Slovenija (oktobar)

PORTOROŽ-PIRAN-RIJEKA-OPATIJA-LJUBLJANA-BLED-POSTOJNSKA JAMA-ROVINJ


Slovenija - Istra


PORTOROŽ-PIRAN-RIJEKA-OPATIJA-LJUBLJANA-BLED-POSTOJNSKA JAMA-ROVINJ

1.dan četvrtak/petak 11/12.10.2018. Sombor-Rijeka-Opatija
Polazak iz Sombora (minimalan broj putnika je 8) u kasnim večernjim satima. Noćna vožnja preko Hrvatske sa usputnim pauzama. Dolazak u Rijeku. Obilazak najveće hrvatske luke. Rijeka je administrativno sedište Kvarnera i Istre, treći po veličini grad Hrvatske. Riječki stari grad omeđen je sa južne strane korzom, koji je središte Rijeke, njena najpoznatija ulica i mesto javnih događaja. Na sredini korzoa je Gradski toranj sa satom, a u neposrednoj blizini se nalazi i palata Wohinzistara Gradska većnica. Posle Rijeke obići ćemo Opatiju-grad prvih festivala i najstarije letovalište na Jadranu. Na poznatom šetalištu Lungomare videćemo spomenik " Devojka s galebom", koji predstavlja zaštitni znak Opatije. Nakon obilaska i slobodnog vremena polazak za Portorož. Smeštanje u hotel, slobodno veče ili odlazak u prijatnu šetnju obalom do istorijskog grada Pirana. Povratak u hotel. Noćenje.
Smeštaj je u hotelu Vile Park, doručak je u hotelu Histrion 4* (stotinak metara jedan od drugog). Gosti mogu koristiti zatvoreni bazen u hotelu Histrion sa toplom morskom vodom.

2.dan subota 13.10.2018. Fakultativa Bled-Ljubljana
Doručak. Nakon doručka fakultativni izlet Bled - Ljubljana. Po dolasku na Bled sledi šetnja do Bledskog jezera uz panoramski osvrt na Bledsko ostrvo i Bledski zamak. Slobodno vreme za uživanje u prelepom Bledu i za degustiranje čuvenih „kremnihrezina" (krempite). Mogućnost organizovanja (fakultativno) mini krstarenja sa pletnama (tradicionalni Bledski čamci) po Bledskom jezeru sa posetom Marijanskom svetilištu na Bledskom ostrvu uz čudesno pripovedanje legendi... Nakon obilaska Bleda polazak za Ljubljanu. Po dolasku u Ljubljanu odmah krećemo u Obilazak istorijskog centra grada: Prešernov trg, spomenik France Prešerna, Franjevačka crkva, Tromostovlje, remek-delo slovenačkog arhitekte Plečnika, katedrala Sv. Nikole, Rotovž-Gradskakuća, Zmajev most symbol Ljubljane... Slobodno vreme za individualne aktivnosti.Povratak u Portorož i hotel. Noćenje.

3.dan nedelja 14.10.2018. Portorož-Postojnskajama-Rovinj
Doručak. Nakon doručka fakultativni izlet: odlazak do Postojnske jame-jedne od najvećih i najpoznatijih pećina u Evropi. Pećina krije jedinstven podzemni svet endema kao što je čuvena "čovečija ribica". Obilazak pećine jedinstvenim turističkim vozićem uz mogućnost fotografisanja reliktnog pećinskog nakita, koji će vas impresionirati svojom neponovljivošću. Nakon obilaska Postojnske jame polazak za Rovinj. Rovinj smatraju jednim od najlepših gradova na istarskoj obali. Smešten je na zapadnoj obali Istre, između Poreča i Pule. Nekada malo ribarsko naselje i ribarska luka, preraslo je u modernu turističku destinaciju. Šetnja kroz turistički biser severnog Jadrana, jedno od najekskluzivnijih letovališta. Nakon obilaska Rovinja polazak za Srbiju u kasnijim popodnevnim satima.

4.dan ponedeljak 15.10.2018. Dolazak u Sombor u jutarnjim satima.

CENA ARANŽMANA: 128 eura
11.10-14.10.2018.


Aranžman obuhvata:
- prevoz udobnim turističkim autobusom,
- smeštaj u hotelu 3*u Portorožu na bazi 2 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama,
(treća odrasla osoba ima 10€ popusta u 1/2 sobi)
- usluga turističkog vodiča,
- panoramsko razgledanje grada,
- organizacioni troškovi.

Aranžman ne obuhvata:
-Međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
-Individualne troškove putnika,
-turistička taksa 1.27€ po osobi po danu,
-prijava 1€ po osobi,
-fakultativne izlete:
1. izlet Bled i Ljubljana - 20€ po osobi,
2. izlet Postojnska jama - 10€ po osobi (ulaznica za Postojnsku jamu 25€)

Minimalan broj za realizaciju fakultativnih izleta je 30 putnika.
Doplata za 1/1 sobu je 70% od cene dvokrevetne sobe,
Deca od 2-10god imaju popust od 20% u pratnji dve punoplative osobe,(imaju sedište u autobusu, koriste zajednički ležaj).
Umanjenje za sopstveni prevoz je 20€.

Način plaćanja:
- 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 7 dana pre početka putovanja,
- plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu ProCredit banke na dan uplate.

Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, doplata za izbor sedišta je 20 eura po osobi.

NAPOMENA: za putovanje u Sloveniju je neophodno posedovati nove biometrijske pasoše. U slučaju da se popuni rezervisani kapacitet soba u hotelu, agencija zadržava pravo da obezbedi dodatne kapacitete u hotelu iste kategorizacije u istom delu grada.

VAŽNO: Preporucuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slucaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. Neophodan broj putnika za realizaciju aranžmana je 50 osoba. Agencija zadržava pravo spajanja grupa sa drugim organizatorima putovanja. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo otkaza ili korekcije programa, i o tome će obavestiti putnike najmanje 5 dana pre početka aranžmana.