Japan, Južna Koreja, Kina (okt 2019)

Tokio - Seul - Peking - Šangaj


Japan, Južna Koreja, Kina


Tokio - Seul - Peking - Šangaj
DAN 1
- Okupljanje putnika na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu 3 sata pred let. Nakon što obavimo granične procedure odlazimo na let za Tokio sa presedanjem.
DAN 2 - Dolazak u Tokio u večernjim časovima. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.
DAN 3 - U jutarnjim časovima krećemo u razgledanje glavnog grada Japana. Odlazimo do carske palate, rezidencije carske porodice iz 17. veka okružene prelepim vrtovima koju i dalje zvanično koristi carska porodica, a koja predstavlja mesto odakle je počeo da se širi današnja metropola Tokio. Nastavljamo do Ginza distrikta, Tokijskog pandana Tajms skveru u Njujorku, trgovačkog centra glavnog grada Japana i upoznajemo se sa tradicionalnim japanskim pozorištima Kabuki i Shimbashi Enbujo. Nastavljamo ka hramu Senso Ji - najpoznatijem Tokijskom, a možda i Japanskom svetilištu posvećeno Kannonu, budističkoj boginji saosećanja. U ovom delu grada pravimo pauzu za ručak, a nakon kratkog predaha nastavljamo ka parku Ueno - najvećoj zelenoj površini u samom centru grada u okviru kojeg se nalaze mnogobrojni sadržaji. Obilazimo veštačko jezero u okviru parka, budističke hramove i uživamo u ovoj prelepoj oazi. Na kraju dana odlazimo na obalu Sumida reke koja protiče kroz grad i uživamo u pogledu na panoramu grada i jedan od njegovih simbola Tokio skytree. Noćenje.
DAN 4 - Od jutarnjih časova nastavljamo obilazak glavnog grada Japana. Odlazimo do Meiji svetilišta - jednog od simbola Tokia posvećeno caru Meiji i njegovoj supruzi carici Shoken koji su živeli tokom 19. veka i značajno uticali na uspostavljanje Japana kao moderne demokratske države. Slobodno vreme. Noćenje.
DAN 5 - Pakujemo se i napuštamo smeštaj. Transfer do aerodroma. Let za Seul. Dolazak u glavni grad Južne Koreje u popodnevnim časovima. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.
DAN 6 - U jutarnjim časovima krećemo u razlgledanje Seula. Prvo odlazimo do Gyeonbokgung palate, tzv severne palate, najveće od svih 5 palata u Seulu, a u prevodu ime ove znači palata sijajuće sreće. Odlazimo i do Myeongdong, najpoznatijeg i najživljeg deka prestonice Južne Koreje. Ovde ćemo imati priliku i da probamo tradicionalnu korejsku kuhinju, uživamo u uličnim performansima i osetimo duh grada. Dan završavamo odlaskom do Seulskog tornja, jednog od simbola grada. Noćenje.
DAN 7 - U jutarnjim časovima odlazimo na fakultativni izlet do Korejske demilitarizovane zone, takozvane DMZ, teritorije koje razdvaja Južnu i Severnu Koreju. Ovaj termin je uspostavljen po okončanju Korejskog rata i predstavlja tampon zonu između dve zemlje između kojih poslednjih decenija postoje konstantne tenzije. Slušaćemo o istoriji odnosa dve zemlje, razlikama i sličnostima između naroda koji žive u severnom i južnom delu Korejskog ostrva kao i imati priliku da vidimo vojnike Severne Koreje. Povratak u Seul u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.
DAN 8 - Pakujemo se i napuštamo smeštaj. Transfer do aerodroma. Prepodnevni let za Peking. Dolazak u Peking u popodnevnim časovima. Transfer do smeštaja. Nakon odmora i predaha od leta odlazimo do Wangfujing ulice, najprometnije trgovačke ulice u Pekingu kako bi uživali u lokalnim specijalitetima i osetili duh grada noću. Slobodno vreme. Noćenje.
DAN 9 - U jutarnjim časovima krećemo u fakultativno razgledanje glavnog grada Kine. Odlazimo na Tiananmen trg, površinski najveći trg na svetu, dizajniranom da u isto vreme može da stane million ljudi i sazidanom 1958. godine u čast proslave 10. godišnjice Kineske republike. Ovaj trg danas predstavlja simbol grada, a tokom godina na njemu su se dešavali bitni istorijski događaji, a oko kojeg se danas nalaze mauzolej Mao Cedunga, Nacionalni muzej i Dom naroda. Nakon Tiananmena odlazimo do carske palate, tzv. zabranjenog grada, najznačajnije građevine u celoj Kini koja korene vuče do dinastije Yuan iz 13. veka. Ceo kompleks se nalazi na 720.000 kvadratnih metara, okružen zidom visokim 10 metara, podeljen na deo za ceremonijalne i administrativne događaje i privatnog dela koji je koristio car sa svojim konkubinama. Nakon obilaska Zabranjenog grada nastavljamo do Nebeskog hrama iz 15. veka na jugu grada koji uključuje grupu nekoliko najsvetijih objekata u Pekingu. Okruženi prelepom vegetacijom, ovi hramovi su podeljeni u dva dela: jedan pravougaoni i drugi polukružni koji zajedno simbolizuju nebo i zemlju. Na kraju dana odlazimo do Qianmen ulice, tradicionalnog i trgovačkog dela grada prepunog restorana i suvenirnica . Slobodno vreme. Noćenje.
DAN 10 - U jutarnjim časovima odlazimo na fakultativni izlet do Velikog zida, poznatijeg i kao Kineski zid. Zvanično i najduža građevina na svetu, dugačka preko 6.000 kilometara koja se proteže od Shanhaiguan tvrđave na istoku do Jiayuguan na zapadu, građena kroz različite istorijske periode danas predstavlja simbol cele Kine i jednu od najprepoznatljivijih turističkih atrakcija na svetu. Povratak u Peking u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.
DAN 11 - Slobodno vreme za uživanje u prestonici Kine. Probajte lokalne specijalitete, obucite se u kinesku narodnu nošnju, pokušajte da pričate na mandarisnkom sa lokalcima i uživajte u Pekingu. U popodnevnim časovima odlazimo na voz za Šangaj. Nakon nekoliko sati vožnje udobnim kineskim vozom stižemo u Šangaj. Transfer do smeštaja. Noćenje.
DAN 12 - U jutarnjim časovima krećemo u obilazak najvećeg kineskog grada i obilazimo: Bund - šangajsko šetalište pored Hangzhou zaliva, Yu vrtove - poznate kao vrtove sreće, biserni toranj - simbol grada, Nanjing - najpoznatiju ulicu u gradu, Trg naroda. Slobodno vreme. Noćenje.
DAN 13 - Pakujemo se i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme za uživanje u Šangaju do večernjih časova. Transfer do aerodroma. Let za Beograd sa presedanjem.
DAN 14 - Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.

Cena: 1720 EUR po osobi
Cena sa popustom: 1499 EUR po osobi
Termin putovanja: 15. oktobar - 28. oktobar 2019.

*postoji mogućnost blagog pomeranja datuma polaska zbog broja slobodnih mesta na letovima. Pomeranje neće iznosti više od 2 ili 3 dana.

U cenu je UKLJUČENO:
• Avio karta na relaciji Beograd - Tokio sa svim uključenim taksama.
• Avio karta na relaciji Tokio - Seul sa svim uključenim taksama.
• Avio karta na relaciji Seul - Peking sa svim uključenim taksama.
• Avio karta na relaciji Šangaj - Beograd sa svim uključenim taksama.
• 3 noćenja hostelu u Tokiju u 1/4 sobama sa zajedničkim kupatilom i WC.
• 3 noćenja u hostelu u Seulu 1/3, 1/4 sobama i sopstvenim kupatilom i WC.
• 3 noćenja u hostelu u Pekingu 1/3, 1/4, sobama i sopstvenim kupatilom i WC.
• 2 noćenja u hotelu** u Šangaju 1/3 i 1/4 sobama i sopstvenim kupatilom i WC.
• Karta za voz na relaciji Peking - Šangaj.
• Transferi prema programu putovanja.
• Razgledanja gradova prema programu putovanja.
• Usluge vodiča.

U cenu NIJE UKLJUČENO:
• Fakultativni izleti.
• Međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Individualni troškovi putnika.
• Ulaznice za muzeje, kulturno-istorijske spomenike, gradski prevoz i sl.
• Troškovi ishrane.

FAKULTATIVNI IZLETI:

1. DMZ - 65 EUR
2. Obilazak Pekinga - Tianmen trg, Zabranjeni grad i Nebeski hram sa uključenim prevozom, svim ulaznicama i lokalnim vodičem - 40 EUR
3. Kineski zid - 75 EUR

Organizator putovanja Turistička agencija Trip Top Putovanja.

 

 

Proverite raspoloživost za aranžman Japan, Južna Koreja, Kina (okt 2019)

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti