Halkidiki - Novo u našoj ponudi

HALKIDIKI LETO 2017! Novo u našoj ponudi za vaše sledeće letovanje - studiji i apartmani na Halkidikiju


Novo u nasoj ponudi Halkidiki leto 2017 !

Obogatili smo nasu ponudu za vase sledece letovanje ! Tako se od ove sezone u nasoj ponudi nalaze;

apatmani u Polihronu

Apartmani u Haniotiju

Smestaj u Pefkohoriju

Smestaj u Nea Kalikratiji

Halkidiki leto 2017 !

Halkidiki je poluostrvo, i najpopularnija regija nasim turistima. Nalazi se u severnoj Grčkoj, poznato je po svom neobičnom obliku i podseća na Poseidonov trozubac. Halkidiki je jedna od prefektura Grčke, i na severernoj strani se graniči sa oblašću Soluna.Poluostrvo je sa juzne , istocne i zapadne stren "opkoljeno" Egejjskim morem. Veliko poluostrvo grana se na tri manja - Kasandru, Sitoniju i Atos, poznatiji kao Sveta Gora. Naziv Halkidiki potiče od grčkog grada Halkide odakle su došli prvi stanovnici poluostrva sredinom 7. veka pre nove ere. Važnu ulogu u geografskim nazivima Halkidikija imala je grčka mitologija. Mitovi kažu da je za vreme borbe giganata i bogova, gigant Atos bacio na bogove stenu, koja danas predstavlja istoimenu planinu. Sitonija, drugi ’’prst’’ Halkidikija, naziv je dobila po Sitonu, sinu boga mora Posejdona. Blizina Soluna, prelepo kristalno čisto more, duge peščane plaže i osećaj "kao kod kuće" je ono što privlači naše turiste.

Na poluostrvu Halkidiki, na unutrašnjoj strani poluostrva Kasandra, sa pogledom na zaliv Toroneos, nalazi se Pefkohori.

Iz Pefkohorija,mogu se organizovati nekoliko interesantnih izleta: odlazak na planinubogova, Olimp, Obilazak manastira Meteora, krstarenje uz obalu Svete Gore, obilazak severne grčke prestonice Soluna, odlazak na grčko veče uz muziku i domacu hranu i vino.

Polihrono leto 2017

Polihrono je gradić osnovan je u 17 veku. Polihrono ( znacenje i prevod imena "sa puno boja") zbog raznolikosti cveća koje raste u njegovoj okolini. Okruženo bujnom mediteranskom vegetacijom, Polihrono odlikuje dugačka peščana plaža, smeštena u kristalno čistom zalivu Toroneos sa postepenim ulaskom u more, naročito pogodnim za decu. Prirodne lepote, srdačnost i gostoljubivost domacina, uredjenost i dobra snabdevenost, garancija su za prijatan i ne zaboravan odmor. U Polihronu se nalaze ambulanta, apoteka, pošta, veliki broj prodavnica i supermarketa, pekara, hotela, vila i apartmana, restorana, taverni, kafića, barova, picerija ekskluzivnih radnji i zlatara, rent-a-car agencija.