Meksiko i Kuba (mart 2019)


Meksiko i Kuba

Dan 1 - Okupljanje grupe u Beogradu i transfer do Budimpešte. Let za Meksiko Siti sa presedanjem. Dolazak u glavni i najveći grad Meksika u večernjim časovima. Transfer do smeštaja. Noćenje.
Dan 2 - U jutarnjim satima krećemo u obilazak nekadašnje prestonice Asteka. Upoznavanje grada počinjemo posetom jednog od najvećih trgova na svetu, Plaza de la Constitucion ili mnogo poznatijeg kao Zocalo gde se danas nalazi Templo Mayor, katedrala Metropolitana, Nacionalana palata kao i prelepe zgrade iz kolonijalnog perioda. Slušamo priču o čuvenim Astecima, o prošlosti ali i sadašnjosti Meksika. Šetnju nastavljamo glavnom pešačkom ulicom do Palacio de las Bellas Artes ili Palate lepih umetnosti, danas jedne od najlepših zgrada u prestonici. Nakon istorijskog centra, metroom odlazimo do Coyocana, rezidencijalnog i boemskog dela grada gde obilazimo muzej čuvene meksičke slikarke Fride Khalo. Nakon kraće pauze za ručak, gde ćemo uz popularne takose, skupiti energiju za nastavak obilaska vraćamo se metroom u centralnu zonu grada gde šetnju nastavljamo čuvenom Paseo Reforma, jednom od najdužih avenija u Meksiko Sitiju. Povratak u smeštaj. Noćenje.
Dan 3 - Fakultativni obilazak jednog od najznačajnijih muzeja Meksika, muzeja Antropologije, gde ćemo se prvi put upoznati sa narodima koji su pisali istoriju Meksika. Nakon obilaska muzeja upućujemo se ka severu i odlazimo do čuvenog Teotihuacana, grada gde čovek postaje Bog i obilazimo piramide Sunca i Meseca. Lokalitet posebne energije koji i dan danas krije tajnu naroda koji su ga izgradili. Povratak u Meksiko Siti i slobodno vreme. U večernjim satima odlazimo do Plaza Garibaldi, gde uživamo uz zvuke marijača i ukus meksičke tekile. Noćenje.
Dan 4 - U ranim jutarnjim satima napuštamo smeštaj i autobusom krećemo za Oaxacu. Put nas vodi južnije dok iza sebe ostavljamo popularni Popocatepetl, ravnice i planine Meksika. U poslepodnevnim satima stižemo u Oaxacu, glavni grad istoimene meksičke države. Nakon kraćeg odmora, krećemo u obilazak ovog kolonijalnog grada specifične arhitekture. Obilazimo najlepše gradske bazilike i katedrale, kolonijalne ulice ali i lokalni market gde ćemo imati priliku da probamo specijalitete po kojima je ova regija poznata. Slobodno vreme. Noćenje.
Dan 5 - U jutarnjim časovima napuštamo sobe, stvari ostavljamo u smeštaju i krećemo na fakultativni izlet do Monte Albana, arheološkog lokaliteta nedaleko od Oaxace koji su kroz istoriju naseljavali Olmeci, Zapoteci, Miksteci. Nakon obilaska Monte Albana krećemo put čuvene Ruta de Mezcal odnosno putem mezcala, alkoholnog pića od agave koji se proizvodi baš u ovoj regiji. Slušamo priče o nastajanju mezcala ali i degustiramo ovo popularno piće. Povratak u Oaxacu, slobodno vreme do večernjeg polaska za San Cristobal de las Casas. Noćna vožnja.
Dan 6 - Dolazak u San Cristobal de las Casas u jutarnjim časovima. Nakon odmora za kafu i doručak, krećemo u šetnju i obilazak jednog od najzanimljivijih kolonijalnih gradova. Slušamo priče o revolucionarnim pokretima svetskog glasa po kojima su ovaj grad ali i cela regija Chiapas nadaleko poznati. Slobodno vreme za kupovinu suvenira na lokalnom marketu. Noćenje.
Dan 7 - U jutarnjim satima napuštamo San Cristobal i upućujemo se autobusom ka Palenque-u. Gledamo kako nam se pejzaž menja pred očima i kako klima postaje sve toplija. Iza sebe ostavljamo kulture Asteka, Zapoteka, Tolteka dok nam dobrodošlicu želi jedan od najlepših gradova kulture Maja. Dolazak u Palenque i slobodno vreme za ručak i odmor. Noćenje.
Dan 8 - Napuštamo sobe, stvari ostavljamo u smeštaj i odlazimo na celodnevni fakultativni izlet do jednog od najlepših majanskih gradova skrivenog u džungli, Palenque-a. Uživamo u pogledu na palate i piramide i zamišljamo kako je ovo čarobno mesto izledalo nekoliko vekova unazad. Nakon arheološkog lokaliteta odlazimo do Misol - Ha vodopada a zatim i do Agua Azul, gde se kupamo u prirodnim bazenima tirkizne boje. Povratak u grad i slobodno vreme do polaska za Playa del Carmen. Noćna vožnja.
Dan 9 - Dolazak u Playe u del Carmen u prepodnevnim časovima. Transfer do smeštaja i slobodno vreme za odmor i uživanje u čarima Kariba. Noćenje.
Dan 10 - Dan za bolje upoznavanje Kariba. Kupamo se u cenotama skrivenim u džungli, degustiramo najukusnije morske plodove, ribu i kupamo se na karipskim plažama. Noćenje.
Dan 11 - Celodnevni fakultativni izlet u najpoznatije majanske gradove na Yucatanu. Krećemo od Tuluma, jednog od najlepših majanskih lokaliteta koji se nalazi na litici široko otvoren ka Karibima. Palme, piramide i palate, iguane koje slobodno šetaju, tirkizno more i vetar sa Kariba dovode nas do zaključka da su Maje znale da uživaju. Nakon Tuluma odlazimo do Cobe, gde nas staza kroz džunglu dovodi do Velike Piramide sa koje se pruža prelep pogled na okolinu. Nakon ručka i kraćeg odmora idemo ka najznačajnijem lokalitetu, Chichen Itzi. Slušamo priče o Majama i divimo se jednom od novih čuda sveta. Povratak u Playa del Carmen. Izlazak u jedan od mnogobrojnih barova. Noćenje.
Dan 12 - Napuštamo smeštaj, Playa del Carmen i opraštamo se od Meksika. VIVA MEXICO! Let do Havane, glavnog grada Kube. Transfer do smeštaja. Uživanje u gradu revolucije, salse i mojita. Noćenje.
Dan 13 - Dan za upoznavanje Havane i Kube. Šetamo ulicama i trgovima koji kriju zanimljivu istoriju, slušamo priču o revoluciji i Che Guevari, degustiramo mojito i daiquiri u čuvenom Hotelu Nacional i vozimo se oldtajmerima po kojima je Havana poznata. Uveče plesemo salsu i popularni reggaeton. Noćenje.
Dan 14 - Fakultativni izlet do Vinjalesa, gradića u zapadnom delu Kube gde se susrećemo sa savršenim spojem prirodnih lepota i tradicionalne Kube. Obilazimo čuvene plantaže duvana i kafe, učimo od Kubanaca kako nastaju prave kubanske cigarette, gde idu lošiji listovi duvana i uz pomoć kog napitka se gubi jak ukus cigareta.
Dan 15 - Napuštamo smeštaj u jutarnjim satima. Slobodno vreme u Havani do polaska na aerodrom. Let za Budimpeštu sa presedanjem.
Dan 16 - Dolazak u Budimpeštu, transfer do Beograda.

Cena: 1790 EUR po osobi
Cena sa popustom: 1640 EUR po osobi
Termini: 21. februar - 08. mart 2019.
12. mart - 27. mart 2019.

*postoji mogućnost blagog pomeranja datuma polaska zbog broja slobodnih mesta na letovima. Pomeranje neće iznosti više od 1 ili 2 dana.

U cenu je UKLJUČENO:
• Povratni transfer na relaciji Beograd - Budimpešta.
• Avionska karta na relaciji Budimpešta - Meksiko Siti sa presedanjem sa svim taksama.
• Avionska karta na relaciji Kankun - Havana sa svim taksama.
• Avionska karta na relaciji Havana - Budimpešta sa svim taksama.
• Prtljag težine 20kg za sve letove.
• 3 noćenja u hotelu** u Meksiko Sitiju u 1/2 i 1/3 sobama i sopstvenim kupatilom i WC.
• 1 noćenje u hotelu** u Oahaki u 1/2, 1/3 sobama i sopstvenim kupatilom i WC.
• 1 noćenje u hotelu** u San Kristobalu u 1/2 i 1/3 sobama i sopstvenim kupatilom i WC.
• 1 noćenje u hotelu** u Palenkeu u 1/2 i 1/3 sobama i sopstvenim kupatilom i WC.
• 3 noćenja u hotelu** u Plaji del Karmen u 1/2 i 1/3 sobama i sopstvenim kupatilom i WC.
• 3 noćenja u privatnim aparatmanima u Havani u 1/2 i 1/3 sobama sa zajedničkim kupatilom i WC.
• Svi transferi prema programu putovanja.
• Razgledanja gradova prema programu putovanja.
• Organizacija celog putovanja.
• Viza za Meksiko.
• Usluge vodiča.

U cenu NIJE UKLJUČENO:
• Fakultativni izleti.
• Međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Individualni troškovi putnika.

FAKULTATIVNI IZLETI:
1. Odlazak u Teotihuaca sa uključenim ulaznicama u pratnji vodiča
2. Odlazak u Monte Alban i fabriku meskala sa uključenim ulaznicama u pratnji vodiča
3. Odlazak u Palenque i Aqua Azul sa uključenim ulaznicama u pratnji vodiča
4. Odlazak u Chichen Itzu i Tulum sa uključenim ulaznicama u pratnji vodiča
5. Odlazak u Vinjales u pratnji vodiča
Cene svih izleta okvirno iznose 230 EUR. Tačne cene pojedinačnih izleta će biti poznate 2 meseca pred putovanje.
*Plaćanje izleta se obavlja pre realizacije samog izleta.

USLOVI PRIJAVLJIVANJA I PLAĆANJA:
• Prijavljivanje se vrši u prostorijama agencije
• Za putnike koji nisu iz Beograda prijavljivanje je moguće telefonski i putem e-maila.
• Moguće je plaćanje na rate.
• Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 45 dana pred početak putovanja u dinarskoj protivvrednosti po porodajnom kursu Komercijalne banke.
• Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursku Komercijalne banke.
• Uz uplatu avansa obavezno je dostaviti i kopiju važećeg pasoša.
• Po formiranju grupe, putnici će biti obavešteni kada treba da dostave i novac za kupovinu avio karte (otprilike 2 do 3 meseca pred putovanje).
• Ukupna cena aranžmana se sastoji od dinarskog i deviznog dela.
• Devizni deo aranžmana u iznosu od 250 EUR plaća se inopartneru na putovanju. Ovaj iznos ne predstavlja dodatni trošak na gore iskazanu cenu, već je njen sastavni deo
Organizator putovanja Turistička agencija Trip Top Putovanja.

 

Posaljite upit za aranžman Meksiko i Kuba (mart 2019)

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti