Moskva, St. Peterburg 27.12- 7noći - avio

Rusija je u svakom pogledu zemlja kontrasta pa tako i u svojim prirodnim obeležjima. Putujući Rusijom mogu se videti tundre i stepe, pustinje i lednici, doline i visoke planine ...


Moskva, St. Peterburg 

Rusija je u svakom pogledu zemlja kontrasta pa tako i u svojim prirodnim obeležjima. Putujući Rusijom mogu se videti tundre i stepe, pustinje i lednici, doline i visoke planine ... Zbog smeštenosti između zapadnog i istočnog dela sveta, prirodnih obeležja, nepregledne širine i burne istorije prožete imenima koja su menjala svet, stvorena je zemlja kulturnog bogatstva i raznolikosti koja već vekovima intrigira i očarava sve koji je posete.
Moskva je jedan od nekoliko, po mnogim kriterijumima, najvažnijih gradova sveta. Prestonica je carske i moderne Rusije. Ona je veliki naučni, kulturni, politčki , privredni i turistički centar jednog dela sveta (malo je reći Rusije), riznica kulture koja čuva blago i drevno nasleđe u veličanstvenim zdanjima čuvenog Kremlja i pod zlatnim i šarenim kupolama za nju karakterističnih pravoslavnih svetinja.

St. Peterburg, Petrograd, Lenjingrad...nazivi su jednog od najlepših gradova sveta, bisera Finskog zaliva bogate istorije,tradicije i kulture.Broji više od 5 miliona stanovnika.Kroz grad prolazi 65 kanala na kojima se nalazi 45 ostrva. U periodu od 1712 - 1918. godine bio je glavni grad Rusije. Sagradio ga je pre više od tri veka Petar Veliki, jedan od najvećih ruskih vladara,po uzoru na tada čuvene evropske prestonice,dvorove i palate.Petar Veliki je imao izvanredan osećaj za lepo i od evropskih uzora je uzimao samo najbolje.

PROGRAM PUTOVANJA:
1. dan
27.12.2018. četvrtak BEOGRAD - MOSKVA
Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu "Nikola Tesla". Let Aeroflota-a za Moskvu u 12:45 časova (let SU 2091). Dolazak na moskovski aerodrom u 17:45 časova. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel.Noćenje.

2. dan 28.12.2018. petak MOSKVA - METRO TURA
Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom:centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonajagora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na Metro turu (fakultativno), tokom koje ćete posetiti najlepše metro stanice, koje su projektovane kao dvorci i palate plemića.Noćenje.

3. dan 29.12.2018. subota MOSKVA - KREMLJ I ORUZANA PALATA, KRSTARENJE REKOM MOSKVOM Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet na razgledanje moskovskog Kremlja. Najveća je i najznačajnija tvrđava na svetu koja je u svojoj dugoj istoriji pretrpela brojna rušenja, razaranja i požare. Mnogo puta dograđivana i pregrađvana i svaki put je izranjala još sjajnija i raskošnija. Neponovljive je lepote i umetničkog kolorita. Obilazak Uspenske i Arhangelske crkve, Car zvona i Oružane palate - riznice carske Rusije sa mnogobrojnim istorijskim i umetničkim dragocenostima koja su danas pod zaštitom Unesco. Vecernja Moskva sa reke
- voznja ekskluzivnim brodom-restoranom „Radisson". Velicastven pogled sa reke na nocnu Moskvu, koja vazi za jedan od najosvetljenijih gradova na svetu.Povratak u hotel. Slobodno vreme.Noćenje.

4. dan 30.12.2018. nedelja MOSKVA - ST. PETERBURG - PETROPAVLOVSKA TVRDJAVA
Doručak.. Transfer do aerodroma Poletanje za Sankt Peterburg u 09:05 časova (let SU 12). Sletanje na aerodrom u Sankt Peterburg u 10:30 časova. Po dolasku panoramski obilazak grada znanog ranije i kao Petrograd ili Lenjingrad, drugog po veličini ruskog grada, „Veneciji severa" smeštenoj nadomak Baltičkog mora, na reci Nevi. Kao rusko političko i kulturno središte tokom više od 200 godina, često se smatra i severnom ruskom prestonicom. Brojni vijugavi kanali, barokni mostovi i veličanstvene palate čine ga jednim od najlepših gradova sveta ( središte grada je pod zaštitom UNESCO-a). Obilazimo: Nevskiprospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik ... (bez ulaska u objekte). Fakultativni program: Petropavlovska tvrđava,
masivni zidovi i impresivna ulazna vrata karakteristični su za ovu tvrđavu u kojoj su bili smešteni deo gradskog garnizona i zloglasni zatvor za političke zatvorenike najvišeg ranga. Ćelije u kojima su bili zatvoreni mnogi poznati Rusi poput Dostojevskog, Gorkog ili Trockog danas su deo muzeja...Smeštaj u hotel,slobodno vreme.Noćenje

5. dan 31.12.2018.ponedeljak ST. PETERBURG - ERMITAZ
Doručak.Fakultativni izlet: Ermitaž. Obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu čija je ogromna zbirka izložena u 6 zgrada. Nalazi se na levoj obali Neve i osnovana je 1764.g. za vreme vladavine Katarine Velike. Ima više od 300 izložbenih sala sa preko 3 miliona eksponata. Posebno se ističe zbirka zapadnoevropske umetnosti - slike, skulpture, predmeti primenjene umetnosti, od kojih su najpoznatiji Mikelanđelo, Leonardo Da Vinči, Rembrant. Glavna zgrada je zapravo Zimski dvorac koji je nekada bio zvanična rezidencija ruskih careva a projektovao ga je italijanski arhitekta Bartolomeo Rastreli. Unutrašnjost dvorca oduzima dah svojim širokim hodnicima i belim mermerom, kristalnim lusterima,visokim stubovima i velelpnim mozaicima. Slobodno vreme. Individualni odlazak na DOČEK NOVE 2018. GODINE. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

6. dan 01.01.2019. utorak ST. PETERBURG Doručak.Slobodno vreme za individualno razgledanje. Nocenje.

7. dan 02.01.2019.sreda ST. PETERBURG - PUSKIN-CARSKO SELO
Doručak.Slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet u Puškin-Carsko Selo koje je letnja rezidencija Katarine Velike. Dvorac se nalazi 24 km južno od Sankt Peterburga u mestu Puškin. Kompleks dvorca i park površine 34 km2, uredjivan je za caricu Katarinu I od 1710. Dogradjuje ga čuveni arhitekta Rastreli, čijom zaslugom dvorac dobija novu, raskošnu dimenziju.Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300 - godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj .Ovde su živeli Puškin , Ljermontov, Tolstoj, Ahmatova. Slobodno vreme. Noćenje.

8. dan 03.01.2019. četvrtak ST. PETERBURG - MOSKVA - BEOGRAD
Doručak. Slobodno vreme do transfera do aerodroma. Let za Moskvu u 16:20časova (let SU 39). Dolazak u 17:45
časova. Poletanje za Beograd u 20:30 časova (let SU 2092). Dolazak u Beograd u 21:35 časova. (Kraj usluga).

Ukupna cena po osobi
Doček Nove godine

27.12.2018. - 03.01.2019. FIRST MINUTE DO 01.11.18. 559 € 599 €
Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu ProCredit banke na dan uplate.

DOPLATE ZA 1/1 SOBU: 135 €

POPUSTI:
• deca od 0 - 2 godine plaćaju 30 € u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)
• deca od 2 - 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu)
• treća odrasla osoba u sobi 1/2 +1 popust 5% - u hotelu u St.Peterburgu imaće dopunski lezaj u 1/2+1 sobi, a u hotelu u Moskvi, biće smeštena u jednokrevetnoj sobi.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
• Povratni avionski prevoz na relacijama naznačenim u programu: Beograd - Moskva - St. Peterburg - Moskva - Beograd sa kompanijom Aeroflot
• Transferi u Moskvi: aerodrom-hotel-aerodrom
• Transferi u St.Peterburgu: aerodrom-hotel-aerodrom
• Smeštaj u Moskvi (3 noćenja sa doručkom - švedski sto) u hotelu sa 4* u 1/2sobama i 1/2+1sobama
• Smeštaj u St. Peterburgu (4 noćenja sa doručkom - švedski sto) u hotelu sa 4* u 1/2 i 1/2+1sobama
• Panoramsko razgledanje Moskve i St. Peterburga
• Troškove organizacije aranžamana
• Usluge pratioca grupe
• Usluge licenciranog vodiča na destinaciji

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
• Avionske takse u zemlji i inostranstvu - oko 189 € (avionske takse se plaćaju u agenciji prilikom rezervacije i podložne su promenama)
• Individualno međunarodno zdravstveno osiguranje
• Osiguranje od otkaza ili prekida turistickog putovanja. Placa se u iznosu od 2% od ukupne cene aranzmana.
• Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama, ili putem telefona.
• PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA.
• Fakultativni programiu Moskvi i St. Peterburgu
• Individualne troškove

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama; u sve cene je uračunat vodič, autobus i ulaznice;za broj prijavljenih putnika ispod 15, program ce se realizovati javnim prevozom, metroom ili autobusom,):

MOSKVA

• Kremlj (teritorija i 2 Saborne crkve), Oružana palata- 55 € -(mora biti najavljen i uplaćen prilikom rezervacije)
• Obilazak Moskovskog metroa - 10 €
• Krstarenje rekom Moskvom - 35 €

ST.PETERBURG

• Petropavlovskatvrđava(u produžetku panorame) 30 €
• Ermitaž- 40 €
• Puškin (Carsko selo) - 55 €, -(mora biti najavljen i uplaćen prilikom rezervacije)

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA :

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika (minimalan broj 10 ucesnika za realizaciju). Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije...Termini fakultativnih izleta supromenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izletisu organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

OPIS I LOKACIJA HOTELA:smeštaj je u St. Peterburgu i Moskvi (Rusija) u navedenim hotelima do popune mesta ili sličnim:

• u Moskvi (Rusija) sa 4*:

HOTEL BEST WESTERN PLUS VEGA HOTEL & CONVENTION CENTER 4*, Moskva www.hotel-vega.ru
Hotel je u sastavu nekadasnjeg kompleksa hotela izmailovo, danas u sklopu lanca hotel Best Western. Metro stanica je na 70-80m od hotela. U neposrednoj blizini hotela nalazi se veliki broj restorana, trzni centar, kao i velika pijaca suvenira.Samo voznja metroom do Crvenog trga traje 15 min (od hotela sa pesacenjem 25 min), sto je veoma važno za slobodno vreme . Sobe su klimatizovane i sadrže flat-screen TV sa satelitskim kanalima, lepo uređena kupatila (tuš/WC). Hotel je 2012. godine potpuno renoviran. Dorucak- švedski isto.

• u St.Peterburgu (Rusija) sa 4*:

HOTEL MOSKVA 4*, St.Peterburg www.hotel-moscow.ru

Hotel se nalazi u centru grada, na kraju Nevskog prospekta, na obali Neve. Ulaz u stanicu metroa se nalazi u zgradi hotela, što daje mogucnost da se bez mnogo napora i gubljenja vremena stigne do glavnih znamenitosti grada. Hotel je kompletno renoviran 2007. godine, a od 2008. je dobio kategoriju 4*. U sadržaju hotela je nekoliko restorana: pivni, restoran sa gruzijskom kuhinjom, bar "Panorama" sa predivnim pogledom na istorijski centar grada i Nevu. U holu hotela je pozorišna kasa, što daje mogucnost kupovine ulaznica za koncertni i pozorišni program St.Peterburga. Hotel ima 825 soba, koje su opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, frižiderom, sefom, Wi Fi internetom. Dorucak švedski sto.


NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:
1. 30% prilikom rezervacije, a ostatakod 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
2. 30% prilikom rezervacije, a ostatakod 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (uz doplatu od 1.5 % po mesecu, na deo koji se plaća odloženo) najkasnije do:
3. Za polaske NOVA GODINA....... Najkasnije do 15.04.2019.
4. Platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)
5. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% do 6 jednakih mesečnih rataBEZ KAMATE - ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Banke Inteza (Visa, Master i American Express) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji Viva
6. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% do 6 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATE - ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Komercijalne banke (Visa, Master i Dina) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji Viva.
7. Potrošački krediti banaka od 3 - 24 meseca, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana najkasnije 10 dana pred put

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane. Nacionalne turističke asocijacij ezemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ilina web-straniciwww.vivatravel.rs
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
• Objašnjenje: kontinentalni švedski sto - manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi je odobren gore navedeni popust.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
• Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
• Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije

V A Ž N A  N A P O M E N A:
Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija u zavisnosti od raspoloživosti aviona.
Postoji mogućnost večernjih i noćnih letova i da se u tom slučaju ne stigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče.
Postoji mogućnost da se po dolasku u hotel dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost).

OPŠTE NAPOMENE:
• Proveriti 2 dana pre putovanja tačno mesto sastanka i vreme poletanja aviona
• Besplatni prtljag - 1 prtljag koji se predaje (maksimum do 20kg) i 1 ručni prtljag koji se unosi u avion (svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje). Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož...) i tečnost preko 100 ml
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka...)
• Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
• Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
• Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 - 8 nedelja unapred
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
• Svavremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
• Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i urednoobezbedepotrebneuslove i isprave
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
• Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantuje momogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
• Ukoliko avio prevoz podrazumeva presedanje na drugi let na tranzitnom aerodromu, to se vrši individualno.

• Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja

Organizator putovanja je Turistička agencija VIVA