Trebinje 30.12 / 2 noći


5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA
30. DECEMBAR 2021. - 3. JANUAR 2022.

Hercegovina! Zemlja gorštaka i surovih planina. Zemlja sunca i vina. Zemlja starostavne istorije koja još uvek šapuće o Travuniji. Zemlja pesnika, Šantića i Dučića. U ovoj divnoj Hercegovini je najdivnije Trebinje podno Leotara. Grad kojim je vladala srpska kraljica Jelena Anžujska, ali i mnogi drugi. Ovo je Dučićev grad, i svakako u rano jutro kada na prozor svoj pogledate, prvo što će vam pasti na pamet su Dučićevi napisi iz „Jutra sa Leutara". Prošetati se ovim gradom znači uroniti u njegove mediteranske ulice, sići do Trebišnjice, poglede upreti ka divnim platanima... Ovde vreme kao da je stalo. A sunce, sunce Trebinjem uvek greje. Ima li lepšeg načina da dočekate novu godinu? A tu je i divni novogodišnji izlet iz Trebinja sa obilaskom Mostara i vrela reke Bune. Prvi januar a vi na starom mostu osluškujete odjeke kujundžijskih čekića i gledate u kaldrmu vekova. Poslednji dan boravka u Hercegovini posetićemo Popovo polje i rodno mesto Vasilija Ostroškog. Program osmišljen za uživanje.

Program putovanja:
1. dan
(četvrtak 30. decembar) Polazak oko 21h iz Novog Sada (Žel.stanica/lokomotiva), i oko 22.30h iz Beograda (Sava centar). Noćna vožnja linijom Čačak - Užice - Višegrad - Foča. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
2. dan (petak 31. decembar) TJENTIŠTE - TREBINJE - TVRDOŠ Dolazak u Nacionalni park „Sutjeska" u prepodnevnim satima. Obilazak lokaliteta TJENTIŠTE sa monumentom iz Drugog svetskog rata koji podseća na slavnu bitku na Sutjesci. Nastavak putovanja do TREBINJA. Po dolasku u grad sunca sledi obilazak grada uz razgledanje: Arslanagića most - priča kaže da je most kao zadužbinu za svog poginulog sina u borbi sa Mlečanima izgradio Mehmed-paša Sokolović 1574. godine, Muzej Hercegovine kao tačka od koje sve počinje i gde ćemo saznati dosta interesantnih stvari o istoriji Trebinja, Stara tvrđava sa uklesanom skulpturom Jelene Anžujske - Dučićev dar rodnom Trebinju, Park pesnika sa skulpturama lavova, Njegoša... Naravno, neizostavna je i Anđelkina kapija. Odmor svakako preporučujemo u bašti podno drevnih platana. Smeštamo se u hotel. Odmaramo i pripremamo za „najluđu noć". Opciono, odlazak u lokalni restoran na novogodišnju večeru uz zabavu do „sitnih sati". Noćenje.
3. dan (subota 1. januar) BLAGAJ - MOSTAR Kasniji doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili polazak na celodnevni fakultativni izlet (11h-20h). Putovanje kraj divnog Stolca ka BLAGAJU. Blagaj je drevni grad nad kojim stražare ostaci srednjovekovne tvrđave za koju se veruje da je bila prestonica čuvenog Stefana Vukčića Kosače. Nedaleko se smestila Derviška tekija, sva usnula u svojoj tišini koju remeti samo huk ledene reke Bune. Ova reka upravo izvire podno Tekije. Čitav krajolik je nestvaran. Odlazak u divni Šantićev MOSTAR. Šetnja starim gradom uz razgledanje Krive ćuprije za koju se veruje da je predstavljala model za izgradnju Starog mosta. Svakako, najveća atrakcija ovog grada je Stari most preko Neretve. Sagrađen je između 1557. i 1566. godine i predstavlja remek-delo turskog graditelja Hajrudina. Sa obe strane mosta su kule Mostara - čuvara mosta po kojima će grad i dobiti svoje ime. A kada se pređe most, stupa se u najstariji deo grada poznat kao Kujundžiluk. Prošetaćemo se do divne Koski-Mehmed pašine džamije. Slobodno vreme za ćevape, džigaricu, kolače... Povratak u Trebinje do 20h. Noćenje.
4. dan (nedelja 2. januar) TVRDOŠ - POPOVO POLJE Doručak. Odjava iz hotela do 10h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na fakultativni izlet. Prvo ćemo obići divnu Hercegovačku Gračanicu podignutu na jednom uzvišenju sa kojeg se pruža nestvaran pogled na grad. U ovom hramu večno spava veliki Jovan Dučić. Tu, na njegovom grobu govorićemo te daleke i nadahnute stihove... Odlazimo do divnog manastira TVRDOŠ, sedišta Zahumsko-hercegovačke i primorske eparhije. Izgrađen je na temeljima male crkve iz 4. Veka i nekoliko puta je rušen i paljen. U njemu se zamonašio i veliki Vasilije Ostroški o kojem upravo ovde i počinje naša priča... Odlazimo do POPOVOG POLJA i Mrkonjića, rodnog mesta Vasilija Ostroškog. Tu ćemo obići hram Sv. Vasilija Ostroškog. Naš boravak u divnoj Hercegovini ne bi bio potpun bez posete jednoj od vinarija te ćemo to svakako i uraditi baš u Popovom polju. „Naši koreni su ispod krševitih brda koji štite ovu plodnu zemlju umotanu kao u pamučnu vunu. Odatle smo gde se plodno tlo bori s kamenom i daruje nas grožđem vrhunskog i neponovljivog kvaliteta. Tamo, gde smo rođeni, gde istinski pripadamo." Nakon priče o vinu, i svakako degustacije, vraćamo se u Trebinje i nastavljamo naš put ka Beogradu i Novom Sadu. Noćna vožnja.
5. dan (ponedeljak 3.januar) Povratak u jutarnjim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI 119 €
SPECIJALNA CENA DO POPUNE AKCIJSKIH MESTA 99 €
CENA PAKETA IZLETA: umesto 80 samo 70 €

Navedena cena paketa izleta obuhvata sledeće:
• Svečanu novogodišnju večeru u restoranu u Trebinju
• Izlet Blagaj i Mostar prema programu
• Izlet Tvrdoš i Popovo polje prema programu

Cena aranžmana obuhvata:
• prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video)
• smeštaj u hotelu sa 3*** na bazi 2 noćenja sa doručkom (samoposluživanje/"buffet")
• smeštaj u 1/2 i 1/2+1 „standard/economy" sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ``queen size`` ležaja; 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ``queen size`` ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva - fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl., što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
• obilazak Trebinja prema programu putovanja
• usluge lokalnog vodiča u Trebinju
• usluge profesionalnog turističkog vodiča tokom trajanja putovanja
• organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:
• sve ostale nepomenute usluge
• ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
• doplatu za jednokrevetnu sobu - 45 €
• doplatu za dodatno sedište u autobusu - 50 €

Ukoliko niste unapred u agenciji uplatili ponuđeni paket izleta, cene za uplatu na licu mesta iznosi:
• Novogodišnja večera - 40 €
• Izlet Blagaj - Mostar - 15 €
• Izlet Tvrdoš - Popovo polje sa degustacijom vina - 25 €

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE
• Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
• Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima, obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.20212
• Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
• Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama - 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata, odnosno najkasnije do 20.05.2022.
• Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti" plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
• U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2022.
U sve cene je uračunat PDV od 20%

OPIS HOTELA:

HOTEL „IN" 3***, Trebinje ili sličan https://hotelintrebinje.com/
U skladu sa okruženjem postavljena je i poslovna koncepcija hotela IN - modernog objekta, čija su glavna obilježja udobnost, funkcionalnost i intimnost, koji uključuju sve neophodne sadržaje važne za vrhunski kvalitet i nivo usluge. Hotel se nalazi u Trebinju, u centra grada. Poseduje mali lobi, aperitiv bar, restoran za posluženje obroka, WiFi konekciju. Sobe su komforne i sve sadrže kupatilo sa tuš-wc, TV, klima uređaj, centralni grejni sistem.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs ili na sledećem linku (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.
ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.
Organizator putovanja Fantast tourist
Cenovnik broj 1 od 2210.2020.

 

Proverite raspoloživost za aranžman Trebinje 30.12 / 2 noći

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti