Slovenija 30.12 / 1 noć


4 DANA AUTOBUSOM / 1 NOĆENJE
30. DECEMBAR 2021. - 2. JANUAR 2022.
CELJE - LAŠKO - SEVNICA - OTOČEC - KOSTANJEVICA NA KRKI

Poslednjih godina Slovenija doživljava pravi turistički „boom"! Pre svega zahvaljujući svojoj poziciji na sredokraći puteva Evrope, ali i zbog svojih neviđenih lepota! Mala, zelena, voljena! Od snegom prekrivenih Karavanki i Julijanskih Alpa sa Triglavom, preko zatalasanih brežuljaka okrunjenih vinogradima, pa do Jadrana i ravnica, rasuli su se biseri Slovenije u tolikom broju, da čovek zaista ne zna šta prvo da vidi, gde da svrati! Dovoljno je sasvim sigurno samo gledati i pojiti dušu lepotama, ali potrebno je i okrepiti se! A Slovenija zaista predstavlja jednu prvoklasnu eno-gastronomsku destinaciju. Sjajna vina, divni specijaliteti od testa, neverovatne kremne rezine, odlični likeri i rakije... Pred Vama je jedan sasvim novi program putovanja. Na žalost kratak, samo sa jednim noćenjem, ali ipak smo pokušali da na pravi način predstavimo jednu od najzanimljivijih regija Slovenije, Dolenjsku. Položena blizu granice sa Hrvatskom, ova regija nudi brojna čudesa. Jednostavno, morali smo da odaberemo nekoliko njih i da ih ukrojimo u ovaj kratki program. Nadamo se da će te uživati punim plućima u Dolenjskoj! Krećemo od Celja, koji doduše ne pripada ovoj regiji, ali je grad koji vredi posetiti. Priča o Celjskim grofovima biće nadasve zanimljiva! Potom ćemo uživati u sjajnim prizorima u dolini reke Savinje. Posetićemo Laško, kod nas grad poznat po proizvodnji piva, ali ovaj grad svakako nudi prelep ambijent; potom ćemo posetiti Sevnicu, sada već proslavljeno mesto, tu je neverovatna dolina reke Krke, i nestvarno lep srednjovekovni zamak Otočec, kao i jedan od najstarijih gradova Slovenije, Kostanjevica. Zaista putovanje za sećanje!

Program putovanja:
1. dan
(Četvrtak 30. decembar) Polazak iz Novog Sada oko 20h(Žel.stanica/lomotiva) i iz Beograda oko 21.30h (Sava centar). Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Noćna vožnja sa usputnim kraćim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
2. dan (Petak 31. decembar) CELJE - LAŠKO - SEVNICA - TREBNJE Dolazak u CELJE u prepodnevnim satima. Po dolasku, sledi kraći obilazak istorijskog jezgra grada: Vodeni toranj, Katedrala, Celjski dom - gradska kuća, Krekov trg,... Slobodno vreme za predah. Fakultativni odlazak do Celjskog grada - srednjovekovnog zamka na vrhu brdašca sa kojeg se pruža fantastičan pogled na grad i okolinu. Zamak je predstavljao središte Celjskih grofova, a priča o njima je nadasve zanimljiva... Nastavak putovanja dolinom reke Savinje do LAŠKOG. Ovaj gradić poseduje izuzetno lep stari grad, te ćemo malo predahnuti u njemu upijajući lepote... Odlazak do SEVNICE. Kraća foto pauza sa panoramom znamenitog srednjovekovnog zamka sazdanog još u 11. veku. Na stranama brda se nalazi stari vinograd „modre frankinje", jedan od najstarijih sačuvanih vinograda u Evropi. Nastavak putovanja živopisnom dolinom reke Save do gradića TREBNJE. Dolazak u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Opciona večera u hotelu. Slobodno vreme i individualni DOČEK NOVE GODINE (predlažemo odlazak do Novog Mesta). Noćenje.
3. dan (Subota 1. januar) KOSTANJEVICA NA KRKI - OTOČEC Kasniji doručak. Odjava iz hotela u 11h. Slobodno vreme ili polazak na fakultativni izlet. Odlazak do starog grada KOSTANJEVICA NA KRKI. Najveće znamenje je nekadašnji Cistercitski samostan izgrađen u raskošnoj baroknoj arhitekturi. Čitavo mesto je i nastalo zahvaljujući ovom samostanu, a stari grad se nalazi na ostrvu na reci Krki. Slobodno vreme za uživanje u zaista jedinstvenoj atmosferi varošice. Potom ćemo posetiti i OTOČEC, srednjovekovni zamak, danas hotel, izgrađen na ostrvu na reci Krki. Čudesna priroda i lepota ovog dela Dolenjske, nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Polazak ka Srbiji u 16h. Noćna vožnja preko Hrvatske.
4. dan (Nedelja 2. januar) Dolazak u Novi Sad i Beograd u ranim jutarnjim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI 89 €
SPECIJALNA CENA (do popune akcijskih mesta!) 69 €
+ PAKET IZLETA: umesto 40 € samo 30 €

Navedena cena paketa izleta obuhvata:
• Poseta Celjskom gradu
• Izlet Kostanjevica na Krki - Otočec

Cena aranžmana obuhvata:
• prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video)
• smeštaj u hotelu sa 3*** u regiji mesta Trebnje, na bazi 1 noćenja sa doručkom (samoposluživanje/"buffet")
• smeštaj u 1/2 i 1/2+1 „standard/economy" sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ``queen size`` ležaja; 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ``queen size`` ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva - fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl., što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
• obilazak Celja, Laškog i Sevnice prema programu putovanja
• usluge profesionalnog turističkog vodiča
• organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:
• sve ostale nepomenute usluge
• ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
• obavezno međunarodno zdravstveno, putno osiguranje na osiguranu sumu od 30.000 € sa Covid19 pokrićem (može se kupiti u agenciji po ceni od oko 600 dinara)
• doplatu za jednokrevetnu sobu - 30 €
• doplatu za dodatno sedište u autobusu - 50 €
• doplatu za turističku, boravišnu taksu koja iznosi 2 € po osobi i noćenju - taksa se plaća na licu mesta, na recepciji hotela
U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta su:
• Poseta Celjskom gradu - 15 €
• Izlet Kostanjevica na Krki - Otočec - 25 €

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE
• Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
• Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima, obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2022.
• Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
• Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama - 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata, odnosno najkasnije do 20.05.2022.
• Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti" plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
• U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2022.
U sve cene je uračunat PDV od 20%

OPIS HOTELA:
HOTEL „Galaksija" 3***, Trebnje http://www.galaksijatrebnje.si/hotel-en ili sličan
Galaksija predstavlja kompleks koji sadrži nekoliko objekata, poput sala za razne proslave, kuglane, kafea i hotela. Nalazi se malenom gradiću Trebnje, koji je lociran u regiji Novog Mesta. Hotel je standardne, „budget" kategorije sa skromnim sadržajima i nivoom usluge. Poseduje recepciju otvorenu do 22h, mali recepcioni lobi, WiFi konekciju, 28 smeštajnih jedinica (jednokrevetne sobe, dvokrevetne sobe sa razdvojenim ležajevima, dvokrevetne sobe sa jednim francuskim ležajem, trokrevetne sobe i četvorokrevetne sobe). Sve sobe su skromno opremljene i sadrže kupatilo sa tuš-WC i fenom za kosu, WiFi konekciju, TV, klima uređaj, centralni grejni sistem.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs ili na sledećem linku (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.
ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.
Organizator putovanja Fantast tourist
Cenovnik broj 1 od 07.10.2021.

 

Proverite raspoloživost za aranžman Slovenija 30.12 / 1 noć

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti