Beč

Beč je jedna od najstarijih metropola u srcu Evrope, carski grad i mesto ukrštanja raznih kultura i uticaja. Jedno je od najomiljenijih evropskih odredišta turista iz čitavog sveta pa se sa pravom može reći za Beč da je pravi poliglota.


Beč


- sa posetom Badenu, Bratislavi i Gracu -
Beč je jedna od najstarijih metropola u srcu Evrope, carski grad i mesto ukrštanja raznih kultura i uticaja. Jedno je od najomiljenijih evropskih odredišta turista iz čitavog sveta pa se sa pravom može reći za Beč da je pravi poliglota. Sa svojim arhitektonskim i kulturnim nasleđem, svojim šarmom i raskoši može stati rame uz rame sa Parizom i Rimom. Beč nosi i epitet muzičke prestonice sveta u kojoj su živeli i stvarali kompozitori - Mocart i Betoven, kao i epitet jednog od najznačajnijih kulturnih centara starog kontinenta. Katedrala Sv. Stefana u kojoj se i venčao čuveni kompozitor Mocart, veličanstveni spomenici na Ringu, vrtovi palate Belvedere, dvorac Schönbrunn, Mariahilfer ili Kärtner Strasse su samo deo znamenitosti koje ovaj grad može da ponudi. Demel, nekadašnja poslastičarnica carske porodice, važi za jednu od najpoznatijih i najboljih poslastičarnica na svetu. Sacher torta je neizbežna stavka pri izboru brojnih poslastica. Angenehm!

OBILASCI: Beč - Dunavski toranj - Prater


 PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan 30.12.2018. nedelja BEOGRAD, NOVI SAD
Polazak iz Beograda oko 21:00 čas sa dogovorenog mesta i iz Novog Sada sa parkinga kod Lokomotive oko 22:00 časa (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa).. Noćna voţnja kroz Mađarsku prema Beču.
2. dan 31.12.2018. ponedeljak BEČ - DUNAVSKI TORANJ - PRATER
Ulazak u Austriju u jutarnjim časovima. Po dolasku u Beč panoramski obilazak grada: dvorac Belvedere, Opera, zimska rezidencija Habsburgovaca - Hofburg, Trg Marije Terezije, Parlament, Gradska kuća, jevrejska četvrt, zabavni park Prater, Hundertvaser, novi deo grada Uno-city, dunavski toranj... i šetnja kroz prvi becirk - Stefanova katedrala, Stefanov trg i Kertner ulica. Mogućnost fakultativne posete Dunavskog tornja sa kojeg se pruža nezaboravna panorama Beča i Dunava. Nakon posete Dunavskog tornja, mogućnost fakultativnog odlaska u Prater - najpoznatiji austrijski zabavni park. U Prateru možete posetiti brojne atrakcije - muzej Madam Tiso, Planetarium, Praterturm, simbol Pratera - Rizenrad...DOČEK NOVE 2019. GODINE.
3. dan 01.01.2019. utorak BEČ - NOVI SAD - BEOGRAD
U ranim jutarnjim časovima (oko 02:30 časova) polazak za Novi Sad,Beograd. Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. (Kraj usluga)

Ukupna cena po osobi

Doček Nove godine 30.12.2018 - 01.01.2019. 39 €
Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu ProCredit banke na dan uplate.

CENA ARANŢMANA OBUHVATA:

• prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
• obilaske prema programu (Beč - panorama grada)
• troškove organizacije i vođenja aranžmana
• usluge licenciranog pratioca grupe

CENA ARANŢMANA NE OBUHVATA:
• međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji,osigurana suma je 35.000€) - 4 € (osobe od 18 - 69 god.), 2 € ( deca od 0 meseci - 17,99 god.), 8 € (osobe od 70 - 84 god.)
• osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se u iznosu od 2% od ukupne cene aranžmana. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama, ili putem telefona.
PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OBE VRSTE OSIGURANJA
• ulaznice i fakultativne izlete


Organizator putovanja je Turistička agencija VIVA