Island (april)


Island

DAN 1 - Okupljanje putnika iza Narodne biblioteke u Beogradu (ugao Skerlićeve i Braničevske) u jutarnjim časovima. Polazak iz Beograda ka aerodromu u Budimpešti/Zagrebu. Let za Rejkjavik. Dolazak u glavni grad Islanda u večernjim časovima po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja. Noćenje.

DAN 2 - U jutarnjim časovima krećemo u upoznavanje glavnog grada Islanda: spomenik Leifuru Eriksonu - čoveku koji je prvi doplovio do obala današnje severne Amerike, Halgrimskirkja - 75 metara visoka najveća religiozna građevina na Islandu i simbol grada, Hljomskalagardur - jedan od najelpših gradskih parkova. Prolazimo pored Nacionalog muzeja Islanda i nastavljamo ka gradskoj većini i Althinga - nacionalog parlamenta Islanda. Odlazimo i do Hristove katedrale, a nakon toga i do gradske luke. Put nas dalje vodi do jedne od najupečatljivijih zgrada na Islandu - Harpe, multifunkcionalne zgrade koja se koristi za koncerte i izložbe. Nakon Harpe odlazimo i do skulpture Solfar, poznatije kao putnik ka suncu. Svratićemo i do Hofdi - kućice na obali mora u kojoj je zvanično okončan Hladni rat. Turu završavamo u glavnoj gradskoj ulici i pešačkoj zoni - Laugavegur. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 3 - Fakultativni izlet do Zlatnog kruga, oblasti u centralnom delu Islanda, najpoznatijem delu ove ostrvske zemlje i nezaobilazne turističke atrakcije. Prvo idemo do Tingvelira, najstarijeg nacionalnog parka u zemlji i uživamo u nestvarno lepoj prirodi, stenama nastalim od lave, istoimenom jezeru i prelepoj vegetaciji. Nastavljamo još ka unutaršnjosti Islanda i idemo do oblasti gejzira gde ćemo videti Veliki gejzir po kojem je ova prirodna pojava i dobila ime, kao i gejzir Stokur koji eruptira svakih pola sata. Zatim nastavljamo ka Gulfos vodopadima, tj. zlatnim vodopadima kako glasi prevod islandskog naziva, sastavljenim od tri dela, ukupno visokim 30 metara. Povratak u Rejkjavik u večernjim časovima. Noćenje.

DAN 4 - Fakultativni odlazak na Plavu lagunu, odmarališta na 50ak kilometara od Rejkjavika sa velikim brojem sadržaja sa odmor i relaksaciju, a najpoznatiji od svih su sigurno bazeni sa termalnom vodom tirkizno plave boje na temperaturi od 38 stepeni koja pomaže u čišćenju kože. Družimo se i uživamo u na ovom jedinstvenom mestu u vodi koja na hladno islandsko vreme dođe kao pravi odmor za telo i dušu. Povratak u Rejkjavik u kasnim popodnevim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 5 - Fakultativni odlazak na jug zemlje u prelepe predele brojnih kontrasta, crnog kamenja nastalog hlađenjem vulkanske lave i vodopada od kojih zastaje dah. Obići ćemo Seljalandfos, još jedan od prelepih vodopada na Islandu, visine 60m. Nastavljamo dalje do impoznatnog vodopada Skogafoss, omiljenog među turistima, a na kraju i otići do grada Vik, najjužnijem grada ostrva i uživati u šetnji crnim peskom i čuvenom plažom Reynisfjara - najlepšom netropskom plažom na svetu. Povratak u Rejkjavik u kasnim popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 6 - Pakujemo se i napuštamo sobe. Slobodno vreme za uživanje u Rejkjaviku. Ne propustite da odete do Nacionalog muzeja Islanda ili do prelepog ostrvca Videy. Transfer do aerodroma. Let za Budimpeštu/Zagreb.

DAN 7 - Dolazak u Budimpeštu/Zagreb. Transfer do Beograda.

Cena: 1099 EUR po osobi
Cena sa popustom: 929 EUR po osobi
Termin putovanja: 29. april - 5. maj 2019.
*postoji mogućnost blagog pomeranja datuma polaska zbog broja slobodnih mesta na letovima. Pomeranje neće iznosti više od 2 ili 3 dana.

U cenu je UKLJUČENO:
• Povratni transfer od Beograda do aerodroma u Budimpešti/Zagrebu.
• Avio prevoz sa svim taksama na relaciji Budimpešta/Zagreb-Rejkjavik-Budimpešta/Zagreb sa uključenim prtljagom do 23kg.
• 5 noćenja u u hostelu u Rejkjaviku u 1/3, 1/4, 1/5, 1/6 sobama sa zajedničkim kupatilom i WC.
• Svi transferi prema programu putovanja privatnim autobusom .
• Razgledanja gradova prema programu putovanja.
• Organizacija celog putovanja.
• Stručna pratnja tokom trajanja putovanja.
• Usluge vodiča.
Napomena u vezi smeštaja: Svi smeštajni objekti koji se koriste tokom trajanja putovanja su čisti, uredni i prilagođeni svim generacijama. Takođe, svi smeštajni objekti se nalaze u širem centru grada, u blizini autobuske stanice ili metroa. Tačni nazivi smeštajnih objekata će biti poznati najkasnije 7 dana pred putovanje.

U cenu NIJE UKLJUČENO:
• Fakultativni izleti.
• Međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Dvokrevetne sobe - mogućnost doplate: 35 EUR po osobi po noćenju
• Individualni troškovi putnika.

FAKULTATIVNI IZLETI:
1. Zlatni krug sa svim neophodnim ulaznicama - 95 EUR
2. Plava laguna sa svim neophodnim ulaznicama - 95 EUR
3. Odlazak na jug Islanda - 90 EUR
*Prijavljivanje za izlete i plaćanje istih u dinarskoj protivvrednosti se obavlja u agenciji pre putovanja.

USLOVI PRIJAVLJIVANJA I PLAĆANJA:
• Prijavljivanje se vrši u prostorijama agencije
• Za putnike koji nisu iz Beograda prijavljivanje je moguće telefonski i putem e-maila.
• Moguće je plaćanje na rate.
• Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursku Komercijalne banke.
• Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 45 dana pred početak putovanja u dinarskoj protivvrednosti po porodajnom kursu Komercijalne banke.
• Uz uplatu avansa obavezno je dostaviti i kopiju važećeg pasoša.
• Po formiranju grupe, putnici će biti obavešteni kada treba da dostave i novac za kupovinu avio karte (otprilike 2 do 3 meseca pred putovanje).
• Ukupna cena aranžmana se sastoji od dinarskog i deviznog dela.
• Devizni deo aranžmana u iznosu od 150 EUR plaća se inopartneru na putovanju. Ovaj iznos ne predstavlja dodatni trošak na gore iskazanu cenu, već je njen sastavni deo.
Organizator putovanja Turistička agencija Trip Top Putovanja.

 

Proverite raspoloživost za aranžman Island (april)

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti