovima. Odmah po dolasku u glavni grad Velike Britanije odlazimo da se smestimo u hotel. Nakon što se odmorimo od puta i osvežimo krećemo u kraći obilazak grada tokom kojeg ćemo obići Vestminster - najuži centar grada smešten na obali reke Temze gde se nalaze i čuvene londonske atrakcije kao što su: zgrada parlamenta, Big Ben, London eye, Downing street - sedište predsednika vlade Velike Britanije, trg Trafalgar, trg Pikadili, Bakingemska palata, Vestminsterska opatija i sl. Povratak u hotel. Noćenje.

DAN 5 - U jutranjim časovima krećemo u drugi deo razgledanja Londona. Prvo odlazimo do Tower bridge-a, spomenika kulture i jednog od simbola grada. Imaćemo priliku da vidimo i Londonsku tvrđavu - istorijski zamak koji se nalazi na severnoj obali reke Temze i HMS Belfast - brod britanske ratne mornarice iz 1936. godine. Zatim nastavljamo put ka Katedrali Svetog Pavla, a usput prolazimo pored spomenika velikom londonskom požaru, tragičnom događaju iz 1666. godine. Put nas dalje vodi kroz najpoznatiju londonsku ulicu - Oxford street sve do Royal Marble Archa - trijumfalne kapije iz 19. veka i do najčuvenijeg londonskog parka - Hyde parka. Slobodno vreme od popodnevnih časova. Noćenje.

DAN 6 - Fakultativni izlet do Oksforda i Stounhendza. Prvo odlazimo do Oksforda, grada u kojem se nalazi sedište Univerziteta Oksford, jednog od najboljih fakulteta na svetu i mestu gde su snimane mnogobrojne scene iz poznatog serijala o Hariju Poteru. Ovaj prelepi grad poznat po velikom broju tornjeva najbolji je primer jedinstvene viktorijanske arhitekture nazvane po kraljici Viktoriji, a koju možete videti samo u Engleskoj. Nakon Oksforda, nastavljamo ka jednom od modernih svetskih čuda - Stounhendzu. Imaćemo priliku da se upoznamo sa jednim od nastarijih spomenika na svetu, popularnom kružnom kamenju, koji datira još iz bronzanog doba i pod zaštitom je UNESCO-a, na mestu na kojem se se odvijali mnogobrojni paganski rituali. Povratak u London u večernjim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 7 - U jutarnjim časovima se pakujemo, napuštamo hotel i ostavljamo stvari u autobus. Slobodno vreme za celodnevno uživanje u glavnom gradu Ujedinjenog Kraljevstva. Ne propustite priliku da obiđete neki od mnogobrojnih londonskih muzeja kao što su Britanski muzej ili Nacionalna galerija. Za one koji bi voleli da vide nešto drugačiji London predlažemo odlazak u Camden town na severu grada gde između ostalog, možete probati specijalitete iz celog sveta na čuvenom Camden marketu. Za ljubitelje zelenila tu su parkovi kao što su: Greenwich ili Holland park. Uveče se okupljamo u jednom od londonskih pabova na druženju. Polazak za Glazgov u kasnim večernjim časovima. Noćna vožnja.

DAN 8 - Dolazak u Glazgov u prepodnevnim časovima. Nakon što napravimo kraću pauzu za odmor i predah, krećemo u obilazak grada: Glazgovski park i narodna palata, Mungova katedrala, trg kralja Džordža, Buchanan ulica - najuži centar grada i pešačka zona. Nakon obilaska odlazimo u hotel da se smestimo. Slobodno vreme u popodnevnim časovima. Noćenje.

DAN 9 - Fakultativni izlet za Loh Nes i sever Škotske tokom kojeg imati priliku da uživamo u neverovatnim prirodnim lepotama, visoravnima, klisurama i jezerima po kojima je ova zemlja poznata. Prvo ćemo posetiti klisuru Coe, jedno od najlepših mesta u celoj Škotskoj kada su u pitanju njene prirodne lepote i uživati u ovim nestvarnim predelima. Zatim ćemo nastaviti da se vozimo ka severu Škotske sve dok ne stignemo do poznatog jezera Loh Nes. Po dolasku na jezero posetićemo zamak Urquhart sa kojeg se pruža najlepši pogled na ovo mesto u čijim vodama po čuvenoj priči živi Nesi, čudovište iz Loh Nesa. Povratak u Glazgov u večernjim časovima. Noćenje.

DAN 10 - Ujutru odlazimo na celodnevni fakultativni izlet u Edinburg. Nakon malo manje od dva sata vožnje, stižemo u glavni grad Škotske i krećemo u pešačku turu: Edinburški zamak, kraljevska milja - najčuvenija ulica u Edinburgu koja spaja rezidenciju kraljevske porodice sa edinburškim zamkom, Saint Gilles katedrala iz 13. veka, Greyfriars groblje i spomenik Greyfriars Bobiju - najpoznatijem škotskom psu čija je priča simbol odanosti i vernosti, Holyroodhouse - letnju rezidenciju kraljevske porodice, Nacionalni spomenik Škotske, Kaltonovo brdo sa kojeg se pruža najlepši pogled na ceo Edinburg, spomenik Dugaldu Stewart-u, spomenik ser Volteru Skotu - najčuvenijem škotskom piscu. Slobodno vreme. U kasnim večernjim časovima krećemo za Liverpul. Noćna vožnja.

DAN 11 - Dolazak u Liverpul u ranim jutarnjim časovima. Odmah po dolasku krećemo u upoznavanje jednog od najznačajnijih britanskih lučkih gradova i obilazimo: Liverpulsku katedralu - petu najveću katedralu na svetu, Albertov dok - danas urbani deo grada, a nekad mesto gde se odvijala trgovina prekookeanskom robom, Pier Head - glavnu lučku zgradu, St George Hall - koncertnu dvoranu iz 18. veka, stari grad, Cavern club - klub u centru grada u kojem su karijeru počeli čuveni Bitlsi. Slobodno vreme. Za ljubitelje fudbala jedinstvena prilika da posete Enfild - jedan od najpoznatijih fudbalskih stadiona na svetu. Nastvljamo put ka Kardifu u popodnevnim časovima. Dolazak u Kardif, glavni i najveći grad Velsa, jedne od 4 konstitutivne zemlje Ujedinjenog Kraljevstva u kasnim popodnevnim časovima. Odmah odlazimo u hotel da se osvežimo i odmorimo, a nakon pauze i predaha krećemo u obilazak grada: deo oko gradske luke u kojoj se nalaze Milenijumski centar - multifunkcionalna dvorana za koncerte i izložbe, zgrada nacionalnog parlamenta - Senedd. Nastavljamo dalje ka delu grada gde obilazmo i Llandaff katedralu i odlazimo do kardifskog zamka iz 11. veka, danas simbola ovog grada. Noćenje.

DAN 12 - Pakujemo se, napuštamo hotel i ostavljamo stvari u autobus. Slobodno vreme za uživanje u Kardifu. Ne propustite da obiđete Nacionalni muzej Velsa ili da uživate u prelepom Bute parku koji se nalazi odmah pored reke Taf. U popodnevnim časovima krećemo na fakultativni izlet do Bristola, engleskog lučkog grada koji se nalazi na 90 minuta vožnje od Kardifa. Odmah po dolasku krećemo u obilazak: bristolska katedrala, Cliffton viseći most - jedan od najlepših mostova u Velikoj Britaniji, simbol Bristola danas. Nastavljamo dalje kroz prelepe bristolske uličice do broda britanske mornarice Brunnel SS i do bristolske luke. Slobodno vreme. Polazak za Brisel u večernjim časovima. Noćna vožnja.

DAN 13 - Stižemo u britansku luku Dover u jutarnjim časovima. Ukrcavamo se na trajekt i još jednom prelazimo Lamanš. Nakon što se vratimo u kontinentalni deo Evrope, nastavljamo vožnju ka glavnom gradu Belgije. Dolazimo u Brisel u prepodnevnim satima i odlazimo u hotel kako bi se smestili i odmorili. Nakon što napravimo pauzu, u popodnevnim časovima krećemo u obilazak grada: Nieuwstraat ulica, Grand place, gradska većnica, Maneken pis, Saint Michel katedrala. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 14 - Pakujemo se i napuštamo hotel. Krećemo u drugi deo obilaska grada i obilazimo: Atomijum - simbol glavnog grada Belgije i Sacre Coeur baziliku. Slobodno vreme. Polazak za Beograd u kasnim popodnevnim časovima. Noćna vožnja kroz Belgiju, Nemačku, Austriju i Mađarsku sa usputnim pauzama radi odmora.

DAN 15 - Dolazak u Beograd u kasnim popodnevnim/večernjim časovima, u zavisnosti od stanja na putevima i graničnim prelazima.

Cena: 579 EUR po osobi
Cena sa popustom: 489 EUR po osobi
Termin putovanja: 16. jul - 30. jul 2019.
02. avgust - 16. avgust 2019.

U cenu je UKLJUČENO:
• Prevoz visokopodnim turističkim autobusom na relaciji: Beograd-Frankfurt-London-Glazgov-Liverpul-Kardif-Brisel-Beograd.
• 1 noćenje u hotelu** u okolini Frankfurta u 1/3 sobama sa sopstvenim WC i kupatilom.
• 3 noćenja u hotelu** u Londonu u 1/3 sobama sa sopstvenim WC i kupatilom.
• 2 noćenja u hotelu** u Glazgovu u 1/3 sobama sa sopstvenim WC i kupatilom.
• 1 noćenje u hotelu** u Kardifu u 1/3 sobama sa sopstvenim WC i kupatilom.
• 1 noćenje u hotelu** u Briselu u 1/3 sobama sa sopstvenim WC i kupatilom.
• Povratna karta za trajekt na relaciji Kale-Dover-Kale.
• Razgledanja gradova prema programu putovanja.
• Organizacija celog putovanja.
• Usluge vodiča.
• Asistencija u procesu viziranja.
Napomena u vezi smeštaja: Svi smeštajni objekti koji se koriste tokom trajanja putovanja su čisti, uredni i prilagođeni svim generacijama. Takođe, svi smeštajni objekti se nalaze u širem centru grada, u blizini autobuske stanice ili metroa. Tačni nazivi smeštajnih objekata će biti poznati najkasnije 7 dana pred putovanje.

U cenu NIJE UKLJUČENO:
• Viza za Veliku Britaniju - ~110 EUR
• Fakultativni izleti.
• Međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Dvokrevetne sobe - mogućnost doplate: 20 EUR po osobi po noćenju
• Individualni troškovi putnika.
Napomena u vezi vize za Veliku Britaniju: Trip Top Putovanja asistiraju svim putnicima u procesu podnošenja zahteva za vizu u vidu: pružanja svih neophodnih informacija, zakazivanja termina za predaju pasoša i dokumentacije, obradu dokumentacije i sl.

1. Odlazak u Oksford i Stounhendz sa uključenom svim neophodim ulaznicama i uslugama vodiča - 40 EUR
2. Odlazak u Edinburg u pratnji vodiča - 25 EUR
3. Odlazak na Loh Nes i sever Škotske sa uključenim ulaznicom za Urquhart zamak - 40 EUR
4. Odlazak u Bristol u pratnji vodiča - 25 EUR

USLOVI PRIJAVLJIVANJA I PLAĆANJA:
• Prijavljivanje se vrši u prostorijama agencije
• Za putnike koji nisu iz Beograda prijavljivanje je moguće telefonski i putem e-maila.
• Da biste se prijavili za putovanje i sebi obezbedili mesto, potrebno je da prilikom prijave uplatite avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja.
• Moguće je plaćanje na rate.
• Nakon uplate avansa, ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje najkasnije do 15 dana pred početak putovanja.
• Fakultativni izleti i obavezne doplate se plaćaju na samom putovanju.
Organizator putovanja Turistička agencija Trip Top Putovanja.

 

 

Proverite raspoloživost za aranžman Velika Britanija (jul-avgust 2019)

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti