Južna Amerika (decembar)

Pet država smeštenih na četvrtom kontinentu po veličini, tri glavna grada, dva nova svetska čuda, jedno putovanje.


Južna Amerika, 24 dana

Zvuci talasa Pacifika u Limi, kaldrmisane ulice koje kriju prošlost i ispisuju sadašnjost u Kusku, uske staze kroz gustu šumu do veličanstvenog Maču Pikčua. Vožnja čamcima po najvišem plovnom jezeru na svetu Titikaka, spuštanje biciklima niz najuzbudljiviji i najopasniji put u La Pazu ali i vožnja džipovima po najvećem odgledalu i najvećoj slanoj površini na svetu.

Netaknutu prirodu i vrhove Anda prekrivene snegom zameniće užurbane metropole Južne Amerike. Šarmantne ulice Santjago de Čilea, spoj istorijskog centra ali i i moderne arhitekture i umetnosti. Zavodljivi zvuci tango plesa vode nas ka Buenos Airesu, strastvenoj prestonici Argentine i jednom od najlepših gradova sveta. Još jednom će snaga prirode izazvati u nama strahopoštovanje kada se nađemo ispred veličanstvenih vodopada Iguazu.

Za kraj ostavljamo magični Rio de Janeiro. Zvuci sambe i bossa nove, kupanje u Atlantiku i sunčanje na Kopakabani. Peru, Bolivija, Čile, Argentina i Brazil ili bolje reći Južna Amerika. Zvuči neverovatno ali, verujte nam, istinito.

Lima, nekadašnji Grad Kraljeva a današnja prestonica Perua osnovana je 1535. godine od strane španskih konkvistadora na čelu sa Franciskom Pizarom. Smeštena između Pacifika i Anda, danas je svedok nekadašnje raskoši i sjaja prestonice Vicekraljevstva Peru.

Plaza del Armas ili Trg oružja čini istorijsko jezgro grada oko koga se nalaze neke od najlepših i najdugovečnijih građevina nastalih još za vreme španske vlasti. Jedan od najlepših delova grada je Baranko, šarmantni boemski deo na obali Pacifika u kome se i dan danas mogu čuti stihovi popularne šansonijerke Čabuke Granda. Zamislite želju, zaustavite dah i pređite most Uzdaha smešten upravo u ovom delu grada. Moderan i trgovački deo posebnog šarma, Miraflores, svojim dugim avenijama izlazi na Park ljubavi odakle se pruža jedan od najlepših pogleda na Pacifik.

Kusko, prestanica čuvenog Inka carstva smešten na 3400m nadmorske visine danas je prestonica istorije, kulture i tradicije jednog naroda. Kaldrmisane ulice ovog grada kriju legende o narodu koji je živeo ali i danas živi na ovim prostorima poštujući zakone prirode i tradiciju predaka. Pronađite čuveni kamen sa dvanaest uglova još iz doba Inka, probajte najukusnije specijalitete ovog kraja, vratite snagu šoljicom čaja od koka lišća i kupite šarene džempere od alpakine vune.

Kada je početkom XX veka Hajram Bingam krenuo u istraživanje nestvarnih predela Perua nije ni slutio da piše istoriju i otkriva izgubljeni grad danas poznat kao veličanstveni Maču Pikču.

Grad koji je vekovima bio skriven u gustoj džungli, danas je dostupan radoznalim posetiocima ali i dalje obavijen velom tajni o njegovom nastanku ali i nestanku. Ipak jedno je sigurno, pred nama je čudo jedne nestale civilizacije.

Uz najviše plovno jezero na svetu Titikaku, put nas vodi preko Altiplana do La Paza, jednog od najzanimljivijih gradova Bolivije. Otkrijte da li je La Paz zaista glavi grad Bolivije, koliko je čuveni predsednik Evo Morales popularan, šta sve možete pronaći na veštičjoj pijaci ali i šta znači kada ćolite nakrive svoj šešir.

Preko najvećeg slanog polja i najvećeg ogledala na svetu, vrhova Anda, laguna i pustinje Atakama stižemo u Santjago de Čile, još jednu prestonicu na našem proputovanju po Južnoj Americi. Velegrad i muzej na otvorenom su najčešće reči koje opisuju Santjago.

Ulice starog dela grada zadržale su kolonijalnu arhitekturu dok se novi deo grada može pohvaliti najvišom zgradom u Južnoj Americi. Posebno interesantan deo je Bellavista, ispod brda San Cristobal. Nekada industrijska zona, danas je pretvorena u urbani deo grada prepun kafića i restorana.

Kada se evropska arhitektura pomeša sa strastvenim notama tango plesa i latino temperamentom, dobijemo jedan od najlepših gradova sveta. Ciudad de la Santisima Trinidad y Puerto de Nuestra Señora la Virgen Maria de los Buenos Aires osnovan je 1536.godine od strane Pedra de Mendoze na ušću reke La Plata u Atlantik.

Istorijski centar grada čini Plaza Mayo, prelepi trg koji je ime dobio po revoluciji održanoj maja 1810.godine. Casa Rosada, predsednička palata zanimljive istorije, katedrala Metropolitana kao i Piramida Mayo krase ovaj trg koji je od svog nastanka pa do dana današnjeg svedok svih društvenih dešavanja i promena.

Po mnogima, duša ovog grada je živopisna četvrt La Boka. Nekadašnja italijanska kolonija postala je umetnička i boemska četvrt prepuna restorana iz kojih dopiru zvuci tanga. Bilo da ste ljubitelj fudbala ili ne, poseta stadionu Bombonjera je poseban doživljaj.

Grad tanga, te strasti koja se pleše, Borhesa, Evite Peron i Maradone. Grad koji će vas svojim neodoljivim šarmom latino zavodnika osvojiti i učiniti da se zaljubite u njega na prvi pogled. Ako ne na prvi pogled, onda sigurno na prvi zalogaj jer je nadaleko poznatim argentinskim biftecima i vinima zaista teško odoleti.

Magični vodopadi na granici Argentine i Brazila nastali su, prema legendi, zbog neuzvraćene ljubavi. Naime legenda naroda Guarani kaže kako je indijanski bog očaran lepotom domorotkinje Naipu, poželeo da je oženi. Kako je njeno srce pripadalo drugom, zaljubljeni par je odlučio da pobegne u kanuu niz reku Iguazu. Saznavši za ovo, obuzet besom, bog je iscepao reku stvorivši tako vodopad i osudivši zaljubljeni par na večiti pad.

Istina je da na jeziku ovog naroda, Iguazu znači velika voda. Velika, najveća voda je nešto što prvo pomislite kada stanete ispred ove prirodne lepote koja u isto vreme budi divljenje i strahopoštovanje.

Kada su portugalski moreplovci januara 1502. godine prvi put uplovili u zaliv Guanabara, pomislivši da se reka uliva u okean, dali su naziv ovom gradu Rio de Janeiro što u prevodu znači Januarska reka. Iako reka ne postoji, naziv se zadržao do dana današnjeg. Ipak, mi smo sigurni da Ciudad Maravillosa ili Veličanstveni grad, kako ga Brazilci nazivaju je naziv koji najviše pristaje ovom gradu.

Grad koji živi za karneval, ples, fudbal, sunačanje na Kopakabani, a koji će vas sigurno osvojiti svojom posebnom energijom. Zaplešimo uz zvuke sambe i nazdravimo brazilskim nacionalnim koktelom kaipirinja za život, putovanja i sreću jer putovanja su sreća.

PROGRAM PUTOVANJA

Peru - Bolivija - Čile - Argentina - Brazil

Lima - Kusko - Maču Pikču - Puno - La Paz - Salar de Ujuni - Kalama - Santjago de Čile - Buenos Aires- Iguazu vodopadi - Rio de Janeiro

DAN 1 - Okupljanje grupe u Beogradu i transfer do Budimpešte. Let za Limu sa presedanjem. Dolazak u Limu, prestonicu Perua u kasnim večernjim satima i transfer privatnim autobusom do smeštaja koji se nalazi u Mirafloresu, prelepom delu Lime koji izlazi na Pacifik. Noćenje.

DAN 2 - Nakon doručka krećemo u razgledanje prestonice Perua. Grad Kraljeva, osnovan od strane Franciska Pizara 1535. godine i dan danas krije sjaj i raskoš nekadašnje prestonice Vicekraljevstva Peru. Istorija pisana oko Plaza Del Armas, čuvenog Trga Oružja na kome se danas nalaze neke od najlepših i najznačajnijih građevina ovog grada. Obilazimo glavnu katedralu, manastir San Francisko, velelepnu Predsedničku palatu. Stazama istorije prelazimo do Baranka, boemskog dela grada koji se nalazi uz samu obalu Tihog okeana. Obilazak završavamo u Parku ljubavi uz jedan od najlepših zalazaka sunca na Tihom okeanu. Doček Nove godine uz pisko sour, vatromet i latino ritam. Noćenje.

DAN 3 - Doručak. U jutarnjim satima napuštamo smeštaj, transfer do aerodroma privatnim autobusom i let za Kusko, prestonicu čuvenog carstva Inka. Tranfer do smeštaja koji se nalazi u centru grada. Grad na 3400m nadmorske visine gde se čini da je vreme stalo pre nekoliko vekova. Spoj tradicionalne Inka i španske kolonijalne kulture, grad gde su prema legendi hramovi građeni od čistog zlata, a čuveni Inka stil gradnje je odoleo zubu vremena pa i danas imamo priliku da šetamo ulicama kojima su nekada šetali vladari Inka. Obilazak Plaza del Armas, najlepšeg trga ovog grada, zatim Katedrale, gradske pijace San Pedro kao i odlazak do vidikovca odakle se pruža pogled na ceo grad. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 4 - Nakon doručka krećemo na celodnevni fakultativni izlet do Svete Doline. Dolina svete reke Urubambe davala je i dan danas daje život njenim stanovnicima a nama daje priliku da zavirimo u gradove Inka, slušamo o carstvu koje je vladalo Južnom Amerikom tokom XIV i XV veka, načinu života i kulturi naroda koji i danas naseljavaju ovaj prostor. Povratak u Kusko u večernjim satima. Noćenje.

DAN 5- Doručak. Trodnevni fakultativni izlet do Maču Pikčua. Pakujemo stvari za tri dana dana/dve noći i upućujemo se ka Ollantaitambu, gradiću gde se ukrcavamo na voz za Aguas Calientes. Čuvena pruga koja prati reku Urubambu, vrhovi Anda i priroda koja ostavlja bez daha. Dolazak u Aguas Calientes, mesto polaska do Maču Pikčua, danas najpoznatijeg nalazišta iz doba Inka. Noćenje.

DAN 6 - Doručak. Dan rezervisan za obilazak Maču Pikčua. Jedno od sedam novih svetskih čuda, grad koji je vekovima bio skriven od ljudi, danas nam dozvoljava da se divimo tekovinama Inka carstva. Bilo da odlučite da do Maču Pikčua dođete autobusom ili peške, doživljaj će svakako biti nezaboravan. Obilazak Maču Pikčua sa vodičem i slobodno vreme na samom lokalitetu. Povratak u Aguas Calentes. Noćenje.

DAN 7 - Doručak. Jutarnji voz za Ollantaitambo i transfer do Kuska. Slobodno vreme za kupovinu suvenira, uživanje u tradicionalnim specijalitetima peruanske kuhinje i prestonici nekadašnjeg carstva Inka. Večernji polazak za Puno, gradić na obali jezera Titikaka. Noćna vožnja.

DAN 8 - Jutarnji dolazak u Puno i transfer do smeštaja. Nakon kraćeg odmora i pauze za doručak odlazimo do čuvenih plutajućih ostrva Uros i gradića LLachon. Vožnja brodićem po jezeru Titikaka, najvišem plovnom jezeru na svetu uz prelepe prizore od kojih zastaje dah. Noćenje.

DAN 9 - Doručak. Rani jutarnji polazak autobusom za La Paz. Nakon prelaska granice između Perua i Bolivije, put nastavljamo ka La Pazu. Dolazak u La Paz u poslepodnevnim satima. Upoznavanje sa neobičnim gradom Bolivije, neverovatne kulture i nadmorske visine. Noćenje.

DAN 10 - Doručak. Fakulatativni izlet na Death Road. Nekada jedini put koji je spajao La Paz i Jungas, područje amazonske prašume danas je turistička atrakcija za sve željne adrenalina. Staza duga oko 50km i spuštanje biciklima sa 4600m nadmorske visine na 1600m i prizori koje ćete pamtiti ceo život. Povratak u La Paz u večernjim satima. Noćenje.

DAN 11 - Doručak. Pakujemo stvari i ostavljamo ih u smeštaju. Krećemo u drugi deo obilaska La Paza, šetnja po centralnim trgovima, vožnja žičarom gde ćete imati priliku da steknete pravi utisak o ovom gradu. Slobodno vreme za kupovinu neobičnih suvenira na popularnoj Veštičjoj pijaci. Večerni polazak za Ujuni. Noćna vožnja.

DAN 12 - Dolazak u Ujuni u ranim jutarnjim satima. Slobodno vreme za doručak i kupovinu neophodnih stvari za dvodnevnu avanturu prelaska Anda džipovima. Prvi dan je rezervisan za Salar de Ujuni, najveće polje soli na svetu, mesto gde refleksija čini kao da se spajaju nebo i zemlja. Ukoliko vremenske prilike dozvole, spavamo u hotelima od soli u autentičnom okruženju. Noćenje.

DAN 13 - Doručak. Buđenje u ranim jutarnjim satima i nastavak avanture. Pejzaži nam se menjaju pred očima, slano polje su zamenili vrhovi Anda, lagune, flamingosi i netaknuta priroda Bolivije. Nakon prelaska graničnog prelaza između Bolivije i Čilea upućujemo se ka Kalami, gradiću smeštenom nadomak čuvene pustinje Atakama. Smeštaj u hotel i slobodno vreme za odmor ali i uživanje u toplom vremenu. Noćenje.

DAN 14 - Doručak. Jutarnji transfer do aerodroma i let za Santjago de Čile, prestonicu Čilea. Transfer do smeštaja u centru grada. Nakon kraćeg odmora i pauze za ručak, krećemo u obilazak glavnog grada. Palata Moneda, Trg oružja, brdo Santa Lucia. Šetnja istorijskim delom grada ali i zanimljivim delom Bellavista prepunom kafića i barova koji se uveče pretvaraju u klubove. Noćenje.

DAN 15 - Doručak. Fakultativni izlet u Valparaiso i Vina del Mar. Putujemo prelepim predelima kroz čileanska sela, čuvenom Casablanca dolinom gde ćemo imati prilike da degustiramo čileanska vina. Put nastavljamo ka šarenom gradiću Valparaiso, čije se najlepši deo nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Dan završavamo uživajući na plaži. Povratak u Santjago. Noćenje.

DAN 16 - Doručak. Jutarnji transfer do aerodroma i let za Buenos Aires, glavni grad Republike Argentine. Transfer do smeštaja i slobodno vreme za kraći odmor. Nakon ručka, krećemo u obilazak grada. Plaza Mayo, Casa Rosada, šetnja glavnom pešačkom ulicom Florida do Obeliska i dalje do zgrade Kongresa. Večera u tradicionalnom restoranu uz nacionalnu argentinsku kuhinju i vino. Noćenje.

DAN 17 - Nastavak obilaska grada i odlazak do La Boke, najpoznatijeg i najšarenijeg dela Buenos Airesa. Šarene kućice, zvuci tanga ali i čuvena Bombonjera, stadion Boka Juniorsa. Povratak u centar i slobodno vreme za uživanje u čarima argentinske prestonice. Noćenje.

DAN 18 - Jutarnji transfer do aerodroma i let do Puerto de Iguazu, gradića na argentinskoj strani Iguazu vodopada. Obilazak nacionalnog parka i ovih spektakularnih vodopada sa argentinske strane. Transfer do Foz do Iguacu, gradića na brazilskoj strani Iguazu vodopada. Noćenje.

DAN 19 - Nakon doručka, obilazimo brazilsku stranu vodopada i uživamo u najlepšoj panorami. Slobodno vreme do leta za Rio de Janeiro. Dolazak u Rio u večernjim satima i transfer do smeštaja. Noćenje.

DAN 20 - Doručak. Dan rezervisan za upoznavanje grada. Pešačka tura po najlepšim delovima grada Botafago i Flamengo gde je smešten najveći broj znamenitosti grada. Posle podne odlazimo žičarom do Glave šećera, čuvenog brda iznad grada sa koga se pruža predivan pogled na poznate delove Rija ali i ceo zaliv Guanabara. Povratak u smeštaj i slobodno vreme. Noćenje.

DAN 21 - Nakon doručka vozićem odlazimo do brda Korkovado i možda najpoznatijeg simbola grada, statue Hrista Spasitelja odakle se pruža najlepša panorama na grad. Put nas dalje vodi do šarenih stepenica Selaron, dela čileanskog umetnika Jorge Selarona ali i katedrale Svetog Sebastijana. Večera u nekom od tradicionalnih brazilskih restorana. Noćenje.

DAN 22 - Doručak. Slobodno vreme za kupanje i uživanje na poznatim plažama Rio de Janeira. Uživanje u suncu, Atlantiku, zvucima sambe i bossa nove ali i čuvenom piću caipiriña. Noćenje.

DAN 23 - Doručak. Slobodno vreme do večernjeg polaska. Transfer do aerodroma i let za Budimpeštu sa presedanjem.

DAN 24 - Dolazak u Budimpeštu i transfer do Beograda. Kraj velike južnoameričke ture!

Cena: 2880 EUR po osobi
Cena sa popustom: 2590 EUR po osobi
Termin: 30. decembar 2018. - 22. januar 2019. 

U cenu je UKLJUČENO:

Povratni transfer na relaciji Beograd - Budimpešta.
Avionska karta na relaciji Budimpešta - Lima sa presedanjem i svim taksama.
Avionska karta na relaciji Rio de Janerio - Budimpešta i svim taksama.
Prtljag težine do 20kg za sve letove.
Avio karta na relaciji Lima - Kusko sa svim taksama.
Avio karta na relaciji Kalama - Santjago de Čile sa svim taksama.
Avio karta na relaciji Santjago de Čile - Buenos Aires sa svim taksama.
Avio karta na relaciji Buenos Aires - Puero Iguazu sa svim taksama.
Avio karta na relaciji Foz do Iguacu - Rio de Janairo sa svim taksama.
2 noćenja u hotelu** u Limi u 1/2, 1/3 i 1/4 sobama sa sopstvenim kupatilom i doručkom.
2 noćenja u hostelu u Kusku u 1/2, 1/3, 1/4 sobama sa sopstvenim kupatilom i doručkom.
1 noćenje u hostelu u Punu u 1/2, 1/3,1/4 sobama sa sopstvenim kupatilom i doručkom.
2 noćenje u hotelu** u La Pazu u 1/2, 1/3, 1/4 sobama sa sopstvenim kupatilom i doručkom.
1 noćenje u hotelu u Kalami u 1/2, 1/3 i 1/4 sobama sa sopstvenim kupatilom i doručkom.
2 noćenja u hostelu u Santjago de Čileu u 1/2, 1/3, 1/4 i 1/5 sobama sa sopstvenim kupatilom i doručkom.
2 noćenja u hotelu*** u Buenos Airesu u 1/2, 1/3, 1/4 sobama sa sopstvenim kupatilom.
1 noćenje u hotelu*** u Foz do Iguacu u 1/2, 1/3 i 1/4 sobama sa sopstvenim kupatilom i doručkom.
4 noćenja u hotelu*** u Rio de Janeiru u 1/2, 1/3 sobama sa sopstvenim kupatilom i doručkom.
Dvodnevna tura Salar de Ujuni koja uključuje: vožnju džipovima, 1 noćenje u veoma jednostavnom i autentičnom smeštaju u višekrevetnim sobama, 4 obroka, usluge vodiča i transfere.
Svi transferi prema programu putovanja.
Razgledanja gradova prema programu putovanja.
Organizacija celog putovanja.
Usluge vodiča za sve vreme trajanja putovanja.

U cenu NIJE UKLJUČENO:

Fakultativni izleti
Međunarodno zdravstveno osiguranje
Individualni troškovi putnika
Viza za Boliviju

FAKULTATIVNI IZLETI:

1. Trodnevni fakultativni izlet Maču Pikču sa uključenim povratnim transferom na relaciji Kusko - Ollantaitambo, povratnu voznu kartu Ollantaitambo - Aguas Calientes, 2 noćenja u hotelu ** u 1/2, 1/3 i 1/4 sobama sa sopstvenim kupatilom i doručkom, ulaznicu za Maču Pikču, usluge vodiča - 250 EUR
2. Valle Sagrado,lokaliteti Inka u dolini reke Urubambe sa uključenim ulaznicama za sve lokalitete, uslugama vodiča i ručkom - 80 EUR
3. Death Road vožnja bicikla u La Pazu - 75 EUR
4. Valparaiso i Vina del Mar - 40 EUR
* Prijava za trodnevni izlet Maču Pikču se radi isključivo prilikom prijave na turu dok se plaćanja obavlja na samom putovanju.
* Plaćanje i prijavljivanje za ostale izlete se obavljaju pre realizacije samih izleta.

USLOVI PRIJAVLJIVANJA I PLAĆANJA:

Moguće je plaćanje na rate.
Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursku Komercijalne banke.
Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 60 dana pred početak putovanja u dinarskoj protivvrednosti po porodajnom kursu Komercijalne banke.
Uz uplatu avansa obavezno je dostaviti i kopiju važećeg pasoša.
Po formiranju grupe, putnici će biti obavešteni kada treba da dostave i novac za kupovinu avio karte (otprilike 3 meseca pred putovanje).
Ukupna cena aranžmana se sastoji od dinarskog i deviznog dela.
Devizni deo aranžmana u iznosu od 250 EUR plaća se inopartneru na putovanju. Ovaj iznos ne predstavlja dodatni trošak na gore iskazanu cenu, već je njen sastavni deo.

OPŠTE NAPOMENE:

Za ovo putovanje je neophodna vakcina protiv žute groznice. Naime, za dobijanje vize Republike Bolivije kao i za ulazak i izlazak iz zemlje je neophodna potvrda o primljenoj vakcini. Molimo Vas da za sve dodatne informacije pozovete agenciju Trip Top putovanja ili direktno institut za javno zdravlje Batut.
U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno programom putovanja.
Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti kao što su: vremenske prilike, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata, gužve izazvane društvenim, političkim, verskim i drugim skupovima.
Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju druge države ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih, carinskih i drugih propisa.
Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu i sl. Organizator ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
Obaveštavaju se putnici da su u obavezi da pasoš koji dostave agenciji, koriste za sve vreme trajanja putovanja. Neophodno je da pasoš važi minimum 6 meseci od početka putovanja, kao i da pasoš mora imati minimum 4 slobodne strane pre početka putovanja.
Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje.

VAŽNE INFORMACIJE

Ukoliko putujete sami, bićete spojeni sa nekim od drugih putnika u smeštaj bez ikakvih doplata!
Svi smeštajni objekti se nalaze u užem centru grada, u blizini autobuske stanice ili metroa.
Svi smeštajni objekti koji se koriste tokom trajanja putovanja su čisti, uredni i prilagođeni svim generacijama.
Tačni nazivi smeštajnih objekata će biti poznati najkasnije 15 dana pred početak putovanja.
Noćne vožnje Kusko - Puno i La Paz - Ujuni se obavljaju visokopdnim autobusima, izuzetno udobnim i predviđenim za duge relacije.
Viza za Boliviju se pribavlja na graničnom prelazu Perua i Bolivije.
Trip Top Putovanja asistiraju tokom celog procesa vađenja vize u vidu pružanja svih neophodnih informacija i pregledanja pribavljenje dokumentacije. Svi putnici će blagovremeno biti obavešteni koju vrstu dokumentacije su u obavezi da obezbede.
Broj dvokrevetnih soba je ograničen.
Broj mesta je ograničen.
Za ovo putovanje važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije