Istanbul 30.12 - 4 noći AVIO


Istanbul

FANTAST COVID-19 GARANCIJA - 100% POVRAĆAJ UPLAĆENIH SREDSTAVA*
5 DANA AVIONOM / 4 NOĆENJA / 30. DECEMBAR 2020. - 3. JANUAR 2021.

Sedim i slušam kako prolaze godine i vekovi kraj mene... Okrenem se, i sve je u trenu nastalo, i u isto vreme nestalo... Snovi, nadanja... Mesec je na nebu, presijava se u moru oko mene... Gde sam to ja? Sanjam li? Vidim u daljini zlatne kočije u koje je upregnuto 4 crna konja. Na njima jedan čovek sa krunom od bisera i dragog kamenja. Ko je on? Vizantijski car Justinijan! Ponosan, moćan, svetlošću obasjan. Zagledao se u kupole. Velike, divne, do sada neviđene. Želi da njima obnovi slavu moćnog Rimskog carstva. Gradi svoju mudrost, Aja Sofiju. Ponovo se okrenem, prođoše vekovi kao tren, i odjednom ispred mene jedan drugi čovek. Plamen iza njega, to gori moćni Carigrad, žene povijene u crno, i suze, suze, suze... Tuga... Ko je On? To je moćni turski sultan Mehmed II Fatih; Osvajač, jer konačno osvoji najmoćniji i najlepši grad na svetu... Justinijanova mudrost dobi minarete, grade se raskošne, neviđene palate, opet prolaze vekovi... Bosforom sada plove neki drugi brodovi... Na sve strane minareti, čajdžinice, kaldrma koja u sebi krije vekovna sećanja. Čuju se kujundžije, vika trgovaca, prolaze janičari... Haremi, zurle, zlato, svila i kadifa... Bogatstvo kakvo svet video nije! I to prođe, dođoše opet ratovi, nesreća i jad... I opet jedan čovek. Stoji stameno na svom brodu kraj Ortokaja. Ko je On? To je Mustafa Kemal Ataturk. Novi čovek za novo vreme grada i cele zemlje. I evo ga taj neverovatni Vizantion, Konstantinopolj, Carigrad, Istanbul. Grad na dva kontinenta sa neznano koliko miliona stanovnika, i neznano koliko hiljada spomenika... I svaki od njih svojem vremenu pripada... Sasvim, sasvim neverovatan grad! Dobrodošli u Istanbul! Istanbul`a Hoşgeldiniz!

Program putovanja:
1. dan
(Sreda 30. decembar) BEOGRAD - ISTANBUL Dolazak na aerodrom „Nikola Tesla" u 10.15h. Nakon preuzimanja neophodne putne dokumentacije, odlazak na prijavu za let JU802 avio-kompanije „AirSerbia". Po obavljanju prijave za let i pasoške kontrole, ukrcavanje u avion i poletanje u 12.20h. Po dolasku u ISTANBUL u 16.00h po lokalnom vremenu, sledi ugovoreni transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.
2. dan (Četvrtak 31. decembar) ISTANBUL - VELIKA TURA Doručak. Fakultativni obilazak „od prestonice Novog Rima do stvaranja Otomanske imperije": Čemberlitaš - stub sa obručima iz vizantijskog perioda, Hipodrom - nekadašnje središte grada, Teodosijev obelisk, Egipatski obelisk, Stub Troglave zmije, Plava džamija - jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, Aja Sofija - nekadašnja najveća crkva sveta. Topkapi palata, sedište osmanske imperije - dolazak u prvo dvorište. Individualno, šetnja kompleksom uz razgledanje relikvija, Bagdadskog paviljona, izložbe oružja... Slobodno vreme. Noćenje.

Fakultativni DOČEK NOVE 2021. GODINE. Evo i predloga:
1.Krstarenje Bosforom sa bogatom večerom i programom. Zabava... U ponoć će se brod zaustaviti ispod Fatihovog mosta na granici Evrope i Azije i putnici će imati prilike da uživaju u spektakulanom vatrometu sa evropske i azijske strane grada. PRIJAVA OVOG PROGRAMA JE OBAVEZNO U AGENCIJI I TO ZAKLJUČNO SA 10 DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE!
2.Nacionalni turski restoran sa večerom i zabavnim programom.. . Program se sastoji od nekoliko umetničkih tačaka. Trbušni ples će svakoga ostaviti bez daha, a tradicionalne turske igre će predstaviti bogatstvo folklora turske nacije... U individualnoj režiji!
3. Taksim - najpoznatiji trg „savremenog" evropskog dela Istanbula... sa najvećim šetalištem kojim dnevno prođe oko 2.000.000 ljudi... Ova ulica i trg prepuni su kafića, restorana, diskoteka i klubova gde možete potražiti zabavu za doček Nove godine... U individualnoj režiji!

3. dan (Petak 1. januar) ISTANBUL - BOSFOR I VASELJENA Kasniji doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili oko 11h organizovanje fakultativnih aktivnosti: odlazak u kvart Fener i poseta Vaseljeskoj patrijaršiji. Dnevno krstarenje Bosforom uz razgledanje grada: Zlatni Rog - najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata - poslednje sedište sultana, Bešiktaš - kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortokoj kvart, Rumenli hisar - čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata,... Slobodno vreme uz preporuku da se prošetate divnom Ištiklal ulicom i Taksimom. Individualni povratak u hotel. Uveče, fakultativni odlazak na večeru u orijentalni restoran sa programom (trbušni ples). Noćenje.
4. dan (Subota 2. januar) ISTANBUL - DOLMABAHČE Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili fakultativna poseta palati Dolmabahče, poslednjem sedištu sultana. Obilazak palate koja je izgrađena po ugledu na raskošne evropske dvorove, a opet sa originalnim konceptom i sadržajima koji su bili preko potrebni za život jednog sultana. Podeljena je na dva dela, haremluk (ženski) i Salemluk (muški). Nakon obilaska raskošne palate, sledi slobodno vreme za individualne aktivnosti.
5. dan (Nedelja 3. januar) ISTANBUL - BEOGRAD Doručak. Odjava iz hotela do 10h. Slobodno vreme, ili polazak na fakultativni izlet do Prinčevskih ostrva. Posetićemo najveće ostrvo „Buyuk Ada" koje predstavlja pravo mesto za odmor duše, prepuno zelenila i rekreacionih zona. Čućete i neverovatnu priču o prinčevima koji su sklanjani na ova ostrva. Slobodno vreme. Oko 13h ugovoreni transfer do međunarodnog aerodroma. Prijava za let JU803, pasoška kontrola, i u 16.35h let za Beograd. Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla" u 16.15h po našem vremenu. Kraj putovanja.

Cena aranžmana po osobi:
HOTEL 3*** Redovna cena 329 € Specijalna cena 299 €
HOTEL 4**** Redovna cena 359 € Specijalna cena 329 €

Cena aranžmana obuhvata:
• Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd - Istanbul - Beograd (uključene aerodromske takse, ručni prtljag težine do 8kg i redovan prtljag težine do 23kg)
• 4 noćenja sa doručkom („buffet" / samoposluživanje / "švedski sto") u izabranoj kategoriji hotela u Istanbulu (centar grada, Evropski deo Istanbula, pešačka udaljenost od Zlatnog Roga)
• Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ``queen size`` ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ``queen size`` ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva - fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta, krevet na sprat ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
• Usluge vodiča - pratioca grupe
• Transfer u Istanbulu na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom
• Organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:
 Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte nepomenute u programu
 Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 1000 dinara)
 Ostale nepomenute usluge
 Doplatu za jednokrevetnu sobu - Hotel 3* 70 € / Hotel 4* 90 €
 Fakultativne aktivnosti navedene u programu putovanja (prijava i plaćanje na licu mesta; minimalni broj potreban za realizaciju svakog programa iznosi 25 prijavljenih putnika):
- Carigrad - Od prestonice Novog Rima do stvaranja centra Otomanske imperije (3 sata) - 30 € sa uključenim navedenim obilascima, uslugama lokalnog vodiča i ulaznicom za Aja Sofiju
- Poseta i obilazak Topkapi palate - 20 € sa uključenom ulaznicom
- Krstarenje Bosforom i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji - 20 €
- Večera u prijentalnom restoranu sa trbušnim plesom - 30 €
- Dolmabahče palata - 25 € sa uključenom ulaznicom i uslugama vodiča
- Doček nove godine - Krstarenje Bosforom sa večerom i folklornim programom - 90 € (obavezna prijava u agenciji)
- Prinčevska ostrva - tročasovni program sa uključenim uslugama vodiča i kartama za feribot i gradski prevoz od centra Istanbula do luke - 25 €

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE
• Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
• Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima, obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2021.
• Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
• Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama - 50% se plaća prilikom rezervacije + avio karta u celosti, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata, odnosno najkasnije do maja 2021.
• Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti" plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
• U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2021.
U sve cene je uračunat PDV od 20%

OPIS HOTELA:
HOTEL KAYA 3***standard, http://www.kayaoteli.com.tr/ ILI SLIČAN
Hotel se nalazi u starom delu grada Fındıkzade, na pešačkoj udaljenosti od znamenitosti grada, u neposrednoj blizini stanice gradskog prevoza (tramvaj) putem kojeg se veoma lako i brzo stiže do istorijskog dela grada (5 min vožnje do Sultanahemta). Prekoputa hotela se nalazi čuvena poslastičarnica „Mado", kao i nekoliko poznatih restorana i nekoliko supermarketa. Hotel poseduje lobi sa dnevnim boravkom, WiFi, recepciju otvorenu 24 sata, sef na recepciji (uz doplatu), restoran za posluženje doručka („švedski sto"), aperitiv bar, konferencijske sale... Sobe su komforne, lepo uređene i sve poseduju kupatilo sa kadom, TV, grejanje...
HOTEL BUDO 3*** superior http://www.budohotel.com/index.html ILI SLIČAN
Hotel se nalazi u starom delu grada Fındıkzade, na pešačkoj udaljenosti od znamenitosti grada, u neposrednoj blizini stanice gradskog prevoza (tramvaj) putem kojeg se veoma lako i brzo stiže do istorijskog dela grada (5 min vožnje do Sultanahemta). Hotel je veoma prijatan i poseduje recepciju otvorenu 24 sata, lobi sa dnevnim boravkom, aperitiv bar, restoran, WiFi konekciju, menjačnicu... Sobe su komforne, sve sa kupatilom sa tuš-wc i fenom za kosu, klima uređajem, mini-barom, TV.
HOTEL BEKDAS DE LUXE 4****, http://www.bekdashoteldeluxe.com/
Hotel se nalazi u centru grada - Fatih, u neposrednoj blizini Bajazitovog univerziteta i čuvene Kapali čaršije, i nedaleko od glavnih trgovačkih zona grada, stanice gradskog prevoza i turističkih znamenja. Hotel poseduje lobi sa dnevnim boravkom, aperitiv bar, restoran za posluženje obroka, WiFi konekciju, recepciju otvorenu 24 sata, info pult, fitnes centar, Spa centar sa turskim kupatilom, saunom, masažom, đakuzijem... Sobe su komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-Wc i fenom za kosu, TV Cab., klima uređaj, mini-bar, telefon. Smeštaj je u standardne sobe!
HOTEL SORRISO 4****, https://www.sorrisohotel.com/ ILI SLIČAN
Hotel se nalazi u centru grada u distriktu Laleli, nedaleko od glavne trgovačke zone grada, stanice gradskog prevoza (trmvaj) i turističkih znamenja. Odličan hotel sa dobrim sadržajima i uslugom. Poseduje lobi sa dnevnim boravkom, aperitiv bar, salon za posluženje doručka („švedski sto"), WiFi konekciju... Takođe, hotel raspolaže i sa malim „Spa" centrom (hidromasažna kada, tursko kupatilo, parno kupatilo i sauna). Sobe su komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC i fenom za kosu, TV Cab., sef, klima uređaj.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.
ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).
Aranžman je rađen na bazi minimum 20 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.
Cenovnik broj 1 od 23.10.2020.
Organizator putovanja Fantast

 

 

Proverite raspoloživost za aranžman Istanbul 30.12 - 4 noći AVIO

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti