Slovenija 29.12 / 2 noći


5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA / HOTEL 4****
29. DECEMBAR 2021. - 2. JANUAR 2022.
LJUBLJANA - KRANJ - KOPAR - PIRAN - PORTOROŽ - BLED - BOHINJSKO JEZERO

„Povsod, kamor seže pogled, lepota zasanjana, kje najti še lepši je svet, kje lepše je kot doma? Slovenija - od kod lepote tvoje? Pozdravljamo te iz srca in srečni tu smo doma, Slovenija - naj tebi pesem poje, ne išči sreče drugod kot le doma."
Da, divni stihovi jedne zaista divne pesme koja peva o lepotama, male Slovenije. Mala, ali sve što bi čovek poželeo, ona ima... Gorostasne vrhove Alpa, nazubljenu obalu Jadrana, zatalasane brežuljke sa beskrajnim livadama, ravnice koje sežu do u beskraj, jezera, gradove, vina, gastronomske specijalitete... Mali, zeleni delić Evrope, kako je već godinama slogan slovenačke turističke organizacije. I zaista je tako! Ljubljana je ljubljena, ušuškana, raskošno gospodstvena... Nastala na temeljima antičke Emone, danas se smatra za jednu od najlepših i najuređenijih prestonica Evrope. Kranj, mali grad sa divnim istorijskim jezgrom i sjajnim kanjonom reke Kokre. Slovenačka obala je mala, ali na njoj su se pod uticajem Mletaka razvili brojni mali lučki gradovi. Mi ćemo posetiti luku Kopar, najpoznatije slovenačko letovalište Portorož i maleni Piran, gradić koji poseduje neodoljivi italijanski šarm. Potom, na kraju našeg putešestvija očekuju nas divna slovenačka jezera. Kristalno čisto Bohinjsko jezero sa spektakularnim alpskim ambijentom. Za sam kraj, ostavili smo najveću slovenačku poslasticu - neverovatni Bled, ili kako bi to gos`n Andrija rekao „Bledajo"... Zamak star preko milenijuma, nad kristalnim Bledskim jezerom, ostrvce u jezeru sa divnom crkvom, šetališta... Bled je zaista više nego lep! A doći na Bled i ne probati „Blejske kremne rezine", bio bi pravi greh! sLOVEnija Vas čeka! Živeli!


Program putovanja:
1. dan
(Sreda 29. decembar) Polazak iz Novog Sada oko 19.30h (Žel.stanica/lokomotiva) i iz Beograda oko 21h (Sava centar). Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Noćna vožnja sa usputnim kraćim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
2. dan (Četvrtak 30. decembar) LJUBLJANA - KRANJ Dolazak u LJUBLJANU u prepodnevnim satima. Obilazak slovenačke prestonice uz razgledanje najlepših delova istorijskog centra grada: Prešernov trg sa spomenikom čuvenom slovenačkom pesniku France Prešernu i Franjevačkom crkvom, Tromostovlje - remek-delo slovenačkog arhitekte Plečnika na reci Ljubljanici, katedrala Sv. Nikole, Rotovž - Gradska kuća sa malim zvonikom, Zmajski most - jedan od najvoljenijih simbola Ljubljane, panoramski osvrt na Ljubljanski grad - srednjovekovni zamak koji kruniše brdo koje se uzdiže iznad istorijskog centra grada... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak iz Ljubljane najkasnije u 14h. Odlazak do obližnjeg KRANJA. Smeštaj u hotel u centru grada. Odmor. U dogovoreno vreme sastanak sa vodičem na recepciji i polazak u šetnju starim gradom Kanja sve do vidikovca iznad kanjona reke Kokre. Slobodno vreme i individualni povratak u hotel. Opciona večera u hotelu. Noćenje.
3. dan (Petak 31. decembar) KOPAR - PORTOROŽ - PIRAN - LJUBLJANA Doručak. Polazak u 8h na celodnevni izlet. Dolazak u KOPAR oko 10.30h. Obilazak najveće slovenačke luke na Jadranu uz laganu šetnju do Titovog trga na kojem se nalazi velelepna Pretorijanska palata, najveća turistička atrakcija Kopra. Slobodno vreme. Odlazak u lepo slovenačko letovalište PORTOROŽ. Kraća „foto" pauza (30 minuta) na Promenadi kraj čuvenog hotela „Palace". Odlazak u obližnji PIRAN. Po dolasku sledi kraća šetnja do glavnog Tartinijevog trga na kojem se nalaze najlepše gradske palate (Venecijanska kuća...), spomenik kompozitoru Đuzepe Tartiniju i malena crkva Sv. Petra. Slobodno vreme za uživanje u sjajnom ambijentu grada i šetnju do crkve Sv. Đorđa i rta Madone (Punta). Polazak iz Pirana u 16h. Povratak u hotel oko 18h. Opciona večera u hotelu. U 21h fakultativni polazak u Ljubljanu na DOČEK NOVE GODINE na ulicama i trgovima slovenačke prestonice (svakako ako situacija to bude dozvoljavala, odnosno ako vlasti budu bilo šta organizovale). Povratak u hotel do 01h. Noćenje.
4. dan (Subota 1. januar) BOHINJSKO JEZERO - BLED Kasniji doručak. Odjava iz hotela i slobodno vreme ili polazak na fakulttaivni izlet. Odlazak do BOHINJSKOG JEZERA, tačnije do turističkog središta Ribčev Laz. Kraći obilazak i uživanje u panorami Julijskih Alpa... Kraće slobodno vreme. Odlazak do obližnjeg BLEDA. Po dolasku sledi šetnja do Bledskog jezera uz panoramski osvrt na Bledsko ostrvo i Bledski zamak. Slobodno vreme za uživanje u prelepom Bledu i za degustiranje čuvenih „kremnih rezina" (krempite). Polazak ka Srbiji u 18h. Putovanje preko Hrvatske. Noćna vožnja.
5. dan (nedelja 2. januar) Dolazak u Novi Sad i Beograd u jutarnjim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI 119 €
SPECIJALNA CENA ARANŽMANA DO POPUNE MESTA 109 €
+ PAKET IZLETA: umesto 70 € samo 60 €

Navedena cena paketa izleta obuhvata:
• Izlet Kopar - Portorož - Piran prema programu
• Izlet Bohinjsko i Bledsko jezero prema programu

Cena aranžmana obuhvata:
• prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video)
• smeštaj u hotelu „Creina" 4* u centru Kranja na bazi 2 noćenja sa doručkom (samoposluživanje/"buffet")
• smeštaj u 1/2 i 1/2+1 „standard/economy" sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ``queen size`` ležaja; 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ``queen size`` ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva - fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl., što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
• obilazak Ljubljane i Kranja prema programu putovanja
• usluge profesionalnog turističkog vodiča
• organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:
• sve ostale nepomenute usluge
• ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
• obavezno međunarodno zdravstveno, putno osiguranje na osiguranu sumu od 30.000 € (može se kupiti u agenciji po ceni od oko 4 € u dinarskoj protivvrednosti)
• doplatu za jednokrevetnu sobu - 50 €
• doplatu za dodatno sedište u autobusu - 90 €
• doplatu za turističku, boravišnu taksu koja iznosi 2 € po osobi i noćenju; dakle ukupno 4 € po osobi za oba noćenja - taksa se plaća na licu mesta, na recepciji hotela
• Doplata za dve večere u restoranu hotela - 30 € (prijava i plaćanje obavezni u agenciji)
• Transfer do Ljubljane za Doček nove godine - 10 € (plaćanje isključivo na licu mesta)
U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta su:
• Izlet Kopar - Portorož - Piran prema programu - 40 €
• Izlet Bohinjsko i Bledsko jezero prema programu - 30 €

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE
• Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
• Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima, obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2022
• Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
• Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama - 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata, odnosno najkasnije do 20.05.2022.
• Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti" plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
• U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2022.
U sve cene je uračunat PDV od 20%

OPIS HOTELA:
HOTEL „Creina" 4****, Kranj www.hotelcreina.si
Hotel se nalazi u strogom centru Kranja, na samo 50 m od ulaza u glavnu pešačku zonu grada. Nedaleko od hotela nalazi se zona sa kafeima, barovima, restoranima, mini marketi... Hotel poseduje lobi sa dnevnim boravkom, recepciju otvorenu 24 sata, WiFi zonu, restoran za posluženje obroka, aperitiv bar, info pult, sef na recepciji... Sobe su komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV Sat, centralno grejanje/klima, telefon...

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs ili na sledećem linku (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.
ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.
Organizator putovanja Fantast tourist
Cenovnik broj 1 od 07.10.2021.

 

Proverite raspoloživost za aranžman Slovenija 29.12 / 2 noći

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti