Tirolska tura (decembar)

Alpska regija Tirol podeljena je između dve zemlje, Austrije i Italije... Oba dela nalikuju jedan drugome, sa prelepim baroknim gradovima, starim pričama, divnim ambijentima...


Tirolska tura


5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA
TRENTO - MERANO - BOLCANO - INZBRUK - SVAROVSKI SVET KRISTALA

Alpska regija Tirol podeljena je između dve zemlje, Austrije i Italije... Oba dela nalikuju jedan drugome, sa prelepim baroknim gradovima, starim pričama, divnim ambijentima... Arhitektura ove regije je posebna, autentična i uskomešana sa prirodnim ambijentima Alpa koji se nad tirolskim dolinama uzdižu ka nebesima... Pogledi će krasti po malo od ove lepote, a oči će se potruditi da tu lepotu ponesu u doživotna sećanja... Mali italijanski gradovi ove regije, Trento, Merano i Bolcano prosto oduzimaju dah svojom lepotom, dok Inzbruk, glavni grad Tirola u Austriji, je poznat po svom izuzetno lepom istorijskom centru grada iznad kojeg se uzdižu moćni i magični alpski masivi... Putešestvije smo obogatili i čarobnim svetom "Swarovski" kristala koji se nalazi u mestašcu Vatens nedaleko od Inzbruka. Ulaz u Swarovski kristalni svet krije se ispod vodopada. Unutar njega nalazi se najveća kristalna kupola na svetu koja je sačinjena od 595 komada predivnih kristalnih ogledala... A dalje po ulasku u ovaj svet sve je kao u bajci... Sasvim neverovatno i fascinantno... Sve je u ovom programu i podređeno takvom utisku... Utisku koji oduzima dah! Pridužite nam se na ovom posebnom putovanju!


Program putovanja:
1. dan
(Četvrtak 8. Novembar / Sreda 5. Decembar) Polazak iz Novog Sada i Beograda u popodnevnim časovima. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (Petak 9. Novembar / Četvrtak 6. Decembar) TRENTO Prepodnevna vožnja preko pokrajine Veneto. Nastavak putovanja kraj oblasti jezera Garda do TRENTA u pokrajini Trentino - Južni Tirol. Dolazak u Trento u podnevnim časovima. Po dolasku sledi kraći organizovani obilazak grada uz razgledanje: trg Duomo sa sjajnom Katedralom iz 12./13. veka, fontanom Neptuna i kućom Rela sa freskooslikanom fasadom, potom znameniti dvorac Buonkonsiljio, nekadašnje sedište princa i biskupa grada. Slobodno vreme do 15h. Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Noćenje.

3. dan (Subota 10. Novembar / Petak 7. Decembar) MERANO - BOLCANO Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili celodnevni fakultativni izlet sa polaskom u 9.30h. Odlazak do prelepog gradića MERANO. Po dolasku sledi kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: katedrala Sv. Nikole iz 15. veka, Prinčevska rezidencija - nekadašnja rezidencija Sigismunda Austrijskog, Stajnerner kameni most... Slobodno vreme do 15h. Odlazak do BOLCANA. Po dolasku sledi kraći obilazak istorijskog centra grada i razgledanje: Valterov trg - glavni gradski trg; Laubengase - ulica portika, glavna trgovačka zona grada, gotska Katedrala iz 11. veka, monument Pobede... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak ka hotelu u 19h. Noćenje.

4. dan (Nedelja 11. Novembar / Subota 8. Decembar) INZBRUK - VATENS... Doručak. Odjava iz hotela do 8h. Odlazak do INZBRUKA. Po dolasku sledi kraće razgledanje grada uz šetnju najveće turističke atrakcije ovog grada, „Kuće sa zlatnim krovom". Slobodno vreme u centru grada. Odlazak oko 14h do gradića VATENS. Slobodno vreme ili fakultativna poseta SVETU KRISTALA SVAROVSKI. Neverovatan bajkoviti svet kristala sa vrtovima koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnima... Mogućnost kupovine nakita od Svarovski kristala po fabričkim cenama u prodajnom butiku. Polazak ka Srbiji iz Vatensa oko 17h. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti...

5. dan (Ponedeljak 12, Novembar / Nedelja 9. Decembar) Dolazak u Novi Sad / Beograd u jutarnjim časovima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA 

Redovna cena 159 € SPECIJALNA CENA za uplate do 1. Oktobra 139 € 
5. - 9. DECEMBAR 2018. - Božićni marketi
 

Cena aranžmana uključuje:
• prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
• 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni / klasičan način usluživanja) u hotelu sa 3* u regiji južnog Tirola u Italiji
• obilaske Trenta i Inzbruka prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
• smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe
• usluge vodiča
• organizacione troškove

PAKET IZLETA za uplate u agenciji umesto 70 € samo 55 €
Ova cena uključuje sledeće izlete:

 Izlet za Merano i Bolcano sa obilascima prema programu
 Poseta Svarovski svetu kristala

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnog programa za uplate na licu mesta su:
 Izlet za Merano i Bolcano - 40 €
 Posetu Svarovski svetu kristala - 30 €

DOPLATA ZA ORGANIZOVANI PREVOZ IZ UŽICA, POŽEGE, ČAČKA, LAZAREVCA, KRAGUJEVCA: 20 € (minimum 4 osobe; ograničen broj!)

Cena aranžmana ne uključuje
 Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 5 € u din. protivvrednosti)
 Ostale nepomenute usluge
 Doplatu za jednokrevetnu sobu - 50 €
 Doplatu za dodatno sedište u autobusu - 80 €
 Gradska turistička taksa koja za hotele sa 3* iznosi oko 2 € dnevno po osobi (plaća se na recepciji hotela prilikom preuzimanja ključeva)

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE
• Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
• Administrativnom zabranom na platu - 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2019.
• Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
• Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama - 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.05.2019.
• Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti" plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
• U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2019. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja. Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima. Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun.
U sve cene je uračunat PDV od 20%

NAPOMENE:
• PUTNIK JE U OBAVEZI DA ISPLATI ARANŽMAN 15 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA!
• PUTNIK JE U OBAVEZI DA PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA DOSTAVI ORGANIZATORU PUTOVANJA SVE TRAŽENE PODATKE, UKLJUČUJUĆI I BROJ PASOŠA! UKOLIKO PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA NIJE OSTAVLJEN BROJ PASOŠA, ROK ZA DOSTAVU BROJA PASOŠA JE 24 SATA!!!
• TAČNO VREME POLASKA I MESTO POLASKA BIĆE POZNATI ISKLJUČIVO JEDAN DAN PRE PUTOVANJA I BIĆE OBJAVLJENI NA WEB STRANICI ORGANIZATORA  
• MESTA ZA SEDENJE U AUTOBUSU SE ODREĐUJU ISKLJUČIVO PUTEM SLEDEĆIH KRITERIJUMA: DATUM PRIJAVE / ČLANSTVO U LOYALTY PROGRAMU FANTASTA / DOPLATNI KRITERIJUMI (II i III red 15 € po osobi / IV i V red 10 € po osobi / nasumično biranje sedišta 7 € po osobi). RASPORED SEDENJA SE OBJAVLJUJE JEDAN DAN PRE PUTOVANJA NA WEB STRANICI ORGANIZATORA. BILO KAKVA USMENA OBEĆANJA, BEZ IZVRŠENE DOPLATE ZA SEDIŠTA, NE UZIMAJU SE U RAZMATRANJE!
• ODUSTAJANJE OD PUTOVANJA PUTNIKA JE REGULISANO ZAKONSKIM NORMATIVIMA I JASNO JE DEFINISANO OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA!

OPIS HOTELA: tačno ime hotela i njegova lokacija biće poznato 7 dana pre putovanja i biće objavljeno na internet stranici organizatora 

HOTEL 3*, Regija Južnog Tirola
Hotel se nalazi u regiji gradova Trento, Brezanone ili Bolcano. Standardan sadržaj uključuje recepciju sa malim lobijem i dnevnim boravkom, sef na recepciji (uz doplatu), restoran za posluženje doručka, aperitiv bar. Sobe su skromno uređene i sve sadrže kupatilo sa tuš-WC, centralni aklimatizaciono-grejni sistem, TV, telefon. Doručak se služi tipa „buffet" (skroman i jednoličan). Naše putnike obično smeštamo u neko od sledećih mesta: Leviko Terme, Ala, Fiave`... Neki od hotela koje smo koristili za smeštaj naših grupa: Hotel Liberty Levico Terme, Hotel Romanda Levico Terme, Hotel Viennese Ala, Hotel Genzianella Fiave` i sl.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs ili na sledećem linku (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika.