ZLATIBOR 11./12.decembar 2021.godina

Poleti - prodiši Blagotvorni klimatski faktori, prelepa priroda, brojne turističke atrakcije kao i nadaleko čuveni zlatiborski specijaliteti…


 

ZLATIBOR

Poleti - prodiši

Blagotvorni klimatski faktori, prelepa priroda, brojne turističke atrakcije kao i nadaleko čuveni zlatiborski specijaliteti...

11/12.decembar 2021.godina

 

GOLD GONDOLA - Svetski rekord u dužini trase pripada Gold gondoli Zlatibor
(9 km), a pre ove najduža svetska gondola bila je Tianmen Shan cable car gondola (7,4 km) koja se nalazi u sklopu nacionalnog parka Zhangjiasie u Kini, u okviru kojeg je snimljen kultni film Avatar, reditelja Džejmsa Kamerona, nagrađen Oskarom. Zlatiborska gondola - 531m visinske razlike, 36 konzolnih nosača, 1000 putnika po času.

Program putovanja:

I dan (11.12.2021.): Polazak iz Sombora-parking ispred Sokolskog doma u 05:30 sati. Vožnja preko Crvenke, Vrbasa, Novog Sada, do Zlatibora uz usputne pauze po potrebi grupe. Na 14 km od Zlatibora posećujemo tematski park „El Paso City" koji je dobio naziv po istoimenom gradu u SjedinjenimAmeričkim Državama. Reka koja protiče ovim kompleksom deli ga na dve celine, na američki i srpski deo, tako da ono istovremeno predstavlja mesto susreta dve kulture. Slobodno vreme. Nastavak puta do  naselja Zlatibor gde je predviđena šetnja sa vodičem kao i slobodno vreme za individualne aktivnosti, šetnja - Kraljeve vode, centar Zlatibora... Smeštaj u konačište „Sunce". Noćenje.

II dan (12.12.2021.): Doručak. Moguća vožnja Gold gondolom  ili slobodno vreme za individualni program- preporuka da posetite čuvenu pijacu sa bogatom ponudom lokalnih proizvoda ... Polazak oko 11,00 sati I poseta Drvengradu - šetnja ulicama slavnih ličnosti Brus Lija, Federika Felinija, Nikole Tesle, Novaka Đokovića, trgom Dijega Maradone, sokačetom M. P. Čkalje... Popijte kafu u "Prokletoj avliji" ili poslastičarnici "Ćorkan", posetite galeriju "Kapor", gradski zatvor "Humanizam i renesansa", frizeraj "Anđela", crkvicu - brvnaru...Nakon toga nastavljamo dalje u pohode manastira Rača, u podnožju Tare, u kom je za vreme rata čuvano Miroslavljevo jevanđelje. Dolazak u Sombor u kasnijim večernjim satima.

CENA : 6.450,00 dinara

ARANŽMAN OBUHVATA:

- prevoz autobusom turističke klase na datoj relaciji

- smeštaj na bazi noćenja sa doručkom (samoposluživanje) u konačištu"Sunce" (1/2, 1/3 - krevetne sobe, apartmani 1/4 sa TWC,TV i Wi-Fi) ,

- ulaznica za Drvengrad, „El Paso City" ,usluge licenciranog vodiča/pratioca, boravišna taksa, troškovi organizacije

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

- individualne troškove putnika,
- vožnja Gold gondolom-cena karte za odrasle iznosi 1.000,00 dinara, za decu od 6-12godina 550,00dinara.Deca do 6 godina ne plaćaju (obavezna prijava prilikom rezervacije).

Doplata za večeru -600,00 dinara - obavezna prijava pre polaska, doplata za 1/1 sobu- 1500,00 dinara- radi se na upit.

PLAĆANJE: prilikom rezervacije 2.000,00 dinara, ostatak  najkasnije 10 dana pre polaska, ili čekovima građana- bez uvećanja ili putem administrativne zabrane - poslednja rata 20.02.2022.
Napomene: Obaveza je putnika da poseduju u toku putovanja masku. Aranžman je rađen na bazi minimum 45 plativih  putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo promene redosleda izvođenja programa. Kontakt za reklamacije 069/1053010. Cenovnik broj 1 od 14.10.2021. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije "Euro-line Pekez"doo usaglašeni sa standardima YUTA.

 

 

 

 

Konačište Sunce, Zlatiborwww.hotel-zlatibor.rs-  nalazi se na idealnoj lokaciji na Zlatiboru, u blizini Titove Vile, na samo 700 metara udaljenosti od crkve, jezera i centra. Konačište je deo mirnog naselja Sloboda okruženog borovom šumom. U konačištu Sunce gosti mogu uživati u specijalitetima zlatiborskog kraja koji se služe u restoranu domaće kuhinje. Restoran se nalazi na trećem spratu i pruža nezaboravan pogled na zlatiborske vrhove.  U sklopu restorana nalazi se i aperitiv bar sa pogledom na Tornik, gde u prijatnom i toplom planinskom ambijentu, gosti mogu uživati u vinima, koktelima kao domaćim alkoholnim i bezalkoholnim pićima.

Zlatiborska Gold gondola, zvanično je puštena u rad 11. januara 2021. godine. Sa svojih impresivnih devet kilometara trase, preuzela je titulu najduže panoramske gondole na svetu. Zlatiborska „zlatna" gondola povezuje centar Zlatibora sa skijalištem Tornik, što je ujedno i najviši vrh planine. Sa trenutnim kapacitetom od 600 putnika po satu u 55 zasebnih kabina sa po 10 mesta, gondola pruža mnogobrojnim turistima nezaboravan doživljaj i 25 minuta uživanja u živopisnim pejzažima Zlatibora, koliko traje vožnja u jednom pravcu. Gondola ima jednu međustanicu na Ribničkom jezeru, gde je planiran razvoj projekta Novi Zlatibor (turizam visoke kategorije, na preko 200 ha zemljišta).

Tematski park "El Paso City" smešten je u prelepoj prirodi u kojoj se smenjuju pašnjaci i borova šuma, na samo 14 kilometara od centra Zlatibora. Dobio je naziv po istoimenom gradu u Sjedinjenim Američkim Državama.Reka koja protiče ovim kompleksom deli ga na dve celine, na američki i srpski deo, tako da "El Paso City" predstavlja i mesto susreta dve kulture. S jedne strane reke nalazi se kaubojski grad i indijansko selo, dok je na drugoj obali smešten srpski deo sa crkvom i simpatičnim zlatiborskim zaseokom."El Paso City" ima šatore, karavane, hotel i brvnare. Od dodatnih sadržaja grad ima restoran, kafe poslastičarnicu, muzej starih predmeta, teretanu...

Smešteno na razmeđi dve prelepe srpske planineZlatibora i Tare, na brdu Mećavniketno selo Drvengrad izgrađeno je po zamisli filmskog režisera Emira Kusturice za potrebe snimanja njegovog filma "Život je čudo". U svetu je poznato i kao "Kustendorf".Drvengrad je etno selo u obliku pravougaonika, čija duža osa na jednom kraju ima ulaznu kapiju, odakle polazi glavna ulica i prostire se do drugog kraja, gde se nalazi mala drvena pravoslavna crkva sa drvenim zvonikom.

Crkva je građena po ugledu na ruske crkve brvnare i posvećena je osnivačku srpske autokefalne crkve, Svetom Savi. U centru sela je trg popločan drvenom kockom i sečenim drvenim pragovima i okružen autentičnim brvnarama koje su prenete iz okolnih krajeva Srbije i Republike Srpske, u vidu skeleta i postavljene na kamene temelje.

Manastir Rača - smatra se da je zadužbina Kralja Dragutina Nemanjića iz 13. veka. Od njegove carske lavre ostali su samo temelji nakon turskih osvajanja iz 15.veka. Jedno je od najznačajnih mesta srpske prošlosti. Od posebnog je značaja bila Račanska prepisivačka škola, a nakon stradanja manastira i velike seobe Srba 1690.godine, Račani su u Sent Andreji stvorili osnovu srpske azbuke i književnosti u novom veku. Stotinak godina kasnije bratstvo Tronoša podiže manastir iz ruševina da bi krajem prvog srskog ustanka bio ponovo zapaljen. Današnji izgled crkve potiče iz 1836.godine. Za vreme drugog svetskog rata ovde je od Nemaca sklonjeno Miroslavljevo Jevanđelje, najstarija srpska knjiga napisana u 12. veku. Deo svetih mošti Kralja Dragutina  se nalaze u ovom hramu

 

 

Proverite raspoloživost za aranžman ZLATIBOR 11./12.decembar 2021.godina

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti