Rim (septembar)

Svi oni koji putuju radi potpunog užitka, radi sakupljanja uspomena, osećaja, trenutaka... Svi oni osećaju isto dok prilaze ovom gradu... Večnom gradu o kojem su se ispredale, i još uvek se ispredaju beskonačne storije...


Rim


6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA / HOTEL 4* /


Svi oni koji putuju radi potpunog užitka, radi sakupljanja uspomena, osećaja, trenutaka... Svi oni osećaju isto dok prilaze ovom gradu... Večnom gradu o kojem su se ispredale, i još uvek se ispredaju beskonačne storije... Osećaju uzbuđenje i nadanja da će im ovaj grad ispuniti očekivanja... Hodimo ka gradu sa 900 crkava, nekada prestonici najmoćnije imperije sveta. Gradu u kojem je često moć i bogatstvo bila patronat umetnosti. Rim ne počinje od svojih prvih dana, kada je vučica dojila Romula i Rema. Kažu da je to bilo 735. godine p.n.e. Bilo kako bilo, Romula i Rema, dve bronzane bebe koje silovito sišu dojke jedne vučice, susreću se na svakom koraku, na svakom autobusu, to je simbol i grb «večnog grada». Njegove bezbrojne priče mogu se birati. I svaka je početak novog događaja, svaka je prvi susret sa gradom o kojem se mogu davati razni sudovi. Ali utisak je uvek isti: šetati Rimom znači roniti kroz istoriju i slušati bat koraka rimskih legionara, slušati huk prošlosti. Posle, umoran od šetanja, putnik skida cipele i pruža noge po hladnom mermeru jedne od brojnih rimskih fontana koje su, među ukrasima i lepotama, najlepši detalj grada. Teško je izdvajati. Još teže odlučiti se za opisivanje Kampidolja pre Koloseuma, trga Sv. Petra, pre Rimskog Foruma... Opisivati, uopšte, nije zahvalno. Stati pred Trajanov stub i tamo pokucati na vrata zbivanja! Istorija nas plaši svojim obiljem i hiljadu pera nije dovoljno, da opišu te kratke skrivene deliće večnosti u svakom delu Rima i u svakoj kocki drevne kaldrme...


1. DAN (Četvrtak 27. Septembar) NOVI SAD / BEOGRAD Polazak iz Novog Sada (kod lokomotive u 17h) i Beograda (kod Arene u 18.30h). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinkih formalnosti.
2. DAN (Petak 28. Septembar) RIM Dolazak u RIM u ranim popodnevnim satima, zavisno od zadržavanja na granicama. Po dolasku sledi panoramsko razgledanje grada iz vozila „ROMA CITY TOUR": Koloseum, Cirkus Maksimus, Rimski forumi, trg Venecije, Lungotevere, Anđeoski zamak, Vatikan... Nakon razgledanja, smeštaj u hotel. Ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti. Večera. Noćenje.
3. DAN (Subota 29. Septembar) RIM - VATIKAN Doručak. Polazak ka centru grada. U dogovoreno vreme polazak na pešački obilazak grada uz razgledanje: crkve Sv. Petra u okovima u kojoj se nalazi Mikelanđelova skulptura „Mojsije", kao i relikvije „časne verige", Koloseum, Rimski Forumi, Kapitol, trg Venecije, Korzo, fontana di Trevi, Španski trg, Panteon... Slobodno vreme. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
4. DAN (Nedelja 30. Septembar) RIM - NAPULJ - POMPEJA
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili celodnevni fakultativni izlet do prestonice italijanskog juga, grada NAPULJA. Po dolasku sledi organizovani obilazak grada uz razgledanje: Korzo Umberto I, Novi zamak, Galerija Umberto I, Teatar San Karlo, Kraljevska palata, staro centralno pitoreskno jezgro grada... Slobodno vreme za šoping u Via Toledo i šetnju rivom do Zamka Jaje. Postoji mogućnost fakultativnog odlaska do POMPEJE, jedne od najznačajnijih arheoloških lokaliteta sveta. Grad koji je uništen u erupciji vulkana Vezuva, sa odlično sačuvanim kućama i palatama Povratak u Rim i hotel. Večera. Noćenje.
5. DAN (Ponedeljak 1. Oktobar) RIM
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do centra grada. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativna poseta VATIKANU, najmanjoj državi na svetu i crkvi sv. Petra gde se nalazi Mikelanđeova skulptura Pieta. Poseta Vatikanu uključuje i organizovani obilazak čuvenih Vatikanskih muzeja čija zbirka spada u red najvećih i najznačajnijih na svetu. Tokom organizovane ture obići će se najinteresantniji delovi muzeja, poput dvorišta „šišarka", dvorišta „Oktagon", Rafaelovih soba, Sikstinske kapele,.... Slobodno vreme do polaska ka Srbiji. Noćna vožnja...
6. DAN (Utorak 2. Oktobar) NOVI SAD / BEOGRAD Povratak u Novi Sad/Beograd na mesto polaska u ranim popodnevnim satima, zavisno od zadržavanja na granicama. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

POLUPANSIONI (DORUČAK+VEČERA) 179€ po osobi
27. SEPTEMBAR - 2. OKTOBAR 2018.

Navedena cena ne uključuje:
• Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
• Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € (može se kupiti u agenciji po ceni od oko 6 € u din. protivvrednosti)
• Gradsku taksu (6€ dnevno).
• Fakultativni izleti (Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je potrebno takođe obaviti u agenciji pre putovanja. Potrebno je najmanje 25 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene)
 Poludnevna fakultativna poseta Vatikanu - 30€ (sa uključenom ulaznicom za Vatikanske muzeje, lokalnim vodičem na srpskom jeziku i slušalicama)
 Celodnevni izlet za Napulj prema programu putovanja - 30€ (sa uključenim autobuskim prevozom, vodičem na srpskom jeziku)
 Poslepodnevni izlet za Pompeju (nakon obilaska Napulja)- 25€ (sa uključenom ulaznicom, lokalnim vodičem i vodičem na srpskom jeziku)

Navedena cena uključuje:
• Prevoz turističkim autobusom visoke turističke klase iz Novog Sada i Beograda (klima/grejanje, audio-video oprema)
• 3 polupansiona (doručak-kontinentalni /klasičan način usluživanja ) večera -„3 set menu") u hotelu CAPITAL INN sa 4**** u Rimu
• smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom
• Usluge licenciranog turističkog vodiča
• Panoramski obilazak Rima i pešački obilazak Rima prema programu
• organizacione troškove putovanja
Doplata za jednokrevetnu sobu je: 50€

USLOVI PLAĆANJA:
PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE
• Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
• Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.03.2019.
• Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
• Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama - 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.032019.
• Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti" plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
• U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.03.2019. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja. Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima. Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun
U sve cene je uračunat PDV od 20%

NAPOMENE:
• MOLIMO VAS DA DVA DANA PRE POLASKA PROVERITE TAČNO VREME I MESTO POSTAVLJANJA AUTOBUSA ZA POLAZAK!
• PUTNIK JE U OBAVEZI DA ISPLATI ARANŽMAN 15 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA!
• MESTA ZA SEDENJE U AUTOBUSU SE ODREĐUJU ISKLJUČIVO PUTEM SLEDEĆIH KRITERIJUMA: DATUM PRIJAVE / ČLANSTVO U LOYALTY PROGRAMU FANTASTA / DOPLATNI KRITERIJUMI (II i III red 15 € po osobi / IV i V red 10 € po osobi / nasumično biranje sedišta 7 € po osobi). RASPORED SEDENJA SE OBJAVLJUJE JEDAN DAN PRE PUTOVANJA NA WEB STRANICI ORGANIZATORA. BILO KAKVA USMENA OBEĆANJA, BEZ IZVRŠENE DOPLATE ZA SEDIŠTA, NE UZIMAJU SE U RAZMATRANJE!
• ODUSTAJANJE OD PUTOVANJA PUTNIKA JE REGULISANO ZAKONSKIM NORMATIVIMA I JASNO JE DEFINISANO OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA!

OPIS HOTELA:

HOTEL „CAPITAL INN" 4**** Rim (http://www.capitalinn.it/#)
Hotel se nalazi u delu grada „Giardinetti", na liniji metroa „C" kojim je spojen sa istorijskim centrom grada. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, sef na recepciji (uz doplatu), WiFi konekciju, lobi sa dnevnim boravkom, aperitiv bar, salon za posluženje doručka. Sobe su srednje komforne, i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV Sat, klima uređaj, telefon.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs ili na sledećem linku (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.