Beč 29.12

Beč, carski grad i jedna od najstarijih metropola Evrope, je bio sedište imperatora Svetog rimskog carstva, glavni grad Austrijskog carstva i Austrougarske monarhije kada i dostiže svoj vrhunac krajem 19. veka. Svima su poznati bečki valcer, Hor bečkih dečaka,


N O V O G O D I Š N J E  P U T O V A N J E

BEČ

BEČ - WIENER NOJŠTAD - ŠOPRON - AJZENŠTAD - ŠENRBUN
6 dana (3 nocenja u hotelu kategorije 3* u Wiener Nojštad) - autobusom

Beč, carski grad i jedna od najstarijih metropola Evrope, je bio sedište imperatora Svetog rimskog carstva, glavni grad Austrijskog carstva i Austrougarske monarhije kada i dostiže svoj vrhunac krajem 19. veka. Svima su poznati bečki valcer, Hor bečkih dečaka, novogodišnji koncert Bečke filharmonije, raskošni balovi...
Među mnogobrojnim atrakcijama posebno mesto zauzimaju Bečka opera, dvorac Šenbrun, Hofburg katedrala sv. Stefana, barokna palata Belvedere Albertina, zabavni park "Prater", Kvart muzeja, Karlov trg, veliki broj galerija i muzeja a tu su živeli i poznati kompozitori: Jozef Hajdn, Volfgang Amadeus Mocart, Ludvig van Betoven, Franc Šubert, Franc List, Johanes Brams, Johan Štraus... Beč se svrstava među gradove s najvišim kvalitetom života u svetu.
Po legendi Ričard Lavljeg Srca je u 12.veku na povratku iz krstaškog rata zarobljen u blizini Beča i za njegov otkup je plaćena toliko velika količina srebra da je Beč mogao dobiti nove zidine i da se izgradi Novi Grad (Wiener Nojštad). Najinteresantniji objekti u gradu: katedrala iz 13.veka, crkva Sv.Petra iz 14.veka, dvorac iz 13.veka gde se nalazi vojna akademija, gradski trg sa većnicom.

1. dan (petak, 29. decembar) BEOGRAD - HORGOŠ (oko 200 km). Sastanak u Beogradu u 21.30 sati. Polazak autobusa u 22.00 sati. Polazak iz Novog Sada u 23.15 sati ispred železničke stanice (kod lokomotive), iz Subotice u 00.30 sati sa autobuske stanice preko puta hotela Patria (u pravcu Palića).

2. dan (subota, 30. decembar) HORGOŠ - BEČ - WIENER NOJŠTAD (oko 480km) Prelazak preko srpsko-mađarske granice kod Horgoša. Vožnja kroz Mađarsku pored Budimpešte i Đera, do Beča sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Pandorf outlet šoping centar. Slobodno vreme. Prevoz autobusom do centra Beča i razgledanja grada: avenija Ring koja okružuje istorijsko jezgro grada, Opera, dvorac Hofburg, Parlament, Burgteatar, spomenik neznanom junaku, Berza, Dunavski kanal, Prater - zabavni park sa velikim točkom, visine 65 metara, koji je podignut za svetsku izložbu 1873 godine, divan stambeni kompleks Hundervaserhaus, novi Beč, Uno city, Dunavski toranj, Austria centar, Švedski trg, trg i katedrala sv. Stefana. Slobodno vreme. Odlazak u Wiener Nojštad (Novi grad) koji se nalazi 50 km južno od centra Beča i ima oko 40.000 stanovnika a koji je osnovan još u 13 veku. Poznat je po tome što se tu nalazi Terzijanska vojna akademija koji je osnovala Marija Terezija 1752 godine koja je danas jedino mesto za obuku oficira austrijske armije. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje

3. dan (nedelja, 31. decembar ) BEČ Doručak. Slobodno vreme za šetnju po Beču ili fakultativni odlazak na Dunavski toranj - najvišu građevinu Beča na čijem se vrhu nalazi rotirajući restoran iz kog se pruža veličanstven pogled na grad. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Uveče organizovani prevoz do centra Beča na doček nove godine kod Rathaus-a uz bogat muzički i zabavni program. Preporučujemo odlazak do Pratera, gde se priređuje spektakularni vatromet u ponoć radi dočeka Nove Godine. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan (ponedeljak, 1. januar 2018) WIENER NOJŠTAD - ŠOPRON - AJZENŠTAD - WIENER NOJŠTAD (oko 190 km) Doručak. Fakultativni izlet „Esterhazi i Šopron". Polazak prema mestu Ajzenštad gde se nalazi barokni dvorac porodice Esterhazi koja je bila jedna od najpoznatijih plemićkih porodica Evrope iz čijih redova izašla su mnogi mađarski diplomati, oficiri i umetnici do 20.veka. Krajem 18. veka Esterhazi postao je najveći mađarski feudalista, računajući da su imali više bogatstva u svojim rukama nego hazburški car čiji su simpatizeri bili..Dvorac Esterhazi je indikacija moći koju je sjajna porodica uživala vekovima i jedna od reprezentativnih zgrada koje su izgradili u habsburškoj imperiji. U dvorcu je i muzej vina, najveći u Austriji, ali i jedna od najlepših koncertnih dvorana na svetu gde je čuveni kompozitor Jozef Hajdn izvodio svoja dela. Posle obilaska nastavak putovanja do Šoprpna jednog od najlepših gradova Mađarske koje se nalazi na na zapadu Mađarske i 60 km južno od Beča. Grad je postojao još u rimsko doba kada se zvao Scarbantia. 19. avgusta 1989. godine u blizini Šoprona održan je "Panevropski piknik", kada je "Gvozdena zavesa" između Austrije i Mađarske ukinuta nekoliko sati, dozvoljavajući da nekoliko stotina DDR građana pređe granicu. Grad je poznat po prozvodnji čuvenih vina Kekfrankos (crveno) i Traminer (belo), Obilazak istorijskog centra grada: Na mestu nekadašnjeg foruma nalazi se Barokni trg sa vatrogasnim tornjem iz 13.veka, palatom Fabrik iz 14.veka, zgradom stare apoteke, starom sinagogom iz 14.veka, gradskom većnicom, zgrada Gambrinus iz 15.veka, crkva Sv.Mihaila iz 13.veka, crkva Sv.Đorđa iz 15.veka, palata Esterhazi, staro pozorište i kazino, rimske zidine. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan (utorak, 2. januar 2018) BEČ - ŠENBRUN - BEOGRAD (oko 620 km). Doručak. Pre podne fakultativni izlet "Kraljevski dvorac Šenbrun". Šenbrun je letnja imperijalna rezidencija Hazburgovaca koja je počela da se gradi u 17. veku. Sastoji se od preko 1400 prostorija, a oko dvorca se nalazi jedan od najlepših parkova, botanička bašta, muzej kočija i najstariji zoološki vrt Evrope. Posle pada monarhije, država Austrija dvorac pretvara u muzej koji godišnje poseti oko dva miliona turista. Šenbrun je proglašen delom svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vreme. Polazak za Beograd. Putovanje kroz Mađarsku. Prelazak mađarsko-srpske granice kod Horgoša.

6. dan (sreda, 3. januar 2018) BEOGRAD Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 144 evra
Doplata za jednokrevetnu sobu 85 evra.
Polazak: 29. decembar 2017. (povratak: 3. januar 2018)

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO
- prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom);
- tri noćenja sa doručkom u hotelu kategorije tri zvezdice u Wiener Nojštadu u dvokrevetnoj sobi,
- razgledanje grada prema programu;
- usluge vodiča
- troškovi organizacije putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO
- fakultativni izleti i posete,
- međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

UMANJENJA
Umanjenje za treću odraslu osobu na pomoćnom ležaju: 10%
Umanjenje za dete do 12 godina u sobi sa dve odrasle osobe na pooćnom ležaju: 15%
Umanjenje za sopstveni prevoz: 40 evra

OPCIONE DOPLATE
- Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta
- Dodatni boravak u hotelu za sopstveni prevoz - 40 eur po osobi po noćenju
- Transfer - Postoji mogućnost transfera kombijem ili minibusom uz doplatu na sledećim relacijama: - Kruševac, Jagodina, Paraćin, Kragujevac, cena povratnog transfera: 20 € - Čačak, Kraljevo, cena povratnog transfera: 20 € - Niš, cena povratnog transfera: 20 € - Šabac, Loznica, cena povratnog transfera: 15 €

SMEŠTAJ
-Hotel ORANGE WINGS***, Wiener Nojštad, Rudolf-Diesel-Straße 32,Tel: +432622 24380, www.orangewings.com
Hotel Orange Wings, smešten je u gradu Wiener Nojštad u blizini kompleksa bazena Aqua Nova i 50 km južno od Beča. Postoji direktan voz do Beča kojim se putuje 35 minuta. Ima recepciju, aperitiv bar, restoran, WiFi internet. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene sa telefonom, televizorom. Doručak - samoposluživanje.
- Filip Travel zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije.

FAKULTATIVNI IZLETI I POSETE
- Poludnevni fakultativni izlet "Poseta Šenbrunu" u trajanju od oko 4 sata. Cena: 25 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom do Šenbruna, usluge vodiča, ulaznica za "Grand Tour" sa audio vodičem kroz Šenbrun.
- Poludnevni izlet autobusom "Dunavski Toranj" u trajanju od oko 4 sata. Cena: 15 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, usluge vodiča i ulaznica.
- Celodnevni izlet "Esterhazi I Šopron" u trajanju od oko 11 sati. Cena: 25 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, ulaznica u dvorac Esterhazi (Palace tour) usluge vodiča i razgledanje Šoprona prema program.
- Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Austriji, isključivo u evrima u efektivi. Potrebno je najmanje 25 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE "BEČ"
- Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je deset dana pre polaska na put ili do popune mesta. - Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja.- Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. - Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun Filip Travela ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija u gotovini (40%), a ostatak čekovima do 5 jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. Ili 20. u mesecu). 3) Platnim karticama do 6 mesečnih rata bez kamate (Visa, Master, American Express od Banca Intese i Komercijalne banke). 4) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Filip Travel ima potpisan ugovor.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
Filip Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Filip Travela mogude je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača Generali Osiguranje Srbija koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

OPŠTE NAPOMENE
- Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. - U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Filip Travela, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. - Za putovanje u inostranstvo putnik treba da poseduje važeći pasoš sa rokom važenja od najmanje šest meseci od dana završetka putovanja. Putnik je lično odgovoran za ispravnost i važenje svog pasoša. - Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2017 od 25.01.2017. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU "YUTA", Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU "YUTA", 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd