Moldavija - Ukrajina - Rumunija (oktobar)

Upustite se u neistražene delove istočne Evrope, probajte vina iz najveće svetske vinarije, uživajte u zemljama sa nestvarno lepom prirodom, saznajte o lepoj i ružnoj strani istorije ovog dela sveta koji je uvek bio na udaru podela istoka i zapada starog konti


Moldavija - Ukrajina - Rumunija

Upustite se u neistražene delove istočne Evrope, probajte vina iz najveće svetske vinarije, uživajte u zemljama sa nestvarno lepom prirodom, saznajte o lepoj i ružnoj strani istorije ovog dela sveta koji je uvek bio na udaru podela istoka i zapada starog kontinenta.
Moldavija - zemlja neverovatnih pejzaža, mesto gde se nalazi najveća evropska vinarija i najboljih vina na starom kontinentu. Zemlja ne toliko bogatih koliko dobrih i plemenitih ljudi. Sredina toliko prošarana istorijom borbe između istoka i zapada kao ni jedna druga. Bivša sovjestka republika, istorijski vezana za obe strane evropskog kontinenta ali i mesto gde se nalazi jedna od najmlađih samoproglašenih evropskih republika - Pridnjestrovska Moldavska Republika.
Prođimo zajedno kroz Rumuniju - jednu od najlepših zemalja na svetu kada su u pitanju pejzaži i prirodne lepote. Upoznaćemo se sa Jašijem, poznatim univerzitetskim gradom na krajnjem istoku Rumunije i obići mošti Svete Petke koje su na ovom mestu pohranjene u 18. veku.
Upoznaćemo se i sa prelepim Bukureštom, gradom velikih bulevara, mestu koje zovu i Pariz istoka Evrope, divnim ljudima koji u njemu žive i istorije prošarane srećom i tugom, u kojem reč gostoprimstvo dobija posebno značenje.
Jedna od najlepših zemalja istočne Evrope iako se poslednjih godina spominje samo po problemima koji su je zadesili, sigurno zaslužuje da je posetite. Posle Rusije, Ukrajina je druga najveća evropska država, zemlja poznata po prelepim ženama i srdačnim muškarcima ali i nekim od najlepših crkava i manastira na svetu.
Jedan od najjužnijih gradova ove države je Odesa. Mesto ušuškano u zalivu Crnog mora, jedno je najlepših u celoj Ukrajini gde se susreću ruska, ukrajinska i mediteranska kultura. Simbol grada sa kojih se pruža prelep pogled su čuvene Potemkinove stepenice koje su u neka druga vremena predstavljale kapiju grada za brodove koji su pristajali.

PROGRAM PUTOVANJA

DAN 1
- Sastanak putnika u Beogradu, u Skerlićevoj ulici, iza Narodne biblioteke u prepodnevnim časovima. Polazak za Jaši. Dnevna i noćna vožnja kroz Srbiju i Rumuniju.

DAN 2 - Dolazak u Jaši u ranim jutarnjim časovima. Odmah odlazimo u obilazak Sabornog hrama Mitropolije Moldavske, mesto gde su u 18. veku prenete mošti Svete Petke. Slobodno vreme za predah i šetnju po Jašiju. Nastavljamo put ka Kišinjevu. Nakon par sati vožnje dolazimo u prestonicu Moldavije i odmah odlazimo da se smestimo u hotel. Nakon što se odmorimo i raspakujemo, krećemo u obilazak ovog jako zanimljivog grada: muzej Moldavske istorije, stari deo grada, moldavsku verziju Trijumfalne kapije, neodoljive gradske botaničke vrtove i uživamo u priči o ovom zanimljivom gradu. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 3 - Doručak. U jutarnjim časovima odlazimo na fakultativni izlet za Tiraspolj i Milesti Mici. Nakon dolaska u Tiraspolj, glavni grad samoproglašene Pridnjestrovkse Moldavske Republike krećemo sa upoznavanjem ovog grada i slušamo priču o mestu koje izgleda kao da je vreme stalo pre 50 godina. Arhitektura, automobili, ulice, sve izgleda kao da se nalazite u muzeju komunizma na otvorenom. Slobodno vreme. Nastavljamo put ka Milesti Mici, najvećoj vinariju na svetu sa preko 1.5 miliona buteljki vina, u podzemnim hodnicima dugačkim preko 55km. Uživamo u ukusima i mirisima vina koje nam pruža ova bogata vinarija. Povratak u Kišinjev u večernjim časovima. Noćenje.

DAN 4 - Doručak. U jutarnjim časovima krećemo u Odesu, grad na zapadu Ukrajine koji se nalazi na Crnom moru, udaljen 80km od moldavsko-ukrajinske granice. Odmah po dolasku krećemo u obilazak grada sjajne arhitekture: stari deo grada, Potemkinove stepenice - simbol Odese, koje predstavljaju kapiju grada kada mu se prilazi sa mora, prelepe gradske plaže, zgradu Opere. Slobodno vreme. Polazak za Bukurešt u večernjim časovima.

DAN 5 - Dolazak u Bukurešt u popodnevnim časovima. Odmah odlazimo da se smestimo u hotel. Nakon što se odmorimo od puta i osvežimo krećemo u razgledanje glavnog grada Rumunije i obilazimo: palata Parlamenta, crkva Stavropolos - prelepi spoj rumunske i vizantijske arhitekture, muzej Nacionalne istorije Rumunije i slušamo priču o istoriji ove istočnoevropske države Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 6 - Doručak. U jutarnjim časovima se pakujemo i napuštamo sobe. Slobodno vreme za celodnevno uživanje u Bukureštu. Polazak za Beograd u večernjim časovima.

DAN 7 - Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.

Cena: 239 EUR po osobi
Cena sa popustom: 199 EUR po osobi
Termini putovanja: 4. - 10. oktobar 2018.

U cenu je UKLJUČENO:

Prevoz visokopodnim turisičkim autobusom na relaciji Beograd-Jaši-Kišinjev-Odesa-Bukurešt-Beograd.
2 noćenja u hotelu*** u Kišinjevu u 1/3 i 1/4 sobama sa sopstvenim kupatilom i WC i doručkom.
1 noćenje u hotelu** u Bukureštu u 1/3 i 1/4 sobama sa sopstvenim kupatilom i WC i doručkom.
Razgledanja gradova prema programu putovanja.
Organizacija celog putovanja.
Stručna pratnja tokom trajanja putovanja.

U cenu NIJE UKLJUČENO:

Fakultativni izleti.
Međunarodno zdravstveno osiguranje.
Individualni troškovi putnika.
Dvokrevetne sobe - mogućnost doplate 20 EUR po osobi po noćenju.

FAKULTATIVNI IZLETI:

1. Odlazak u Tiraspolj i vinariju Milesti Mici sa svim uključenim ulaznicama, uslugama vodiča i degustacijom vina - 40 EUR
*Plaćanje izleta se obavlja na putovanju pre realizacije samog izleta.

USLOVI PRIJAVLJIVANJA I PLAĆANJA:

Da biste se prijavili za putovanje i sebi obezbedili mesto, potrebno je da prilikom prijave uplatite avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja.
Moguće je plaćanje na rate.
Nakon uplate avansa, ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje najkasnije do 15 dana pred početak putovanja.
Fakultativni izleti i obavezne doplate se plaćaju na samom putovanju.

OPŠTE NAPOMENE:

U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno programom putovanja.
Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti kao što su: vremenske prilike, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata, gužve izazvane društvenim, političkim, verskim i drugim skupovima.
Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju druge države ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih, carinskih i drugih propisa.
Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu i sl. Organizator ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje.

VAZNE INFORMACIJE

Ukoliko putujete sami, bićete spojeni sa nekim od drugih putnika u smeštaj bez ikakvih doplata!
Svi smeštajni objekti koji se koriste tokom trajanja putovanja su čisti, uredni i prilagođeni svim generacijama.
Svi smeštajni objekti se nalaze u širem centru grada, u blizini autobuske stanice ili metroa.
Tačni nazivi smeštajnih objekata će biti poznati 7 dana pred početak putovanja.
Ukoliko ostane slobodnih mesta u autobusu, postoji mogućnost doplate za korišćenje duplog sedišta za sve vreme trajanja putovanja. Doplata iznosi 50 EUR.
Broj mesta je ograničen!
Za ovo putovanje važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije