Beč (decembar)

Beč, carski grad i jedna od najstarijih metropola Evrope, je bio sedište imperatora Svetog rimskog carstva, glavni grad Austrijskog carstva i Austrougarske monarhije kada i dostiže svoj vrhunac krajem 19. veka. Omiljeno je odredište miliona turista iz celog s


BEČ

PARNDORF - BEČ - ŠENBRUN - DUNAVSKI TORANJ
5 dana (2 nocenja sa doručkom u hotelu 4* u Beču) - autobusom

Beč, carski grad i jedna od najstarijih metropola Evrope, je bio sedište imperatora Svetog rimskog carstva, glavni grad Austrijskog carstva i Austrougarske monarhije kada i dostiže svoj vrhunac krajem 19. veka.
Omiljeno je odredište miliona turista iz celog sveta, najviše zahvaljujući mnogobrojnim kulturno-istorijskim spomenicima, palatama i raznovrsnoj kulturnoj ponudi.
On je i muzička prestonica sveta u kojoj su živeli i stvarali najpoznatiji kompozitori: Jozef Hajdn, Volfgang Amadeus Mocart, Ludvig van Betoven, Franc Šubert, Franc List, Johanes Brams, Johan Štraus...
Među mnogobrojnim atrakcijama posebno mesto zauzimaju Bečka opera, dvorac Šenbrun, Hofburg katedrala sv. Stefana, barokna palata Belvedere Albertina, zabavni park "Prater", Kvart muzeja, Karlov trg, veliki broj galerija i muzeja i više od 100 pozorišta. Svrstava se među gradove s najvišim kvalitetom života.

1. dan
(četvrtak, 14. decembar) BEOGRAD - HORGOŠ (oko180 km). Sastanak u Beogradu u 22.00 sati. Polazak autobusa u 22.30 sati. Polazak iz Novog Sada u 23.15 sati ispred železničke stanice (kod lokomotive), iz Subotice u 00.30 sati sa autobuske stanice prekoputa hotela Patria (u pravcu Palića).
2. dan (petak, 15. decembar) HORGOŠ - BEČ (oko 440km) Prelazak preko srpsko-mađarske granice kod Horgoša. Vožnja kroz Mađarsku pored Budimpešte i Đera, do Beča sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u outlet tržni centar Pandorf, 30 km od Beča. Slobodno vreme. Prevoz autobusom do centra grada i razgledanja grada: avenija Ring koja okružuje istorijsko jezgro grada, Opera, dvorac Hofburg, Parlament, Burgteatar, spomenik neznanom junaku, Berza, Dunavski kanal, Prater - zabavni park sa velikim točkom, visine 65 metara, koji je podignut za svetsku izložbu 1873 godine, divan stambeni kompleks Hundervaserhaus, novi Beč, Uno city, Dunavski toranj, Austria centar, Švedski trg i katedrala sv. Stefana. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel. Noćenje.
3. dan (subota, 16. decembar) BEČ Doručak. Prepodne fakultativna poseta Dunavskom tornju sa kojega se pruža najlepši pogled na panoramu Beča. Slobodno vreme. Uveče mogućnost fakultativne večere u lokalnom restoranu u kvartu Grinzig.. Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan (nedelja, 17. decembar) BEČ - HORGOŠ (oko 440 km). Doručak. Fakultativni izlet "Kraljevski dvorac Šenbrun". Šenbrun je letnja imperijalna rezidencija Habsburgovaca koja je počela da se gradi u 17. veku. Sastoji se od preko 1 400 prostorija, a oko dvorca se nalazi jedan od najlepših parkova, botanička bašta, muzej kočija i najstariji zoološki vrt Evrope. Posle pada monarhije, država Austrija dvorac pretvara u muzej koji godišnje poseti oko dva miliona turista. Šenbrun je proglašen delom svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vreme. Polazak za Beograd u večernjim satima. Putovanje kroz Mađarsku pored Budimpešte. Prelazak mađarsko-srpske granice kod Horgoša.
5. dan (ponedeljak, 18. decembar) HORGOŠ - BEOGRAD Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 89 evra
Doplata za jednokrevetnu sobu 40 evra
Polasci:14. decembar 2017. (povratak: 18. decembar);

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO

- prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom);
- dva noćenje sa doručkom u hotelu kategorije četiri zvezdice u Beču u dvokrevetnoj sobi,
- razgledanje grada prema programu;
- usluge vodiča
- troškovi organizacije putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO

- fakultativni izleti i posete,
- međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

SMEŠTAJ
- Hotel EVENT HOTEL PIRAMIDA **** , Beč, Parkallee 2, 2334 Vösendorf, Tele. +43 1 69900 www.austria-trend.at/eventhotel-pyramide
Hote se nalazi u južnom delu Beča, preko puta tržnog centra "SCS". Dobro je povezan sa gradom lokalnim vozom kojim se do centra grada stiže za 25 minuta. Hotel ima recepciju aperitiv bar, restoran, besplatan WiFi internet. Svaka soba ima SAT TV, sef, kupatilo i klima uređaj.. Bife doručak - samoposluživanje.
- Filip Travel zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije.

FAKULTATIVNI IZLETI I POSETE
- " Kraljevski dvorac Šenbrun". Cena: 30 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, rezervacija, ulaznica za Grand Turu u dvorcu Šenbrun i razgledanje sa lokalnim vodičem. Obilazak privatnih prostorija cara Franca Josefa i carice Elizabete, državnih prostorija u stilu Rokokoa, svečanu salu, imponzantnu salu sa goblenima. Obilazak traje oko 50 minuta.
- Večera u lokalnom restoranu u kvartu Grinzig Cena: 35 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, rezervacija, večera bez pića.
- "Dunavski toranj "Cena: 25 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, rezervacija, ulaznica.
- Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Austriji, isključivo u evrima u efektivi. Potrebno je najmanje 25 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE "BEČ"

- Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je deset dana pre polaska na put ili do popune mesta.
- Potrebno je najmanje 60 putnika za realizaciju ovog putovanja.
- Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama. - Mesto Horgoš navedeno je u programu kao približna pozicija autobusa na kraju prvog i četvrtog dana putovanja.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. - Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun Filip Travela ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija u gotovini (40%), a ostatak čekovima do 5 jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. Ili 20. u mesecu). 3) Platnim karticama do 6 mesečnih rata bez kamate (Visa, Master, American Express od Banca Intese i Komercijalne banke). 4) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Filip Travel ima potpisan ugovor.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Filip Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Filip Travela moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača DUNAV OSIGURANJE A.D.O. Srbija koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI FILIP TRAVELA

- Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. - U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Filip Travela, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. - Za putovanje u inostranstvo putnik treba da poseduje važeći pasoš sa rokom važenja od najmanje šest meseci od dana završetka putovanja. Putnik je lično odgovoran za ispravnost i važenje svog pasoša. - Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2017 od 25.01.2017. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU "YUTA", Beograd