Kolumbija, Kostarika, Panama (januar)

Bogota - Salento - Medeljin - Santa Marta - Cartagena - La Fortuna - Monteverde -Tamarindo - Panama Siti


Kolumbija, Kostarika, Panama


Bogota - Salento - Medeljin - Santa Marta - Cartagena - La Fortuna - Monteverde -Tamarindo - Panama Siti
1. dan (26.01.) - Okupljanje grupe na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu. Let za Bogotu sa presedanjem.
2. dan (27.01.) - Dolazak u Bogotu u jutarnjim časovima i transfer do smeštaja. Nakon pauze za ručak i odmor, krećemo u razgledanje Bogote. Prestonica Kolumbije, smeštena na 2664 metra nadmorske visine danas je grad gde se mešaju kolonijalna prošlost i moderna sadašnjost. Obilazimo La Candelaria, najpoznatiji deo grada na čijem je glavnom trgu,prema legendi, osnovana Bogota. Odlazimo žičarom do brda Monserat odakle se pruža predivan pogled na ovaj višemilionski grad. U večernjim satima odlazimo do Zona Rosa, popularnog dela grada sa mnoštvom restorana i barova. Noćenje.
3. dan ( 28.01.) - Nakon doručka napuštamo smeštaj i opraštamo se od Bogote. Transfer autobusom do Salenta, živopisnog gradića poznatog po plantažama kafe, očaravajućem pejzažu ali i dolini Kokora, prirodnom staništu najviših palmi na svetu. Transfer do smeštaja i slobodno vreme. Noćenje.
4. dan ( 29.01.) Doručak. Fakultativni obilazak doline Kokora. Valle de Cocora, kako na španskom jeziku glasi naziv ove oaze prirode, deo je nacionalnog parka Los Nevados. Bilo da se odlučite za pešačenje ili jahanje konja jedno je sigurno, doživljaj je nezaboravan. Povratak u Salento. Noćenje.
5. dan (30.01.) Doručak. Transfer autobusom do Medeljina. Dolazak u drugi najveći grad Kolumbije i transfer do smeštaja. Nekadašnji grad na ivici zakona, grad čuvenog Pabla Eskobara, danas je metropola moderne umetnosti i kulture. Obilazimo najveće znamenitosti i slušamo priče iz prošlosti. Katedrala Metropolitana, trg Botero, Palata kulture samo su delić onoga što Medeljin nudi svojim posetiocima. Veče je rezervisano za uživanje u noćnom životu Medeljina. Noćenje.
6. dan (31.01.) Nakon doručka napuštamo sobe i stvari ostavljamo u hotelu. Odlazimo do Pueblito Paisa, živopisnog sela na brdu Nuibara iznad Medeljina, replike tipičnog sela ovog regiona gde slušamo priču o narodima koji su naseljavali ovu teritoriju u prošlosti. Transfer na aerodrom i let za Santa Martu. Dolazak u Santa Martu, živopisni gradić na karipskoj obali. Transfer do smeštaja. Noćenje.
7. dan ( 01.02.) Nakon doručka odlazimo do nacionalnog parka Tajrona i jedne od najlepših plaža Kariba. Dan rezervisan za uživanje u suncu, Karibima, belom pesku i ponekom koktelu. Povratak u Santa Martu. Noćenje.
8. dan ( 02.02.) Doručak. Napuštamo Santa Martu a put nas vodi do Kartagene lepotice karipske obale Kolumbije. Transfer do smeštaja. Nakon kraćeg odmora krećemo u obilazak grada osnovanog davne 1533.godine od strane španskih konkvistadora. Kolonijalna arhitektura koja se smatra najlepšom u Južnoj Americi, šareni balkoni, slatko voće koje se prodaje na svakom koraku, zanosne lepotice ali i zvuci salse i merengea. Uživanje za sva čula. Noćenje.
09. dan ( 03.02.) Doručak i nastavak obilaska Kartagene. Fakultativni odlazak do poluostrva Baru i čuvene plaže Branca. Povratak u Kartagenu. Večera i izlazak u neki od popularnih barova ovog grada. Noćenje.
10.dan (04.02) Doručak. Slobodan dan za uživanje u prelepim plažama Kariba. Noćenje.
11. dan (05.02.) Doručak. Napuštamo smeštaj i opraštamo se sa Kolumbijom i odlazimo na aerodrom. Let za San Jose, prestonicu Kostarike. Transfer autobusom do La Fortune, gradića koji se nalazi u podnožju Arenal vulkana i odlazak do smeštaja. Ostatak dana provodimo opuštajući se u nekom od mnogobrojnih bazena sa termalnom vodom po kojima je ovaj deo Kostarike poznat. Noćenje.
12. dan ( 06.02.) Nakon doručka odlazimo u obilazak nacionalnog parka. Nekoliko pešačkih staza po samom krateru, vodopad visok 70 metara, uživanje u raznovrsnoj flori i odlazak do vidikovca odakle se pruža neverovatak pogled na vulkan i jezero Arenal. Povratak u La Fortunu. Noćenje.
13. dan ( 07.02.) Nakon doručka napuštamo smeštaj i upućujemo se ka mestu Monteverde. Dobro došli u kišnu šumu, najzeleniji deo Kostarike. Nakon odmora krećemo u avanturu. Popularni zip line, viseći mostovi, parkovi biosfere i netaknute prirode. Dan ispunjen aktivnostima. Noćenje.
14. dan (08.02). Doručak. Transfer autobusom do Tamarinda. Nakon Kariba, vreme je da upoznamo i Pacifik. Kilometri peščanih plaža, surfovanje, ronjenje ili samo odmaranje na plaži. Noćenje.
15. dan ( 09.02) Doručak. Dan rezervisan za fakultativni izlet snorkling ili ronjenje u Pacifiku ali i uživanje u prelepom zalasku sunca za Tihi okean. Noćenje.
16.dan ( 10.02) Doručak. Slobodano vreme do polaska za prestonicu Kostarike, San Hose. Nakon dolaska u smeštaj i kraćeg odmora krećemo u razgledanje glavnih znamenitosti ovog grada skoncentrisanih oko centralne avenije. Noćenje.
17. dan (11.02) Nakon doručka upućujemo se ka Internacionalnom aerodromu u glavnom gradu San Hose i let za Panama Siti. Transfer do smeštaja. Noćenje.
18.dan (12.02) Doručak. Obilazak Panama Sitija i fakultativni odlazak do Panamskog kanala, najpopularnije atrakcije ovog grada. Slobodno vreme. Noćenje.
19. dan (13.02) Napuštamo smeštaj i stvari ostavljamo u hotel. Slobodno vreme do transfera na aerodrom . Let za Beograd sa presedanjem.
20. dan (14.02) Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

Cena: 2450 EUR po osobi
Cena sa popustom: 2290 EUR po osobi
Termin: 26. januar - 14. februar 2019.

U cenu je UKLJUČENO:
• Avionska karta na relaciji Beograd - Bogota sa presedanjem i svim taksama
• Avionska karta na relaciji Panama Siti - Beograd sa presedanjem i svim taksama
• Avionska karta na relaciji Medeljin - Santa Marta sa svim taksama.
• Avionska karta na relaciji Kartagena - San Hose sa svim taksama.
• Avionska karta na relaciji San Hose - Panama Siti sa svim taksama.
• Prtljag težine 20kg za sve letove.
• 1 noćenje u hotelu u Bogoti u 1/2 i 1/3 sobama i sopstvenim kupatilom i WC.
• 2 noćenje u hotelu u Salentu u 1/2, 1/3 sobama i sopstvenim kupatilom i WC.
• 1 noćenje u hotelu u Medeljinu u 1/2 i 1/3 sobama i sopstvenim kupatilom i WC.
• 2 noćenje u hotelu u Santa Marti u 1/2 i 1/3 sobama i sopstvenim kupatilom i WC.
• 3 noćenja u hotelu u Kartageni u 1/2 i 1/3 sobama i sopstvenim kupatilom i WC.
• 2 noćenja u hostelu u La Fortuni u 1/2 i 1/3 sobama sa sopstvenim kupatilom i WC.
• 1 noćenja u hostelu u Monteverdeu u 1/2 i 1/3 sobama sa sopstvenim kupatilom i WC.
• 2 noćenja u hotelu u Tamarindu u 1/2 i 1/3 sobama sa sopstvenim kupatilom i WC.
• 1 noćenje u hostelu u San Hoseu 1/2 i 1/3 sobama sa zajedničkim kupatilom i WC.
• 2 noćenja u hotelu u Panama Sitiju u 1/2 i 1/3 sobama sa sopstvenim kupatilom i WC.
• Svi transferi prema programu putovanja.
• Razgledanja gradova prema programu putovanja.
• Organizacija celog putovanja.
• Usluge vodiča.

U cenu NIJE UKLJUČENO:
• Fakultativni izleti.
• Međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Individualni troškovi putnika.

FAKULTATIVNI IZLETI:
1. Obilazak doline Kokora
2. Obilazak Arenal vulkana
3. Obilazak panamskog kanala
*Tačne cene fakultativnih izleta će biti poznate 2 meseca pred putovanje.
*Ukupna cena svih izleta iznosi okvirno 180 EUR

Organizator putovanja Turistička agencija Trip Top Putovanja.