Bavarska (maj)

Bavarska je najveća savezna država Nemačke. Istorija ove zemlje kaže da u vreme cara Avgusta području južno od Dunava bilo naseljeno Keltima. Raspad Rimskog carstva formira se plemenska zajednica Bavarci spajanjem Kelta, Nemaca koji su tu živeli i Rimljana ko


BAVARSKA


PASAU - NIRNBERG - BAMBERG - VIRCBURG - ROTENBURG ob der Tauber - REGENSBURG
6 dana (3 nocenja sa doručkom u hotelu kategorije 3*u Nirnbergu) - autobusom

Bavarska je najveća savezna država Nemačke. Istorija ove zemlje kaže da u vreme cara Avgusta području južno od Dunava bilo naseljeno Keltima. Raspad Rimskog carstva formira se plemenska zajednica Bavarci spajanjem Kelta, Nemaca koji su tu živeli i Rimljana koji su ostali posle raspada imperije. Od 555 godina postoji evidencija nezavisnog Vojvodstva a od 1180. do 1918. godine, ovo je bila oblast pod upravom porodice Vitelsbah. 1918. pod uticajem opštih nemira u Nemačkoj, dolazi do sloma monarhije Vitelsbah koji još uvek žive u Minhenu, ali nemaju specijalni status

1. dan  BEOGRAD - NOVI SAD - BUDIMPEŠTA (oko 380 km) Sastanak putnika u Beogradu na parkingu kod sportske hale Arena u 17.30 sati. Polazak autobusa u 18.00 sati. Polazak iz Novog Sada u 19.15 sati ispred železničke stanice, kod lokomotive. Polazak iz Subotice u 20.30 sati sa autobuske stanice preko puta hotela Patria u pravcu Palića. Prelazak srpsko - mađarske granice kod Horgoša.
2.dan  BUDIMPEŠTA - PASAU - NIRNBERG (oko 760 km) Vožnja kroz Mađarsku pored Budimpešte, Austriju pored Beča i Linca do Pasaua (770km) koji se nalazi na ušću tri reke. Grad su stvorili italijanski barokni majstori graditeljstva. Visoki tornjevi, šarene fasade, živopisni trgovi, romantična šetališta i krivudave uličice i danas doprinose mediteranskoj atmosferi. U Starom gradu uzdiže se veličanstvena Katedrala Sv. Stefana u kojoj su smeštene jedne od najvećih katedralnih orgulji sveta, stara i nova skupština grada, tvrđava Oberhaus, stara biskupska rezidencija, krvnikova kuća iz 13 veka. Polazak za Nirnberg na severu Bavarske koji leži na reci Pegnic i koji je osnovan u 11 veku, rodno mesto najvećeg slikara nemačke renesanse Alberta Direra, carski grad gde su se u državnoj riznici čuvale kruna i relikvije careva Svetog rimskog carstva nemačke nacije (962-1806), gde je počela izrada prvih džepnih satova u 16 veku Smeštaj u hotel. Noćenje.
3. dan  NIRNBERG - BAMBERG - NIRNBERG (oko 120 km) Doručak. Obilazak starog istorijskog centra pešice sa vodičem: srednjevekovni bedemi sa kraljevskim dvorcem iz XII veka, crkva Sv. Lorenza, Sv.Marije, Sv. Sebalda iz XIII veka, gradski trg sa Lepom fontanom i gradskom kućom iz XIV veka, Fontana vrlina XVI vek, zgrade vina, kukuruza, carine iz XV veka, kuća Albrechta Direra, ulica starih zanata, Hangmanov most, fontana Dečak sa guskom XVI vek, zgrada suda gde se održao Nirnberški process. Slobodno vreme. Fakultativano odlazak u Bamberg, jedan od najočuvanijih srednjevekovnih gradova, koji se nalazi na sedam brežuljaka na severu Bavarske 62 km od Nirnberga. Obilazak pešice starog grada sa vodičem: visoki tornjevi Carske katedrale Sv. Petra iz XI veka, Stara i Nova biskupska rezidencija iz XVI veka, zgrada Gradske Većnice iz XIV veka na obali reke Regnic sa zgradama iz srednjeg veka poznatim kao "Mala Venecija" ubraja se u arhitektonsko - istorijski najznačajnije građevine u Evropi. Stari grad je od 1993 proglašen delom svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Bamberg je poznat po egzotičnom dimljenom pivu, najvećem broju pivara po glavi stanovnika i po prvoj knjizi štampanoj na nemačkom jeziku 1459. godine. Slobodno vreme. Povratak u Nirnberg. Noćenje..
4. dan NIRNBERG - VICBURG - ROTHENBURG ob der TAUBER - NIRNBERG (oko 280 km) Doručak. Celodnevni fakultativni izlet Rothenburg ob der Tauber i Vicburg. . Nastavak putovanja prema gradu Vicburg (110km) - dobro očuvani barokni grad na reci Majni koji postoji jos od 5.veka danas je važan univerzitetski, trgovački i poljoprivredni centar severozapadne Bavarske, u kome uzgoj vinove loze i proizvodnja vina i piva zauzimaju važno mesto. Grad ima oko 125.000 stanovnika. Obilazak istorijskog centra grada: Biskupska palata Rezidens iz 18.veka koja se nalazi na UNESCO listi svetske baštine, tvrđava Marianberg 13.veka, katedrala Sv. Kilijana sa dva tornja iz 11.veka, Gradska skupština iz 15.veka, stari most na Majni dugačak 180 metara iz 16.veka, gradska bolnica iz 14.veka, stari gradski trg sa crkvom Sv. Marije iz 11.veka. Slobodno vreme. Polazak prema Rotenburg ob der Tauber( 60km) - grad u istočnoj Bavarskoj leži na reci Tauber i na rubu parka prirode „Frankenhoe". Spominje se još u 10.veku a današnji Rotenburg je poznat zbog dobro očuvane lepote arhitekture iz srednjeg veka u starom gradu koji je okružen zidinama sa mnoštvom uskih, kamenom popločanih ulica i zgradama sa tipičnim drvenim ukrasima na fasadama. Obilazak pešice starog jezgra grada sa vodičem: gradska kapija, gradska skupština sa zvonikom iz 15. veka na bajkovitom srednjevekovnom trgu, crkva Sv.Petra i Pavla iz 11. veka, Marijanina apoteka iz 15. veka, crkve Sv.Jakova iz 14. veka.Slobodno vreme. Povratak u Nirnberg. Noćenje.
5. dan NIRNBERG - REGENSBURG - BUDIMPEŠTA (oko 760km) Doručak. Napuštanje hotela i polazak prema Regensburgu (115km). Obilazak neoklasicističkog hrama - Valhalle po uzoru na Partenon - gde se nalaze statue najvećih nemačkih vladara i ličnosti. Obilazak pešice istorijskog centra grada koji je proglašen delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a: kameni most iz 12.veka, katedrala sv. Petra iz 12.veka koja je bila sedište biskupije osnovane još u 8. veku, benediktinski samostan Sv. Emeram, apoteka Adler (1610) Rathaus u kojem je zasedao Reichstag - skupština Svetog Rimskog carstva sve do 1806... Slobodno vreme.Nastavak putovanja i polazak prema Beogradu.Noćna vožnja kroz Nemačku, Austriju pored Linca i Beča, kroz Mađarsku pored Đera i Budimpešte.
6.dan BUDIMPEŠTA - BEOGRAD (oko 380km) Prelazak mađarsko-srpske granice kod Horgoša. Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 179 evra
Doplata za jednokrevetnu sobu je 85 evra.
Polazak
23.maj 2018 (povratak: 28. maj);


U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO

- prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom)
- Tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije tri zvezdice u Nirnbergu
- Razgledanja prema programu
- usluge vodiča
- Troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO
- Fakultativni izleti
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

UMANJENJA
- Umanjenje za treću odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 10%. (isključivo na upit)
- Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 15%. (isključivo na upit)
- Umanjenje za sopstveni prevoz 60 evra po osobi (VAŽNO: putnici sa sopstvenog prevoza nemaju razgledanje grada po dolasku i fakultativni izleti zavise od raspoloživosti mesta u autobusu)

OPCIONE DOPLATE
- Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta
- Dodatni boravak u hotelu za sopstveni prevoz - 35 eur po osobi po noćenju
- Transfer - Postoji mogućnost transfera kombijem ili minibusom uz doplatu na sledećim relacijama: - Kruševac, Jagodina, Paraćin, Kragujevac, cena povratnog transfera: 20 € - Čačak, Kraljevo, cena povratnog transfera: 20 € - Niš, cena povratnog transfera: 20 € - Šabac, Loznica, cena povratnog transfera: 15 €

SMEŠTAJ
- Hotel ACOM ***, Nirnberg, Leipziger Platz 22, telefon: 0049 9116505990 www. acomhotels.de
Nalazi se 3 km od centra Nirnberga (stanica metroa je pored hotela). Hotel ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom i fenom, standardno opremljene telefonom, TV-om i WiFi internetom (koji se naplaćuje). Doručak je kontinentalni -samoposluživanje.
- Filip Travel zadržava pravo zamene ovih hotela, hotelima iste ili više kategorije.

FAKULTATIVNI IZLETI I POSETE
- Poludnevni izlet "Bamberg" Cena: 25 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, obilazak istorijskog centra grada I usluge vodiča.
- Celodnevni izlet "Vicburg i Rotenburg ob der Tauber" Cena: 30 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, obilazak istorijskog centra Vircburga i Rotenburga i usluge vodiča.
- Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Nemačkoj, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuju uz korigovanje cene.

VAŽNE NAPOMENE
ZA PUTOVANJE "BAVARSKA"
- Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja. - Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim, dok ne postoji mogućnost smeštanja u trokrevetnim sobama. - Budimpešta je navedena u programu kao približna pozicija autobusa na kraju prvog i petog dana putovanja.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. - Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun Filip Travela ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija u gotovini (40%), a ostatak čekovima do 5 jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. Ili 20. u mesecu). 3) Platnim karticama do 6 mesečnih rata bez kamate (Visa, Master, American Express od Banca Intese i Komercijalne banke). 4) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Filip Travel ima potpisan ugovor.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Filip Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Filip Travela moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača DUNAV OSIGURANJE A.D.O. Srbija koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI FILIP TRAVELA
- Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. - U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Filip Travela, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. - Za putovanje u inostranstvo putnik treba da poseduje važeći pasoš sa rokom važenja od najmanje šest meseci od dana završetka putovanja. Putnik je lično odgovoran za ispravnost i važenje svog pasoša. - Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2017 od 25.01.2017. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU "YUTA", Beograd