Sarajevo 30.12 - 2 noći


Sarajevo

5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA
30. DECEMBAR 2020. - 3. JANUAR 2021.
SARAJEVO - JAHORINA - KONJIC - VRELO BOSNE

Pre više od 500 godina na obali jedne plahovite reke Isa beg odluči da podigne svoju zaviju - zadužbinu. Tako kraj karavan saraja nastade varoš prepuna đul bašči, kamenitih sokaka, ćuprija i čudesnih divana... U srcu saraja nastade čaršija kao iz bajke... Mali dućani, sebilji, zanatlije... Ispred dućana na ćepencima dućandžije dnevne teferike vode uz kahvu i rahatluk. Čibuče i udišu mirise lipa koji prosto mame prolaznike da zastanu, oslušnu kucanje kujundžija i zveketanje zvekira... Pređašnji neki snovi i danas ovuda krstare... Donose neizbrisiva sećanja i vraćaju svakoga u neka davna, prošla vremena... Dok budni sanjamo na Baščaršiji sećanja kaldrme stare dopiru do nas... Baš ta sećanja odvode nas, zapliću nam poglede koji odabiraju ponešto što će da ponesu sa stare čaršije nešto za čitav život...Vodimo Vas putevima sećanja i uspomena... Srećna Vam bila nova 2021. godina!

Program putovanja:
1. dan
(Sreda 30. decembar) Polazak oko 22h iz Novog Sada (Žel.stanica/lokomotiva), i oko 23.30h iz Beograda (BAS - Autobuska stanica). Noćna vožnja linijom Obrenovac - Šabac - Loznica - Zvornik - Romanija. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
2. dan (Četvrtak 31. decembar) SARAJEVO Dolazak u SARAJEVO u jutarnjim satima. Po dolasku, sledi panoramski obilazak grada iz autobusa: Kozja ćuprija na Miljacki - divni mali kameni most iz otomanskog perioda, Bentbaša - čuveni lokalitet na samom ulasku u grad, u pesmi opevan, na koji su odlazile pralje, potom sledi veličanstvena Gradska kuća u pseudo-mavarskom stilu, Sebilj - stara česma na baščaršiji, Stara pravoslavna crkva Svetih Arhanđela Mihajla i Gavrila, pijaca Markale, rimokatolička katedrala Isusovo Srce, Večna vatra, Ali-pašina džamija, Zemaljski muzej, Skenderija, Akademija likovnih umetnosti - nekadašnja evangelistička crkva, Latinska ćuprija - mesto Sarajevskog atentata, Careva džamija - zadužbina Sulejmana Veličanstvenog, Inat kuća,... Sledi pešački obilazak starog grada, odnosno čuvene Baščaršije, jedinstvene orijentalne ambijentalne celine. Sebilj - čuvena česma, Kujundžiluk - zanatski deo u kojem se još uvek čuju i vide kujundžije sa njihovim malim čekićima, Morića Han - najpoznatiji gradski saraj u kojem se danas nalazi jedan divni bazar i kafe-restoran sa čuvenim tufahijama, Gazi Husrev-begova džamija - remek-delo islamske arhitekture, Sahat kula, Medresa, Brusa Bezistan (bazar)... Potom sledi kraća šetnja glavnom pešačkom zonom Sarajeva, Ferhadijom do srpske pravoslavne Saborne crkve. Slobodno vreme za uživanje u fantastičnoj atmosferi grada, uz naravno probanje čuvenih sirnica, bureka, i svakako ćevapa. Smeštaj u hotel oko 17h. Odmor. Priprema za „najluđu noć". Individualni odlazak na DOČEK NOVE GODINE u neki od sjajnih sarajskih restorana, ili na trgu kod narodnog pozorišta na kojem se tradicionalno priređuje bogat muzički program uz vatromet u ponoć. Noćenje.
3. dan (Petak 1. januar) JAHORINA Kasniji doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak u 11h na fakultativni izlet do divne JAHORINE planine. Bosanska lepotica na kojoj su održane Zimske Olimpijske igre daleke 1984. godine. Turistički centar koji se iz godine u godinu menja i obogaćuje novi sadržajima. Slobodno vreme za uživanje na snegu i sjajnim ski-stazama, vožnja žičarom, uživanje u bajkovitoj atmosferi. Povratak u Sarajevo. Slobodno vreme. Noćenje.
4. dan (Subota 2. januar) VRELO BOSNE - KONJIC Doručak. Napuštanje hotela do 9h. Slobodno vreme, ili polazak u 9h na fakultativni izlet. Poseta specijalnom parku prirode VRELO BOSNE koje predstavlja sjajnu prirodnu celinu izvorišta reke Bosne. Voda na sve strane žubori, a bogat turistički sadržaj pruža priliku da zaista uživate u lokalitetu. Nastavak putovanja do divnog grada KONJICA. Grad se smestio u dolini reke Neretve i podno planine Prenj. Jedna od znamenitosti Konjica je Stari most, izgrađen 1682. godine, u vreme sultana Mehmeda IV. Stara čaršija je prepuna neke sete i predstavlja jednu divnu turističku zonu. U Konjicu ćemo posetiti možda i najveću atrakciju ovog grada, Titov bunker. Duboko u utrobi planine Prenj, zauzimajući površinu veću od 3.000 metara kvadratnih, nalazi se savremeni bunker, koji predstavlja tajni podzemni vojni objekat, izdublejn u periodu od 1953. do 1979. godine. Bunker „ARK" je bio izgrađen kako bi služio kao sigurno utočište maršalu i njegovoj sviti u slučaju izbijanja Trećeg svetskog rata. Povratak u Sarajevo. Slobodno vreme za šoping i polazak ka Srbiji u 20h. Noćna vožnja.
5. dan (Nedelja 3. januar) Dolazak u Beograd i Novi Sad u ranim jutarnjim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI
89 € SPECIJALNA CENA VAŽI ZA PRIJAVE DO 15.10.2020. 75 €

PAKET IZLETA ZA UPLATE U AGENCIJI
umesto 45 € samo 35 €

Navedena cena paketa izleta obuhvata:
• Izlet do Jahorine
• Izlet do Konjica sa uključenom posetom Titovom bunkeru, i obilazak lokaliteta Vrelo Bosne sa uključenom taksom

Cena aranžmana obuhvata:
• prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video)
• smeštaj u hotelu sa 3*** u široj zoni centra Sarajeva na bazi 2 noćenja sa doručkom (samoposluživanje/"buffet")
• smeštaj u 1/2 i 1/2+1 „standard/economy" sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ``queen size`` ležaja; 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ``queen size`` ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva - fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl., što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
• obilazak Sarajeva prema programu putovanja
• usluge lokalnog vodiča u Sarajevu
• usluge profesionalnog turističkog vodiča
• organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:
• sve ostale nepomenute usluge
• ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
• doplatu za jednokrevetnu sobu - 40 €
• doplatu za dodatno sedište u autobusu - 60 €

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta su:
• Izlet do Jahorine - 20 €
• Izlet do Konjica sa ulaznicom za Titov bunker i poseta Vrelu Bosne sa uključenom taksom - 25 €

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE
• Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
• Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima, obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2021.
• Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
• Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama - 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata, odnosno najkasnije do maja 2021.
• Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti" plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
• U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2021.
U sve cene je uračunat PDV od 20%
Napomena : Putnici koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

OPIS HOTELA:
HOTEL „Italia" 3***, Sarajevo https://www.hotelitalia.ba/ ili sličan
Hotel se nalazi u sarajevskom naselju Pofalići, oko 3 km od strogog centra Sarajeva. U neposrednoj blizini hotela nalazi se stanica tramvaja (direkta veza sa Baščaršijom), nekoliko marketa, restorana, barova... Skroman „budžet"hotel sa malim recepcionim delom i salonom za doručak. Sobe su skromne, sasvim pristojne, sve sa kupatilom (tuš-WC), centralni grejni sistem, TV.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs ili na sledećem linku (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.
ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 75 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.
Organizator putovanja Fantast tourist. Cenovnik broj 1 od 04.04.2020.

 

Proverite raspoloživost za aranžman Sarajevo 30.12 - 2 noći

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti