Toskana 29.12 / 3 noći


6 dana autobusom / 3 noćenja
29. DECEMBAR 2021. - 3. JANUAR 2022.
BOLONJA - FIRENCA - SAN ĐIMINJANO - SIJENA - PIZA - PRATO

Toskana već vekovima pobuđuje maštu umetnika koji su stvarali inspirisani njenim krajolicima i pod okriljem nekada najmoćnije vladarske porodice na svetu, porodice Mediči. Iz ove regije potekli su i svetu podarili neviđena dela, i Leonardo, i Mikelanđelo, i Đoto, i mnogi, mnogi drugi... Dante je do kraja svog života čeznuo za izgubljenim zavičajem, Petrarka je venuo za Toskanom, a Gete je Toskani posvetio svoje najlepše stranice putopisa po Italiji... Neverovatni krajolici oivičeni čempresima, čudesna vina, fantastična istorija i sjajni gradovi... To je Toskana! Posetite sa nama Toskanu u vreme Novogodišnjih praznika i doživite je na pravi način! Ekskurziraćemo do vinske regije Kjanti u kojoj ćemo posetiti prelepi srednjovekovni grad San Điminjano i divnu Sijenu. Potom ćemo obići Firencu, jedan od najlepših gradova na svetu. Na kraju posetićemo Pizu i divićemo se čudesnim arhitektonskim dostignućima Pizana na Polju čuda... Za Novogodišnju noć, grad Firenca uvek ima bogat program... Na nekoliko lokacija u gradu se održavaju koncerti (Gospel, pop, džez, klasika) u kojoj na hiljade ljudi uživa radujući se što će upravo novu godinu dočekati u nekada najbogatijem gradu sveta! Zašto ne bi ste i Vi!

Program putovanja:
1. DAN
(sreda 29. decembar) Polazak iz Novog Sada i iz Beograda u ranim popodnevnim satima (oko 16/17h). Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Noćna vožnja sa usputnim kraćim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
2. DAN (četvrtak 30. decembar) BOLONJA - MONTEKATINI TERME Dolazak u BOLONJU u prepodnevnim satima. Zadržavanje oko 3 sata u istorijskom centru grada. Kraće razgledanje uz šetnju: Tornjevi blizanci, Trg Mađore, Bazilika Sv. Petronija, palata kralja Enca, fontana Neptun. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja do pokrajine Toskana. Dolazak u MONTEKATINI TERME, najpoznatiji banjski centar u centralnoj Italiji. Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Odmor. U dogovoreno vreme orijentaciona šetnja sa vodičem (oko pola sata). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
3. DAN (petak 31. decembar) PIZA - PRATO - FIRENCA / DOČEK NOVE GODINE Doručak. Polazak u 9h na fakultativni izlet do PIZE. Po dolasku u Pizu sledi obilazak Polja čuda uz razgledanje: Krstionica Sv. Jovana, Katedrala Sv. Renijera, Krivi toranj, Kampo Santo. Slobodno vreme 2,5 sata. Odlazak do PRATA gde ćemo posetiti najveći šoping centar u Toskani „I Gigli". Slobodno vreme za šoping oko 3 sata. Povratak u Montekatini do 19h. U 21.30h fakultativni odlazak u FIRENCU na DOČEK NOVE GODINE. Tradicionalno, u gradu se organizuje nekoliko koncerata na trgovima i ulicama. Polazak iz Firence u 1h. Dolazak u hotel oko 2h. Noćenje.
4. DAN (subota 1. januar) SAN ĐIMINJANO - SIJENA Kasniji doručak. Slobodno vreme ili polazak na celodnevni fakultativni izlet (11.00h - 21.30h). Vožnja delom kroz živopisne predele oblasti Kjanti, svetski poznatoj po proizvodnji vrhunskih vina. Poseta malom, živopisnom srednjovekovnom gradiću SAN ĐIMINJANO koji je očuvao svoj istorijski centar kao i ambijent iz 13. i 14. veka. Grad je poznat po nadimku "Grad tornjeva". Boravak u gradu oko 2,5 sata. Nastavak puta do SIJENE. Šetnja gradom uz razgledanje (eksterijerno): Duomo - jedna od najlepših katedrala Italije; Znameniti trg „Il Campo" na kome se održava jedna od najživopisnijih gradskih fešti („Palio"), kontrade puža, pantere, akvile... Slobodno vreme. Polazak iz Sijene u 20h. Povratak u Montekatini oko 21.30h. Noćenje.
5. DAN (nedelja 2. Januar) FIRENCA Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Odlazak u FIRENCU. Po dolasku sledi organizovano razgledanje grada u trajanju od oko 2 sata: bazilika San Lorenco sa kapelama Medičijevih, Duomo, Đotov zvonik, katedrala Cvetne Bogorodice, Krstionica, Stari most (Ponte Vecchio), trg Sinjorija (svojevrsni muzej na otvorenom sa brojnim skulpturama, remek-delima renesanse: Čelinijev "Persej", Đanbolonjina "Otmica Sabinjanki", Amanatijev "Neptun"...), Stara palata - nekadašnje sedište moći Fiorentinske Republike, statua Mikelanđelovog Davida (kopija čuvenog „heroja renesanse"),... Slobodno vreme za individualne aktivnosti i posete muzejima i galerijama (Galerija Ufici - preporučujemo da pre putovanja izvršite rezervaciju i plaćanje ulaznice preko interneta; Galerija Palatina u palati Piti sa Boboli vrtovima, Galerija Akademija sa delima Mikelanđela...). Polazak iz Firence ka Srbiji u 21h. Noćna vožnja.
6. DAN (ponedeljak 3. Januar) Dolazak u Novi Sad/Beograd u podnevnim satima. Kraj putovanja.


CENA ARANŽMANA PO OSOBI
REDOVNA CENA 149 €
SPECIJALNA CENA VAŽI DO POPUNE MESTA 129 €
+ PAKET IZLETA za uplate: umesto 70 € samo 60 €

Ova cena uključuje i sve predviđene izlete:
• Obilazak Pize prema programu
• Posetu šoping centru „I Gigli"
• Transfer za doček Nove godine u Firenci
• Izlet za San Điminjano i Sijenu prema programu

Cena aranžmana obuhvata:
• prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
• 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak/ klasičan način usluživanja ) u hotelu sa 3*** u Montekatiniju
• smeštaj u 1/2 sobe sa kupatilom i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ``queen size`` ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ``queen size`` ležaja sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva - fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe
• obilazak Bolonje i Firence prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
• usluge lokalnog turističkog vodiča - pratioca u Firenci
• usluge vodiča tokom celog putovanja
• organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:
• Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
• Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € i Covid19 pokriće (oko 1000 dinara. Može se kupiti u agenciji)
• Gradsku taksu u Montekatiniju -oko 3€ - taksa se plaća na recepciji hotela prilikom preuzimanja ključeva
• Ostale nepomenute usluge
• Doplatu za jednokrevetnu sobu - 60€
• Doplatu za dodatno sedište u autobusu - 90€
U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene pojedinačnih izleta za uplatu na licu mesta su:
• Transfer za doček Nove godine u Firenci - 15 €
• San Điminjano i Sijena - 30 €
• Piza - Prato - 25 €

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE
• Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
• Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima, obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2022.
• Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
• Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama - 50% se plaća prilikom rezervacije + avio karta u celosti, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata, odnosno najkasnije do maja 2022.
• Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti" plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
• U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2022.

OPIS SMEŠTAJA:
Hotel „BRASILE" 3***, Montekatini Terme (http://www.hotelbrasile.net/hotel-brasile-eng.html) ili sličan
Hotel se nalazi u centralnoj zoni Montekatinja, oko 200 m udaljen od glavne trgovačke zone i oko 200 m udaljen od banjskog parka. Hotel je standardne kategorije i sadrži: recepciju otvorenu 24 sata, sef na recepciji (uz doplatu), WiFi u javnim prostorijama, lobi sa dnevnim boravkom, mali vrt, restoran za posluženje doručka, doručak je dosta skroman i jednoličan. Sve sobe poseduju kupatilo sa tuš-WC, umesto klasičnim frotirskih peškira u kupatilu su pamučni ubrusi, klima uređaj, centralno grejanje, TV lcd, WiFi.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.
ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.
Organizator putovanja Fantast tourist
Cenovnik broj 1 od 13.10.2021.

 

Proverite raspoloživost za aranžman Toskana 29.12 / 3 noći

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti