Istanbul (dec)- 4 noći / avio


Istanbul

5 DANA AVIONOM / 4 NOĆENJA / HOTELI U CENTRU 3*** & 4****
PUTOVANJE BEZ USLOVA ZA DRŽAVLJANE SRBIJE - NEMA TESTOVA, NEMA IZOLACIJE!!!

Sedim i slušam kako prolaze godine i vekovi kraj mene... Okrenem se, i sve je u trenu nastalo, i u isto vreme nestalo... Snovi, nadanja... Mesec je na nebu, presijava se u moru oko mene... Gde sam to ja? Sanjam li? Vidim u daljini zlatne kočije u koje je upregnuto 4 crna konja. Na njima jedan čovek sa krunom od bisera i dragog kamenja. Ko je on? Vizantijski car Justinijan! Ponosan, moćan, svetlošću obasjan. Zagledao se u kupole. Velike, divne, do sada neviđene. Želi da njima obnovi slavu moćnog Rimskog carstva. Gradi svoju mudrost, Aja Sofiju. Ponovo se okrenem, prođoše vekovi kao tren, i odjednom ispred mene jedan drugi čovek. Plamen iza njega, to gori moćni Carigrad, žene povijene u crno, i suze,... Tuga... Ko je On? To je moćni turski sultan Mehmed II Fatih; Osvajač, jer konačno osvoji najmoćniji i najlepši grad na svetu... Justinijanova mudrost dobi minarete, grade se raskošne, neviđene palate, opet prolaze vekovi... Bosforom sada plove neki drugi brodovi... Na sve strane minareti, čajdžinice, kaldrma koja u sebi krije vekovna sećanja. Čuju se kujundžije, vika trgovaca, prolaze janičari... Haremi, zurle, zlato, svila i kadifa... Bogatstvo kakvo svet video nije! I to prođe, dođoše opet ratovi, nesreća i jad... I opet jedan čovek. Stoji stameno na svom brodu kraj Ortokaja. Ko je On? To je Mustafa Kemal Ataturk. Novi čovek za novo vreme grada i cele zemlje. I evo ga taj neverovatni Vizantion, Konstantinopolj, Carigrad, Istanbul. Grad na dva kontinenta sa neznano koliko miliona stanovnika, i neznano koliko hiljada spomenika... I svaki od njih nekom svom vremenu pripada... Sasvim, sasvim neverovatan grad! Dobrodošli u Istanbul! Istanbul`a Hoşgeldiniz!


Program putovanja:
1. dan
(SREDA 14. oktobar / 11. novembar / 9. decembar) BEOGRAD - ISTANBUL Dolazak na aerodrom „Nikola Tesla" dva sata ranije pre planiranog poletanja aviona za Istanbul (oko 11h). Prijava na let JU802 kompanije „AirSerbia". Po obavljanju prijave za let i pasoške kontrole, ukrcavanje u avion i poletanje u 13.05h. Po dolasku u ISTANBUL, 15.45h po lokalnom vremenu, sledi ugovoreni transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

2. dan (ČETVRTAK 15. oktobar / 12. novembar / 10. decembar) ISTANBUL Doručak. Fakultativni obilazak „od prestonice Novog Rima do stvaranja Otomanske imperije": Čemberlitaš - stub sa obručima iz vizantijskog perioda, Hipodrom - nekadašnje središte grada, Teodosijev obelisk, Egipatski obelisk, Stub Troglave zmije, Plava džamija - jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, Aja Sofija - nekadašnja najveća crkva sveta. Topkapi palata, sedište osmanske imperije - dolazak u prvo dvorište. Individualno, šetnja kompleksom uz razgledanje relikvija, Bagdadskog paviljona, izložbe oružja... Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan (PETAK 16. oktobar / 13. novembar / 11. decembar) ISTANBUL Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na poludnevni fakultativni program „Bosforski snovi i Vaseljena", odnosno krstarenje Bosforom i posetu Vaseljenskoj patrijaršiji. Patrijaršija se nalazi u kvartu Fener. Poseta crkvi Sv. Georgija iz 19. veka uz upoznavanje sa značajem Carigradske Patrijaršije osnovane još u 4. veku. Potom se odlazi do luke koja se nalazi u kvartu grada Sirkeči, nedaleko od istoimene Železničke stanice. Sledi krstarenje Bosforom u trajanju od oko 2 sata tokom kojih se razgledaju istorijski objekti sa evropske i azijske strane grada: Zlatni Rog - najlepši deo Istanbula - istorijsko srce grada, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata - poslednje sedište sultana, Bešiktaš - kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortokoj kvart, Rumenli hisar - čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata,... Posle krstarenja, fakultativni obilazak Dolmabahče palate, poslednjeg sedišta sultana. Rezidencija sultana je sagrađena po planovima arhitekte Bajlana i sadrži 334 sobe, 25 salona, 6 kupatila i 6 terasa. Enterijer i nameštaj palate je izveo Sesan, dekorater Pariske opere. U palati se obilazi Selamluk (deo rezervisan za muškarce) i Haremluk (deo za žene). U muškom delu palate videćete državničke sobe, crvenu sobu gde su primani ambasadori, ogromnu ceremonijalnu salu za 2.500 ljudi sa najtežim lusterom na svetu (poklon kraljice Viktorije) i stepenice od kristala i mahagonija. U dvorcu se nalazi sve što je u tom periodu bilo najskuplje: venecijansko staklo, kristal, češki porcelan, belgijski tepisi... Jedna od prostorija je i spavaća soba sultana Abdul Aziza sa izloženim krevetom koji je specijano dizajniran za čoveka od 150 kilograma. U palati se nalazi i soba u kojoj je preminuo Mustafa Kemal Ataturk. U večernjim satima fakultativni izlazak u orijentalni restoran na večeru sa programom (trbušni ples). Noćenje.

4. dan (SUBOTA 17. oktobar / 14. novembar / 12. decembar) ISTANBUL Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost organizacije poludnevnog fakultativnog izleta do Prinčevskih ostrva. Ostrva se nalaze na severoistoku Mramornog mora, 20-ak kilometara od Istanbula. Ostrva su dobila ime „Prinčevska" jer su još vizantijski carevi na njih slali u egzil neposlušne prinčeve, pretendente na presto, žene i princeze, patrijarhe i ostale političke protivnike. Ono što je za ova ostrva specifično je da su motorna vozila zabranjena, a mogu ih koristiti samo policija, hitna pomoć i vatrogasci. Tako se najveći deo prevoza na ostrvima odvija biciklama i fijakerima. Obilazak najvećeg od 9 ostrva, Bujukade, i uživanje u fantastičnom ambijentu. Laki ručak u lokalnom ribljem restoranu. Povratak u Istanbul i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Predlažemo da veče provedete u šetnji sjajnim trgom Taksim i trgovačkom ulicom Ištiklal, i da večerate u nekom od divnih restorana na Galata mostu. Noćenje.

5. dan (NEDELJA 18. oktobar / 15. novembar / 13. decembar) ISTANBUL - BEOGRAD Doručak. Nakon doručka, odjava iz hotela. Slobodno vreme. Oko 12h ugovoreni transfer do međunarodnog aerodroma Istanbul i prijava na let JU803 kompanije „AirSerbia". Direktan let u 15.40h i sletanje u Beograd u 16.20h. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

TERMIN POLASKA

9. - 13. DECEMBAR 2020.
HOTEL KAYA 3*** standard 259 €
HOTEL BUDO 3*** superior 269 €
HOTEL VISION DE LUXE 4**** 299 promo 279 €

Cena aranžmana uključuje:
• Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd - Istanbul - Beograd sa uključenim aerodromskim taksama, TSC-om, ručnim prtljagom do 8 kg i redovnim prtljagom do 20 kg
• 4 noćenja sa doručkom ( „buffet"/samoposluživanje/"švedski sto") u odabranom hotelu sa u Istanbulu (centar grada, Evropski deo Istanbula, pešačka udaljenost od Zlatnog Roga)
• Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ``queen size`` ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ``queen size`` ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva - fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta, krevet na sprat ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
• Usluge vodiča - pratioca grupe
• Transfer aerodrom Istanbul - hotel - aerodrom Istanbul
• Organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:
 Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte nepomenute u programu
 Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja sa COVID19 dodatkom (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 8 € u din u protivvrednosti)
 Ostale nepomenute usluge
 Doplatu za jednokrevetnu sobu - Hotel 3* 70 €; Hotel 4* 90 €
 Fakultativne aktivnosti navedene u programu putovanja (prijava i plaćanje na licu mesta; minimalni broj potreban za realizaciju svakog programa iznosi 6 prijavljenih putnika):
- Carigrad - Od prestonice Novog Rima do stvaranja centra Otomanske imperije (3 sata) - 30 € sa uključenim navedenim obilascima, uslugama lokalnog vodiča i ulaznicom za Aja Sofiju
- Poseta i obilazak Topkapi palate - 20 € sa uključenom ulaznicom
- Krstarenje Bosforom i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji - 20 €
- Večera u orijentalnom restoranu sa trbušnim plesom - 30 €
- Dolmabahče palata - 25 € sa uključenom ulaznicom i uslugama vodiča
- Prinčevska ostrva - 75 € sa uključenim transferom iz hotela do luke i transportom feribotom do Bujukade, usluge vodiča na Engleskom jeziku, obilaskom i „light" ručak u lokalnom ribljem restoranu (ZA OVAJ PROGRAM JE OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U AGENCIJI PRE PUTOVANJA)

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE
• Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 50%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
• Administrativnom zabranom na platu - 60% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2021.
• Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
• Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama - 60% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata a zaključno sa 20.05.2021.
• U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 60% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2021.
U sve cene je uračunat PDV od 20%
Napomena : Putnicima koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

OPIS SMEŠTAJA:
HOTEL KAYA 3***standard, http://www.kayaoteli.com.tr/ ILI SLIČAN
Hotel se nalazi u starom delu grada Fındıkzade, na pešačkoj udaljenosti od znamenitosti grada, u neposrednoj blizini stanice gradskog prevoza (tramvaj) putem kojeg se veoma lako i brzo stiže do istorijskog dela grada (5 min vožnje do Sultanahemta). Prekoputa hotela se nalazi čuvena poslastičarnica „Mado", kao i nekoliko poznatih restorana i nekoliko supermarketa. Hotel poseduje lobi sa dnevnim boravkom, WiFi, recepciju otvorenu 24 sata, sef na recepciji (uz doplatu), restoran za posluženje doručka („švedski sto"), aperitiv bar, konferencijske sale... Sobe su komforne, lepo uređene i sve poseduju kupatilo sa kadom, TV, grejanje...
HOTEL BUDO 3*** superior http://www.budohotel.com/index.html ILI SLIČAN
Hotel se nalazi u starom delu grada Fındıkzade, na pešačkoj udaljenosti od znamenitosti grada, u neposrednoj blizini stanice gradskog prevoza (tramvaj) putem kojeg se veoma lako i brzo stiže do istorijskog dela grada (5 min vožnje do Sultanahemta). Hotel je veoma prijatan i poseduje recepciju otvorenu 24 sata, lobi sa dnevnim boravkom, aperitiv bar, restoran, WiFi konekciju, menjačnicu... Sobe su komforne, sve sa kupatilom sa tuš-wc i fenom za kosu, klima uređajem, mini-barom, TV.
HOTEL VISION DE LUXE 4****, http://www.visiondeluxehotel.com/ ILI SLIČAN
Hotel se nalazi u centru grada u distriktu Laleli, nedaleko od glavnih trgovačkih zona grada, stanice gradskog prevoza i turističkih znamenja. Odličan hotel, nov (otvoren početkom decembra 2018.). Hotel poseduje lobi sa dnevnim boravkom, recepciju otvorenu 24 sata sa info pultom, rent-a-car servis, aperitiv i koktel bar, restoran za posluženje obroka, besplatnu WiFi konekciju,... Sobe su komforne i veoma lepo uređene. Sve sobe poseduju kupatilo sa tuš-WC, klima uređaj, centralni grejni sistem, TV Sat, telefon, mini-bar.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.
ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 8 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.
Cenovnik br. 4 od 15.09.2020.
Organizator putovanja Fantast tourist

 

Proverite raspoloživost za aranžman Istanbul (dec)- 4 noći / avio

Obavezno ukljucite google verifikaciju
Sva polja označena * je obavezno popuniti