Istočna obala SAD (sep)

Putovanje koje će vam zadovoljiti sva čula je pred vama. Najveći gradovi istočne obale SAD u kombinaciji sa uživanjem u prelepim plažama Floride će zadovoljiti i one najprobirljivije.


Istočna obala SAD, 14 dana

Putovanje koje će vam zadovoljiti sva čula je pred vama. Najveći gradovi istočne obale SAD u kombinaciji sa uživanjem u prelepim plažama Floride će zadovoljiti i one najprobirljivije.
Kip slobode, Empire state building, Central park, Brodvej, Metropolitan muzej, Peta avenija, Bruklinski most, Tajms skver, Wall street, - toliko je mnogo asocijacija na najveći grad na istočnoj obali Sjedinjenih Američkih Država. Ovaj grad prihvata sve i svakoga.
Najveći grad istočne obala SAD ima toliko mnogo asocijacija. Kažu da se prava putnička ljubav na prvi kontakt sa nekim gradom rađa najviše u dodiru sa ovim gradom.
To je grad u kojem na potezu do samo nekoliko ulica ima 40 pozorišta, grad u kojem su se stvarale najveće svetske muzičke, filmske i sportske karijere. Mesto na kojem ćete se osećati kao da ste krenuli na put oko sveta zbog različitosti koje ga odlikuju.
Ljudi sa svih krajeva naše planete, svako sa svojim snovima o lepšoj budućnosti, dolaze u ovaj grad i ostavljaju lični trag. Sve svetske kuhinje ćete pronaći samo ako prošetate centralnim Menhetnom.
Kada na to dodamo i još četiri bisera istočne obale, Boston, Filadelfiju, Vašington, Majami i atrakcije kao što su Harvard univerzitet, Bela kuća, Kapitol hil, Fairmount park, Rokija Balbou, Ocean drive i prelepe plaže Majamija dobijamo prelepo putovanje na koje niko ne može ostati ravnodušan.

PROGRAM PUTOVANJA:

DAN 1 - Okupljanje putnika na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu 3 sata pred let. Let do Njujorka sa presedanjem. Slećemo u Njujork u večernjim časovima. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 2 - Ujutru krećemo u razgledanje Njujorka i u celodnevni obilazak Menhetna: Brodvej, Peta avenija, Bruklinski most. Popodne pravimo pauzu kako bi ručali i kratko se odmorili nakon čega nastavljamo sa razgledanjem: Wall street, katedrala Svetog Patrika, Emipre state building, Rokfeler centar. Uveče odlazimo na Tajms skver. Noćenje.

DAN 3 - Ujutru odlazimo u centralni deo Njujorka i omiljeno mesto Njujorčana za opuštanje - Central park, zelenu oazu u sred milionske metropole i uživamo u prirodi, druženju i pogledu na njujorške oblakodere. Slobodno vreme poslepodne. Uveče odlazimo u jedan od mnobrojnih barova na Menhetnu na druženje sa njujorčanima. Noćenje.

DAN 4 - U jutarnjim časovima odlazimo na fakultativni izlet u Filadelfiju. Vožnja autobusom. Stižemo u najveći grad Pensilvanije tokom prepodneva i krećemo sa upoznavanjem grada: park Nezavisnosti, zvono slobode, centar grada, Fermount park. Slobodno vreme. Polazak za Njujork u večernjim časovima. Dolazak u Njujork. Noćenje.

DAN 5 - Fakultativni odlazak do glavnog grada SAD - Vašingtona. Polazak autobusom u ranim jutarnjim časovima. Dolazak u Vašington. Razgledanje prestonice SAD: Bela kuća, Kapitol hil, Vašingtonski spomenik, muzej američke istorije, Džeferson memorijal park. Slobodno vreme. Polazak za Njujork u večernjim časovima. Dolazak u Njujork oko ponoći. Noćenje.

DAN 6 - U jutarnjim časovima nastavljamo sa obilaskom Njujorka i krećemo u šetnju zapadnim delom grada - Džersijem do Liberti parka i ostrva Elis odakle se pruža najbolji pogled na ceo Menhetn i najpoznatiji američki spomenik - Kip slobode. Popodne slobodno vreme za upoznavanje sa mnogobrojnim njujorškim muzejima: Metropolitan, Gugenhajm, prirodnjački muzej. Noćenje.

DAN 7 - U jutarnjim časovima odlazimo na fakultativni izlet do Bostona. Vožnja autobusom. Nakon par sati vožnje stižemo u najveći grad savezne države Masačusets i obilazimo: Beacon hill, Copley trg, bostonsku luku. Slobodno vreme. Krećemo nazad za Njujork u večernjim časovima. Dolazak u Njujork. Noćenje.

DAN 8 - Pakujemo se i napuštamo smeštaj. Transfer do aerodroma. Let za Majami. Sletanje u Majami u večernjim časovima. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 9 - Uživamo se u celodnevnom kupanju, suncu, pesku, druženju. Uveče odlazimo na Ocean drive, najpoznatiju ulicu u Majamiju prepunu ljudi, barova, turista, žurki. Noćenje.

DAN 10 - Slobodno vreme. U popodnevnim/večernjim časovima kada temperatura padne odlazimo do Bayside market-a, gradske pijace koja se nalazi u centru Majamija koja se uveče pretvara u pravi mali buvljak na kojem možete probati specijaltete iz svih krajeva sveta, družiti se sa lokalcima ili kupiti ručno pravljene suvenire. Povratak u smeštaj. Noćenje.

DAN 11 - Slobodno vreme. U popodnevnim časovima odlazimo do centra Majamija gde ćemo posetiti deo grada koji se naziva Little Havana, tj mala Havana. Kako u Majmiju živi veliki broj Kubanaca, između međunarodnog aerodroma i Miami Beach-a je smešten deo grada u kojem ćete se osećati kao da se nalazite u sred Kube. Uživaćemo u ritmovima Kube, probati poznati kubanski duvan i probati kubansku kuhinju. Povratak u smeštaj. Noćenje.

DAN 12 - Slobodno vreme u Majamiju. Noćenje.

DAN 13 - Pakujemo se i napuštamo smeštaj. Transfer do aerodroma. Let za Beograd sa presedanjem.

DAN 14 - Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima

Cena: 1799 EUR po osobi
Cena sa popustom: 1450 EUR po osobi
Termini: 17. - 30. septembar 2018.

*postoji mogućnost blagog pomeranja datuma polaska zbog broja slobodnih mesta na letovima. Pomeranje neće iznosti više od 2 ili 3 dana.

U cenu je UKLJUČENO:

Avionska karta na relaciji Beograd - Njujork sa presedanjem sa svim taksama.
Avionska karta na relaciji Njujork - Majami sa svim taksama.
Avionska karta na relaciji Majami - Beograd sa presedanjem sa svim taksama.
Prtljag težine do 23kg + ručni prtljag za sve letove.
7 noćenja u hotelu** u 1/4 sobama u Njujorku na Menhetnu sa sopstvenim kupatilom i WC.
5 noćenja u hostelu u Majamiju u 1/3, 1/4, 1/5, 1/6 sobama sa zajedničkim kupatilom i WC.
Svi transferi prema programu putovanja.
Razgledanja gradova prema programu putovanja.
Organizacija celog putovanja.
Usluge vodiča.

U cenu NIJE UKLJUČENO:

Viza za Sjedinjene Američke Države - 160 evra
Fakultativni izleti.
Međunarodno zdravstveno osiguranje.
Dvokrevetne sobe - mogućnost doplate: 30 EUR po osobi po noćenju
Individualni troškovi putnika.

FAKULTATIVNI IZLETI:

1. Odlazak u Boston u pratnji vodiča - 65 dolara
2. Odlazak u Vašington u pratnji vodiča - 75 dolara
3. Odlazak u Filadelfiju u pratnji vodiča - 50 dolara

*Plaćanje izleta se obavlja pre realizacije samog izleta.

USLOVI PRIJAVLJIVANJA I PLAĆANJA:

Moguće je plaćanje na rate.
Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursku Komercijalne banke.
Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 45 dana pred početak putovanja u dinarskoj protivvrednosti po porodajnom kursu Komercijalne banke.
Uz uplatu avansa obavezno je dostaviti i kopiju važećeg pasoša.
Po formiranju grupe, putnici će biti obavešteni kada treba da dostave i novac za kupovinu avio karte (otprilike 2 do 3 meseca pred putovanje).
Ukupna cena aranžmana se sastoji od dinarskog i deviznog dela.
Devizni deo aranžmana u iznosu od 250 EUR plaća se inopartneru na putovanju. Ovaj iznos ne predstavlja dodatni trošak na gore iskazanu cenu, već je njen sastavni deo.

OPŠTE NAPOMENE:

U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno programom putovanja.
Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti kao što su: vremenske prilike, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata, gužve izazvane društvenim, političkim, verskim i drugim skupovima.
Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju druge države ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih, carinskih i drugih propisa.
Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu i sl. Organizator ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje.

VAZNE INFORMACIJE

Ukoliko putujete sami, bićete spojeni sa nekim od drugih putnika u smeštaj bez ikakvih doplata!
Svi smeštajni objekti se nalaze u širem centru grada, u blizini autobuske stanice ili metroa.
Tačni nazivi smeštajnih objekata će biti poznati najkasnije 7 dana pred početak putovanja.
Svi smeštajni objekti koji se koriste tokom trajanja putovanja su čisti, uredni i prilagođeni svim generacijama
Obaveza putnika u vezi sa vađenjem viza za SAD je da pribavi neophodnu dokumentaciju.
Putnici su dužni da pribavljenu dokumentaciju dostave u Trip Top Putovanja u unapred utvđenom roku.
Trip Top Putovanja asistiraju tokom celog procesa vađenja vize u vidu pružanja svih neophodnih informacija, pregledanja pribavljenje dokumentacije, zakazivanja razgovora, popunjavanje prijave za razgovor i sl.
Trip Top Putovanja će blagovremeno sve putnike obavestiti putem emaila koju vrstu dokumentacije su u obavezi da obezbede.
Trip Top Putovanja ne mogu garantovati dobijanje vize za SAD.
U slučaju nedobijanja vize, Vlada SAD zadržava iznos od 160 evra.
Broj mesta je ograničen!
Za ovo putovanje važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije