Zapadna obala SAD (oktobar 2019)

Los Anđeles - Las Vegas - San Francisko + izleti za San Diego, Grand kanjon i Sakramento


Zapadna obala SAD


Los Anđeles - Las Vegas - San Francisko
+ izleti za San Diego, Grand kanjon i Sakramento


DAN 1
- Okupljanje putnika na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu 3 sata pred let. Let do Los Anđelesa sa presedanjem. Dolazak u večernjim časovima. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.
DAN 2 - U jutarnjim časovima krećemo u obilazak najvećeg američkog grada. Krećemo u šetnju najužim centrom grada i obilazimo: Little Tokio - istorijsko gradsko jezgro, Staples centar - dom košarkaša Los Anđeles Lejkersa i Klipersa, Grand park u čijoj neposrednoj blizini se nalazi i zgrada gradske većnice i gradska katedrala. Nakon centra grada, odlazimo do Santa Monice, najpoznatijeg i najposećenijeg dela grada, okruženog čuvenom Venice plažom, restoranima i pešačkom zonom u kojoj se nalazi veliki broj restorana, kafića, zanimljivih suvenirnica. Slobodno vreme. Povratak u smeštaj u večernjim časovima. Noćenje.
DAN 3 - Ujutru nastavljamo sa obilaskom sunčanog kalifornijskog grada i odlazimo do Griffith parka i opservatorije koji se nalaze severno od centra grada. U ovoj prelepoj zelenoj oazi se nalazi terasa i velika opservatorija sa koje se pruža najlepši pogled na ceo Los Anđeles. Nakon što napravimo sjajne fotografije, nastavljamo do najsjajnijeg dela grada - Hollywooda. Prvo odlazimo da prošetamo istoimenim bulevarom gde ćemo imati prilike da se slikamo sa dvojnicima najpopularnijih zvezda Hollywood-a, osetimo deo glamura i sjaja ovog dela grada, vidimo čuveni Wal of Fame - stazu na kojoj se nalaze zvezde sa imenima najčuvenijih holivudskih glumaca i muzičara. Posle Hollywood-a, idemo i do Farmers marketa, pijace koja je nastala 30ih godina prošlog veka, nakon velike depresije, a danas obiluje najrazličitijim sadržajima kao što su restorani, kafići, suvenirnice. Slobodno vreme. Povratak u smeštaj u večernjim časovima. Noćenje.
DAN 4 - U jutarnjim časovima odlazimo na fakultativni izlet u San Diego, jedan od najlepših kalifornijskih gradova udaljen na 3 sata vožnje od Los Anđelesa. Odmah po dolasku krećemo u obilazak grada i odlazimo prvo da vidimo USS Midway, jedan od najvećih brodova američke mornarice koji je krajem 20. veka za stalno usidren u luku ovog grada, a danas predstavlja predmet interesovanja velikog broja posetilaca. Šetnjom uz obalu, prolazeći pored Seaport village-a, nastavljamo ka četvrti Gaslamp, istorijskom centru grada, pešačkom zonom prelepih uličica u kojima možete pronaći najrazličitiju hranu i kafiće iz svih krajeva sveta. Nakon što napravimo pauzu za ručak odlazimo na Koronado, ostrvo koje se nalazi naspram centra grada, mesto prelepih dugih peščanih plaža, gde ćemo prošetati ovim prelepim mestom, a takođe posetiti čuveni Hotel del Coronado u kojem se snimao poznati film "Neki to vole vruće" sa Merlin Monro. Slobodno vreme. Povratak za Los Anđeles u večernjim časovima. Noćenje.
DAN 5 - Pakujemo se i napuštamo smeštaj. Transfer metroom do aerodroma. Let za Las Vegas. Odmah po dolasku u grad odlazimo do smeštaja. Nakon što se odmorimo i smestimo odlazimo do čuvenog Stripa, najčuvenije ulice duge 3 kilometra u kojoj se nalaze svi najčuveniji hoteli, kockarnice i prodavnice grada u srcu Mojave pustinje. Grad greha kako se popularno naziva, u koji se dolazi i srećan i nesrećan, u kojem za samo par sati od siromaha postanete bogataš nam je pod nogama. Slobodno vreme. Noćenje.
DAN 6 - U ranim jutarnjim časovima odlazimo na fakultativni izlet u nacionalni park Grand kanjon, prelepo čudo prirode od čijih prizora skrivenih pećina i uvala koje okružuje reka Kolorado zastaje dah. Povratak u Las Vegas u večernjim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.
DAN 7 - Slobodno vreme za celodnevno uživanje u čarima Las Vegasa. Noćenje.
DAN 8 - Pakujemo se i napuštamo smeštaj. Transfer do aerodroma. Let za San Francisko. Transfer metroom do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.
DAN 9 - Ujutru krećemo u obilazak prelepog grada na obali Tihog okeana. Šetnjom kroz centar grada odlazimo do China town-a, najstarije od svih takvih lokalnih zajednica u celoj Americi. Nastavljamo do Cable car-a, čuvenog tramvaja koji će nas tokom vožnje provesti kroz najlepše ulice i krajeve San Franciska sve do Lombard-a, prelepe zelene ulice prepune šarenog cveća sa čijeg vrha se pruža prelep pogled. Spustićemo se i do palate lepih umetnosti, a onda uz obalu nastaviti do simbola ovog grada - mosta Golden gejt. Slobodno vreme. Noćenje.
DAN 10 - U jutarnjim časovima nastavljamo sa obilaskom San Franciska i odlazimo do Alamo trga, mesta gde se nalaze kućice u nizu vrlo specifične arhitekture dok se u pozadini pruža najlepši pogled na panoramu grada. Nakon što napravimo sjajne fotografije, krećemo do Fishermans wharf-a, dela grada oko pristaništa jako popularnog među posetiocima zbog čuvenih lavova na Pieru 39, istorijskim zgradama ali i mnogobrojnim restoranima i kafićima. Slobodno vreme. Noćenje.
DAN 11 - Ujutru odlazimo na fakultativni izlet u Sakramento. Nakon malo više od dva sata vožnje stižemo u glavni grad Kalifornije i odmah krećemo u obilazak. Šetamo obalom reke Sakramento sve do istorijskog jezgra grada - starog grada, koji je tokom 19. veka predstavljao centar trgovine, a koji danas zahvaljujući očuvanim istorijskim zgradama koji ga okružuju predstavlja pravi mali muzej prošlog vremena. Idemo i do Tower bridge-a, prelepog mosta izgrađenog početkom 20. veka koji spaja zapadni sa starim delom grada. Nastavljamo do State Capitol-a, zvaničnog sedišta kalifornijske vlade i prelepe neoklasične građevine u samom centru grada okruženu palmama i baštama. Otići ćemo i do Governors mansion parka, jedne od najlepših zelenih površina u celom gradu u okviru koje se nalazi istorijsko zdanje guvernerove rezidencije, nekadašnje sedište 13 guvernera ove savezne države. Slobodno vreme. Povratak u San Francisko u večernjim časovima. Noćenje.
DAN 12 - Pakujemo se i napuštamo sobe. Transfer do aerodroma. Let za Beograd sa presedanjem.
DAN 13 - Dolazak u Beograd u večernjim časovima.

Cena: 1790 EUR po osobi
Cena sa popustom: 1590 EUR po osobi
Termini: 2. - 14. oktobar 2019.

*postoji mogućnost blagog pomeranja datuma polaska zbog broja slobodnih mesta na letovima. Pomeranje neće iznositi više od 2 ili 3 dana.

U cenu je UKLJUČENO:
• Avionska karta na relaciji Beograd - Los Anđeles sa presedanjem sa svim taksama.
• Avionska karta na relaciji Los Anđeles - Las Vegas sa svim taksama.
• Avionska karta na relaciji Las Vegas - San Francisko sa svim taksama.
• Avionska karta San Francisko - Beograd sa sa presedanjem sa svim taksama.
• Prtljag težine do 20kg za sve letove.
• 4 noćenja u hotelu** u Los Anđelesu u 1/4 sobama i sopstvenim kupatilom i WC.
• 3 noćenja u hotelu** u Las Vegasu u 1/4 sobama i sopstvenim kupatilom i WC.
• 4 noćenja u hotelu** u San Francisku u 1/4 sobama i sopstvenim kupatilom i WC.
• Svi transferi prema programu putovanja.
• Razgledanja gradova prema programu putovanja.
• Organizacija celog putovanja.
• Usluge vodiča.
Napomena u vezi smeštaja: Svi smeštajni objekti koji se koriste tokom trajanja putovanja su čisti, uredni i prilagođeni svim generacijama. Takođe, svi smeštajni objekti se nalaze u širem centru grada, u blizini autobuske stanice ili metroa. Tačni nazivi smeštajnih objekata će biti poznati najkasnije 7 dana pred putovanje.

U cenu NIJE UKLJUČENO:
• Viza za Sjedinjene Američke Države - 160 evra
• Fakultativni izleti.
• Međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Dvokrevetne sobe - mogućnost doplate: 30 EUR po osobi po noćenju
• Individualni troškovi putnika.

FAKULTATIVNI IZLETI:
1. Odlazak u San Diego u pratnji vodiča - 50 dolara
2. Odlazak u Grand kanjon u pratnji vodiča - 130 dolara
3. Odlazak u Sakramento u pratnji vodiča - 50 dolara

Organizator putovanja Turistička agencija Trip Top Putovanja.

 

 

Proverite raspoloživost za aranžman Zapadna obala SAD (oktobar 2019)

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti