Slovenija (oktobar)

Da, zaista bi svaki posetilac ove divne zemlje trebao da doživi slogan turističke organizacije: „I feel Slovenia", jer zaista, ovu zemlju treba osetiti svim čulima...


Slovenija


5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA
POSTOJNA - LJUBLJANA - KRANJ - TRST - PORTOROŽ - PIRAN - BLED - KLAGENFURT

Da, zaista bi svaki posetilac ove divne zemlje trebao da doživi slogan turističke organizacije: „I feel Slovenia", jer zaista, ovu zemlju treba osetiti svim čulima...Tako malena da biste je mogli prevaliti peške. A tako velika da je možete istraživati u nedogled. Zelena zemlja u srcu Europe, na stecištu Alpa, Mediterana i Panonske nizine, iznenađuje svojom raznolikošću. Oduševiće vas prirodnim i kulturnim posebnostima, u zelenilu prirode ili u gradu, na vodi i u vazduhu, na aktivnim stazama ili na tajnovitim speleološkim pohodima u kraške jame - „doživite Sloveniju!", reči su kojima Slovenci mame turiste u svoju zemlju. Tokom boravka u Sloveniji iskreno se nadam da ćete uspeti da osetite i doživite Sloveniju koja će omamiti sva vaša čula raznolikom prirodnom, kulturološkom, sportskom, wellness i gastronomskom ponudom... Potrebno je samo da se opustite i da se prepustite... Ako ste namrgođeni došli ovde, neće Vam se dopasti... Videćete prazne ulice, nigde ljudi na njima, prazninu divnog prostora, neispunjenost, dosadu... Ali ako vedro pristupite, odagnate umor i zlovolju, Slovenija će Vam otvoriti svoje kapije i pustiće Vas u svoje srce...

Program putovanja:

1. DAN ( četvrtak 11. oktobar ) Polazak sa dogovorenog mesta u 22h. Noćna vožnja preko Hrvatske uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
2. DAN (petak 12. oktobar) ... POSTOJNA - LJUBLJANA - KRANJ Dolazak u POSTOJNU u prepodnevnim satima. Slobodno vreme za planirane aktivnosti (3 sata). U okviru postavljenog vremena zadržavanja u Postojni, moguća je i poseta Postojnskoj jami (ulaznice isključivo na licu mesta, pojedinačno). Nastavak putovanja do LJUBLJANE. Obilazak slovenačke prestonice uz razgledanje najlepših delova istorijskog centra grada: Prešernov trg sa spomenikom čuvenom slovenačkom pesniku France Prešernu i Franjevačkom crkvom, Tromostovlje - remek-delo slovenačkog arhitekte Plečnika na reci Ljubljanici, katedrala Sv. Nikole, Rotovž - Gradska kuća sa malim zvonikom, Zmajski most - jedan od najvoljenijih simbola Ljubljane, panoramski osvrt na Ljubljanski grad - srednjovekovni zamak koji kruniše brdo koje se uzdiže iznad istorijskog centra grada... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak iz Ljubljane najkasnije u 17h. Odlazak u obližnji KRANJ. Smeštaj u hotel. Odmor. Šetnja centrom grada kroz glavni korzo, kraj Prešernove kuće, parohijske crkve do panorame iznad kanjona reke Kokre. Noćenje.
3. DAN (subota 13. oktobar) TRST - PORTOROŽ - PIRAN Doručak. Polazak u 8.30h na celodnevni izlet. Dolazak u TRST oko 10.30h. Organizovani obilazak centra grada uz razgledanje: palata Grašalkovič sa prelepom fasadom, Kanal Grande, „Ponte Rosso" - nekada čuvena trgovačka zona grada, srpska pravoslavna crkva Svetog Spiridona sa impozantnim mozaicima, trg Ujedinjenja Italije sa palatom Prefekture... Slobodno vreme do 14.30h. Odlazak u lepo slovenačko letovalište PORTOROŽ. Kraća „foto" pauza (30 minuta) na Promenadi kraj čuvenog hotela „Palace". Odlazak u obližnji PIRAN. Po dolasku sledi kraća šetnja do glavnog Tartinijevog trga na kojem se nalaze najlepše gradske palate (Venecijanska kuća...), spomenik kompozitoru Đuzepe Tartiniju i malena crkva Sv. Petra. Slobodno vreme za uživanje u sjajnom ambijentu grada i šetnju do crkve Sv. Đorđa i rta Madone (Punta). Polazak iz Pirana u 19.30h. Povratak u hotel oko 21h. Noćenje.
4. DAN (nedelja 14. oktobar) KRANJ - KLAGENFURT - BLED Doručak. Odlazak iz hotela u 8.30h. Slobodno vreme u Kranju, ili fakultativni izlet. Odlazak do KLAGENFURTA u austrijskoj pokrajini Koruška. Po dolasku, sledi kraće razgledanje grada: Teatar, Koruški Parlament - Landeshaus, Stari trg sa Gradskom kućom, Novi trg sa fontanom zmaja,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti i mogućnost šopinga u tržnom centru „City Arkaden". U 13h polazak ka BLEDU. Po dolasku sledi šetnja do Bledskog jezera uz panoramski osvrt na Bledsko ostrvo i Bledski zamak. Slobodno vreme za uživanje u prelepom Bledu i za degustiranje čuvenih „kremnih rezina" (krempite). Mogućnost organizovanja (fakultativno) mini krstarenja sa pletnama (tradicionalni Bledski čamci) po Bledskom jezeru sa posetom Marijanskom svetilištu na Bledskom ostrvu uz čudesno pripovedanje legendi... Polazak ka Srbiji u 19h. Putovanje preko Hrvatske. Noćna vožnja.
5. DAN (ponedeljak 15.oktobar) Povratak u ranim jutarnjim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA 99 €
11. - 15. OKTOBAR 2018.
Hotel CREINA 4****

Navedena cena aranžmana uključuje:
• prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
• 2 noćenja sa doručkom („buffet"/"švedski sto" - samoposluživanje) u hotelu „Creina" 4**** u Kranju
• smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom
• obilazak Ljubljane i Kranja prema programu uz tumačenja turističkog vodiča
• usluge vodiča
• organizacione troškove

PAKET IZLETA za uplate u agenciji Umesto 70 € samo 60 €
Ova cena uključuje sledeće predviđene izlete:

 Izlet Trst - Portorož - Piran prema programu
 Izlet za Klagenfurt i Bled prema programu 

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnog programa za uplate na licu mesta su:
 Trst - Portorož - Piran - 35 €
 Klagenfurt - Bled - 35 €

Navedena cena aranžmana ne uključuje:
 Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 3 € u din.protivvrednosti)
 Ostale nepomenute usluge
 Fakultativno krstarenje pletnama po Bledskom jezeru sa posetom Bledskom ostrvu i ulaznicom za svetilište na ostrvu - 25 € (minimum za realizaciju ovog programa je 15 prijavljenih putnika; plaćanje isključivo na licu mesta; nije uključeno u cenu izleta za Klagenfurt i Bled niti u cenu paketa izleta)
 Doplatu za jednokrevetnu sobu - 60 € (isključivo na upit)
 Obaveznu doplatu od 4 € ukupno za boravišnu-turističku taksu - PLAĆANJE U AGENCIJI!
 Doplata za obe večere u hotelu u iznosu od 20 € - plaćanje u agenciji!
 Ulaznica za Postojnsku jamu - plaćanje isključivo individualno na licu mesta (trenutna cena je 27.90€)

USLOVI PLAĆANJA:
PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE
• Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
• Administrativnom zabranom na platu - 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2019.
• Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
• Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama - 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do maja 2019.
• Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti" plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
• U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2019. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja. Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima. Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun
U sve cene je uračunat PDV od 20%

NAPOMENE:
• PUTNIK JE U OBAVEZI DA ISPLATI ARANŽMAN 15 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA!
• PUTNIK JE U OBAVEZI DA PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA DOSTAVI ORGANIZATORU PUTOVANJA SVE TRAŽENE PODATKE, UKLJUČUJUĆI I BROJ PASOŠA! UKOLIKO PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA NIJE OSTAVLJEN BROJ PASOŠA, ROK ZA DOSTAVU BROJA PASOŠA JE 24 SATA!!!
• TAČNO VREME POLASKA I MESTO POLASKA BIĆE POZNATI ISKLJUČIVO JEDAN DAN PRE PUTOVANJA I BIĆE OBJAVLJENI NA WEB STRANICI ORGANIZATORA www.fantast.rs
• MESTA ZA SEDENJE U AUTOBUSU SE ODREĐUJU ISKLJUČIVO PUTEM SLEDEĆIH KRITERIJUMA: DATUM PRIJAVE / ČLANSTVO U LOYALTY PROGRAMU FANTASTA / DOPLATNI KRITERIJUMI (II i III red 15 € po osobi / IV i V red 10 € po osobi / nasumično biranje sedišta 7 € po osobi). RASPORED SEDENJA SE OBJAVLJUJE JEDAN DAN PRE PUTOVANJA NA WEB STRANICI ORGANIZATORA www.fantast.rs. BILO KAKVA USMENA OBEĆANJA, BEZ IZVRŠENE DOPLATE ZA SEDIŠTA, NE UZIMAJU SE U RAZMATRANJE !
• ODUSTAJANJE OD PUTOVANJA PUTNIKA JE REGULISANO ZAKONSKIM NORMATIVIMA I JASNO JE DEFINISANO OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA !

OPIS SMEŠTAJA:
HOTEL „CREINA" 4****, Kranj www.hotelcreina.si
Hotel se nalazi u strogom centru Kranja, na samo 50 m od ulaza u glavnu pešačku zonu grada. Nedaleko od hotela nalazi se zona sa kafeima, barovima, restoranima, mini marketi... Hotel poseduje lobi sa dnevnim boravkom, recepciju otvorenu 24 sata, WiFi zonu, restoran za posluženje obroka, aperitiv bar, info pult, sef na recepciji... Sobe su komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV Sat, centralno grejanje/klima, telefon...
SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.
Organizator putovanja Fantast tourist