Vijetnam - Kambodža - Tajland

Vijetnam - Kambodža - Tajland

Oblast severoistočne Azije prožima istorijska povezanost sa Kinom i Indijom. Kultura i tradicija, kako mnogi kažu, jedog od najlepših i najzanimljvijih delova sveta se ne sme propustiti upoznati. Mešavina azijskih ukusa i mirisa sa zapadnjačkom kulturom daje ovom delu sveta poseban šmek.
Vijetnam - nekad zemlja teških sukoba i stradanja, danas zemlja uspona i zajedništva. Mesto prelepe prirode i pejzaža, vegetacije kao nigde drugde i divnih i ljubaznih ljudi! Kambodža - netaknuta priroda i spomenici iz vremena kmerskog carstva svrstava ovu zemlju među turistički najbogatije na svetu.
Hramovi u Angkoru, staroj kmerskoj prestonici, predstavljaju biser azijske civilizacije i jedna su od najposećenijih turističkih destinacija na svetu. Tajland - mesto gde jedinstvenost hrane ispunjava sva čula, posebnost arhitekture, jezika i običaja daju posebnu notu ovoj zemlji, a prelepa priroda i plaže zadovoljavaju čak i one najprobirljvije.
Kako ovo propustiti? Jugoistočna Azija nas čeka, pakujte se!

DAN 1 | 28. NOVEMBAR - Sastanak putnika na aerodromu 3 sata pre leta. Let iz Beograda sa presedanjem za Ho Ši Min, najveći grad u Socijalističkoj republici Vijetnam.

DAN 2 | 29. NOVEMBAR - Dolazak u Ho Ši Min u večernjim časovima. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme za odmor ili šetnju. Noćenje.

DAN 3 | 30. NOVEMBAR - Doručak. Krećemo u razgledanje bivšeg glavnog grada Južnog Vijetnama: ratni muzej, Notr Dam katedrala, gradska kuća, Ben Tan pijaca, palata ujedinjenja i slušamo priču o ovom sjajnom gradu, teško oštećenom pred kraj vijetnamskog rata. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 4 | 1. DECEMBAR - Doručak. Odlazimo na fakultativni izlet u Ču Či tunele, dugačke preko 200km koji se nalaze na oko sat vremena vožnje od Ho Ši Mina, a koje su koristili gerilci Vietkonga tokom rata kao podzemna skrovišta u kojima su živeli, kuvali, lečili se i skrivali od američkih vojnika. Ču Či tuneli danas predstavljaju jednu od najposećenijih turističkih atrakcija Vijetnama. Povratak u Ho Ši Min u popodnevnim časovima Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 5 | 2. DECEMBAR - Doručak. Odlazimo na fakultativni izlet do delte reke Mekong, 7. Najduže azijske reke koja se nalazi na samom jugu Vijetnama i uliva se u Južno kinesko more. Vozimo se tradicionalnim vijetnamskim čamcima kroz gustu vegetaciju reke Mekong, uživamo u prelepoj prirodi i obilazimo lokalna sela uz pomoć vijetnamskih vodiča. Nakon ručka vraćamo se za Ho Ši Min. Noćenje.

DAN 6 | 3. DECEMBAR - Doručak. Pakujemo se i napuštamo smeštaj i krećemo autobusom ka Pnom Penu, glavnom gradu Kambodže. Tokom vožnje uživamo u prelepim pejzažima Vijetnama i Kambodže i posmatramo kako izgleda život na selu u ovim azijskim zemljama. Dolazak u Pnom Pen u večernjim časovima. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 7 | 4. DECEMBAR - Doručak. Krećemo u pešačku turu po Pnom Penu: glavna pijaca, hram Wat Phnom – mesto po kojem je ovaj grad dobio ime, kraljevska palata, nacionalni muzej Kambodže. Nakon pauze za ručak, nastavljamo razgledanje glavnog grada kraljevine Kambodže: zatvor Tuol Sleng, Killing fields - polja smrti. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 8 | 5. DECEMBAR - Pakujemo se i napuštamo smeštaj. Polazak za Siam Rep u jutarnjm časovima. Vožnja u trajanju od okvirno 7 sati. Dolazak u Siam Rep u večernjim časovima. Transfer do smeštaja. Nakon pauze i predaha od celodnevne vožnje, odlazimo u šetnju ovim vrlo popularnim turističkim mestom, probavamo lokalne specijalitete, uživamo u uličnoj hrani i velikom broju barova i restorana, družimo se sa lokalcima. Noćenje.

DAN 9 | 6. DECEMBAR - Rani jutarnji fakultativni polazak za Angkor, najveći kompleks religizonih hramova na svetu. Ovaj grad je tokom srednjeg veka bio mesto na kojem je živelo preko million stanovnika sa najsavršenjim sistemom za navodnavanje, organizovanom administracijom i društvenim životom. Krajem 14 veka grad je počeo da propada, a meštani da da ga se iseljavaju, sve dok nije bio kompletno napušten. Polovinom 19. veka su ga otkrili francuzi, a danas je najveće arheološko nalazište na svetu sa preko 300 sakralnih objekata. Obilazimo: Angkor Tom, Thommanon, Ta Prohm, Angkor Wat - najveći i najlepši hram. Povratak za Siam Rep u večernjim časovima. Noćenje

DAN 10 | 7. DECEMBAR - Pakujemo se i napuštamo smeštaj. Rani jutarnji polazak za Bangkok. Vožnja do prestonice Tajlanda traje okvirno 9 sati uz usputno zaustavljanje radi odmora i graničnih procedura. Dolazak u prestonicu Tajlanda u večernjim časovima. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 11 | 8. DECEMBAR - Doručak. Krećemo u razgledanje čudesnog Bangkoka: Wat Arun - hram zore, Wat Pho – hram ležećeg Bude, Kraljevska palata, Hram smaragdnog Bude. Slobodno vreme. U večernjim časovima odlazimo u jedan od lokalnih barova na druženje u blizini Khao San road-a, jedne od najpoznatijih ulica u prestonici Tajlanda. Noćenje.

DAN 12 | 9. DECEMBAR - Doručak. Fakultativni izlet do plutajućih pijaca i hrama tigrova. Plutajuće pijace su jedan od simoba Tajlanda, mesto na kojem dok se vozimo u tradicionalnim tajlandskim čamcima imamo mogućnost da vidimo kako se odvija trgovina na ovom nesvakidašnjem mestu. Imaćemo priliku da kupimo voće, suvenire, slikamo se sa zmijama, majmunima i sl. Nakon ture u trajanju od sat vremena do plutajućim pijaca, nastavljamo turu ka hramu tigrova, mini-zoološkom vrtu u kojem ćemo se maziti sa tigrovima, hraniti ih, igrati se sa bebom tigrom, sve pod nadzorom lokalnih dresera. Povratak u Bangkok u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za uživanje u Bangkoku u šetnji, tajlandskoj masaži, vožnji po Čap Praja reci, šopingu i sl. Noćenje.

DAN 13 | 10. DECEMBAR - Doručak. Ujutru se pakujemo, napuštamo sobe i krećemo u Pataju, najpoznatije letovalište severnog Tajlanda. Dolazak u Pataju nakon 3 do 4 sata vožnje. Odmah odlazimo da se smestimo u hotel. Kupamo se, odmaramo i uživamo u prelepom vremenu. Noćenje.

DAN 14 | 11. DECEMBAR - Doručak. Slobodno vreme za kupanje, šetnju gradom i sl. Uveče odlazimo u jedan od lokalnih barova na druženje, uživamo u tajlandskoj hrani, družimo se sa ljudima iz celog sveta. Noćenje.

DAN 15 | 12. DECEMBAR - Doručak. Slobodno vreme ili uz saglasnost većine članova grupe moguć odlazak do Nong Nooch sela, prelepe bašte pune najrazličijeg cveća u okviru koje se nalazi I zoološki vrt, kao i do Svetilišta istine, jednog od najlepših religioznih objekata na celom Tajlandu, smeštenom na severu grada.

DAN 16 | 13. DECEMBAR - Pakujemo se i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme. Krećemo ka aerodromu u Bangkoku u popodnevnim časovima. Let za Beograd sa jednim presedanjem.

DAN 17 | 14. DECEMBAR - Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

Cena: 1299 EUR po osobi
Termin putovanja: 28. novembar - 14. decembar 2017.

*postoji mogućnost blagog pomeranja datuma polaska zbog broja slobodnih mesta na letovima. Pomeranje neće iznosti više od 1 ili 2 dana.

U cenu je UKLJUČENO:

Avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd - Ho Ši Min i Bangkok - Beograd.
4 noćenja sa doručkom u hotelu*** u Ho Ši Min-u u 1/2 sobama.
2 noćenja sa doručkom u hotelu*** u u Pnom Penu u 1/2 sobama.
2 noćenja sa doručkom u hotelu** u u Siam Rep-u u 1/2, 1/3 i 1/4 sobama.
3 noćenja sa doručkom u hotelu** u Bangkok-u u 1/2 sobama.
2 noćenja sa doručkom u hotelu** u Pataji u 1/2 i 1/3 sobama.
Transferi prema programu putovanja.
Razgledanja gradova prema programu putovanja.
Usluge lokalnih vodiča.
Organizacija celog putovanja.
Stručna pratnja tokom trajanja putovanja.

U cenu NIJE UKLJUČENO:

Fakultativni izleti.
Vize za Vijetnam, Kambodžu i Tajland – ukupno oko 110 EUR
Međunarodno zdravstveno osiguranje.
Dvokrevetne sobe u Siam Repu - mogućnost doplate: 30 EUR po osobi za dva noćenja.
Individualni troškovi putnika.
Ulaznice za muzeje, kulturno-istorijske spomenike, gradski prevoz i sl.

FAKULTATIVNI IZLETI:

1. Obilazak Ču Či tunela sa lokalnim vodičem sa uključenim grickalicama i vodom - 35 EUR
2. Odlazak na plovidbu rekom Mekong i obilazak lokalnih sela sa lokalnim vodičem sa uključenim ručkom - 40 EUR
3. Odlazak u Angkor - 45 EUR
4. Odlazak na plutajuće pijace i hram tigrova – 35 EUR *** u cenu ovog izleta nisu uključene ulaznice za hram tigorva koje u zavisnosti od paketa koštaju od 25 EUR do 50 EUR i plaćaju se na ulazu u hram.

*Plaćanje izleta se obavlja pre realizacije samog izleta.

USLOVI PRIJAVLJIVANJA I PLAĆANJA:

Moguće je plaćanje na rate.
Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursku Komercijalne banke.
Uz uplatu avansa obavezno je dostaviti i kopiju važećeg pasoša.
Po formiranju grupe, putnici će biti obavešteni kada treba da dostave i novac za kupovinu avio karte (otprilike 2 do 3 meseca pred putovanje).
Najkasnije 45 dana pred početak putovanja u obavezi ste da uplatite i iznos potreban za izdavanje vize za Vijetnam, Kambodžu i Tajland.
Devizni deo aranžmana u iznosu od 300 EUR plaća se inopartneru na putovanju.
Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 45 dana pred početak putovanja u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke.

VAŽNE INFORMACIJE:

Ukoliko putujete sami, bićete spojeni sa nekim od drugih putnika u smeštaj bez ikakvih doplata!
Svi hosteli se nalaze u širem centru grada, u blizini autobuske stanice ili metroa.
Tačni nazivi smeštajnih objekata će biti poznati 7 dana pred početak putovanja.
Broj mesta je ograničen!
Obaveza putnika u vezi sa vađenjem viza je da pribavi neophodnu dokumentaciju.
Putnici su dužni da pribavljenu dokumentaciju dostave u Trip Top Putovanja u unapred utvđenom roku.
Trip Top Putovanja će blagovremeno sve putnike obavestiti putem emaila koju vrstu dokumentacije su u obavezi da obezbede.
Za ovo putovanje važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Trip Top Putovanja.

Podelite sa svojim prijateljima na Facebook-u