Berlin bus/avion 30.12

Berlin je jedna od najznačajnijih evropskih metropola na ekonomskom, naučnom i umetničkom planu, sa četiri univerziteta, tri opere, šest simfonijskih orkestara, 60 pozorišta i 165 muzeja. Osnovan u 13. veku, bio je prestonica Pruske kraljevine (1701), Nemačkog


BERLIN


5 dana (3 noćenja sa doručkom u hotelu u centru Berlina) - autobusom / avionom


Berlin je jedna od najznačajnijih evropskih metropola na ekonomskom, naučnom i umetničkom planu, sa četiri univerziteta, tri opere, šest simfonijskih orkestara, 60 pozorišta i 165 muzeja. Osnovan u 13. veku, bio je prestonica Pruske kraljevine (1701), Nemačkog carstva (1871 - 1918), Vajmarske republike (1919 - 1933) i Trećeg rajha (1933 - 1945); Istočni Berlin je bio glavni grad Demokratske Republike Nemačke (1949 - 1990). Podeljen zidom (1961 - 1989) Berlin je u najvećoj meri odražavao karakteristike i razlike dva suprotstavljena nemačka društvena i ekonomska sistema, a od 1990. ponovo je prestonica ujedinjene zemlje. Berlin i dalje ubrzano i vidno raste, više od bilo koje druge velike evropske prestonice. Na svakom koraku se obnavljaju monumentalne klasične građevine koje pripadaju njegovom ogromnom kulturnom nasleđu i niču hipermoderna i futuristička zdanja. Njegovom veoma izraženom kosmopolizmu i multikulturalnosti doprinosi gotovo pola miliona stranaca iz preko 180 zemalja koji žive u Berlinu.
Potsdam na reci Havel je glavni grad istorijske pokrajine i savezne države Brandenburg čije se gradsko jezgro formiralo u drugoj polovini 18. veka, tokom vladavine kralja Fridriha Velikog (1712 - 1786) uspešnog vojkovođe, reformatora i zaštitnika umetnosti, koji je na pruskom prestolu bio 46 godina. Sa svojim divnim parkovima i raskošnim dvorcima Sansusi i Sesilijenhof u kojima su do 1918. boravili poslednji nemački carevi iz dinastije Hoencolern, proglašen je delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO - a.

1. dan (nedelja, 30. decembar 2017) BEOGRAD - NOVI SAD - SEGEDIN (oko 220 km). Sastanak putnika u Beogradu u 16.30 sati. Polazak autobusa u 17.00 sati; polazak iz Novog Sada u 18.15 sati ispred železničke stanice, kod lokomotive; polazak iz Subotice u 19.30 sati sa autobuske stanice preko puta hotela Patria. Prelazak srpsko - mađarske granice kod Horgoša. Noćna vožnja kroz Mađarsku.
2. dan (ponedeljak, 31. decembar 2017) SEGEDIN - BERLIN (oko 1020 km). Nastavak vožnje kroz Slovačku pored Bratislave, Češku pored Brna i Praga i Drezdena do Berlina. Po dolasku smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Individualni doček nove godine. Noćenje
3. dan (utorak, 1. januar ) BERLIN . Doručak. Razgledanje grada Berlina koji se nalazi na rekama Špreji i Havelu i koji ima status grada - savezne države, autobusom i pešice: letnja palata kraljice Sofije, zgrada Nemačke opere, crkva cara Vilhelma, glavna trgovačka ulica Kurfurstendam, spomenik boginji pobede - Zlatna Elza, Nemački parlament u zgradi nekadašnjeg Rajhstaga, Brandenburška kapija, istorijska ulica "Unter den Linden", spomenik Fridrihu Velikom, ostaci Berlinskog zida, Berlinska katedrala, Trg Aleksander, "Checkpoint Charlie", Trg Potsdam...
Fakultativni odlazak na „Tropical island" koji je najveći zatvoreni prostor sa tropskom klimom. Ovaj hangar veličine 66 000 m2 sa temperaturama bazena od 280 C i vazduha 260 C. Ovaj objekat sadrži: plaže, bazene, tobogane, tropsku šumu, „Bali" lagunu, terene za mini golf, kafe barove, restorane, prodavnice. Povratak u Berlin. Noćenje.
4. dan BERLIN - POTSDAM - BERLIN (oko 70 km) Doručak. Poludnevni fakultativni izlet autobusom "Carski grad Potsdam". Po dolasku, razgledanje grada: Brandenburška kapija, ruski kvart Aleksandrovka sa crkvom Aleksandar Nevski, Holandski kvart (18. vek) zidan za holandske zanatlije, švajcarske kuće, Sansusi (1747) - čuveni letnjikovac Fridriha Velikog, Nova palata (1767), zatim palata Sesilienhof gde je održana Potsdamska konferencija (susret Čerčila, Staljina i Trumana, jula 1945), granični prelaz do 1989. na mostu Glinke na reci Havel gde su obavljane razmene špijuna... Povratak u Berlin. Slobodno vreme. Noćenje.
5. dan BERLIN - BEOGRAD Rani jutarnji transfer na aerodrom. Poletanje aviona (JU351) u 09:15 sati. Dolazak u Beograd na aerodrom "Nikola Tesla" u 11:00 sati.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 297 evra
Doplata za jednokrevetnu sobu 125 evra.
Polazak: 30. decembar 2017. (povratak: 3. januar)

UMANJENJA
● Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 15%. (isključivo na upit)

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:
● Autobuski prevoz na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom); ● Avionska karta Berlin - Beograd redovnom linijom kompanije AIR SERBIA ● Tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije jedne zvezdice u Berlinu; ● Razgledanja gradova prema programu; ● Usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:
● Aerodromske takse (31 evra po osobi na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili poslovnicama ovlašćenih subagenata) ● Fakultativni izleti i posete, ● Međunarodno zdravstveno putno osiguranje.

UMANJENJA
Umanjenje za dete do 12 godina u sobi sa dve odrasle osobe na pomoćnom ležaju: 15% (nije moguće smestiti 3 odrasle osobe u sobu)
Umanjenje za sopstveni prevoz: 120 evra

OPCIONE DOPLATE
● Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta
● Dodatni boravak u hotelu za sopstveni prevoz - 50 eur po osobi po noćenju
● Transfer - Postoji mogućnost transfera kombijem ili minibusom uz doplatu na sledećim relacijama: ● Kruševac, Jagodina, Paraćin, Kragujevac, cena povratnog transfera: 20 € ● Čačak, Kraljevo, cena povratnog transfera: 20 € ● Niš, cena povratnog transfera: 20 € ● Šabac, Loznica, cena povratnog transfera: 15 €

SMEŠTAJ
● ibis budget Berlin Kurfuerstendamm , Berlin, Bayreuther Strasse 41, 10787 tel: (+49)30201432620 WEBSITE
Odlično lociran i ocenjen od strane gostiju hotel u samom srcu Berlina. Na svega 100 metara od hotela su brojni kafići, restorani i barovi, ulice poznate po Spomen-crkvi cara Vilhema, robnoj kući KaDeWe se nalaze na svega 5 minuta hoda od hotela. Metro stanica Vintebergplac se takođe nalazi na oko 100 metara od samog hotela. Budžet hotel, sadrži besplatan bežični internet, automate za prodaju hrane i pića, salu za doručak, parking, sef, lift i klimatizaciju. Sobe su bazično, ali moderno uređene sa kupatilom (T/WC) lavabo se nalazi izvan kupatila, čiviluk, LCD TV. Pomoćni ležaj za dete do 12 godina je izdignut iznad standardnih i manjih je dimenzija. Doručak je kontinentalni na bazi samoposluživanja.
. ● Filip Travel zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

FAKULTATIVNI IZLETI
● Poludnevni izlet "Carski grad Potsdam" u trajanju od oko 5 sati. Cena: 25 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, razgledanje po programu i usluge lokalnog vodiča.
● Poludnevni izlet " Tropical Island"u trajanju od oko 6 sati. Cena: 40 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, rezervacija i ulaznica, usluge vodiča, neophodan kupaći kostim.
● Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Nemačkoj, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za njihovu realizaciju. U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti i posete bi mogli da se realizuju uz korekciju cene.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE "BERLIN BUS / AVIO"
● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je deset dana pre polaska na putovanje ili do popune mesta. ● Potrebno je najmanje 35 putnika za realizaciju ovog putovanja. ● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama. ● SEGEDIN je naveden u programu kao okvirana pozicija autobusa na kraju prvog dana putovanja.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. ● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun Filip Travela ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija u gotovini (40%), a ostatak čekovima do 5 jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. Ili 20. u mesecu). 3) Platnim karticama do 6 mesečnih rata bez kamate (Visa, Master, American Express od Banca Intese i Komercijalne banke). 4) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Filip Travel ima potpisan ugovor.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
Filip Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Filip Travela mogude je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača Generali Osiguranje Srbija koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

OPŠTE NAPOMENE
● Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. ● U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Filip Travela, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. ● Za putovanje u inostranstvo putnik treba da poseduje važeći pasoš sa rokom važenja od najmanje šest meseci od dana završetka putovanja. Putnik je lično odgovoran za ispravnost i važenje svog pasoša. ● Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2017 od 25.01.2017. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU "YUTA", Beograd