Moskva 31.12 - 4 noći - avio


Moskva 

-GARANTOVAN POLAZAK I REALIZACIJA FAKULTATIVNOG PROGRAMA-

Jedna od najpopularnijih destinacija na svetu. Privlači svake godine milione turista iz celog sveta svojom lepotom, prelepim građevinama i fenomenalnim mestima za zabavu i nezaboravan provod.

Moskvu je 1147. g. osnovao Jurij Dolgorukij. Broji preko 13 miliona stanovnika, zauzima površinu od 1.000 km2. Smeštena je na 7 brežuljaka.

PROGRAM PUTOVANJA:
1. dan,
31.12.2018. BEOGRAD - MOSKVA
Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu "Nikola Tesla", u 04:15h. Let kompanijom Air Serbia za Moskvu u 06:15 časova (let JU 650). Dolazak na moskovski aerodrom Seremetjevo u 11:05 časova. Sa aerodroma panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet Lomonosov, Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaza u objekte.) Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Uveče odlazak na Crveni trg (sa vodičem metroom), na kome se tradicionalno uz veličanstven vatromet, dočekuje Nova godina. Noćenje.
2. dan, 01.01.2019. MOSKVA
Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivsi Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Moskovski metro jedan od najlepših I najstarijih metroa na svetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasleđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlačenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima I portretima nacionalnih heroja. Noćenje.
3. dan, 02.01.2019. MOSKVA
Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo i istorijski centar Moskve, neponovljiv po lepoti arhitekturno- umetnički kompleks. Obilazak teritorije, Uspenske i Arhangelske crkve, Car zvono, Car top i Oružana palata, riznica carske Rusije. Ogromne istorijske i umetničke dragocenosti moskovskog Kremlja sakupljene su u jednu zbirku iz koje je nastao Muzej Oružana palata, koji se nalazi pod zaštitom Unesco-a. Vecernja Moskva sa reke-voznja ekskluzivnim brodom-restoranom „Radisson". Noćenje.
4. dan, 03.01.2019. MOSKVA
Doručak. Fakultativni program: Muzej Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812.g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115 x 15m, koje visi u zatvorenom krugu i predstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju.Slobodno vreme. Noćenje.
5. dan, 04.01.2019. MOSKVA- BEOGRAD
Doručak. Transfer do aerodroma Seremetjevo u 07:50h. Let aviokompanije Air Serbia za Beograd u 11:50 časova (let JU 651). Dolazak u Beograd u 12:50 časova. Kraj usluga.

Ukupna cena po osobi

Doček Nove godine 465 €
31.12.2018 - 04.01.2019.

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu ProCredit banke na dan uplate.

DOPLATE ZA 1/1 SOBU: 85 € POPUSTI:
• Deca od 2 - 12 godina - (pomocni lezaj) plaćaju 420 €, u pratnji dve punoplatežne osobe (ima sedište u avionu, ima krevet u hotelima)
• Treća odrasla osoba cena je ista kao za mesto u dvokrevetnoj, a smeštaj je ili u dvokrevetnoj i jednokrevetnoj sobi ili u dvosobnom apartmanu (Junior suite) plaća 465 €. Dopunski ležaji su nestandardni i nepogodni za osobe krupnije građe.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
• Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd - Moskva - Beograd sa kompanijom Air Serbia
• Smeštaj u Moskvi (4 noćenja sa doručkom - švedski sto) u hotelu sa 4* u 1/2 i 1/2+1 sobama
• Transferi u Moskvi: aerodrom-hotel-aerodrom
• Panoramsko razgledanje Moskve
• Usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča
• Troškove organizacije aranžamana

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
• Troškove avionskih taksi - oko 108 € (avionske takse se plaćaju u agenciji prilikom rezervacije i podložne su promenama)
• Osiguranje od otkaza ili prekida turistickog putovanja. Placa se u iznosu od 2% od ukupne cene aranzmana.
• Individualno međunarodno zdravstveno osiguranje PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA.
• Fakultativni programi u Moskvi
• Individualne troškove

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama; u sve cene je uračunat vodič, autobus i ulaznice; realizacija i cene fakultativnog programa su garantovani, nezavisno od broja prijavljenih putnika; za broj prijavljenih putnika ispod 10, program ce se realizovati javnim prevozom, metroom. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.):

NAPOMENA: Zbog prazničnog radnog vremena blagajni muzeja moskovskog Kremlja i Oružane palate, neophodno je da putnici ovaj fakultativni izlet prijave i uplate prilikom uplate aranžmana ili najkasnije do 13.12.2018.. Na licu mesta, kao i nekoliko dana pre polaska, nece biti moguce.

Realizacija i cene fakultativnog programa su garantovani, nezavisno od broja prijavljenih putnika. Izuzetak je izlet u Sergijev posad, sa minimalnim brojem od 10 ucesnika za realizaciju.
Za Kremlj i Oruzanu palatu, za broj prijavljenih putnika ispod 15, odlazak ce biti organizovan javnim prevozom, metroom.
MOSKVA
Kremlj (teritorija i 2 Saborne crkve) i Oružana palata - 55 €, Sergijev pasad (bivši Zagorsk) - 40 €, Obilazak moskovskog metroa - 10 €, Krstarenje rkom Moskvom 35 €, Panorama Borodinske bitke 30 €.


OPIS I LOKACIJA HOTELA: smeštaj je u Moskvi (Rusija) u navedenom hotelu do popune mesta ili sličnom:

HOTEL BEST WESTERN PLUS VEGA HOTEL & CONVENTION CENTER 4*: www.hotel-vega.ru
Hotel je u sastavu nekadasnjeg kompleksa hotela izmailovo, danas u sklopu lanca hotel Best Western. Metro stanica je na 70-80m od hotela. U neposrednoj blizini hotela nalazi se veliki broj restorana, trzni centar, kao I velika pijaca suvenira. Samo voznja metroom do Crvenog trga traje 15 min (od hotela sa pesacenjem 25 min), sto je vezano za slobodno vreme. U ovom hotelu sve vise odsedaju nasi poslovni ljudi, jer je cena povoljna, a uslovi odlicni, 2012. Godine hotel je potpuno renoviran. Dorucak svedski sto.

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:
1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
2. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (uz doplatu od 1.5 % po mesecu, na deo koji se plaća odloženo) najkasnije do:
Za polaske za NOVU GODINU najkasnije do 15.04.2019.
3. platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)
4. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% do 6 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATE - ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Banke Inteza (Visa, Master i American Express) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji Viva
5. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% do 6 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATE - ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Komercijalne banke (Visa, Master i Dina) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji Viva.
6. potrošački krediti banaka od 3 - 24 meseca, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana najkasnije 10 dana pred put

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.vivatravel.rs
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
• Objašnjenje: kontinentalni švedski sto - manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
• Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj )

OPŠTE NAPOMENE:
• Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
• Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka...)
• Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
• Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak )
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
• Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 - 8 nedelja unapred
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
• Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
• Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave

• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
• Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
• Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja
• Organizator putovanja je Turistička agencija VIVA